Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Dlaczego trading?

vintec

Promowane odpowiedzi

Witam,

W tym temacie chciałbym aby rozpoczęła się jakaś dyskusja skąd wiecie o giełdzie betfair? I dlaczego wybraliście TRADING?:) Jaki cel przed sobą stawiacie?

Czy tradując bierzecie pod uwagę wiedzę sportową? na czym opieracie się głównie?

Jaką gre wolicie przed czy w trakcie meczu?

I jedno pytanie odnośnie forum, jak na nie trafiliście i co oczekujecie?

A teraz myślę, że odpowiedzieć mogę ja. Więc tradingiem zajmuję się od jakiś 2 lat. Wcześniej dość długo "bawiłem" się grając u zwykłego bukmachera, jednak tamtą grę traktowałem zupełnie jak hobby. Z giełdą sportową jest zupełnie inaczej, kiedyś przeczytałem w internecie, że jest coś takiego co umożliwia zakładanie się wzajemne z użytkownikami. Spodobało mi się i dowiadywałem się jak najwięcej mogłem, głównie na angielskich stronach, w Polsce ten "zawód", zawód tradera jest jeszcze mało popularny.

Ale całkowicie dzięki giełdzie zapomniałem o bukach i myślę, że to dużo lepiej!

Jaki jest mój cel? Osiągać jak największe zyski, uczyć się handlu na różnych rynkach Jak zapewne każdy z nas szukał jak najwięcej informacji w google, niestety w wersjach PL mało wszyscy mogliśmy znaleźć jeśli chodzi o tematykę BF. Jedynie jest kilka blogów przedstawiających grę dwóch panów: Lepisto i Szewa:) Gdzie tutaj mogę im pogratulować za wytrwałość, podziękować za pewną naukę, przedstawianie ich schematów a uwierzcie mi przyglądając się grze innych człowiek nabiera więcej doświadczenia. To jest ważne dlatego oprócz gratulacji właśnie takich ludzi warto zaprosić na nasze forum, stworzyć społeczność BF w jednym miejscu i korzystać z wiedzy wszystkich użytkowników. Tutaj też można prowadzić blogi więc zachęcam wszystkich. Dzięki własnym prowadzonym tutaj dziennikom będziemy mogli usłyszeć komentarze forumowiczów co też nas wiele nauczy. Ja już kilka takich mam, nawet można powiedzieć "krytykujący" ale te komentarze również są ważne! To tak napisał HoMiK155 w dekalogu tradera, trzeba liczyć się z kolorem czerwonym ja dodam, że również z krytyką- te dwie rzeczy dużo nas nauczą i będą przestrogą przed kolejnymi wyborami.

Troszkę się rozpisałem:) Na dzisiaj chyba wystarczy, czekam na Wasze nowe posty jak i zaproszenia osób. Ja również chcę poczytać opis waszej drogi na BF.

Odnośnik do posta

Ja także witam wszystkich forumowiczów - traderów :)

Zakładami bukmacherskimi interesuję się ponad 6 lat. Giełdą od niedawna około 2 lat. Tradingiem niespełna rok.

Tak jak kolega Kuchar porzuciłem zwykłe obstawianie na rzecz handlu kursami na giełdzie sportowej. Uważam trading za najlepszy sposób zarobku pieniędzy ryzykując wprawdzie tyle co nic w porównaniu z zyskami jakie przynoszą poszczególne rynki.

Co do pytań admina:

Jaki cel przed sobą stawiacie?

Czy tradując bierzecie pod uwagę wiedzę sportową? na czym opieracie się głównie?

Jaką gre wolicie przed czy w trakcie meczu?

I jedno pytanie odnośnie forum, jak na nie trafiliście i co oczekujecie?

Ad.1 Cel? Hmmm... Jak chyba każdy trader - wygrać jak najwięcej :)

Ad.2 Wiedzy sportowej wolałbym nie mieszać do tradingu, jednak czasem ją także wykorzystuję (piłka nożna szczególnie, czytam dużo analiz jeszcze więcej oglądam meczy itd. itp. kiedyś wykorzystywałem tą wiedzę do zwykłego obstawiania).

Opieram się szczególnie na wiedzy o zachowaniach rynku. Analiza techniczna czyli analizowanie wykresów betfair. Także intuicja kiedy wchodzić na rynek - bardziej niż intuicja jest to mechanizm, który u siebie wyrobiłem podczas obserwowania i handlowania kursów.

Ad.3 Zdecydowanie najbardziej "uczęszczam" się w przerwach meczów ale także przed spotkaniem. Trading in-play czasami. Generalnie jak widzę okazję to wchodzę na rynek.

