Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Bartas89 Adventure Trading

Promowane odpowiedzi

Bartas, w czerwcu miałem bank 150€, zrobiłem podajże raz greena na 10% stawki i już myślałem że będe tylko greeny liczył, a jak się okazało w dwa tygodnie zredowałem z tego 50€ i to w czterech rynkach co rzeczą łatwą nie jest :), screen masz na moim blogu, tak więc postanowiłem zaprzestać grać piłkę pre. Odsapnąłem trochę, poczytałem trochę blogów, poobserwowałem rynki, opracowałem strategię odpowiednią dla mnie, taką w której się odnajduję i zacząłem grać tennisa in-play. Swoją drogą nasówa mi się taka maksyma którą kiedyś widziałem na jakimś blogu"W przypadku, kiedy zaczynamy podejrzewać, bądź w pewien sposób nawet udowodniliśmy, że strategia, która kiedyś przynosiła zyski przestaje być dochodowa należy niezwłocznie przestać stosować tą strategię i zastanowić się nad strategią zupełnie odwrotną do niej" Jeżeli boisz się redów zmniejsz stawki, popracuj nad swoją psychiką, zagraj za tak małe stawki żebyś tylko mógł zobaczyć ile możesz wycisnąć z rynku, jak już dobrze opanujesz dane rynki zaczniesz wchodzić na większe stawki to przestanie mieć znaczenie czy grasz za 10€, 100€ czy 5k. Ważne żebyś grał za takie stawki z którymi czujesz się bezpiecznie.

Edytowane przez FOREX 366
Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 331
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bartas, mam kilka uwag odnosnie twojej gry - jak chcesz to je przemysl, jak nie to olej 1. Twoje redy sa wieksze od greenow i generalnie przeszkadza ci to isc do przodu - w ciagu tygodnia nie m

Kontynuje swoją wczorajszą dobrą passę. Na 10 zagranych rynków tylko jeden na małym minusie. Dzisiaj grałem bez tickoffseta. Z jednej strony przyniosło mi to większy zysk, niż zwykle na niektórych ryn

W dniu dzisiejszym zawieszam pisanie bloga na czas nieokreślony. Idzie mi do dupy i ciągle tracę kasę. Patrzę jak inni użytkownicy robią greeny czy to mniejsze czy to większe, a ja ciągle redy i bardz

Posted Images

Bartas a Twój obecny bank zbudowałeś grając na bf czy tyle wpłaciłeś na konto? Jeśli to była jednorazowa wpłata to może trochę zbyt duża? Może te ponad 300E to dla Ciebie na tyle dużo, że lęk przed traceniem tych pieniędzy Cię "paraliżuje"? Może wypłać większość - zostaw sobie okrągłą stówkę (z "którą "mentalnie się pożegnaj") i z niej próbuj - na luzie - coś budować. Też się da po kilka E dziennie na przerwach "ciułać". Powodzenia.

Odnośnik do posta

Bartas a Twój obecny bank zbudowałeś grając na bf czy tyle wpłaciłeś na konto? Jeśli to była jednorazowa wpłata to może trochę zbyt duża? Może te ponad 300E to dla Ciebie na tyle dużo, że lęk przed traceniem tych pieniędzy Cię "paraliżuje"? Może wypłać większość - zostaw sobie okrągłą stówkę (z "którą "mentalnie się pożegnaj") i z niej próbuj - na luzie - coś budować. Też się da po kilka E dziennie na przerwach "ciułać". Powodzenia.

To kasa wpłacona, nie wygrana :P Miałem zamiar chociaż co miesiąc zarabiać te 100E i systematycznie wypłacać do równych 300E :)

Odnośnik do posta

Moim zdaniem powinieneś zmniejszyć stawki do minimum i po prostu się uczyć. Nie możesz nastawiać się na zyski z czegoś, czego jeszcze nie opanowałeś. Wiem, że to brzmi niezbyt ciekawie, ale skoro taką "robotę" sobie wybrałeś i poświęciłeś jej trochę czasu, musisz się z tym liczyć. Szkoda by było, gdyby grube miesiące wlepiania oczu w monitor poszły na marne.

Mówisz, że masz problemy z MO, a jeśli chodzi o przerwy, to te rynki są często nie tyle najbardziej dochodowymi, co jedynymi nadającymi się do grania. Stawka typu 5-10e i jedziesz. Rób wykresy w Excelu, wychwytuj błędy i staraj się je na bieżąco eliminować. Musisz mieć tylko świadomość tego błędu, bo czasem jest tak, że wszystko robisz podręcznikowo, ale "dzięki" spekulantom rynek i tak zachowa się inaczej. Wtedy nie możesz mieć do siebie żadnych pretensji.

