Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Moj pierwszy Blog - skalcik

Promowane odpowiedzi

Witam,

Na poczatku chcialbym sie przywitac i powiedziec cos o sobie.

Na imie mam lukasz, na forach uzywam nicku - skalcik.

Mieszkam w Kanadzie od 10 lat. Co moze miec wplyw na bledy jezykowe, stylistyczne, ortograficzne w moich postach, za co z gory przepraszam oraz brak polskich liter.

W bukmacherke "bawie" sie od 12-13 lat. W skali tego okresu nie osiagnalem wiekszych sukcesow. Licze ze jestem na 0, moze maly plus ale nie za sprawa moich analiz a typow innych. Od 3 miesiecy zajmuje sie tradingiem. Na razie z srednim skutkiem, probuje rozne strategie, rozne serwisy platne.

Zauwazylem ze strategia przynoszaca mi najwieksze zyski to layowanie zdecydowanych faworytow. Chce tutaj sprawdzic ten system, przeanalizowac go na wiekszej probie zdarzen.

Jak wszyscy wiemy, wiekszosc osob gra na faworytow, przez co ich kursy sa zanizone. A faworyci czesto zawodza. W mojej strategi nie chodzi o to aby przegrali, ale zeby nie podkreslili swoje przewagi zbyt wczesnie.

Glownym rynkiem jest tenis, gram rowniez pilke nozna, krykiet.

Zalozeniem strategii jest lay faworyta przed meczem oraz back w trakcie spotkania.

Moim ciaglym problem jest w ktorym momencie wyciagnac zyski. Najczescie zbyt wczesnie wychodze z rynku. Obawiajac sie ze faworyt odwroci spotkanie na swoja korzysc.

Nie mam ustalonego punktu wyjscia gdy wygrywam, robilem to na wyczucie do tej pory. Po to powstaje ten blog aby przeanalizowac w ktorym momencie jest wlasciwy punkt.

Spotkania jakich szukam to faworyt w przedziale 1,05-1,25.

Druga strategia, to lay faworyta w trakcie meczu. Wchodzimy na rynek przy wyniku 2:0, 3:0. Czesto widzimy gdy wygrywajaca druzyna (2:0, 3:0) traci bramke, lub 2. W tym blogu, bede staral sie rowniez przeanalizowac skutecznosc takiej gry. Tutaj przedzial kursow to 1,01 - 1,1.

Wszystkie podane typy bede samemu obstawial jednak za niskie stawki gdyz jest to tylko test strategii. Chetnie wyslucham wszystkich komentarzy, podpowiedzi. Z racji ze to moj pierwszy blog prosze o wyrozumialosc ;)

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 44
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

09.06.2010

Mattek-Sands - Sharapova ----- Lay Sharapova 1,19 ----- S5,25 - Liabilty $1,00

Robson - Wickmayer ----- Lay Wickmayer 1,25 ----- $4,00 - Liabilty $1,00

Lorenzi - Djokovic ----- Lay Djokovic 1,04 ----- $25,00 - Liabilty $1,00

Odnośnik do posta

Cześć, ciekawa koncepcja, lecz myślałem nad czymś innym. Back'u faworyta, a po strzeleniu gola- lay. Jak wiemy faworyci 1.5-1.7~ wygrywają 4/5 spotkań, zapewne także w większości strzelają pierwszą bramkę. Kurs z 1.7 spada do 1,2~ co daje nam prawie 40$ stawki. Punktem wyjścia powininna być przerwa, gdzie stracimy także 40%.

Odnośnik do posta

1. Mattek-Sands - Sharapova ----- Lay Sharapova 1,19 ----- S5,25 - Liabilty $1,00 :oops:

Mecz przerwany z powodu deszczu. Nie moglem czekac na wznowienie.

Sharapova przelamala juz w pierwszym gemie rywalke i kurs spadl do 1,06-1,07

Stop Loss - Back 1,07 $5,84 Strata $0,59

sharapovaa.th.jpg

3. Lorenzi - Djokovic ----- Lay Djokovic 1,04 ----- $25,00 - Liabilty $1,00 :mrgreen:

Lorenzi byl bliski przelamania dzieki temu kurs skoczyl na 1,14-1,17

Gdybym gral za duza kwote bez wachania, zamknalbym tranzakcje.

Z racji ze jest to test za mala kwote czekalem na przelamanie ktorego nie bylo.

Kurs nastepnie spadl do poziomu 1,06 - 1,08 i tak utrzymywal sie przez kilka nastepnych gemow. Ostatecznie zakonczylem ten trade przy kursie 1,08

Win Back - Back 1,08 $24,08 - Zysk: $0,88

djokovico.th.jpg

2. Robson - Wickmayer ----- Lay Wickmayer 1,25 ----- $4,00 - Liabilty $1,00

Mecz opozniony z powodu deszczu.