To "coś" czyli wiedza kiedy kupić a kiedy sprzedać początkujący traderzy powinni opanować zanim zaczną handlować na poważnie. Polecam setki blogów anglojęzycznych, for związanych z tradingiem oraz filmików. Uczcie się od najlepszych, to dużo daje. Przynajmniej w moim przypadku.

Ad.4 Na forum trafiłem z bloga Lepusti'ego. Gorące pozdrowienia dla niego !

Odnośnik do posta

Witam

Ja też dowiedziałem się o forum z blogu Lepustiego.

Trading to dla mnie ciekawy sposób na pomnażanie kapitału.

Próbowałem grać na konikach ale kilka wejść in play i wiadomo jak to się skończyło. Obecnie obserwuje i staram się oszukać dla siebie odpowiedni sposób na grę. Mam nadzieje, że to forum mi w tym pomoże. Szczególnie ciekawy wydaje mi się trading przedmeczowy, gdyż minimalizuje ryzyko.

Co do celu to obecnie : - wybór dobrej metody i wyszukanie pewnych mechanizmów na giełdzie.

Pozdrawiam wszystkich :)

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Ja dowiedziałem sie z forum mecz.pl, jeden z tutajszych Homik :)

Rynki, głownie tenis i dart, tylko przed meczem w przerwach jakos nie mam zbyt duzo czasu w pracy na taka gre :)

Odnośnik do posta

Dlaczego trading? W pewnym sensie dla mnie jest to tylko zabawa, nie traktuje gry (handlu) na poważnie, ale nie zrozumcie mnie źle, oczywiście, że chce i od pewnego już czasu osiągam przyzwoite wyniki, ale nigdy nie będzie to dla mnie coś co będzie w stanie zepchnąć inne, ważniejsze dla mnie wartości na dalszy plan.

Trading dlatego, że jest to bardzo bezpieczna metoda dorabiania - nie zarabiania, ale właśnie dorabiania - do wypłaty. przy okazji dostarcza niemałych emocji.

Od kilku ładnych już lat zajmuje się obstawianiem zakładów sportowych. Na początku były to oczywiście naziemne firmy, z których jednak szybko zrezygnowałem. Otworzyłem konto w wielu firmach bukmacherskich - ale nie po to by zgarniać kolejne bonusy - lecz dlatego, że polowałem na najwyższe kursy.

Jak to w bukmacherce bywa, raz było dobrze, ba nawet wyśmienicie - lecz w najmniej spodziewanym momencie trafiało się na niespodziankę i bach - część kapitału poszło w piach.

Porażki nie bolały, bo grałem za rozsądne stawki, grałem według ustalonego schematu, więc gdy nawet grałem za najwyższą stawkę to była to tylko niskoprocentowa wartość mojego całkowitego budżetu.

Obecnie nadal interesuje się zwykłymi zakładami, ale tylko interesuje. Nie obstawiam już normalnie, tak jak większość grających. Uważam bowiem, że sport przesiąknięty jest korupcją i prędzej czy później popłyniemy...

Przypatrując się pierwszym krokom w tradingu mojego kolegi pomyślałem, że to nie dla mnie. Lecz kiedy bliżej przyjrzałem się tematowi, zniuchałem go od podszewki stał się dla mnie czymś interesującym.

Pierwsze kroki były nad wyraz łatwe, w kilka dni podwoiłem swój budżet, ale praktycznie dzięki temu, że często sprzedawałem już swoje zakłady IN PLAY.

Mimo, że nie straciłem ani centa grając tak jak wyżej napisałem, postanowiłem, że nie będę grał in play, za duże ryzyko, tym bardziej, że praktycznie zawsze gram za 100% swojego budżetu (chyba, że rynek na to nie pozwala)

Tak więc trading dlatego, że przy stosunkowo małym ryzyku możemy dzięki cierpliwości i systematyczności osiągnąć na prawdę dobre wyniki.

Obecnie pracuję nad swoim bankiem, dlatego nie wypłacam nic z konta. Gdy osiągnę swój założony cel, to jestem pewien, że drugą pensję pobierać będę z giełdy - praktycznie bez żadnego ryzyka - jedynie dzięki systematyczności i dyscyplinie!

Odnośnik do posta

Dlaczego traduje? Odskocznia od normalnego grania - mam większą kontrolę nad swoją gotówką. Traktuje to jako nowy sposób zarabiania - ze sporą wizją na dalsze lata.

Na forum trafiłem przez jednego z obecnych użytkowników. Cel jaki mam to jak wspomniałem w temacie - przejść w całości z bukmacherki na trading.

Odnośnik do posta

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.