Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 530
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

PHIL TAYLOR wygrał po raz czwarty w swojej karierze Grand Slam of Darts. W finale pokonując w wielkim stylu Garr'ego Anderson'a 16-4. Dla fanów dartów było to świetne widowisko a je

Ostatnie dwa dni to darty na całego. Zaczął się Grand Slam 2011. Płynność na rynkach całkiem dobra jak na spotkania trwające maksymalnie 20 minut. Dziś odbyło się 16 spotkań i jestem ba

1. wchodzimy na http://www.google.pl/reader/view/ 2. klikamy subskrybuj 3. wpisujemy: psychoff.blogspot.com 4. klikamy enter nie ma za co Zgadzam się z Homikiem, muszę potestowa

Posted Images

Dzisiaj znowu strategia.

Karlsruhe - Erzgebirge

aue.jpg

Greuther Furth - Augsburg

augsburg.jpg

Podstawowa zasada: mecze oglądamy i oceniamy co się dzieje czy są okazje na gola czy nie, która drużyna gra lepiej itp. Mecze można będzie zobaczyć na bwinie jeśli ktoś ma tam środki lub standardowo podam dwa linki:

http://www.atdhe.net/28074/watch-karlsruhe-vs-erzgebirge-aue

http://www.atdhe.net/28073/watch-greuther-furth-vs-augsburg

PS. Wczorajszy mecz Parmy przyniósł 7% zysku, bo tam później w przerwie dokupywaliśmy 1-0. Do takiego wniosku doszedłem poprzez oglądanie spotkania i widziałem że okazji na gola było jak na lekarstwo, poza tym Parma miała lekką przewagę.

Odnośnik do posta

Wtopa. Totalna klapa aż miło, jak się zabezpieczysz 0-0 to gole padają w pierwszej połowie, jak sie nie zabezpieczysz jest cholerne 0-0 do przerwy. Zacznę od tego, nie przyjęło mi wystawionego kursu na Aue CS 0-1 ale to nic bo po szybkiej bramce na 0-1 mogłem kupić po takim samym kursie a może nawet ciut wyższym bo bramka padła w 5'. Poczekałem na drugiego gola ale nic nie wpadło. W przerwie kurs na 0-1 był w okolicach 4.00 to nie kupiłem backa tylko lay 0-1 (myślałem, że padnie druga bramka szybko). I tak czekałem do 65min i wyszedłem z rynku z redami. Dwie minuty później padła bramka .... wtedy wyszedłbym na 0, pech chciał że tak się nie stało.

Drugi mecz. Przerwa 1-1. Postanowiłem zostawić overa w końcu to niemiecka liga. Około 70 min dokupiłem 2-2. Czekałem na bramkę, która nie nadchodziła. Po kursie overa @3.00 dokupiłem jeszcze za parę euro. Gol nie padł.

Z dniówki 88,80€ które zarobiłem na tenisie bo miałem dziś czas zostało 13€ zysku.

Piłka nożna / Greuther Furth - Augsburg : Powyżej/Poniżej 2.5 gola 12-lis-10 18:00 12-lis-10 19:51 -28,75

Piłka nożna / Karlsruhe - Erzgebirge : Dokładny wynik 12-lis-10 18:00 12-lis-10 19:51 -6,52

Piłka nożna / Greuther Furth - Augsburg : Dokładny wynik 12-lis-10 18:00 12-lis-10 19:50 -18,49

Piłka nożna / Karlsruhe - Erzgebirge : Powyżej/Poniżej 2.5 gola 12-lis-10 18:00 12-lis-10 19:49 -22,10

Wnioski:

Chyba najlepszym rozwiązaniem jest wychodzenie po szybkim golu dla gospodarza na zero bądź lekki plus oraz po golu gościa w pierwszej połowie czekamy na drugą bramkę, jeśli do przerwy jest 0-1 to mamy lekki plus, jeżeli 1-1 to green jakiś na overze a 0-2 to już nie musimy się martwić. Zabezpieczenie 0-0 to raczej odpuścić a wybierać ligi overowe.

Porzucam tą metodę na dobre!

Odnośnik do posta
Gość Anonymous

Witaj Gofer. Nie jestem jakimś doświadczonym traderem, bo interesuję się tym od dwóch tygodni, ale z dnia na dzień powiększam swoją wiedzę. Piszę odnośnie tej Twojej taktyki, którą to porzuciłeś na dobre. Pomyślałem, aby co nieco ją zmodyfikować. Gdybyśmy zakupili:

- over 2.5, (kurs ok. 2.40)

- CS 0:0, (kurs ok. 9.2)

- pierwszy gol pomiędzy 31 - 40 min, ( kurs ok. 8.5)

- pierwszy gol pomiędzy 41 - 50 min. (kurs ok. 9.5)

Kursy na gole pomiędzy danymi minutami są dosyć ciekawe. Liczyłem to mniej więcej na sucho na meczu Lazio - Napoli. Yield wyszedł ok 35%.

Scenariuszy jest kilka:

- Gol do 30 min sprzedajesz overa... wiadomo im szybciej padnie bramka tym większy zysk... nie wiem jak to by wyglądało gdyby np. gol padł w 28 min ( czy w ogóle byłby zysk?)

