Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

junep.jpg

Dawno nic nie pisałem, zacznę od podsumowania zeszłego miesiąca. Ogólnie widać jakiś progres, choć miesiąc gorszy na konikach niż np. maj. Głównie za sprawą anulowania zakładów przez betfair, które były moją kontrą zakładów, o czym pisałem w dziale betfair i wrzuciłem filmik. Tamtego dnia gdyby nie ta sytuacja mógłbym zakończyć dzień też na ładnym plusie, już miałem ponad 30Ł. Niestety odjęta kwota ujemnie wpłynęła na moje emocje i wiedziałem, że dalej handlować nie będę póki nie dowiem się czegoś w tej sprawie(wtedy jeszcze nie wiedziałem dlaczego mi odjęli -129,48Ł). Oczywiście pierwsze co pomyślałem sobie, to ... no nie... zapomniałem z drabinki zdjąć jakiegoś zakładu. Ale na szczęście nagrywałem filmik i szybko odtworzyłem ten rynek i nic takiego się tam nie stało. Gdybym nie nagrywał, to za bardzo nie wiedziałbym co było grane. W konsekwencji betfair, popsuło mi dobrze zapowiadający się dzień handlu. Następnego dnia nie handlowałem i jeszcze następnego (pewnie bym handlował gdyby nie ta strata), wolałem ochłonąć z negatywnych emocji.

Wklejam tutaj filmiki, które zaginęły gdzieś w gąszczu nowych blogów:

Głównie jest to wchodzenie wraz z trendem spadkowym, zaś na jednym filmiku dodatkowo do tego handel inplay.

Pozdrawiam i niech greeny będą z wami;)

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 187
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

A postanowiłem odgrzać troche kotleta. Mój rekordowy ujemny miesiąc w lutym, na koniach popełniłem sporo błędów. Największy minus przyliczyłem na rynkach US, ze 230. Handlowałem sobie, handlo

Posted Images

brawo brawo i jeszcze raz brawo - piekny wynik. Na lipiec zycze minimum podwojenia wygranej :D

Dzięki cycu, na lipiec chciałbym mieć 1k (to byłoby super), bo z podwojeniem byłoby trudno wiesz, jak słoneczko na dworze, grille, piwko itp. zlot niebawem, po którym trzeba będzie dojść do siebie, heh;) A ja życzę Tobie minimum stówki dniówki;)

Odnośnik do posta
  • 8 months later...

A postanowiłem odgrzać troche kotleta.

post-367-0-58028300-1332498608_thumb.jpg

Mój rekordowy ujemny miesiąc w lutym, na koniach popełniłem sporo błędów. Największy minus przyliczyłem na rynkach US, ze 230. Handlowałem sobie, handlowałem, miałem streama z espn, myślałem że konie nie są jeszcze boksach i zonk, suspend, niedopatrzenie. Oczywiście był to back na faworycie (kurs 1.8-1.7), więc potencjalnie duże szanse żeby się zakończyło w moją stronę. Przez 90% wyścigu biegł pierwszy, przed metą wyprzedził go jakiś koń z kursem 20. Dodatkowo tyle razy co zostałem złapany w tamtym miesiącu inplay to niezlicze. Albo za późno streama sobie włączałem, albo licznik czasu miałem ukryty. Najgorzej reagowałem na wpadki typu, gdzie pre miałem już koło 20-30Ł, a inplay ciąłem na -70. Przez takie proste błędy jak konstrukcja cepa, za bardzo się spinałem i później szedłem w ujemną stronę. Było...minęło... kolejne wnioski. Wystarczyło pilnować prostych rzeczy by skończyć na dobrym plusie.

post-367-0-88808100-1332499267_thumb.jpg

Tutaj wklejam największego minusa z Chetelnham, zabrakło odpowiedniego timingu. Kurs dwa razy lądował w okolice 9,4-9,6.

post-367-0-92904700-1332499421_thumb.jpg

Żeby nie było,że wklejam ciągle minusy... plusy też były.

post-367-0-62011100-1332499430_thumb.jpg

Z tego co kilka razy zauważyłem na Chetelnham, to w niektórych przypadkach kurs dobijał do 11,5-12, a później często był spychany do okolic 9.2. Poza tym przy dużej ilości koni, te ruchy nie są duże przy takiej płynności, no chyba że jest to jakiś wyraźny drifter to można się nadziać, ale fajnie się tam skalpowało.

post-367-0-43492800-1332499943_thumb.jpg

Z wczorajszego dnia... Pierwszy raz przez "Voided/Lapsed Bets" nie miałem minusa. Zawiesili rynek i nie odwiesili do końca, wkurzyło mnie to. Oczywiście podobna sytuacja, faworyt przez 90% biegł pierwszy, pod koniec został wyprzedzony przez innego konia. Widziałem, że na SB ktoś pisał o tej sytuacji. Mnie to wytrąciło trochę równowagi na kilka gonitw przez to zawieszanie i nieodwieszanie rynku...

post-367-0-44018500-1332499992_thumb.jpg

Jednak dzień udało się skończyć na dosyć przyzwoitym plusie, choć przyznam że byłem już w bilansie na ok. -60.

Powodzenia wszystkim na rynkach!

Edytowane przez FlySky
Odnośnik do posta

Fly z takimi wynikami to ja Cie nawet lotem na fx nie dogonie :D

pwdz

Ujemnymi czy dodatnimi wynikami nie dogonisz, hehe:) Ja myślę, że ze swoim progresem na fx, to prześcigniesz nas wszystkich:)

Odnośnik do posta

oj poczekaj poczekaj. Ja tam wiem, ze fx niedlugo sprowadzi mnie na ziemie. Sukcesu nie glosze bo jeszcze daleka droga. Systematycznosc juz jakas mam wypracowana, zarz kapitalem jest niezle ale za ch... nie moge zdyscyplinowac chciwosci.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.