Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Czy Betfair wycofa giełdę zakładów?

Promowane odpowiedzi

@Kuchar

Było inaczej to fakt, ale jak już kiedyś pisałem to co miałem generalnie do przekazania to tym się podzieliłem. Może szału nie było, ale wiecznie o tym samym pisac to bez sensu. Wiel osób nawet nigdy tematu nie założyło, wiec chyba nie jestem taki najgorszy,a moze sie myle, jak zwykle. Gieldy caly czas sie ucze, probuje czegos nowego, nie ma czym sie chwalic w porownaniu do wielu osob to tego nie robie. Na dzien dzisiejszy nawet nie wiem dlaczego moj temat jest nie mój, zapytalem raz czy dwa, do dzis nie wiem, trudno.

Upatrzone nicki - nie ma czegos takiego, generalnie jezeli sie nie zgadzalem to przynajmniej pisałem dlaczego, i nie było to jakies ale zeby tylko było. Wyjatkiem tutaj jest chyba slav i zicoo, gdzie ta dyskusja jest czy była dłuzsza, a nie jednorazowa. Poza tym jezeli sie z kims zgadzam to klikam "lubie to", lepsze to niz jakies wazeliniarstwo czy pisanie postow pochwalnych (wygladało by to dosc osobliwie). Mozesz mi wierzyc lub nie ale i tak wiele sytaucji gdzie miałbym ochote cos skrytykować (generalnie krytyka jest zle widziana, bywa i tak) omijam, szkoda mi czasu,a po takich reakcjach jak ta dzisiejsza osoby jakby nie było z administracji to no comment. Zresztą zicoo popisywal sie juz nie raz i nie dwa, wiec moj bład, ze raczyłem sie odezwac.

Odnośnik do posta

maverick to taki Jan Tomaszewski. Pewnie z 90% jego postów to klotnie i krytyka.

A co do tematu, to szkoda że CVC nie kupili Betfair bo oni chcieli skoncentrować się na giełdzie, w odróżnieniu od obecnego zarządu, który chce żeby było to połączenei buka i giełdy. http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/retailandconsumer/10057524/A-cloud-cuckoo-plan-exchange-evangelists-no-management-...-why-did-CVCs-Betfair-bid-fail.html

Odnośnik do posta

@maverick 

Odnośnie pierwszego akapitu, którego tematem jest dzielenie się wiedzą, prowadzenie bloga czy innych form zapisków to przecież nikt do tego nie pije. Każdy z nas coś pokazał a to czy nadal będziesz ciągnął ten wózek i pisał treściwie w blogu czy pozostałych tematach zależy od Ciebie i również Tobie to pozostawiam :)

Jeśli natomiast chodzi o drugą część Twojej wypowiedzi to pewnie jakąś część racji masz. Być może zicoo pokazał się z nie najlepszej strony, ale przy części wpisów poszczególnych użytkowników emocje działają i mi osobiście ciśnienie również podskoczyło - zarówno na wpisy użytkowników jak i niektórych ze strony zicoo. Ten temat jednak już przerabialiśmy wspólnie z administracją i nie widzę potrzeby teraz upubliczniać i rozpoczynać go na nowo tutaj. Jeśli jednak uważasz, że w tym momencie jego odpowiedź była zła to niestety nie bardzo się rozumiemy. Jak wcześniej napisałem - zauważyłem już wcześniej, iż wszystkie ostatnie Twoje wpisy dotyczą tylko krytyki, a przecież są też tematy, w których można wnieść coś konstruktywnego. Dlatego zicoo dosadnie przedstawił Ci to co aktualnie robisz i to co niestety jest typowe i polskie, czyli marudzenie, hejtowanie etc. 

Artykuł został przetłumaczony z zagranicznej strony tematycznie związanej z Betfair, pokazuje obecną sytuację firmy Betfair o której również warto rozmawiać. Wszelkie zmiany nawigacyjne, % które nam zabierają to chyba tematy, które należy poruszać? Nie każdy korzysta z oprogramowania, wielu osobom wystarcza interfejs Betfair więc wpis jak najbardziej pozytywny. 

