Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Ustawione mecze

Promowane odpowiedzi

Na wstępie chciałbym się przywitać z użytkownikami forum.

Od dwóch tygodni obserwuję drugą ligę grecką, a konkretnie Play Out. Mecz rozegrany w dniu 2 czerwca Doxa Dramas – Ionikos na godzinę przed meczem volume ponad £330 tyś. Dla porównania drugi mecz rozgrywany o tej samej porze nieco ponad £7 (siedem!) tyś. Oczywiście 95% zakładów zawarto na wygraną gospodarzy kurs 1,08. Zajrzałem na CS a tam kurs na 2-0 1.5 volume £30tyś. Oczywista oczywistość, że scenariusz na ten mecz jest już rozpisany. Nie pozostało nic innego jak tylko postawić 10% banku na 2-0 8-) . Niestety nie zrobiłem screenów z tego spotkania.

Poniżej screen na 15 godzin przed kolejną kolejką

vmvtdx.jpg

(Mam nadzieję że screen widoczny. Jeżeli nie to niech ktoś mi wytłumaczy jak wkleić link)

Na CS jeszcze nic się nie dzieje, warto śledzić ten rynek.

Późna pora czas kończyć.

Odnośnik do posta

W meczu Ionikos - Thrasivoulos F. postawiłem backa na 2.7 under 2.5 widząc, że kurs spada. Nagle skoczył do 4.5-4.7. CZekac az spadnie/ hedgowac/ czy postawic backa tak by stracic w przypadku undera i wyjsc na 0?

Odnośnik do posta

NA Correct Score kurs na wynik 3-1 1,67-1,74 pewnie takim wynikiem się zakończy ten mecz

NA Correct Score kurs na wynik 3-1 1,67-1,74 pewnie takim wynikiem się zakończy ten mecz

Postawiłem £10 dla sportu zobaczymy czy się sprawdzi

Odnośnik do posta

Zakłady na: 3-1

Suma przyjętych w tym wydarzeniu: €73 799

Podsumowanie zakładów - Obrót: €70 464

Wszystko wygląda na ustawiony mecz, lecz w tych sprawach byłbym sceptyczny. Czasami ktoś puści famę do sieci a reszta idzie za masą :)

Odnośnik do posta

Haha, smieszy mnie to, zeby na cs 3-1 byl kurs w granicach 1.4 :mrgreen:

Mam pewne doswiadczenie na temat tego typu spotkan, pomyslcie, po co ludzie ustawiajacy mecz daja info innym, nie maja w tym interesu, zdarzylo mi sie zagrac typy ktorych przebieg byl conajmniej podejrzany, ale to byly mecze egzotycznych lig i nie bylypuszczane na Livie, tutaj mi to smierdzi z kilometra. Ktos puscil info a ludzie slepo zawiezyli, gram Lay sc 3-1

Zobaczymy

Edit: do przerwy 1-0 kursy sie utrzymuja, dorzuce jeszcze troszke laya, jak nawet padnie ten wynik to placzu wielkiego nie bedzie, ale ja nie wierze w takie jawne ustawki

Odnośnik do posta

Ja tam znowu wierzę w ustawki nie tylko w 2 ligach ale w Europejskich Pucharach jak i MŚ które się zbliżają. To jest kopalnia pieniędzy dla mafii. Ostatnio na remis Lecce było jakoś 1,50 i 0-0 się skończyło. Dziś natomiast za dużo ludzi się napaliło na ten wynik 3-1 i wcale się nie zdziwię jak takim wynikiem mecz się nie zakończy bo zrobił się public bet. Uważam, że ustawki są wszędzie w każdej lidze ale informacja taka pozostaje w kręgu ludzi ustawiających spotkanie, nie dla nas takie info.

Edit: Patrzę właśnie na wyniki i widzę że Doxa przegrywa a kurs na Rodos FC był powyżej 3,00

Może spotkanie Ionikosu NIBY ustawione na 3-1 było zasłoną dymną dla drugiego spotkania ? :D

Odnośnik do posta

Szczerze przyglądam się temu rynkowi, strasznie dziwne, że od początku tak mały kurs, wykupiłem laya.. a co tam? nie wierzę w info tak szeroko rozpowszechnione..

