Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Betfair + oddsportal + staty z Bet365

Promowane odpowiedzi

Jakiś czas temu zainteresowałem się Tradingiem. Założyłem tutaj jeden czy dwa tematy jako totalny laik, poczytałem o strategiach, potestowałem własne, pospisywałem rezultaty i dziś postanowiłem zacząć. 

Budżet początkowy 100 euro 

Cel : Wakacje 2015 na Wyspach Owczych ;))) 

Gram przeważnie in - play piłkę plus ewentualnie jakiś tenis. Pierwszy dzień wyszedł tak jak na screenie poniżej

post-2-0-40563200-1400850179_thumb.jpg

Gdybym nie umoczył na szwedzkiej piłce to byłby start na poziomie 40% wzrostu ;/ Helsingborg miał mega przewagę w kazdej statystyce do przerwy ale nie przekuli tego na bramki, tak samo jak kobiety z Linkoping. 

jeszcze jeden rynek po statach w betce dziś doszedł

post-2-0-44315300-1400850187_thumb.jpg

Edytowane przez Kuchar
Screeny wrzucamy za pomocą modułu "dodaj pliki"
Odnośnik do posta

Powodzenia, 

Mógłbyś wyjaśnić nazwę bloga? 

oczywiście ;)

Staram się otwierać rynki in -play w piłce lub czasem w tenisie w opraciu o oddportal i kursy przedmeczowe oraz przebieg gry w bet365 wg ich statystyk

Odnośnik do posta

ale jak chcesz jakieś państwo zwiedzić w całości na piechtę lub rowerem to faroe island wydaje się idealne. Zresztą widoki jak w Nowej Zelandii a dużo taniej. Mnie urzekły i chcę tam jechać. 

A wracając do Betfair mam problem z tym, że w pracy nie działa mi stronka betfair i to lekko ogranicza trading in - play. Może uda się to jakoś rozwiązać. Ja tego nie rozumiem bo jestem analitykiem w jednej z firm bukmacherskich i wszystko działa a betfair jakby bloka dał ;/.

Tak czy siak od ostatniej przygodny z Islandzką ligą kobiet wygląda to tak

post-2-0-63843100-1400850255_thumb.jpg

W Chile gospodarze byli faworytem i mieli 1-2 w pierwszym meczu. Mieli przewagę w każdym elemencie gry i strata z pierwszego meczu przekonała mnie do gry over 0.5 w 65 minucie. Albo się odkryją i stracą z kontry albo sami strzelą. W RT skończyło się 2-1 więc zapas spory.

W Brazylii troszkę na logikę. Na gospodarzy kurs leciała na łeb na szyję a w momencie jak przegrywali bet365 miał staty- strzały 12-2 i niebiezpieczne ataki ponad dwukrotnie większe dla gospodarzy więc wziąłem lay wygraną gości. Przy golu na 1-1 zamknąłem pozycje. 

Jutro dzień wolny więc powalczymy dalej

Odnośnik do posta

Graty za zielen, ale po ile brales to over 0.5,......wyglada na to, ze po 1,60 w 65 min i na dodatek na gieldzie.

Popraw mnie jezeli sie myle, bo jestes analitykiem bukmacherskim, ale jezeli nie to tam nie bylo VALUE.

Odnośnik do posta

W 65min 1.6 to dużo według mnie, jeśli jest ofensywna gra i overowe zespoły, ale fakt faktem to liczenie na szczęście, bo może być i 100 sytuacji w meczu i 0 bramek :]

Odnośnik do posta

Przypominam że szkło over 0.5  dokładnie po 1.61 na bet 365 było 1.5. Widzisz w moim odczuciu Value to jest pojęcie subiektywne i każdy widzi value gdzie indziej. Ja byłem pewny że od stanu 0 - 0 padną bramki. Staty około 16-4 w strzałach już nie pamiętam. Wiem jak się konczą tego typu baraże i albo gospodarze by strzelili w końcu bramkę albo by sie tak odkryli że goście by skontrowali. 

Tak czy siak udało się w 24h zrobić 30% kapitału więc źle nie jest. Teraz zwiększam bank do 13 euro na rynek

Odnośnik do posta

Z racji tego że zabroniono mi wrzucać screeny bezpośrednio ze screenshotera będę to robił rzadziej, ale narazie przewaga znaczna zielonych

Odnośnik do posta

nikt Ci niczego nie zabronił, tylko wskazał drogę jak poprawnie należy to robić :)

Plik wrzucony ale ze screenshotera jest dużo dużo szybciej.

Po początkowych zielońcach samych przytrafiło się pare redów zwłaszcza piłka nożna i islandzkie ligi troszkę mnie oszukały. Na plus tenis.

