Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Przerwy są do dupy.

Promowane odpowiedzi

I teraz grając w przerwie wchodzisz na wybrany rynek od razu po gwizdku sędziego? Czy czekasz na ruch giełdy o 1 tick na przykład i dopiero się ustawiasz z kupnem?

Doświadczeni gracz radzą żeby chwile zaczekać i ocenić sytuacje ,ale czasami jak się szybko nie ustawisz np.przy 0-0 z mocnym faworytem na wzrosty to winda odjedzie bez ciebie.No ale kilka razy wszedłem za szybko kurs poszedł jeszcze tick dwa w dół (jakby jeszcze co niektórzy nie zauważyli że jest przerwa ) i dopiero potem odbił tak było ostatnio na meczu Tottenhamu w lidze europy ,jeśli chodzi o wejścia, wyjścia tu niestety potrzebna praktyka ,zwłaszcza kiedy grają angielskie zespoły można zostać przeciągniętym ,jak za szybko wejdziesz ,przy mniejszych obrotach jeśli jesteś pewien ruchu na przerwie szybko znaczy dobrze(to tylko moje zdanie).

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 166
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jak wszyscy wiemy ,przerwy są do dupy,koniec i kropka.Jak mawiał klasyk nie będę się kopał z koniem więc wrzucę czasem screen , czasem opiszę ciekawszą przerwę ,czyli nuda i już. Poniżej podsumowani

Kilka osób pytało mnie jak zacząć niezależnie czy to gra na przerwach czy pre play ,trzeba robić notatki porównywać i wyciągać wnioski na ich podstawie tworzyć strategię wejść i wyjść ,przynajmniej

Miesięczne sprawozdanie z grzebania w śmietniku. Udało się kilka razy dwie cyfry złapać na rynku to na plus ,po stronie strat weekendowe mecze ligi angielskiej.

Posted Images

Mogę poprosić o 2 słowa jeżeli chodzi o ruchy kursów na CS0:0? Ja z tego co widzę, to kurs jednak spada w przerwie nieznacznie, poza rynkami gdzie jest wiecej kasy (np. liga angielska) bądź jest faworyt. Ja osobiście gram na tych rynkach bardziej na czuja, więc chętnie posłucham / poczytam jakieś prawidłowości od bardziej doswiadczonych kolegów

Odnośnik do posta

Mogę poprosić o 2 słowa jeżeli chodzi o ruchy kursów na CS0:0? Ja z tego co widzę, to kurs jednak spada w przerwie nieznacznie, poza rynkami gdzie jest wiecej kasy (np. liga angielska) bądź jest faworyt. Ja osobiście gram na tych rynkach bardziej na czuja, więc chętnie posłucham / poczytam jakieś prawidłowości od bardziej doswiadczonych kolegów

Musiałem się nieprecyzyjnie wyrazić chodziło mi o wynik meczu do przerwy 0-0 i grę na kursie faworyta , a nie o CS 0-0.Większego doświadczenia nie mam w CS ,ale na logikę przy mocnym faworycie i wyniku do przerwy 0-0 skoro kurs na faworyta rośnie ,a kurs na remis spada to i CS 0-0 powinien spadać tak mi się wydaje.

Edytowane przez sebo2255
Odnośnik do posta

Może zatem nie zależy to od faworyta a od ilosci kasy, bo łatwiej pchać kurs w dół przy wysokim kursie niż windować go w górę. Zatem gdy kasy na CS jest dużo i 0:0 to ostrożnym być trzeba. Samych greenów ;)

Edytowane przez Greener
Odnośnik do posta

Garść przemyśleń

Po pierwsze miałem zrobić sobie przerwę,naprawdę Panie Boże chciałem ,ale Yavor i ten drugi Liver zmówili się przeciwko mnie diabły i zaczęli mnie namawiać tu posłużę się cytatem "graj co sobie będziesz żałował,życie krótkie jest, graj sebo." No to gram,na zatracenie duszy mojej ,jak tchórz i cham (pozdrowienia Piotr dla Ciebie i Twojej antysemickiej ambony).

