Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Postanowiłem założyć tu blog. Na pierwszym w Polsce chyba forum poświęconym tradingowi sportowemu. Ciesze się, że w końcu takie powstało :)

Przez kilka lat grałem na zakładach jak pewnie wszyscy z nas. Jednak dojrzałem do tego momentu aby stwierdzić, że na zakładach nie wygram, a precyzyjniej ujmując i tak w ogólnym rozrachunku będę na "letkim" bądź większym minusie. Dlatego postanowiłem zająć się tradingiem. Jednak i to mi nie wychodziło najlepiej bo jak wiadomo, nigdy nie wiemy co stanie się w przyszłości możemy tylko przypuszczać. Tak samo jest moim zdaniem z próbowaniem przewidywania zachowań kursów. oczywiście są ludzie którzy są w tym naprawdę dobrzy mają wyczucie i wiedzę i mogą na tym sposobie regularnie powiększać swój bank jednak ja do takich nie należę.

Próbowałem grać konie przed gonitwami i tenis live. Próby zakończyły się nie powodzeniem. Powody:- ciężko utrzymać dyscyplinę , - trudno przewidzieć jak zachowają się kursy itd

Dlatego na tym blogu nikt nie znajdzie cudownych systemów , przewidywań zachowań kursów i zwrotu z kapitału na poziomie 300 % w miesiąc nie będzie nawet mowy o 30 % w przeciągu miesiąca.

Główne moje motto po różnego rodzaju wpadkach w tradycyjnym graniu i tradowaniu będzie brzmiało : MINIMALIZACJA RYZYKA

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 70
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Tak więc jak będę grał. Będzie to arbitraż miedzy giełdami. Obecnie tylko na betfair i betdaq

Obecnie też będzie to gra skierowana raczej na zdobycie doświadczenia i dobrą zabawę

Cele : 1) Minimalizacja ryzyka

2) zysk na poziomie 5-10 % w miesiącu

Jak wiadomo płynność na betdaq jest słaba i to jest główny problem. Dlatego bardzo ciężko jest wyszukać jakiś arbitraż :(

Obecnie mam zagrany jeden arbitraż na MŚ w meczu RPA - Meksyk

Dziś zrealizowałem kolejny arbitraż ( transakcję )

zakład 2

zdarzenie : Baltacha - Kanepi

back : 1,76

lay : 1,75

zakładana rentowność : 0,31 %

Odnośnik do posta

Po to powstało to forum aby razem czegoś się uczyć, także opisuj wszystko a na pewno dzięki temu powiększysz poziom swojej dyscypliny a przede wszystkim stworzysz dyskusje na temat swojej gry więc mam nadzieje, że wszyscy naprowadzimy Cię tutaj na lepsze tradowanie.

Czekam zatem na wpisy i pozdrawiam:) Powodzenia.

Odnośnik do posta

Także powodzenia życzę. Co do Twojego założenia aby minimalizować ryzyko to mam dla Ciebie pewien sposób - system - poradę nie wiem jak to nazwać :-) może strategia.

A więc tak, w strategii tej nic nie ryzykujesz. Dokładnie NIC. 0% swojego kapitału, możesz tylko zyskać.

Więc do rzeczy. Wchodzisz na rynek TOTAL GOALS a dokładnie 1 GOAL OR MORE jakiegoś meczu, który się rozpoczął.

Po strzeleniu bramki dajesz 100% pieniędzy jakie masz na koncie na kurs 1,01 i ta kwota pokaże się po prawej stronie czyli lay. Ludzie, którzy kupowali backi 1 gol lub więcej po szybko strzelonym golu (najlepiej w 1 połowie) kontrują kupując lay po to aby wyjść z rynku z pieniędzmi i iść na inny niż czekać do końca meczu. Wprawdzie kurs 1,01 daje ci 1% zarobku ale za to jest to zarobek PEWNY W 100 PROCENTACH. Jedynie co musisz zrobić to być pierwszy w kolejce ze swoją kwotą :mrgreen:

Pozdrawiam!

Odnośnik do posta

Masz przykład meczu Szwecji. Aktualnie trwa przerwa. Po bramce strzelonej przez gospodarzy, ktoś wykupił laya 1,01 za 339 euro. Więc jeśli Ty byłbyś pierwszy w kolejce zarobił byś bez ryzyka 3,39 euro minus prowizja 17 centów (339*1,01=3,39euro). Na czysto więc 3,22e. Jak widzisz to nieco więcej niż kombinowanie z arbitrażem rynków.

nyire9m8dc.jpg

50 minuta spotkania

shdyqo7gd6.jpg

70 minuta spotkania

6vp5021ixn.jpg

Ktoś wychodził z rynku zapewne dlatego, że Irlandzka liga zaczynała.

Więc jak widać ktoś kto tam pierwszy ustawił się w koszyku dysponując kwotą 2400 euro zarobił bez ryzyka 24 euro. Mało?

Odnośnik do posta

Probowalem cos w ten sposob dopisac do mojego konta, jednak za kazdym razem bylem w kolejce conajmniej za 1k e, moze nie wykazywalem sie jakis nadzwyczajnym refleksem ale wydaje mi sie ze to zalezy od rzeczy martwych.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Też mi sie nie udało . Rynek jest zawieszony a później od razu jest już sporo kasy na back 1.01 postawione. A co do mojego arbitrażu to jakieś złe założenia przyjąłem gdyż kalkulator który zrobiłem źle liczył arbitraż. Prowizja 5 % od zysku okazuje się zabójcza i

przy backu na kurs : 1,76 i lay na 1,75 tracimy prawie 2 % , gdyby nie było prowizji mieli byśmy zysk na poziomie 0,32 %, Tak więc obydwie strategie raczej mało prawdopodobne do grania.

w back na kurs 1.01 zbyt trudno ustawić sie w kolejce

a w arbitrażu między betfair i betdaq zabija nas prowizja i poza tym znalezienie arbitrażu na 1 tick jest trudne a co mowa o tym żeby wyszukać taki który będzie opłacalny.

Aby arbitraż był opłacalny załóżmy na poziomie 1 % kursy ( opierając sie na moich wyliczeniach ) powinny kształtować sie na poziomie np. back : 1.76 lay 1.66 , a to jest praktycznie nie możliwe ;(

Odnośnik do posta

Używasz jakiegoś programu? Ja mam geeksa i zauważyłem że on ma lekkie opóźnienia. Mam też bet angela i on odświeża rynek po zawieszeniu znacznie szybciej.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.