Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Dobry zagraniczny broker + zaufany bank spoza UE

Promowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Potrzebuję porady

1) gdzie zarejestrowany jest paypal, neteller, skrill i czy warto przez nie przerzucaćpieniądze?

2) odnośnie konta zagranicznego a konkretnie, jakie banki SPOZA Unii Europejskiej polecacie i dlaczego?

3) którego zagranicznego brokera polecacie? najlepiej w modelu ECN

i jeszcze ostatnie pytanie ;) najogólniejsze

4) w jaki sposób wpłacać/wypłacać pieniądze z zagranicznym brokerem z całkowitym ominięciem polskich banków ?? jakie macie pomysły

pozdrawiam!

Odnośnik do posta

Rozumiem, że temat dotyczy większych przelewów. Odpowiem teraz na szybko, a w miarę wolnego czasu postaram się rozpisać więcej chyba, że ktoś z użytkowników pomoże :) 

1. Neteller jak najbardziej polecam. Przelewy po kilkadziesiąt tysięcy j. przede wszystkim bezpiecznie i tanio. Do tego masz karte wypukłą - wypłacasz gdzie tylko chcesz. Choć najlepiej poza terytorium RP. Skrill również tutaj jest dobry, aczkolwiek ja się bardziej przekonałem do pierwszej opcji - szczególnie przy wyższych wypłatach.

2. Konta zagraniczne - HSBC? Nie mam dużego doświadczenia w tym, ale myślę, że mamy tutaj wielu traderów, którzy polecą coś zagranicznego. 

3. Niedługo utworzymy temat i artykuł na portalu o brokerach godnych polecenia. 

4. Kwestia zależna od ilości wypłącanych pieniędzy w danym czasie.., Zatem podaj mniej więcej jakieś szersze informacje. 

Odnośnik do posta

Co do najlepszego brokera w UK to polecam http://www.coutts.com.  Nie polecam Barclaysa (najwiekszy syf na swiecie ) i Loydsa gdyz to sa banki dla plebsu i jeslnie nie daj boze cos sie stanie mozna niezle sie nawkurzac w trakcie jakis zgrzytow. 

Zeby otworzyc konto w UK trzeba tu przyjechac i podac jakikolwiek adres korespondencyjny w UK oczywiscie zaufany zeby ktos mogl za nas odbierac korespondencje. Mozna tez otworzyc firme (banalnie proste - smieszne skladki na ubezpieczenia) i wynajac adres. 

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

a co sądzicie o brokerach

http://www.4xp.com/

http://www.mayzus.pl/

??

czy jest w ogóle na rynku solidny sprawdzony zagraniczny broker z ecn na mt4 ??

sprawdzałem dukascopy i jest bardzo dobry ale ma platforme jforex (a mt4 to tylko most do jforex i dziala kiepsko) natomiast fxpro ma platforme ctrader :/ najlepsze programy działają niestety tylko na mt4 :(

co radzicie? gdzie Wy gracie? pozdrawiam!!

dzięki za informacje o lloyds i barclays, nie skorzystam z ich usług,

natomiast czy możesz coś wiecej powiedzieć o RBS ??

i czy ktoś używał RBC albo Standard Banku ?

trochę konkretniej zadam pytanie ;) chodziło mi o banki zarejestrowane w bardzo egzotycznych miejscach ;) z możliwością założenia konta online :) gdzie przysyłają karte do naszej kochanej Polski :)

Pozdrawiam Was !

Edytowane przez NEO
Odnośnik do posta