Po drugie naszła mnie myśl, że z technicznego punktu widzenia to ja gram in play ,liczą mi do 8 raz i dwa ,ruch kursu uzależniony od wyniku ,także Lotros mistrzu nadchodzę.

No i po trzecie grała Liga Mistrzów ,przed meczem Olimpakos -Arsenal działo się , w przerwie już nie tak spektakularne spadki ale kilka ticków można było pozbierać.

W pucharze Włoch wiara w Catanię była tak wielka że ludziska na BF zepchnęli kurs kilka ticków niżej niż ten stał w przerwie na Bet365.

post-932-0-44888400-1354710054_thumb.png

Odnośnik do posta

Mecz VFB-Molde bardzo niski kurs(1.18) na gospodarzy ,a tu bramka do szatni dla gości i ludziska powariowali od ściany do ściany najpierw gonili kurs VFB ,kto żyw dorzucał swoją kasę ,a potem w drugą stronę z przytupem ,windą do nieba ,także pstryknąłem fajny wykres.

post-932-0-52075400-1354869109_thumb.png

Jakąś tam część zamieszania udało się wykorzystać.

post-932-0-70711200-1354869361_thumb.png

Edytowane przez sebo2255
Odnośnik do posta

Tydzień bezpieczeństwa

Po słabym poprzednim tygodniu , za cel postawiłem sobie bezpieczeństwo(mniej wejść bardziej przemyślane,ogólnie mniej kombinowania) udało się nie najgorzej,gdy miałem wątpliwości ciąłem na zero.

Bilans z 47 rynków : 3 redy (największy 2.75)

post-932-0-03460900-1355228376_thumb.png

Jeszcze wykres ,rzut okiem na kurs Valladolid w meczu z Realem(2-2 do przerwy)

post-932-0-04435000-1355228570_thumb.png

Odnośnik do posta

Cel zrealizowany czyli wpis jubileuszowy .

Czytając blogi polskie i angielskie gracze wyznaczają sobie cele 1000/10000/100000 euro/funtów/dolarów ,ja rok temu bo właśnie 17 grudnia upływa rok od momentu mojej wpłaty do BF ,wyznaczyłem sobie cel przetrwać rok .

Udało się choć były sytuacje pod bramkowe :

pierwsza z winy mojego starego kompa (komp został zmieniony )

druga mojej pasji-kolarstwo pamiętna kraksa Cavendisha na Tourze (nigdy więcej kolarstwa)

trzecia irytacji słabymi wynikami (trzeba pokochać swoje ograniczenia)

Oczywiście nie wszystko poszło zgodnie z planem rok temu to był mój drugi raz ,dużo lepiej przygotowany.

Zaznajomiony z Geeks Toyem chciałem podbić koński rynek (planem B- były przerwy) ,

ale wyszło jak wyszło .

Na początku gry na przerwach grałem wyłącznie under / over ,pierwszy miesiąc szukałem schematów w zachowaniu rynku,w drugim oswajałem się ze rosnącymi stawkami z szybkim cięciem strat,

w marcu zacząłem polować na CS na zawyżone kursy ( na tamtych rynkach miałem największe greeny i rekordowy miesiąc pod względem zysków) niestety z powodu awarii sprzętu mocno zraziłem się do Cs.

W maju przeszedłem na przerwach na rynek Mo na początku ciągle uciekały mi kursy (wciąż się to zdarza) ale zmiana rynku była impulsem do lepszej gry ,kolejnym takim impulsem było założenie bloga .

Wymiana doświadczeń , obserwacji i w końcu rywalizacja(bo jesteśmy rywalizacją) z innymi graczami podniosły moje umiejętności gry na przerwach .