No to panowie nadal wierzycie w tak szerokie infa? Puściłem laya za drobne, no i dla mnie szczęśliwie się zakończyło!! To nie bukmacherka, tutaj nie wierzmy w fixy. Grajmy tradując:)

Odnośnik do posta

To nie czas i miejsce aby sie wychwalac jaki to mam nos, jak pewnie wiecie skonczylo sie 2-0, jednak mam taka uwage zeby czasem zaufac wlasnej osobie a nie isc za głosem ludu, wiem wiem, trend dobra sprawa(choc to byl troche inny przypadek) ale tak jak mowie trzeba byc czujnym.

Łatwo zarobione pieniadze, az za łatwo, mnie jedynie smieszy to jak w 92min byl Lay za 6.6

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Gofer pewnie masz rację z tą podpuchą. Poprzednie mecze dotyczyły Doxy i tak pewnie było i tym razem. Pierwszy mecz nie pamiętam z kim Doxa grała, pamiętam że na wyjeździe i na dokładny wynik był kurs 2.6

Trochę ludzi skumało o co biega i na następnym meczu kurs na dokładny wynik był jeszcze niższy. Źli chłopcy liczyli, liczyli i wyszło im że zarobek mały to trochę po manipulują.

W 22 minucie skontrowałem all green 1.28

Mateusz ja po 15 minutach gry zacząłem wątpić czy i trzeci raz z rzędu może paść taki wynik.

Szkoda że nie obserwowałem tych meczy pewnie coś ciekawego by się znalazło

Odnośnik do posta

Podziwiam was, że atakujecie rynki, gdzie większy kapitał steruje nastrojami graczy, bo przecież jeśli ktoś zbił kurs na 3-1, to w momencie kiedy na ten wynik ruszyła husaria graczy i traderów mógł ze spokojem odsprzedać sobie całą kwotę. Ja co prawda rynku nie śledziłem, ale taki scenariusz nie jest wykluczony, a biorąc pod uwagę, że to Grecja - dość prawdopodobny.

@Scorpi

Rada dla ciebie, jeśli już wchodzisz na rynek to nie możesz być zaskoczony, że kurs poszedł w drugą stronę. Zawsze ustalaj sobie strategie kiedy wyjść z rynku i co będzie gdy kurs pójdzie w drugą stronę. Nikt nie jest alfą i omegą ;-)

Odnośnik do posta

Tak rozpoczęła się dyskusja na temat ustawiania meczy. I teraz ciekawi mnie czy ktoś handlował na rynku Molde - Lillestrøm ?

Może moja głupia sugestia, ale dla mnie również dziwnie wygląda ten mecz, kursy na Lillestrom siegają 3,1 drużyna przegrywa 3:0 do 90min. i co? Jak się kończy? 3:3, a ja niestety rozpocząłem handel od 88min. No trudno, podstawowa zasada dobrego tradera to akceptacja reda:)

Odnośnik do posta

Znalazłem bardzo ciekawy artykuł

Nie od dziś wiadomo, że bukmacherzy mają potężną moc. Szczególnie Ci bogatsi i więksi. Zakłady bukmacherskie dla drobnych graczy przeciwko nieuczciwie grających bukmacherów są jeszcze trudniejsze. Jednak nie znaczy to, że nie jest możliwe z nimi wygrać.

Fakt, że mają większą możliwość wpłynięcia na wynik zdarzeń sportowych dzięki swoim zarobionym pieniądzom. Nie jeden właściciel klubu, trener, zawodnik czy sędzia sięga po taką dotację finansową od “przedstawiciela” bukmachera. Od razu mówię, że nie dzieje się tak tylko w naszym kraju. Jest wiele lig “brudniejszych” w których naprawdę orientacja na temat składu i formy drużyn mają się nijak do wyników na boisku. Po prostu mecze zbyt często są tam ustawiane. Większość bukmacherów w ogóle nie wystawia kursów na takie ligi. Inni bukmacherzy wystawiają ale mają np. okrutne limity a jeszcze inni wystawiają, bo mają tam swoich przedstawicieli - czytaj “szarą eminencję”. Tacy bukmacherzy często mają też ludzi od pisania na forach bukmacherskich i blogach bukmacherskich tak zwane mróweczki, które to wychwalają niesamowitą okazję na jakieś zdarzenie. Robią to też grupy typerów dobrze orientujących się w temacie wybranego meczu. Jest to po prostu dla nich bardzo łatwy pieniądz.