- gol między 31 a 40... wchodzi zakład (ten yield jesteśmy do przodu) i do tego jest jeszcze szansa na overa... można czekać a można go tez sprzedac i miec jeszcze większy zarobek...

- gol pomiędzy 41 a 50... to samo co wyżej...

- brak bramki do 50 min... sprzedajemy 0:0 ( nie wiem czy ze stratą czy z zyskiem... czy może byśmy mniej więcej wyszli na zero) no i nawet po sprzedaży jest szansa na over :)

Temat myśle jest do przemyślenia... pisze do Ciebie, bo masz większe doświadczenie i widzę że jakieś dobre programy do szybkiego liczenia co i jak... Ja dopiero ten świat tradingu poznaje... po[Z]dro ;)

Odnośnik do posta

Wiesz zaciekawiłeś mnie tylko trzeba by to przetestować za drobne. Akurat mam postawione za 95% budżetu Inter na spadek więc nie potestuje, ewentualnie na kartce mecz Arsenalu.

Odnośnik do posta

No no panie Piasek bardzo dobra modyfikacja Ten zysk 35% i jeszcze szansa na overa

powiem tak że jak się to przetestuje na wszystkie scenariusze to może być z tego jakiś zysk w dłuższym okresie czasowym.

Odnośnik do posta

Testowałem na Arsenalu...

14_11_2010__14_53_40.jpg14_11_2010__14_54_37.jpg14_11_2010__14_55_34.jpg

po bramce w 36' mamy zysk na golu 31-40min €7,80 oraz €0,96 na CS i na lekki minus bo nie zdążyłem szybciej sprzedać overa -0,05€ (a można było zarobić jeszcze od 0-1e)

14_11_2010__15_41_44.jpg14_11_2010__15_40_48.jpg

Także mamy pierwszą sytuację że gola strzela "nasz" zespół i to jeszcze w "naszym" przedziale czasowym. Zysk procentowo do stawki ~88% :!: :!: :!:

Odnośnik do posta
Gość Anonymous

Widzę, że jeszcze inaczej spróbowałeś. Nie myślałem o kupowaniu wyniku 0:1 i 0:2. Skupiłem się na meczu Sturm - Salzburg. Sprzedając CS 0:0 w 50 min. i nie ruszając overa strata wyniosłaby ok 60%. Na overze za duzo byśmy nie nadrobili... Można byłoby zmniejszyc tą stratę, nie rozkładając zysku z CSa po równo tylko np większy zysk 0:0 i czekać na gola i potem sprzedać overa. Nie wiem czy to by coś dało... Może zmniejszyłoby stratę do 45%. Nawet jeśli chodzi o te 45% to jednak trochę dużo... Myślę, też że stratę byśmy zanotowali gdyby pierwszy gol padł np. pomiędzy 20 a 30 min... Za dużo na tym overze byśmy chyba nie zarobili... Cały czas mówie tu o graniu bez 0:1 i 0:2... Wniosek z tego taki, że w tym systemie dużo zależy od szczęścia, kiedy padnie ten pierwszy gol i czy w ogóle padnie... Tak jak miałeś z tym Arsenalem... Załóżmy Everton by strzelił gola w 25 min i by była spora strata...

... a system, w którym dużo zależy od szczęścia do ŻADEN system.... nie wiem co o tym myśleć...

Odnośnik do posta

Tak jak mówiłem Inter kupiony po 2,60 sprzedany po 2,58. Jak na moje początki z pre-play to się cieszę hehe. byle zielono. Szkoda, że Evertonu nie trzymałem ;/

14_11_2010__20_47_51.jpg

Dążę do tego aby pre play zarabiać 2% dziennie (nie ukrywam że zainspirował mnie temacik kkriox'a). Na pre-play nie trzeba poświęcać tyle czasu co na tenisie a czasu teraz mam mało. Więc dziennie 2% zysku i na urodzinki mam sumkę 3,5tys euro :-D

Plan ambitny. Zysk w dłuższym okresie czasu dla studenta takiego jak ja bardzo mnie satysfakcjonuje.

Odnośnik do posta
Dążę do tego aby pre play zarabiać 2% dziennie (nie ukrywam że zainspirował mnie temacik kkriox'a). Na pre-play nie trzeba poświęcać tyle czasu co na tenisie a czasu teraz mam mało. Więc dziennie 2% zysku i na urodzinki mam sumkę 3,5tys euro :-D

Plan ambitny. Zysk w dłuższym okresie czasu dla studenta takiego jak ja bardzo mnie satysfakcjonuje.

Dzięki. ;-)

Odnośnik do posta

Sorry ze tak w blogu ,ale tutaj naprawde mozne cos wyjsc z pomyslu Piaska i jakas osoba na cos ciekawego trafii.

Ja bym moze podszedl do tego jeszcze od innej strony wybranie 0-0 do ht i przedzialow gola 30-40 i 40-50 daje nam zwykle 70% zysku z stawki i teraz trzeba ustalic rynek jaki bedzie nam to zabezpieczal albo dawal chociaz czesciowy zwrot kosztow

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.