Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Różnica w kursach

Promowane odpowiedzi

W dzisiejszym meczu Realu z Celtą (18.00) na obecną chwilę kursy na o 2,5 przedstawiają się następująco: back 1.34 lay 1.37. Czy tę lukę można jakoś wykorzystać? Czy grając np. back 1.36, lay 1.35 pieniądze pojawią się po którejś ze stron w koszykach, czy pozostaną jakoś "zawieszone w próżni" i koszyki z moimi proponowanymi kursami nie ukażą się?

Prośba o wyrozumiałość, bo szczerze mówiąc jako bardzo początkujący trader te "luki" (tak jak i wiele innych rzeczy) są dla mnie póki co zagadką :\

Odnośnik do posta

Ukażą się te Twoje $ tak jak piszesz i jest to jakiś sposób na wykorzystanie tej dziury. One świadczą o tym, że jest ktoś gotowy dać backa po 1.37, a ktoś inny chciałby dać laya, ale nie wyżej jak 1.34. No a po 1.35 i 1.36 im to nie odpowiada i do zawarcia transakcji nie dochodzi. Czym bliżej spotkania tym będzie więcej graczy na rynku, więcej $ i w efekcie luka znika. Czasem pojawiają się też w sytuacji, gdy w bardzo krótkim czasie pójdzie sporo zakładów w jedną stronę i parę koszyków wtedy zostanie wyczyszczonych. Cała filozofia. ;)

Edytowane przez Zeberdee13
Odnośnik do posta

Jest to możliwe. Czasami na stronce nie widać twojej kasy, jak zagrasz małą stawką. Jest ona natomiast tam w sposób "fizyczny" i jak ktoś będzie chciał zagrać po twoim kursie to jesteś pierwszy w koszyku :)

Odnośnik do posta

Pozwolę sobie wbić w ten temat, gdyż mam pytanie z podobnego gatunku. Dodam tylko, że tradingiem zainteresowałem się ledwie ok. 3 tygodnie temu i jestem na etapie 'wchłaniania' wiedzy.

W czwartek w mediach pojawiła się informacja, że w spotkaniu Borussia Dortmund - Schalke 04 nie zagra Mario Gotze. Postanowiłem to wykorzystać i obstawiłem Lay Borussia po kursie 1.78. Od razu ustawiłem back'a na 1.80; nie tyle po to żeby zarobić - bardziej po to aby na własnej skórze przekonać się czy dobrze wytypowałem trend. Już w tamtym momencie zauważyłem że nieco spóźniłem się z lay'em, bo kupiłem go ok. 2 godziny po wspomnianym info, mimo to zaryzykowałem. Przez pozostałą część wieczoru, jak i cały piątek kurs stał niemal w miejscu, ba, nawet spadł o kilka ticków do poziomu 1.74-1.76. Postanowiłem jednak przeczekać to i zobaczyć co wydarzy się w dniu meczu. Dziś rano okazało się, że mój back został bez problemu przyjęty, a kurs na chwilę obecną podskoczył nawet do 1.91.

Czy na tak znaczący skok miała wpływ informacja o kontuzji Gotze (nie doszukałem się nigdzie nowych, znaczących info o brakach kadrowych), jednak prawdziwego wzrostu (w tym przypadku) mogliśmy spodziewać się dopiero w dniu meczu, gdy dużo więcej osób zaczyna stawiać na to spotkanie ?

Odnośnik do posta

Ruchy kursów to zawiłe historie i nie zawsze da się je tak łatwo wyjaśnić... ;)

Nie widziałem wykresu z tego meczu, więc konkretnie co do tego spotkania to ci ni pomogę, ale napiszę może bardziej ogólnie.

Giełda szybko chłonie takie informacje o osłabieniach i są one odzwierciedlone w kursach. Czasami pociągnie to za sobą duży trend, kiedy indziej przejdzie bez echa, zależy to od gry traderów, a jak będzie nie wiemy, inaczej trading byłby zbyt łatwy ;) Tak jak piszesz możliwe że spóźniłeś się na wzrost po ujawnieniu tej informacji. Po takim wybiciu bardzo często jest cofka, i tu kurs też spadł. Faktem jest że największy ruch jest w dniu meczu. Kurs rósł, a czy powodem był ta absencja? Częściowo może tak. Trend był wzrostowy to po prostu rosło ;)

Odnośnik do posta
  • 6 months later...

Witam , czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć dla czego tak sie dzieje z kursami Back i Lay ?? Dzisiejszy meczy  : Real - Malaga.  

post-2296-0-39254900-1368002144_thumb.jp

Odnośnik do posta