Podsumowanie ostatniego tygodnia dwie awarie internetu (poniedziałkowa i niedzielna ) ograniczyły dostęp do rynków.post-932-0-60029200-1355735720_thumb.png

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Z nowym rokiem .

Dobry tydzień dla śmieciarzy,dla mnie najlepszy .

33 rynki / jeden na minusie/rekordowa średnia/ udany weekend .

Najlepszy /najłatwiejszy rynek wigan-bourn.. duże luki między koszykami .

Ogólnie najlepszego traderom życzę z nowym rokiem (żeby nam interesu nie zamknęli).

post-932-0-84491600-1357574178_thumb.png

Odnośnik do posta

Liga francuska w dwóch odsłonach czyli coś zielonego i czerwonego.

PSG kończy pierwszą połowę z czerwoną kartką ,remis po chwilowym wahaniu wybija do góry

post-932-0-44312600-1358151695_thumb.png

I jeszcze St Etienne - Toulouse 1-2 do przerwy połapane 4 ticki na różnych drabinkach.

post-932-0-33614900-1358151660_thumb.png

Odnośnik do posta

Małe obroty,duże skoki.

Mało meczy w tygodniu to zajrzałem na puchar zatoki,mało znaczące trofeum dla bogaczy(ZEA,Katar itd)

Poniższy screen pokazuje jak można się władować na minę kiedy nie ma kasy na rynku(130k do przerwy obrotu).

post-932-0-18967800-1358259843_thumb.png

Górna linia wskazuje kurs zanim jakiś  koleżka ,może miłośnik falafela lub kebaba skupił 8 koszyków ,dolna no wiadomo koleżkę z kebabem po swojej akcji ,na szczęście jako  doświadczony trader jakim od wczoraj się stałem przeczekałem całe zamieszanie z kebabem i zarobiłem 1,80e .Więc na kebaba nie starczy.

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Widzę że się lekki burdel zrobił  na blogu,jak nic robota ministra Nowaka ( nowy roman itp.) nic to dalej gramy przerwy w tym tygodniu tenis.

Królestwo Lotrosa i niskich layów ,a ja o przerwach stawka skromna 30 e bo doświadczenie małe .

post-932-0-91355800-1359671001_thumb.png

Odnośnik do posta

2:2 czyli jak ganiałem Bragę po drabinie

rynek w cieniu meczu Valencia-Barca ale bramka na przerwę rozruszała drabinki

post-932-0-38814000-1360005269_thumb.png

Czarne linie określają spadki na Biera Mar czy jakoś tak(ładnie spadło) ja biegałem po drugiej drabinie z jakimś tam zyskiem.post-932-0-07241500-1360005624_thumb.png

Odnośnik do posta

Przerwy na tenisie

Muszę przyznać że pod górkę mam z tymi przerwami jeszcze na WTA jakoś szło na ATP słabizna.

Co wejście red ,co jest jak to ugryźć, a czasu na błędy nie ma minuta dziesięć i już grają.

Rynki zapchane co ja zresztą będę tu  przynudzał do dupy panie jest i tyle.

Screena machnę z obowiązku ale bez radości i lekko wqurwiony jestem że mnie tak robią wiecie w co zresztą .

post-932-0-78431300-1360360424_thumb.png

Odnośnik do posta

Ale potencjał jest. Nauczysz się. :) Widzialem ze chyba grales stake'iem 30 no to wcale nie jest to slaby wynik

Edytowane przez mjablonski2
Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Nauka na tenisowych przerwach trwa , dzięki Gofer .

Tydzień udany na 37 rynków tylko 5 na minusie , czyli zarobiony po pachy .

Co prawda Yavor wciąż mnie straszy kreczem i że wszystko pójdzie w peesdu ale na razie odgarniamy ogarniamy,a Yavor pewnie wraz z nadejściem wiosny wróci do koszenia zielska na tenisowych przerwach.

post-932-0-60799400-1361135842_thumb.png

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.