Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

C+ bez sportu

skeleton

Promowane odpowiedzi

W ostatnim czasie pojawia się co raz więcej informacji na temat słabnącej pozycji Canal+ na naszym rynku. Tego lata stracili prawo do pokazywania: ligi francuskiej, ligi włoskiej, ligi mistrzów piłkarzy ręcznych, niepewne są losy La Liga i Ligi Europy, a i nasza ekstraklasa nie jest już transmitowana w 100%. Do tego po tym sezonie kończy się licencja na Premier League. Obecnie pewniakami w ofercie są wspomniana Ekstraklasa, BPL oraz Champions League (bodajże na 3 sezony), do tego SGP, golf i regaty :-)

Gołym okiem widać, że to nie jest już ta oferta, którą C+ szczycił się przez ostatnie lata kiedy to miał wręcz pozycję lidera na naszym rynku. Strach pomyśleć co będzie jak w przyszłym roku stracą ligę angielską. A pomyśleć że do niedawna zastanawiałem się nad zakupem platformy, gdyż oferowali 20% rabatu do końca roku (teraz już nawet tej promocji nie widać na ich stronie).

Jakie są Wasze odczucia? Z różnych stron słychać, że ludzie czekają tylko aż wygaśnie umowa i kończą współpracę. Niby stracili ligi które nie cieszyły się dużą oglądalnością ale przynajmniej było wiadomo za co płacimy wysokie abonamenty.

Odnośnik do posta

Tak to jest jak liczy się tylko kasa. Ja na szczęście nie daje im się dymać i mam praktycznie full pakiet bez cinemaxa i jakiś hustlerów tylko w cenie 49.99 z multiroomem, umowa wynegocjowana rok temu, także value spore było chociaż bez nożnej to lepiej miec tylko antene i 600zł rocznie w kielni. Januszą będą płaciły za ekstraklape, ale to i tak powinno mocno trafić w nich, bo oglądalność hiszpanskiej włoskiej i francuskiej na pewno była. Oby to pieprzone nc+ się rozpadło bo od kiedy są to tylko coraz większe gówno tam jest. Niby mam HBO, Canal+ ale tam gówno leci filmowe od czasu do czasu jakaś premiera fajna ale na żywo nigdy nie oglądalem zawsze nagrywam. Wszystkie Discovery, NatGeo itd zostały zepsute jakimiś gównem o aukcjach albo innych programach typu "kto więcej złowi śledzi" lub "kto szybciej wydobedzie złoto z błota" ciekawych programów np z serii "Czysta nauka" praktycznie nie ma. Będę się grubo zastanawiał czy nie zrezygnować i przejść wyłącznie na weeb.tv i Eleven w necie. 

Tak sprawdziłem teraz to mój pakiet dają za 180 zł chyba nowym kilentom :D 

Odnośnik do posta

Ciekawe, który operator weźmie Eleven. Turbo brało sygnał na Chelsea v Arsenal, komentowali Grzywacz i Majdan, i o dziwo słuchało się tego dość dobrze. Na drugim kanale mają być transmisje między innymi atp250. Do tego dochodzi kwestia ceny, jeżeli nie będzie zbyt drogo, to czeka nas pewnie obniżka cen u innych.

Inna sprawa, że tv w dzisiejszych czasach nie jest nikomu potrzebna (chyba że ktoś jest fanem perełek typu 'dlaczego ja'). Netflix, youtube, torrenty, streamy full hd z kopanej, hokeja, futbolu czy kosza - wszystko jest łatwe do znalezienia. I odpada nam cienki polski komentarz (wystarczy porównać sobie, ile "radości" było w polsacie sport przy nokaucie Głowackiego, a jak nakręceni byli Amerykanie).

Jeśli ktoś chce trejdować, to i tak robił to na streamie buka.

Puszczenie sygnału z kompa na telewizor nie wymaga olbrzymiej wiedzy. Oszczędzone pieniądze lepiej zainwestować w szybszy internet (choć pod względem cena/szybkość jesteśmy w trzecim świecie), który ma o wiele więcej zastosowań.

Telewizja ogłupia społeczeństwo i im jej mniej, tym lepiej.

Odnośnik do posta

No mnie ****e w styczniu naciągnęli, KŁAMIĄC. Przy przedłużaniu umowy zaznaczyłem co chcę mieć: liga angielska, hiszpańska, włoska, francuska i niemiecka (dlatego eurosport2). A teraz zmienili oczywiście ramówkę. Wiecie, czy można to reklamować jako towar niezgodny z umową. Naszej ekstraklapy to nawet nie chce mi się oglądać, a sama liga angielska to za mało... Będę składał wypowiedzenie umowy z ich winy, bo to, co zrobili, to jest jawne złodziejstwo...

Odnośnik do posta

Trzeba chyba poczekać jak to będzie z tym eleven i nc+ ... Jeśli się dogadają i normalnie będzie można oglądać ten kanał w pakietach nc+ to jeszcze jest ok ... Jednak jak to nie nastąpi, to sam jestem ciekaw jak to wygląda od strony prawnej jeśli chodzi o wypowiedzenie umowy.

Odnośnik do posta

Na 3 lata mają Ligę Europy. 3-4 mecze w każdej kolejce w C+, 2 w Eurosporcie. Ciekawe ile zapłacili, skoro WSZYSTKIE pozostałe mecze będzie można oglądać na ich stronie w necie ;-)

http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/europuchary,liga-europy-przez-trzy-sezony-w-nc-,artykul,598015,1,833.html

Odnośnik do posta
  • 4 weeks later...

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.