---------------------------------------------------------------------------------------------

W miedzy czasie zagralem druga strategie w meczu Lyn - Stromsgodset

42' 0:3 Stromsgodset 1,02-1,03 Zrobilem Lay po 1,03

62' 1:3 Stromsgodset 1,05-1,06 Zrobilem Back po 1,06

Jak zawsze byl dylemat czy czekac na 2:3.

Decyzja zakonczenia tradingu okazala sie sluszna. W 72' padla bramka na 1:4

Lay $33,3 1,03 Liability $1

Back $32,36 1,06

Zysk: $0,90

Odnośnik do posta

Scorpi, staram sie unikac grania faworytow gdy nie widze "wartosci - value" w kursie na nich. Tak jak pisalem na poczatku, wiekszosc osob obstawia faworytow przez co ich kurs traci na wartosci. Handel kursami na faworytow stosuje tylko przed spotkaniem. Z samego rana back, tuz przed rozpoczeciem meczu lay. Gdy jest to popularne spotkanie, w mojej ocenie kurs nie jest jeszcze zanizony wtedy obstawiam faworytow, lub zastosowania bardziej zlozonej strategii - dutching kilku rynkow (CS-O/U) (AH-CS)...

Odnośnik do posta

Próbowałem takiego sposobu gry. Problem w tej jak i innej strategii live jest jeden nie wiemy jak potoczy sie mecz ( spotkanie) jeżeli grasz live np na kurs 1,1 a faworyt przełamie na samym początku spotkania i jest 2:0 to jesteś w plecy :( . Załóż sobie jakiś próg zamknięcia pozycji np 10 % stawki albo 5 % ?

Odnośnik do posta

Realista, masz racje, w takiej sytuacji kurs spada. Przykład pierwszy mecz w tym temacie - Sharapova. Moja strata wyniosła 59% Zwróć uwagę ze przy drugim przełamaniu (4:0) kurs tez spadł, jednak juz nie wiele 1,04 gdyz juz nie mial gdzie spasc i to jest nasz atut. Maksymalnie możemy stracić 100%, co jest trudne na początku meczu.

Realna strata z która trzeba się liczyć to 50-80%

Ale spójrz na drugie spotkanie - Djokovic.

Tutaj wygrałem 88%, a gdybym nie był zbyt chciwy i zrobiłbym "back" po kursie 1,14 miałbym 319% zysku przy czym nie nastąpiło tutaj przełamanie. Gdyby Djokovic został przełamany kurs poszedłby jeszcze wyżej.

To jest atut tej strategii ze można znacznie więcej wygrać niż przegrać a co za tym idzie, wystarczy ze "wygramy" co 2,3,5 mecz.

W piłce nożnej często się zdarza ze faworyt nie może długo strzelić gola, a wtedy kurs na niego rośnie, powoli ale rośnie, a my zarabiamy.

Przykład Portugalia - Mozambik pierwsza bramka padła w 52 minucie.

Czasami zdarza się ze faworyt traci bramkę jako pierwszy, później odrabia stratę i wygrywa, ale my dzięki temu możemy zarobić.

Przykład Holandia - Węgry wynik 6:1 ale to Węgrzy strzelili jako pierwsi.

Real, Valencia tez takie przypadki miały.

Czasami zdecydowani faworyci również przegrywają

Luksemburg - Polska U21Friendly 1:0 kurs na Polskę był 1,25 jeśli mnie pamięć nie myli, niestety nie był to mecz In-Play.

Francja - Chiny 0:1

Zdarzają się również takie przypadki jak mecz Hiszpania - Polska ze w 15 minucie kurs spada na 1,01 dzięki dwom szybki bramka.

Ale po to właśnie jest ten blog, aby ocenić jak często można zarobić a jak często stracić i jaki będzie tego efekt na większej liczbie zdarzę.

Na jutro mam kilka spotkań, nie wiem czy uda mi się je wszystkie zagrać.

Mecz z wczoraj, przełożony z powodu deszczu.

4. Fyllingen - Viking ----- Lay Viking 1,17

5. Start - Sandnes ULF ----- Lay Start 1,25-1,26

6. Sela - Roddick ----- Lay Roddick 1,04-1,05

(jesli kurs spadnie o jeden tik, prawdopodobnie odpuszczę, decyzja przed meczem)

7. Na Li - Keothavong ----- Lay Na Li 1,2

8. Querrey - Granollers ----- Lay Querrey 1,23

9. Murray - Fish ----- Lay Murray 1,19 (Murray mój ulubieniec, długo się rozkręca)

10. Schuettler - Gasquet ----- 1,22-1,24

11. Malisse - Djokovic ----- 1,22-1,23

2 mecze których nie zagram, ale warto na nie zwrócić uwagę to:

Nadal - Istomin ----- Lay Nadal 1,02-1,03

Mattek-Sands - Sharapova przerwany mecz przy stanie 4:0, kurs 1,05-1,06

Z decyzja na wejście w mecz czekam do samego rozpoczęcia (kursy mocnych faworytow maja tendencja spadkowa, wiec po co przepłacać oraz trzeba uważać na płynność rynków w tenisie)

Odnośnik do posta

Dziękuje Realista.

