Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Reverse Ladder - przyzwyczajenia

Promowane odpowiedzi

Cześć Wam, 

Mam dość prymitywne pytanie do Was. Mój handel prawie zawsze opierał się na grze pre play, z tego też powodu nie potrzebowałem bardzo dodatkowego oprogramowania. Handlując jednak do tej poty wykorzystywałem Geeksa i Fairbota, na których od samego początku konfigurowałem sobie back po lewej i laye po prawej. Od niebieskiego do różowego - inaczej mówiąc. Odwrotnie praktycznie do wszystkich. Już nawet nie pamiętam co było przyczyną tych  ustawień - pewnie standardowe wyświetlanie kursów w ten sposób przez główną stronę Betfair. Teraz przez głupie przyzwyczajenia kiedy próbuje swoich sił na szybszych rynkach gdzie ladder jest konieczny popełniam sporo błędów.

A jak Wy sobie z tym radzicie? jak przyzwyczailiście się do laddera? Czym kierowaliście się konfigurując go w taki a nie inny sposób? :) Utworzyłem ten temat aby poznać Wasze zdanie i przedstawić innym od jakiej konfiguracji najlepiej od samego początku zaczynać żeby później się nam nie "pieprzyło" podczas handlu, choć dodatkowym bodźcem był fakt, iż wszystkie filmiki w sieci przedstawiają praktycznie jednego laddera do którego teraz trzeba będzie mi osobiście się przyzwyczaić...

Poniżej różne konfiguracje laddera: 

post-2-0-63582000-1366202335_thumb.jpg

post-2-0-52714600-1366202336_thumb.jpg

post-2-0-73782000-1366202337_thumb.jpg

post-2-0-13665800-1366202446_thumb.jpg

Odnośnik do posta

U mnie jest standardowy ladder czyli od różowego do niebieskiego. Tak było od początku w pierwszym programie którego używałem czyli BetTrader Evo.

Jeśli chcesz zacząć stosować taki ladder jak większość to wydaje mi się że nie ma innej opcji jak tylko się zmusić i po kilku dniach wejdzie w krew i automatyzm, a na początku będziesz musiał "myśleć" zanim postawisz odpowiednią pozcyję.

Odnośnik do posta

U mnie podobnie, od różowego do niebieskiego i tak radziłbym się przyzwyczajać jeżeli zamierzasz grac in play. Reszta zależy od indywidualnych preferencji.ogólnie ustawienia GT podobne mam do tego powyżej z dartem. Nie używam wykresów-wiec wykasowałem żeby mieć dłuższy ladder,potrzebuje szybkiej zmiany stawki-wiec dodałem,to samo z wielkością okienek-takie żeby nie pomylić się przy szybkim naciskaniu. Często widzę u innych ze maja włączona opcje "full stake shading"-kolor różowy i niebieski na całej długości kolumny jak na pierwszym zdjęciu.Mi osobiście to przeszkadza, dużo łatwiej i przejrzyście traduje się jeżeli kolor dochodzi tylko do stawki,wtedy łatwiej zaobserwować zmiany(oczywiście jak kto lubi). Warto tez przyjrzeć się klawiszom do szybkiego kasowania stawek z laddera(wcześniej wiele razy próbując wycofać stawkę niechcący przenosiłem ja w inne pole). Z czasem sam zaobserwujesz czego Ci potrzeba a co jest zbędne,powodzenia.

Odnośnik do posta