Odbywa się to najczęściej tak:

* grają zdarzenie np. jakiejś mniej znanej ligi(aby kursy były łatwo zmienialne) na zwycięstwo gospodarzy po kursie np. @3.0 (najwyższy kurs na to zdarzenie - najlepiej porozrzucany po bukach aby kurs nie spadał od razu szybko - tylko jeszcze godzinkę się utrzymał)

* następnie na forach, blogach, płatnych typach itd. Piszą bajki o rzekomej niesamowitej okazji i że wszystko powyżej @1.8 to niesamowita okazja.

* Ludzie rzucają się na tą okazje (owczy pęd) - a to jest zwykłe zdarzenie.. - czyli kursy najczęściej dobrze ustawione przez oddsmakera :)

* teraz tylko czekają na ruchy na giełdzie BF i u różnych buków. Oczywiście kursy na jedynkę mocno spadają a co za tym idzie rosną kursy na X2 - a na to “cwaniaczki - lub profesjonalni graczy jak kto woli” czekają i po pierwszych falach bloków u bukmachera próbują grać X2. Przykładowo X2 chodzi po kursie @2.0 także mają zagrane w obie strony po kursach @3 i @2. Wystarczy wyliczyć sobie stawki i wiadomo, że jest to czysty zysk.

W taki o to prosty sposób zarabiają duże pieniążki… co się dzieje dalej? Jeśli wypadła jedynka w meczu - to są jeszcze bardziej znani i następna taka podpucha może być dla nich jeszcze bardziej opłacalna - w końcu mają uznanie za ostatni typ. jeśli dwójka to albo narzekają na mecz, że ktoś zrefixował i ludzie to zapomną i wybaczą albo zwijają manatki z tych kont i zakładają nowe i po pewnym czasie znowu są guru od zakładów bukmacherskich i ponownie mogą grubiej zaatakować.

Teraz pytanie… jak my możemy na tym zarobić chcąc być uczciwym?

Odpowiedź jest taka:

Wyszukujmy takie mecze z podpuchą(o których dużo się mówi) - jeśli już wiemy, że wszyscy grają w jedną stronę a źródło informacji uważamy za wątpliwe, to grajmy w drugą stronę po pierwszych blokach aby złapać najwyższy kurs! Bo to jest value bet. Na pytania chętnie odpowiem - takich podpuch jest bardzo dużo w internecie i bardzo często wynikają z faktu, że jakiś gracz chce sobie surebet-a zrobić.

Uwaga: Takie akcje robią również sami bukmacherzy !

Owy ustawiony mecz w lidze greckiej nawet nie trzeba bylo nagłasniać. Mecz był dostępny tylko na bf i w expekcie, więc duże pole do manipulacji. Wystarczyło wpompować większą sumę na 1 x2 oraz cs 3-1 oraz lekkie korekty na over 3,5, under 4,5, by wywołać owczy pęd na bf... Expekt gonił ceny z bf, lecz trochę mozolnie i wydaje mi się, że nawet niezłego surebeta możnabyłoby zrobić.

Odnośnik do posta

Bardzo dobry artykuł @Scorpi!! Gdzie przeczytałeś to wszystko?

Ostatni mecz greckiej bardzo dobry, kursy podobały mi się bo od 1 min do 60 min mogłem zakupić praktycznie po tym samym kursie 3:1 na CS! Trochę przybyło z tego meczu także w momencie zauważenia podobnych piszcie:) Nawet @Lepusti zauważył u nas, że znaleźliście coś takiego więc graty:)

Odnośnik do posta
  • 3 months later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.