Male podsumowanie:

Mecz z wczoraj, przełożony z powodu deszczu.

Strata 50% Szybkie przełamanie, spadek kursu na 1,12.

4. Fyllingen - Viking ----- Lay Viking 1,17

Zysk 47%

Przed meczem nastąpił wzrost kursu, zakupiłem po 1,22

W 16 minucie odsprzedałem za 1,37. Wynik 0:0 utrzymywał się do 42 minuty. (kurs wynosił około 1,41 gdy padła bramka)

viking2g.jpg

5. Start - Sandnes ULF ----- Lay Start 1,25-1,26

Nie zagrałem tego meczu - niestety

Przed meczem nastąpił wzrostu kursu do 1,28. Wynik 0:0 utrzymał się do przerwy.

W 20 minucie kurs wynosił 1,5 aby tuz po przerwie osiągnąć 1,6

startye.jpg

6. Sela - Roddick ----- Lay Roddick 1,04-1,05

(jeśli kurs spadnie o jeden tik, prawdopodobnie odpuszczę, decyzja przed meczem)

Nie odpuściłem i jak się okazało, słuszna decyzja.

Lay Roddick 1,03

Back Roddick 1,23 przy stanie 3:2 40:15 Sela

Zysk 514%!!!

Roddick przegrał cały mecz wiec można było wygrać znacznie więcej, ale moja wygrana i tak mnie cieszy.

roddick.jpg

7. Na Li - Keothavong ----- Lay Na Li 1,2

Strata:61%

Bardzo szybkie przełamanie faworytki. Kurs spadł do 1,11

Ja jednak czekałem z wyjściem co się później okazało błędem, jednak nie straciłem dużo więcej. Zakończyłem trade w II secie przy kursie 1,07

8. Querrey - Granollers ----- Lay Querrey 1,23

Tego meczu nie zagrałem, przegapiłem start.

Byłby to przegrany trade. Jak widać na graphie, wzrost krótkotrwały i nie zbyt wysoki.

Strata jednak nie byłaby wysoka, można było złapać back na 1,2

querrey2.jpg

9. Murray - Fish ----- Lay Murray 1,19 (Murray mój ulubieniec, długo się rozkręca)

Zysk 116%

Tradycyjnie A. Murray zaczął słabo.

Lay Murray 1,25

Back 1,8 tuz po przełamaniu przy stanie 4:3.

Powinienem był poczekać do końca seta, wtedy kurs doszedł do poziomu 2,1. Zysk wynosiłby 155%. Musiałem wyjść wiec i taki zarobek jest bardzo pozytywny.

W drugim secie Murray gładko wygrał 6:1. W trzecim mecz został przerwany przy stanie 3:3

10. Schuettler - Gasquet ----- 1,22-1,24

Ten mecz gdzieś zginął, znikł nagle z listy.

11. Malisse - Djokovic ----- 1,22-1,23

Zysk 143%

lay 1,25

back 2 przy stanie 5:3

Oraz 2 mecze których miałem nie grac ale zagrałem:

12. Nadal - Istomin ----- Lay Nadal 1,02-1,03

Przed meczem nagle kurs na Nadal zaczął rosnąć, informacja o kontuzji.

Wiec zrobiłem lay 1,12

Przy stanie 3:4 back 1,21

Zysk 59%

Mecz był emocjonujący co przedstawia ten graph:

nadala.jpg

13. Mattek-Sands - Sharapova przerwany mecz przy stanie 4:0, kurs 1,05-1,06

lay 1,05

back 1,03

Strata: 39%

Sharapova nie dala sobie wydrzeć zwycięstwa 6:0,6:3

Zagrałem również jeden mecz drugą strategią.

Fyllingen - Viking

Zrobilem lay Viking 1,03 przy stanie 0:2 w 43 minucie.

W 66 pada gol na 0:3. Robie back 1,01

Strata: 66%

Jedno pytanie do tych którzy czytają to co pisze.

Czy wolicie małe zdjęcia - otwierane, czy duże jak w tym poście?

Na jutro 3 pozycje:

Karatantcheva - Sharapova

Riske - Wickmayer

Federer - Kohlschreiber

Odnośnik do posta

Z ciekawością śledzę Twój temat, zobaczymy co z tego będzie. Pomysł dobry. Życzę powodzenia. Co do zdjęć dla mnie wszystko jedno ale chyba w ostatnim poście najlepiej.

