Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Arkusz do prowadzenia statystyk in Excel

Którego użytkownika blog powinien zostać przeniesiony do nowej kategorii BLOGI PROFESJONALNE?  

58 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którego użytkownika blog powinien zostać przeniesiony do nowej kategorii BLOGI PROFESJONALNE?

• Trader999
    • ruchman
    • zicoo
    • leno86
    • szupes
    • scorpi
    • U-2
    • skalcik
    • krzysiultd
    • gofer
    • Owca26
    • HoMiK155
    • vintec
    • nephe
    • fruwak
    • Gural
    • hugo

Promowane odpowiedzi

Wielu z Was prosiło mnie abym przesłał im arkusz do prowadzenia statystyk. Dziś realizuje Waszą prośbę. Plik do pobrania z linku:

POBIERZ

Jeżeli macie jakieś uwagi co do tego arkusza, chcielibyście dodać jakąś opcje, lub gdy znajdziecie jakieś błędy proszę pisać o tym w tym temacie.

W miarę możliwości wspólnie możemy udoskonalić to narzędzie.

Kto pobierze zobligowany jest do wyrażenia swojej opinii na temat arkusza!

Odnośnik do posta
Hej Zicoo

niestety nie da ściagnąć po kliknięciu na download - wyskakuje jakaś gra internetowa!

no chyba że ja mam coś poblokowane w kompie?

Pozdro

Danio

Na samym dole w nowej stronie (która się pojawi) jest taki oto link:

Save file to your PC: click here

Klikasz w "click here" - pobiera się bezproblemowo.

Odnośnik do posta

ściągnąłem plik więc wyrażę opinię.

pierwsze wrażenie pozytywne. trochę dużo wpisywania danych typu; zdarzenie, rodzaj zakładu (match odds etc.), ale rozumiem, że jak ktoś chce mieć dokładne statystyki to musi trochę czasu na to poświęcić.

generalnie fajne narzędzie.

a z merytorycznych rzeczy, to dostrzegłem, że strike rate jest źle liczony. program pokazuje 80,77% a wg mnie powinien być 65,38%.

dlaczego?

jest 17 rynków dodatnich, na 26 zagranych, czyli 17:26=0,65, czyli 65%.

jeśli mylę się to mnie poprawcie.

Odnośnik do posta

Mi akurat dobrze oblicza strike rate. Ale w polu B11 sprobuj wkleic cos takiego =B8/(B8+B9+B10) i powinno byc dobrze :) Zicoo jakas bardziej skomplikowana formule wstawil :)

Odnośnik do posta
ściągnąłem plik więc wyrażę opinię.

pierwsze wrażenie pozytywne. trochę dużo wpisywania danych typu; zdarzenie, rodzaj zakładu (match odds etc.), ale rozumiem, że jak ktoś chce mieć dokładne statystyki to musi trochę czasu na to poświęcić.

generalnie fajne narzędzie.

Wystarczy chyba wpisać zysk/stratę, ja kopiuję dane z arkusza sciągniętego z bf (trzeba tylko kropki na przecinki zamienić). Jeśli o mnie chodzi to przydałaby się statystyka z podziałem na dyscypliny.

Odnośnik do posta
  • 4 weeks later...

Kto pobierze zobligowany jest do wyrażenia swojej opinii na temat arkusza!

Do prowadzenia statystyk dobre narzędzie. Może tylko możnaby dodać dwa komentarze objaśniające sposób liczenia w komórkach:

- średnia wygrana na dzień - arkusz liczy w skali miesiąca. Natomiast jeżeli ktoś zacznie używać arkusza np. od 10 dnia miesiąca to może być z początku zdziwiony średnimi wynikami dopóki nie zrozumie jak liczy arkusz;

- założony cel - jest to kwota jaką chcemy wygrać, a nie poziom do którego chcemy dojść.

Przykład: user zaczyna z 50$ i chce dojść do 100$.

To w odpowiedniej pozycji powinien wpisać 50$, a nie 100$, bo chce osiągnąć zysk 50$. Jeżeli wpisze 100$ bo taki poziom finansowy chce osiągnąć to będzie znaczyło, że chce osiągnąć 100$.

Odnośnik do posta

Również od jakiegoś czasu korzystam z tego arkusza i jestem naprawdę bardzo zadowolony. Kilka kwestii o których mówił nikifor rzeczywiście i ja zauważyłem na początku kiedy go ściągnąłem, ale po chwili gdy się dojdzie o co chodzi to nie robi to problemu.

Jestem pełen podziwu włożonej pracy w ten arkusz i bardzo dziękuję za jego opublikowanie dla szerszej masy ludzi - w tym także dla mnie :-)

Odnośnik do posta

Ja tez zacząłem korzystać dopiero dziś. Trudno napisać coś więcej na chwile obecna, gdyż mam to przed sobą kilka minut. Ale jak bardzo pomocnicze i fajne narzędzie kontroli i wgląd na to jak gramy. Bardzo dobra praca. Podziękować za takie narzędzie do pracy.

Odnośnik do posta
  • 1 month later...
  • 7 months later...

chyba admini nie ukaraja mnie za to.

wczoraj kupilem arkusz do prowadzenia statystyk tradingu. jest niesamowity. podsumowuje on wszystkie sporty, wiec bedzie przydatny nie tylko dla handlujacych na koniach. dotychczasowe arkusze, ktore mialem dzialaly tylko na rynkach wyscigow konnych.

po sciagnieciu swojego P&L z betfair, jednym kliknieciem transportujemy te dane do arkusza a dalsza prace juz sam wykonuje.

polecam zakupic ten arkusz. to tylko Ł1,99 a mozna w piekny sposob analizowac swoja gre. poza tym koles wykonal kawal dobrej roboty, wiec nie ma co zalowac.

jesli ktos szuka arkusza do analizy gry to ten jest zdecydowanie najlepszy.

naprawde bardzo przydatne narzedzie.

chce powiedziec, ze nie mam z tego zadnych korzysci. z racji tego ze arkusz wywarl na mnie ogromne wrazenie dlatego o nim pisze. warto go miec.

link do arkusza: http://betfairtradingmindgames.blogspot.com/2011/04/results-summary-v2-spreadsheet-is-here.html#comment-form

Odnośnik do posta