Odnośnik do posta

W przerwach trzeba się wg mnie zastanowić, co będą obstawiać zwykli obstawiacze traktujący betfair jak bukmachera i wziąć to pod uwagę (nie mówię, że to jedyny czynnik ale bardzo ważna kwestia).

Edytowane przez mjablonski2
Odnośnik do posta

W przerwach trzeba się wg mnie zastanowić, co będą obstawiać zwykli obstawiacze traktujący betfair jak bukmachera i wziąć to pod uwagę (nie mówię, że to jedyny czynnik ale bardzo ważna kwestia).

Właśnie nie wiadomo czy myśleć jak trader czy jak gamebler :P

Odnośnik do posta

Wypłata po obecnym kursie euro jest bezsensu,czytaj blogi ludzi ,którzy grają na przerwach,albo znajdź sobie inny rynek i się go trzymaj ,6 miesięcy to moim zdaniem minimum dla rynku,żeby być jako tako obytym.Na przerwach w kopanej czasem ,można dostać pierd...

To są rynki bardzo bezpieczne,a gdzie ryzyko jest małe i zysk jest mały,jak masz większe ambicje to pre-play CS,albo przejście na tennis-przerwy z ryzykiem medical i krecz.Dużo zależy od Twojej osobowości.Ja zaczynałem na rynkach under/over na przerwach i sugerowałem się kursem przedmeczowym (kilka przykładów z moich notatek):Spartak-Cska 2(2.29) u2.5(1.79) do przerwy 0:1 bramka koło 35 min. u2.5 spadał,M.Utd -Stoke 1(1.35) und2.5(2.14) do przerwy 1:0 over spadał 2 ticki,Arsenal-A.Villa 1(1.54) u2.5(2.25) do przerwy 0:2 over3.5 spadał z 1.82 -1.79,Panatinaikos-Olympiakos 2(2.50) u2.5(1.6) do przerwy 0:0 u1.5 spadał,Bilbao-Valencia 1(2.20) u(1.90) do przerwy 0:1 over2.5 spadał .Cokolwiek byś grał rób notatki.

Odnośnik do posta

Dla bezpieczeństwa przerwy tenisa można po prostu grać tylko w 1 setach i wówczas nie ma straty na kreczach a medicale to dość mała strata w porównaniu do medicalów po rozegraniu 1 seta. Inna opcja to grać w 1 setach dużym procentem banku a po 1 secie stawką np 10% banku.

Edytowane przez mjablonski2
Odnośnik do posta

Nawiązując do Twojej wypowiedzi sebo to myśłałem, a nawet próbowałem grać przerwy także w tenisie między gemami lecz z różnym skutkiem. Nie ukrywam, że bardzo imponuje mi blog matamatyka w tej kwestii :)

Odnośnik do posta

Nie handlowałem dwa dni bo raz, że nie miałem czasu, a dwa stwierdziłem, że dobrze mi zrobi krótki odpoczynek i przystąpię to handlu ze świeżym spojrzeniem. Jednak wyszło jak zawsze. Strata. Red goni reda. Próbowałem grać przerwy ale mi stawki nawet nie skupowało, a jak juz skupiło to kurs poszedł nie w tę stronę. Zagrałem też przerwy między gemami i tam też minus. Chyba trading nie jest dla mnie. Powoli chyba będę się żegnał z tą stroną i z super ludźmi których tu poznałem :( Niestety ale moja gra zmierza do ślepego zaułka. P.S ten duzy minus na piłce to obrót bonusem.

post-1770-0-52380400-1345849268_thumb.pn

Dziś: -4,05E

Cel 100E: 18,52E

Odnośnik do posta

Nareszcie dzień zakończony na plus. Ale po kolei. Próbowałem grać przerwy w piłce nożnej. I tak jak ostatnio bywa albo nie skupowało mi stawki albo minus. Także dałem sobie spokój. Później postanowiłem zagrać tenisa in play. Plus z tego rynku trochę mnie zaskoczył bo nie podejrzewałem, że będzie tak lekko, łatwo i przyjemnie. Grałem stawką 10e i wchodziłem jak było 30-0 dla serwującego albo widziałem duże szanse na przełamanie i czekałem do zakończenia gema. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w kojelnych dniach bo na horyzoncie jest przecież US Open. Aha ten plus w piłce nożnej to obrót bonusem.

post-1770-0-49314900-1345935551_thumb.pn

Dziś: 3,18E

Cel 100E: 21,70E

Odnośnik do posta

bylo latwo lekko i przyjemnie, bo mecz "siadł" pod strategie. musisz byc bardziej elastyczny i nie trzymac sie sztywno jednego (w tym przypadku 30-0)

Tak wiem, zdaje sobie z tego sprawę, że nie każdy mecz taki będzie.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.