Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Handel pomiędzy gemami

Promowane odpowiedzi

Handel ten występuje częściej aniżeli pomiędzy setami. Przerwa pomiędzy gemem trwa około jednej minuty. Co dwa gemy nie licząc pierwszego przerwa ta wynosi 2-3min (zawodnicy idą usiąść na krzesełka, uzupełnić płyny i chwilę odpocząć). Wtedy jest bardzo dobra okazja do handlu, ponieważ nasz budżet nie jest zbytnio narażony.

Jak wygląda taki handel pomiędzy gemem?

Wszystko zależy od tego jaki mamy wynik, jeżeli mecz jest wyrównany to najlepiej kupić BACK serwującego (zawsze kurs poniżej 1,80) gdy ten back znajduje się na górce albo LAY faworyta jeśli przeciwnik dobrze serwuje.

Pobierz załącznik: helpbets2.png

Na obrazku widać dokładnie, że przy stanie 40-30 dla serwującego kurs wynosił 1,74 po zdobyciu kolejnego punktu kurs ten spadł do granicy 1,67 zahaczając nieznacznie o kurs 1,66 co dokładnie widać. W tym momencie wszedłem na rynek z LAY'em faworyta ponieważ stan meczu jest 3-2 czyli nieparzysta ilość gemów co daje nam dłuższą przerwę, wyjątkiem jest tylko stan 1-0 lub 0-1 gdzie także przerwa trwa dłużej niż przy parzystym wyniku ale krócej niż przy nieparzystym, trochę zakręciłem ale mam nadzieję że wiecie o co chodzi. Jeśli nie wiecie wytłumaczę w najprostszy sposób:

Przerwy po poszczególnych gemach:

1-0 lub 0-1 // około 1-2min

2-0 0-2 1-1 3-1 1-3 4-0 5-1 .... itd czyli każdy parzysty rezultat // około 1min

2-1 1-2 3-2 2-3 4-3 3-4 4-1 .... itd czyli każdy nieparzysty rezultat // około 3-4min

Dla przypomnienia przerwa pomiędzy setami trwa 5-10min.

Wracając do handlu, wystawiłem LAY bo jak widać jest to najmniejsza wartość kursu co widać po wykresie. Niestety mój zakład nie został przyjęty.

Wystawiłem także BACK po 1,71 licząc na to że ktoś wykupi kurs o 3 ticki wyżej. gdyby tak się stało jestem pewny, że odsprzedałbym ten back jeden tick niżej dlatego, że największą popularnością cieszy się kurs 1,69-1,68.

Także podsumowując starajmy się przy wyrównanym spotkaniu kupować back faworyta serwującego w górce i lay faworyta jeśli serwuje jego przeciwnik, który nie został jeszcze przełamany.

Śledząc coraz więcej rynków będziecie mogli później "na wyczucie" szacować górki i dołki. No i oczywiście bardzo ważnym jest podgląd video.

Kliknij tutaj aby zobaczyć Artykuł

Odnośnik do posta

zgadza sie. natomiast po punkcie w gemie serwujacy musi rozpoczac kolejna akcje w ciagu 20 sekund.

dluzsza przerwa moze byc spowodowana wezwaniem pomocy lekarskiej, wymiany sprzetu typu obuwie, rakieta, pilki itp. z powody deszczu czy zmroku, badz tez mozliwosci skorzystania z toalety.

Odnośnik do posta

Z tą długością przerwy to nie takie proste,jak jest kłopot z pogodą to przerwa jest krótsza.Po za tym wczorajsze akcje  z medykami na Monfilsie ,mocno zniechęcają człowieka do gry w przerwach.

Odnośnik do posta

potrafia przyniesc duze straty, ktore trzeba odrabiac dniami, a nawet tygodniami.

potrafią też przynieść zyski, na które musielibyśmy pracować dniami a nawet tygodniami :)

Odnośnik do posta

Problemem w przerwach mogą być nie raz manipulacje kursem przez dużych graczy. Potrafią oni za pomocą dużej gotówki tak zapchać koszyki i przepchnąć kurs w przeciwnym kierunku niż ten zgodny z logiką, a dopiero po tym gdy większość będzie cięła już straty, odblować koszyki ze swojej gotówki i przepchnąć we właściwym kierunku, realizując już swój zysk. Nie mniej takie sytuacje zdarzają się sporadycznie,

Inny problem, który zasugerował yavor i sebo to niestety te medicale, można na nich się dobrze obłowić ale też i można równie sporo stracić.

Mimo to  tradowanie w przerwach między setami i gemami jest dobre szczególnie dla początkujących, żeby w miarę bezpiecznie oswoić się z rynkami tenisa.

Odnośnik do posta