Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Antywirus, który nie obciąża systemu

Promowane odpowiedzi

Może ktoś polecić jakiś skuteczny antywirus, który nie obciąża systemu i nie przeszkadza zbytnio w tradingu? Jak powiedziałem znajomemu informatykowi, że stosuję Avasta to nieźle go to ubawiło, a biorąc pod uwagę aspekty związane z tradingiem, to nie jest to zbyt bezpieczna opcja.

Na laptopie mam 60 dniową wersję Nortona i już widzę, że będę go musiał usunąć, bo dosłownie pożarł mi RAM i system działa z żenującą prędkością. Widziałem, że dość pozytywne opinie ma Kaspersky i NOD32, ale jak jest w praktyce to nie mam pojęcia. Co możecie polecić z płatnych/darmowych antywirów?

Odnośnik do posta

http://www.dobreprogramy.pl/Comodo-Internet-Security-Premium,Program,Windows,12952.html

Comodo internet security = firewall + antywir

Jak nie chcesz firewalla to sciagnij sam antywir:
wszystko darmowe, nie znam lepszej opcji jeśli chodzi o free software

http://www.dobreprogramy.pl/Comodo-AntiVirus,Program,Windows,20404.html

Odnośnik do posta

Ja również polecam Kasperskiego. Wcześniej używałem comodo i nie było najgorzej, ale trafiła mi sie promocja darmowej 3 miesiecznej licencji na kasperskiego i juz przy nim zostalem mimo, iż jest płatny. Wyszło chyba coś koło 150zł za roczną licencje na 2 kompy, więc myślę że to nie jest wygórowana cena za bezpieczeństwo. A jeśli chodzi o użycie pamięci to u mnie przy 2GB ramu kaspersky jest praktycznie nieodczuwalny.

Odnośnik do posta

Ja polecam Bitdefendera, wygrywa prawie we wszystkich testach/rankingach w 2013r. Nic mi nie zamula ( http://scr.hu/1r/oq6wb ). Także ma firewalla, którego można sobie ustawić wg własnych upodobań (autopilot lub tryb "pytający"). Bardzo fajnie sobie radzi z wykrywaniem groźnych stron, blokując je (przykład: http://scr.hu/1r/1dvre ). Zapobiega też niechcianym zmianom w systemie, co skutkuje tym, że gdybyś chciał kiedyś wgrać jakiegoś cracka, to musisz na chwilę wyłączyć Bitdefendera :)

No ale system po prawie roku użytkowania wciąż hula identycznie jak chwile po zainstalowaniu.

Odnośnik do posta

Dzięki za wszystkie opinie. Póki co testuję Kaspersky'ego i chyba przy nim zostanę, bo sprawuje się dobrze i nie przymula. Dodatkowym argumentem jest trochę niższa cena niż NOD'a i mimo wszystko lepsze pozycje w rankingach. Na innym komputerze zainstalowałem Comodo i też jestem pozytywnie zaskoczony. Program mógłby spokojnie być płatny, bo oferuje dość szeroki wachlarz rozwiązań. 

Odnośnik do posta