Poza tym nie macie czegoś takiego w sobie, że jeśli coś mnie nie interesuje, nie dotyczy to się nie wypowiadam? Bo z jednej strony sugerujesz, że tekst jest niepotrzebny, krytykując jego merytoryczną zawartość jak i autora, który mimo wszystko przepisał całość z obcej strony. Wiele krytykujecie nie wnosząc nic poza tym... a to naprawdę jest typowo polskie :)

Odnośnik do posta

Wedlug mnie to bardzo dobry krok. Jest to dobre rozwiazanie dla krajow, gdzie nie mozna sprzedac produktu jakim jest giełda zakładów sportowych. 

Nie można sprzedać, bo bf zarządza banda jełopów. Wg mnie oni są skoncentrowani na UK, a reszta ich o wiele mniej obchodzi. Ale nazwa tego tematu jest śmieszna rodem z onetu czy wp.

Edytowane przez firence
Odnośnik do posta

Panowie nie bójcie się nie wycofają giełdy bo przecież maja monopol prawie na rynku. Na rynku normalnych bukow w uk to sobie zęby połamią. Tu jest taka konkurencja ze nie maja szans z taka gowniany oferta. Paddy, William i 365bet są 10x lepsze. Jak zwina giełdę to sami się zawina. A jak się zawina to pojawi się nowy gracz który to przejmie. Przecież to czysty pieniądz bez ryzyka :)))

Betfair w Uk to taki pionek ze przeciętny gracz nie nawet co to jest. Za to każdy zna williama, corala, paddyego i ladbroka. To oni rządzą w uk. A najwieksza kasa położona jest na Koninie i premiership. Reszta to ochlapy

Edytowane przez andybil
Odnośnik do posta

Kuchar tak jak napisalem i nie tylko ja, taki artykul wprowadza tylko niepotrzebny zamet i panike. Gdybysmy na te tematy nie dyskutowali, to ok, ale przy okazji ustawy, podniesienia prowizji i pewnie jeszcze w innych sytuacjach walkowane to bylo n razy. Z mojego punktu widzenia to wlasnie walkowanie tego wszystkiego w nieskonczonosc jest marudzeniem, bo co my mozemy zrobic. Napisał ktos cokolwiek w zwiazku z tym do bf, były jakies skargi, zazalenia na ich politykę ? Jestesmy tylko pionkami, chyba ze jest ktos kto cos moze, o kim nie wiem. Tak naprawde mozemy tylko zaakceptowac to co robia i robic swoje dopoki jest to mozliwe.

Odnośnik do posta

Oczywiście!Po co te emocje?Jak ujrzę stronę taka jak w Betdaqu,VC,Paddy itp to dopiero się wkurzę!Jasne ,ze takie tasowania mogą kogoś zdenerwowac ale tak jest z kazdym bookiem- zawsze coś tam "usprawniają"!Betfair nie jest naszym tylko dobroczyńcą i na pewno ma swoje sekrety!Ostrozność nigdy nie zawadzi!

Odnośnik do posta

powiem tak: bf celowo nie wychyla sie z gielda, nie afiszuje tego produktu niejako maskujac go w swoim wachlarzu uslug z prostej przyczyny -

ze wzgledu na konkurencje a defacto jej braku

widzimy wszyscy jakie prawodastwo jest wprowadzane w UE - tak dla zbukow dla gieldy juz nie i wszyscy zadowoleni zbuki i panstwa czlonkowskie

zyczylbym sobie by taki betanthome byl gielda i wielu innych z poza Uk

myslcie troche panowie

Odnośnik do posta
  • 4 weeks later...

szkolna dyskusja. watek poruszony bezsensownie jak dla mnie. po co bawic sie w szerloka holmsa. wiadomo ze betfair gieldy w zyciu nie zamknie, bo to im bedzie przynosci mniejszy lub wiekszy ale zawsze dochod. od tego sie zaczelo. a ze dzieki swojej rozpoznawalnej marce postanowili robic kase na bukmacherce stad ten zabieg. drobiazg nie warty uwagi, 

Odnośnik do posta