Odnośnik do posta

Ja również śledzę Twoje poczynania i naprawdę ciekawie to wygląda. Jeśli chodzi o screeny to możesz ułatwić sobie życie korzystając z programu ScreenShooter 4.02. Po zrobieniu screena automatycznie wysyła zjęcia na serwer więc wklejasz sam link:)

Link do pobrania: http://www.programosy.pl/program,skrinszuter.html

Odnośnik do posta

Koncepcja ciekawa, lecz mająca zastowanie chyba tylko wtenisie, krykiecie, gdzie są duże wahania kursów i np. w tenisie ptaktycznie zawsze faworyt traci kilka gemów, po czym kursy na niego idą w górę. W piłce jeden gol daje stratę bądż zysk. Ta strata jednak będzie przeważać, gdyż to raczej faworyci w większości meczów strzelają gole.

Odnośnik do posta

Dzieki za dobre słowo, oraz za link. Na pewno ułatwi mi on życie.

Scorpi, zgadzam się ze tenis jest idealny do tej strategii, krykiet tez jest dobry, ale mało spotkań do grania. W piłce nożnej, zgadza się ze faworyci strzelają gole, ale tak jak we wczorajszych przypadkach, wystarczy ze zaczną strzelać po 25-30 minucie. Zobaczymy jak to się będzie kształtować po większej ilości spotkań.

Odnośnik do posta

Udana dzien, 2 do przodu, 1 w plecy.

14. Karatantcheva - Sharapova

Strata: 50%

Lay 1,13

Back 1,06

Szybkie przełamanie Sharapovej po raz kolejny.

15. Riske - Wickmayer

Zysk: 84%

Lay 1,16

Back 1,35 przy stanie 3:4

Nie było potrzebne przełamanie, aby kurs się zmienił w nasz stronę.

Powinienem byl jeszcze poczekać, ale nie chciałem ryzykować.

wickmayer.jpg

16. Federer - Kohlschreiber

Zysk: 64%

Lay 1,09

Back 1,16

Odnośnik do posta

Dzisiaj poświeciłem się Piłce. Śledząc i obstawiając na żywo oba mecz wraz z serwisem tradingfootball. Na obu zarobiliśmy, ale niewiele. Pewny zysk w wysokości 2% i 5% zainwestowanych pieniędzy.

Według mojej strategii zagrałem 2 mecze.

17. Riske - Sharapova

Lay 1,15

Back 1,08

Sharapova po raz kolejny przynosi mi stratę.

Strata: 43%

18. Federer - Petzschner

Lay 1,08

Back 1,04

Realista wyłapała bardzo dobrze moment zakończenia handlu (pisze o tym w swoim blogu)

A ja ten moment "przespałem", liczyłem ze Federer przegra pierwszego seta i zyskam jeszcze więcej. Po przełamaniu kurs wynosił 1,3.

Strata: 48%

podsumowanie1206.th.jpg

Na powyzszym screen-ie widac ze w 18 meczach osiagnalem zysk 55%.

Chcialbym aby na probie 100 spotkan nie spadl on ponizej 20%.

Według drugiej strategii wszedłem w mecz Korea - Grecja przy stanie 2:0.

Lay Korea 1,04

Back 1,01

Strata: 74%

Oglądając ten mecz nie wierzyłem w sukces, ale dla potrzeb strategii zagrałem.

(70 min pierwszy celny strzal Grekow!)

Odnośnik do posta

Witam . Federer na początku spotkania grał bardzo niepewnie. Jednak wolałem zamknąć pozycje z dużym procentowym wskaźnikiem zysk/stawka. Moim zdaniem takie spotkania w tenisie trzeba zamykać jak najszybciej bo faworyt może się w końcu rozkręcić i zmieść przeciwnika.

Co do Greków to zagrali naprawdę słabo. Jak dla mnie ostatnie miejsce w grupie.

Odnośnik do posta

Dzisiaj tylko jedno spotkanie zagralem.

19. Federer - Hewitt

Lay 1,13

Back 1,31

Zysk: 100%

Myslalem ze zakonczylem handel w odpowiednim momencie, jak sie okazalo pozniej zrobilem to zdecydowanie zbyt wczesnie. Federer przegral ten mecz. Ale 100% zysku to i tak dobry wynik.

Odnośnik do posta

Zakończyłeś w najlepszym momencie 100 % zysku to bardzo dobry a nawet świetny wynik. Pomyśl gdyby wygrał Federer straciłbyś całą stawkę. Właśnie o to chodzi zamykać pozycję i nie martwić się o wynik.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.