Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

betdaq

Promowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie tak dużej rozbieżności bo wydaje mi się to dziwne.

Przedstawię to na przykładzie rynku " zwycięzca French Open 2010"

Na betfair obrót wynosi na tym rynku obecnie ponad 6,5 mln euro kurs na wygraną Soderlinga to :

back : 4,7 lay : 5,00

Na betdaq natomiast ten sam zakład (obrót też duży bo 2,2 mln ojro), a kursy przedstawiają sie następująco :

back : 4,3 lay: 5,6

Z czego wynikają takie duże różnice przy takich obrotach ?

Odnośnik do posta
Mam pytanie odnośnie tak dużej rozbieżności bo wydaje mi się to dziwne.

Przedstawię to na przykładzie rynku " zwycięzca French Open 2010"

Na betfair obrót wynosi na tym rynku obecnie ponad 6,5 mln euro kurs na wygraną Soderlinga to :

back : 4,7 lay : 5,00

Na betdaq natomiast ten sam zakład (obrót też duży bo 2,2 mln ojro), a kursy przedstawiają sie następująco :

back : 4,3 lay: 5,6

Z czego wynikają takie duże różnice przy takich obrotach ?

To ludzie wystawiają kursy, więc wielkość luki zależy od płynności na danym rynku. Na BQ jest taka luka, bo leży tam stosunkowo mało pieniędzy i rynek jest płytki. Jako trader trzeba umieć wciskać się w luki tzn. kupic na BF @4,9 i próbować sprzedać po 4,8...

Odnośnik do posta

Dokładnie. Poza tym BF jest dużo popularniejszą giełdą, sam zresztą zauważyłeś, że więcej obrotu jest. A na giełdzie masz swoje prawa, ludzie wystawiają kursy także Betdaq ma mniej płynny rynek zapewne. Ale powiem szczerze, że jak zacząłem na BF tak cały czas tutaj gram.. A Ty zacząłeś na tamtej giełdzie?

Odnośnik do posta

ale przy 2 milionach taka luka ?

no fakt to ludzie wystawiają kursy to może przy dużym obrocie może być taka luka.

Na betdaq zarejestrowałem się w razie awarii betfair, jak również chciałem grać arbitraże miedzy tymi dwiema giełdami ale na betdaq jest bardzo mało ofert (rynków) jak na razie i rynki mało płynne :(

Odnośnik do posta