Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

• 0

Ilość pieniędzy w koszykach

cashis

Pytanie

Cześć, mam taką dziwną sprawe. Używam dwóch program, na windowsie Cymatic, a na tablecie + tel TraderLine. Zastanawia mnie jedna sprawa, dlaczego w tym samym momencie mam różne ilości kwot na drabinie ? Poniżej zdjęcia :)

ladder.jpg

Screenshot (3 lis 2015 11_49_48 AM).jpg

Odnośnik do posta

7 odpowiedzi na to pytanie

Promowane odpowiedzi

• 0

Niektóre programy do handlu (kiedyś na pewno gt, nie wiem czy dalej to ma) pokazują tzw. virtual bets wynikające z cross matchingu na bf. W gt można to było włączyć/wyłączyć i wtedy różne stawki się widziało na ladderze. Może o to  chodzi.

Odnośnik do posta
  • 0

Ja bym stawiał na jakieś po prostu programistyczne bugi w którymś z tych programów. Nawet w takim geek toyu zdarza się nie rzadko, że program pokazuje Twój zakład jako przyjęty z jakąś wyimaginowaną ujemną (mniejszą od zera) stawką .

Odnośnik do posta
  • 0

Nie wiem z czego to wynika ale zauważyłem pewną prawidłowość ja używam apki BetOnDroid i Cymatic tradera i zauważyłem że betobdroid tak jak i Twoja apka pokazują dokładnie 2 razy więcej przetradowanej kasy niż Cymatic

Odnośnik do posta
  • 0

Niektóre programy do handlu (kiedyś na pewno gt, nie wiem czy dalej to ma) pokazują tzw. virtual bets wynikające z cross matchingu na bf. W gt można to było włączyć/wyłączyć i wtedy różne stawki się widziało na ladderze. Może o to  chodzi.

Właśnie widziałem kiedyś w fairbocie opcje virtual bets. Co to jest corss matching i ostatecznie ktore stawki są prawdziwą kasą? :) Dzięki za odpowiedź bo prawdopodobnie o to mi chodziło. 

Odnośnik do posta
  • 0

Cross matching polega na tym że twoje bety/laye, oprócz rynku na którym je wystawiłeś, są również automatycznie wystawiane na połączonych rynkach. Lepiej to wytłumaczyć na przykładzie np. tenisa. Jeśli zagrasz stawką 100 lay zawodnik A po kursie 1.20 to na drugim rynku, zawodnika B z którym on gra pojawi się bet 20 na kursie 6 (bf go tam automatycznie wystawi). Panuje tutaj zasada FIFO (pierwszy bet na ladderze jest pierwszy do kupienia) ale z uwzględnieniem kursów (lepszy kurs ma pierwszeństwo, niektóre kursy nie są tak dokładnie połączone jak wspomniane wyżej 1.2 - 6.0).  Początkowo crosss matching był na nielicznych rynkach, obecnie jest chyba wszędzie gdzie to teoretycznie możliwe, nawet u/o na rynkach piłki.

Edytowane przez markm
Odnośnik do posta
  • 0

Dzięki za odpowiedź. Teraz rozumiem skąd te kwoty, ogólnie znałem zasade corss matchingu ale nie wiedziałem że to się tak nazywa i że działa na rynkach 1X2. W każdym razie dzięki za wyczerpującą odpowiedź, a gdyby ktoś szukał co znaczy skrót FIFO to w algorytmach jest to kolejka  to First In First Out :)

Odnośnik do posta