Dziś mam back Muguruzy i Robredo oraz Lay Klizan i liczę że coś z tego wpadnie bo do Wysp Owczych narazie daleko 

Generalnie aktualnie otwieram pozycje za 14 euro lub takie mocne moim zdaniem za 50 (naraze były 2 - wczoraj Monfils i dziś Muguruza)

post-8333-0-36985000-1401460000_thumb.pn

Odnośnik do posta

Popołudnie i wieczór okazały się pomyślne i pozwoliły zwiększyć budżet. Duży plus na piłce od ostatniego scrrena. Niestety dwa razy dałem się złapać jak nowicjusz na tenisie. 

Grałem na Robredo przed meczem, po pierwszym i drugim secie. Kiedy wygrał trzeciego - łącznie miałem ponad 10 E na plus jednak postanowiłem nie zamykać pozycji sądząc że Isner umrze na korcie. Niestety nie umarł. 

Podobna sytuacja w meczu Klizan - Granollers. Zagrałem LAY klizan i sprzedałem po pierwszym secie ze stratą 6 euro a wystarczyło poczekać. Straty z nawiązką odrobiłem na piłce na szczęście.

Generalnie trzymam się strategii gry za 10% i w razie 2-3 wtop z rzędu lekko zwiększam pułap (uważając że nie można się ciągle mylić) 

Pierwsze kroki od 100 euro wyglądają mniej więcej tak:

gram za 10 euro aż na koncie będzie 110 

za 11 do poziomu 121

za 12 do poziomu 133

za 13 do poziomu 146 

za 14 do poziomu 160 

i obecnie za 16 do poziomu 176 

post-8333-0-19699800-1401488582_thumb.pn

Odnośnik do posta

Tak sobie postudiowałem ostatnie wpisy w blogu Gordona i zaciekawił mnie system żeby grać back na zawyżony remis i kontrę na lay by wyjść na plus. 

Wybrałem mecz węgierskiej młodzieżówki gdzie udało mi się przemycić back po kursie 4.6 gdy wg betradara większość buków wystawiała między 3.6-3.9

Mały błąd zrobiłem gdyż na rynku było strasznie mało zakładów przyjętych i ciężko było coś skontrować. Użyłem sobie kalkulatora back/lay i zagralem kontrę lay the draw po 3.9. Nie przeszła więc poszedłem tik wyżej na 4.00 i rynek przyjął.

Polecam testy bo to bardzo dobra metoda

post-8333-0-48392200-1401532181_thumb.pn

Odnośnik do posta

Dzisiejszy dzień mogę zaliczyć do bardzo udanych.  Udało się z kapitału 100 euro (z jakim zacząłem zabawę) osiagnąć dziś 210 euro co pozwala mi wskoczyć na stawki 21 euro na pozycję back i tyle samo na liability w layu. 

Ogólnie dziś postanowiłem się pobawić żużlem i gdyby nie martwy rynek w jaki wszedłem to nie byłoby takiego sukcesu. Otóż liczyłem Woffindena jako pewniaka w finale więc po jego pierwszej trójce wziąłem go po 4.9 z myślą o kontrze na Lay w półfinałach. Jednak Ward tak kosił że nic w okolicach 3 - 3,5 nie chciało mi zejść. Na szczęście Ward odpadł w półfinale i w biegu finałowym postanowiłem zostawić swoją pozycję do końca - jak sie okazało z sukcesem. 

post-8333-0-47376700-1401576531_thumb.pn

Odnośnik do posta

Zdaję sobie sprawę że narazie moja zabawa z betfair nie ma zbyt wiele wspólnego z tradowaniem samym w sobie, ale bawię się w to dopiero 2 tygodnie i cały czas się uczę w ramach wolnego czasu. 

Narazie przyswoiłem sobie strategię LTD którą jednak rzadko stosuję. Bardziej preferuję w underowych meczach grać back remis przed startem (najlepiej po zawyżonym kursie) i od razu ustawiać Lay na remis żeby zamykać z zyskiem lub czekać do 15-20 minuty.

Rezerwy na pewno tkwią w tenisie. Czasami jednak zdarza się że nie potrafię przewidzieć ruchu kursów. Wczoraj udało się z Fogninim gdyż znam trochę Monfilsa i wiedzialem że w pierwszym secie może wyjść na "wyjebce" i że kursy in=play pójdą w dół w trakcie seta. Z Karlovicem miałem pecha, ale któż nie przegrał przez krecz ?

Narazie trzeba dalej testować i szukać czegoś nowego oraz zostać przy tenisie oraz piłce (under/over , remisy itd. na szybkie ticki)

Jeżeli gdzieś popełniam blędy to chętnie wysłucham rad bardziej doświadczonych

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.