Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Bukmacherzy, którzy mają wpływ na giełdę Betfair

Promowane odpowiedzi

Cześć, 

Spotykam się z dużą liczbą pytań dotyczących bukmacherów, którzy mogą "sterować" kursami. 

Sam zwracam uwagę na pinnacle, 5Dimes, czy SBobet. Jakich Wy macie wybranych? Jak widać na screenie jest ich sporo - które zatem odhaczacie, a które warto zaznaczyć do ogólnego wyniku? :)

post-2-0-18653900-1438700127_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Jak dla mnie to steruje tylko pinacle bo po jego ruchach sa ruchy na giełdzie co widać idealnie na tenisie pre play. Często jest tak że pinnacle i giełda sobie a wszystkie inne sobie, dlatego ja za nim wejde na rynek pre sprawdzam kursy pinnka praktycznie zawsze. 

Odnośnik do posta

90% przypadków kurs pre wyznaczany jest przez pinnacle, jednak wyżej wymienione buki, przez Kuchara czasem potrafią zdecydowanie zaniżyć/zawyżyć kurs co wpływa na zmiane kursu na betfair, a za chwilę dorównuje im pinnacle i reszta buków.

Dodatkowo polecam przyjrzeć się ruchom Pinnalce(w dniu meczowym) w godzinach porannych tj 8-12, bardzo często następuje wtedy duża winda i zmiana trendu w stosunku do dni poprzednich, spowodowane jest to zapewne aktywnością brytyjczyków, którzy wstali i zaczeli puszczać bety na ten dzień.

Odnośnik do posta

Potwierdzam to co Peszkin napisał nt. wind. Często godz 11-12 to są mocne ruchy, nierzadko po kilka kilkanaście ticków, jednak czasem ciężko okreslić w którą strone idzie cała ta furmanka. 

Odnośnik do posta

Na kursy i linie wystawione przez buki patrzę głównie przy sportach amerykańskich, w kolejności: Pinnacle, 5Dimes. I w sumie te dwa wystarczą, ale dla pełnego obrazu dorzucam sportbet i William Hill. Sprawdzam też Vegas Insider, który fajnie pokazuje ruch linii w zależności od trendów z tamtejszych "ziemniaków".

Co do porannych ruchów, według mnie powoduje je głównie azjatycka kasa (Pekin gmt+8, Tokio gmt+9, czyli betowanie po pracy) - buki muszą dostosować kursy, żeby uzyskać tzw. overround, czyli longtermowy zysk.

Odnośnik do posta

Sam zwracam uwagę na pinnacle, 5Dimes, czy SBobet. Jakich Wy macie wybranych? Jak widać na screenie jest ich sporo - które zatem odhaczacie, a które warto zaznaczyć do ogólnego wyniku? :)

Jeśli chodzi o piłkę, to dodał bym jeszcze azjatycką grupę IBCBET  - np. dafabet i dziesiątki innych klonów.

Odnośnik do posta

10bet? Błagam to jest jakiś klon któregoś z buków, jeden z gorszych w jakim miałem przyjemność obracać bonus. Kursy gówniane, strona niedorobiona, do tego tragiczny support i limity na kilka euro. Raczej nie oni sterują rynkiem, jak dla mnie to płotka albo niżej. 

Odnośnik do posta
  • 5 months later...
  • 2 months later...

Czy ktoś z Was miał kiedykolwiek problemy ze Sportingbetem? Ostatnio zrobili mi problem, że chcę wypłacić wygraną kwotę, którą zdobyłem z bonusu z ich promocji (trzeba było obrócić go po kursie min. 1.8). Obróciłem właśnie po kursie 1.80 mecz i nie chcą mi tego zaakceptować..

Odnośnik do posta