Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Ogólnie mówiąc LIFE IS BRUTAL, poza tym wszystko doskonale

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

@kkriox widzę, że ostro walczysz, jeśli chodzi o psychikę i jej wpływ na emocję to również chyba coraz lepiej? Ogólnie progress coraz większy także gratuluję i życzę większych sukcesów, które na pewno przyjdą w miarę większego doświadczenia.

Przede wszystkim skupiasz się na jednych rynkach- to dobra metoda, nie gubisz się w głębi betfair.com tak samo działam ze strategiami czy systemami - dobrze wybrać jedną dwie i skupić się tylko na nich. Utrwalać w głowie zachowania tych rynków, a później działać jak automat. Znam to z własnego doświadczenia.

Zauważyłem też, że poniosłeś ostatnio stratę rzędu 90j. na pewno nieprzyjemne sytuacje, ale dają dużą lekcję prawda? U mnie ostatnio na tenisie też nie było pięknie, poniosłem jedną z większych strat, bo rzędu 234j. ale jest to ogromny napływ doświadczenia.

strata.png

Uploaded with ImageShack.us

A w takich momentach nie ma co się załamywać, tylko pamiętać na przyszłość co nam nie wyszło, bądź co było przyczyną porażki.

Dodam tylko, że gra in play nie jest moim ulubionym sposobem, a pieniądze, które mnie zadowalają zdobywam głównie pre play i tą metodę Ci polecam.

Jeszcze raz życzę powodzenia.

Odnośnik do posta
@kkriox widzę, że ostro walczysz, jeśli chodzi o psychikę i jej wpływ na emocję to również chyba coraz lepiej? Ogólnie progress coraz większy także gratuluję i życzę większych sukcesów, które na pewno przyjdą w miarę większego doświadczenia.

Przede wszystkim skupiasz się na jednych rynkach- to dobra metoda, nie gubisz się w głębi betfair.com tak samo działam ze strategiami czy systemami - dobrze wybrać jedną dwie i skupić się tylko na nich. Utrwalać w głowie zachowania tych rynków, a później działać jak automat. Znam to z własnego doświadczenia.

Zauważyłem też, że poniosłeś ostatnio stratę rzędu 90j. na pewno nieprzyjemne sytuacje, ale dają dużą lekcję prawda? U mnie ostatnio na tenisie też nie było pięknie, poniosłem jedną z większych strat, bo rzędu 234j. ale jest to ogromny napływ doświadczenia.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

A w takich momentach nie ma co się załamywać, tylko pamiętać na przyszłość co nam nie wyszło, bądź co było przyczyną porażki.

Dodam tylko, że gra in play nie jest moim ulubionym sposobem, a pieniądze, które mnie zadowalają zdobywam głównie pre play i tą metodę Ci polecam.

Jeszcze raz życzę powodzenia.

Hej Kuchar.

Dzięki za miłe słowa.

W ostatnim czasie doszedłem do wniosku, że skoro nie istnieje strategia gwarantująca zyski, to na pewno istnieje coś takiego jak pewna metoda, która do zysków bardzo przybliża. I faktycznie. Jeżeli potrafimy coś robić, i nam to wychodzi, to warto się tylko na tym skupiać. Póki co mam taką jedną metodę, może dwie, i chcę nimi powtarzać ten mój 1-2%. W momencie kiedy, przez płynność rynku i kwotę kapitału nie będę mógł tego robić, wtedy spróbuje przenieść się na kolejną metodę, i tak dalej.

Co do straty, choć może to wygląda na dużo, to było to kilka % mojego kapitału, czyli kwota dosyć łatwa do odrobienia. To nie pierwszy raz kiedy tracę na Betfair, kiedyś w tenisie straciłem jeszcze więcej niż ty, potem to odrabiałem i tak w kółko. Nauczyło mnie to przede wszystkim cierpliwości, że lepiej do celów dążyć małymi krokami, ale bezpiecznymi. I tak teraz gram.

Życze powodzenia, i pamiętaj że strata ma przede wszystkim uczyć. Mam nadzieję, że odrobisz to szybko. Ja już odrobiłem.

Odnośnik do posta

"Oprócz błękitnego nieba, nic mi dzisiaj nie potrzeba". ;-)

bet20101215.png

Niestety jutro wyjeżdżam, dlatego muszę odpuścić całkowicie kolejne mecze ligi europejskiej. Jednak dzisiaj zarobiłem na tyle abym nie miał czego żałować, procent z tego dnia jest a to najważniejsze.

W piątek kolejny handel.

Odnośnik do posta

Bardzo ładnie, powoli, sysmtematycznie budżet rośnie;) Jakieś cele na ten tydzień? Bo ładnie Ci poszło z realizacją tamtego zysku po tej dużej stracie na koniach. Postawiłeś sobie realny cel i wykonałeś go z nawiązką, tak trzymać, wiekszych celów i ich realizacji;)Pozdrawiam !!!

Odnośnik do posta
Jakieś cele na ten tydzień?

Raczej żadnych. Do końca roku pewnie będę handlował bardzo sporadycznie, niestety święta robią swoje, a w dodatku bardzo napięty okres w pracy. Jednak mam pewne nowe założenia i myślę nad pewną inwestycją od nowego roku. Chciałbym zakupić Bet Angel, ponieważ interesuje mnie możliwość komunikacji tego programu z MS Excel'em, a co za tym idzie bardzo pomogłoby mi to handlować moją metodą. Mam pare pomysłów na kolejne możliwości handlu, z których mógłbym wyciągnąć dodatkowe ticki, potrzebuje właśnie do tego lepszego programu. Tym bardziej, że od lutego rusza tenis na którym chciałbym się skupić w podobny sposób jak na rynkach piłki nożnej. Jeżeli coś zacznę robić w tym kierunku, to od początku nowego roku założe nowy blog, gdzie już w bardziej uporządkowany sposób będę się starał opisywać wszystko "co i jak?".

W międzyczasie z powodu nadchodzących świąt musiałem wypłacić część kapitału. Niestety, dlatego nie jestem zadowolony z wyników, ponieważ wczorajszy dzień był moim dotychczasowo najlepszym, jednak zrobionym na o wiele mniejszym kapitale niż poprzednio. Co za tym idzie, morał jest taki że nie wykorzystuje jeszcze do końca swojego potencjału. Dlatego wiele nauki przede mną, mam nadzieje że od nowego roku także lepszego handlu.

Odnośnik do posta

Kuchar, jeszcze niedawno ładował bym całą kasę w ten mecz. Jednak, moim zdaniem takich wydarzeń trzeba po prostu unikać. Oczywiście czasem się zdarzy że wygramy dużo, ale również dużo można na takich ustawkach przegrać. Nie wchodziłem, choć bardzo mnie korciło, i jak widać słusznie chyba.

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

W ostatnim czasie nie było mnie tutaj, ponieważ w ogóle nie handlowałem. Było to spowodowane świętami, potem sylwestrową zabawą, no i niestety również sprawami prywatnymi. Musiałem wyeliminować emocję które towarzyszyły mi od jakiegoś czasu od handlu, w który przeznaczam moje pieniądze. W pewien sposób uporządkowałem swoją codzienność, dlatego chciałbym wrócić do handlu i w dalszym ciągu zamieszczać tutaj swoje wyniki.

Bardzo się cieszę, oraz dziękuje za umieszczenie mnie w miejscu blogów profesjonalnych, postaram się dodatkowo zmotywować do gry, tak aby korzystali z tego również inni użytkownicy forum.

Na początek mojego powrotu zamieszczam screena z ostatnich dni.

bet1m.jpg

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.