Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

niskie laye

Promowane odpowiedzi

Stawka nie jest stała, w pierwszych 15 min daje nawet 12j na back over 2,5 po czym troche sprzedaje jesli nie padaj bramki gry over 2,5 osiągnie wysoki poziom przenosze sie na over 1,5 z jeszcze mniejsza stawka ok 8j przewaznie stawki rozkadam tak aby miec zysk do przerwy 1e jesli nie padnei gol a jesli padnie tak ja kdzis w west brom to zyskałem 5,5 a straciłem 3,7 jak padłą bramka. Zagrożenie to dwie szybkie bramki wtedy mamy nie wielka strate;p

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 150
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jeszcze jedno zagrożenie, tak myśle. Słaba płynność rynku. Ale z tego co widzę to faktycznie, ciekawy sposób. Obecnie na Leverkusen tak zrobiłem, i jest 20' minuta, a ja mam minimalny zysk. Niestety, grając od początku, przy pierwszych 10' minutach kurs wręcz cofa się. Drugi przykład, to strzelona bramka w 20' minucie (strzelili podczas pisania tego postu). I choć powinien być green na over 4,5, to niestety przez chwile miałem brak możliwości sprzedaży po odpowiednim kursie. Teraz (po kilku minutach) udało mi się odsprzedać, mam zysk z tego rynku jakieś 2j.

ps. Po chwili strzelona druga bramka, mi udało się uciec z zyskiem.

Odnośnik do posta

Patrze własnie na leverkusen i mozliwe ze na poczatku kurs nei szedł w góre bo płynnosc katastrofalna jak na bungeslige, głownie zarabia sie na tym że kurs na over 4,5 wraca do stanu wyjsciowego juz w 25 min, a na overze 2,5 potrzeba do tego 45 min, po strzelonej bramce trzeba uciekac z greenem a w pierwszych minutach mozliwe z redem jesli za niska stawke sie przeznaczyło na over, stawki tak powinny byc dobrane aby dawały zysk po bramce, a w przypadku jej braku w 30 min mozna spokojnie przejsca na over 1,5 za niska stawke, po chwili jesli nei padna bramki powinien byc green, a jesli padna tez bedzie green, zachecam do testow

Odnośnik do posta
stawki tak powinny byc dobrane aby dawały zysk po bramce, a w przypadku jej braku w 30 min mozna spokojnie przejsca na over 1,5 za niska stawke, po chwili jesli nei padna bramki powinien byc green, a jesli padna tez bedzie green, zachecam do testow

rozwinę to trochę bo może być to mało zrozumiałe (gdybym coś źle rozumował to proszę tokarza1989 o poprawienie)...gdy w 30min. nie ma bramki to green z laya o4,5 jest już spory (ok. 50% zysku jest już w okolicach 25-30min.).warto wtedy sprzedać o2,5 bo już robi reda konkretnie (pochłania połowę z greena wypracowanego w tym samym momencie na layu o4,5). po sprzedaniu o 2,5 można kupić za odpowiednio dobraną (niższą) stawkę o1,5 ,który wolno rośnie,a którego kurs będzie już całkiem spory (po tym zakupie gdyby padła bramka mama dobry green z tego overa, a ponad to powinien też być niewielki green z laya o4,5, którego kurs po tej bramce spadnie ale raczej na pewno nie niżej niż kurs po którym go kupiliśmy).

Tokarz1989 sposób jest fajny do gry choć trzeba dojść do pewnej wprawy. od soboty od południa grając 14E powiększyłem je do 24E (około 10 meczów)-to całkiem niezły wynik przy tak małym ryzyku.(stawki małe bo na razie badam sposób i wyciągam wnioski)

Co do stawkowania to można tu obrać kilka taktyk (pod względem szacowanego czasu pierwszego gola):

-po równo na o2,5 i lay o4,5 lub więcej na laya o4,5 gdy spodziewamy, że przez dłuższy czas może nie paść żadna bramka (już po około 25min. meczu mamy greena na sprzedaży laya o4,5 który pokryje reda ze sprzedaży o2,5). można też sprzedać koło 25-30min. o2,5 a kupić o1,5 za mniejszą stawkę i czekać ze sprzedażą laya o4,5 (o tym pisał Tokarz1989 i ja troszkę nieco wyżej)

-więcej na o2,5 - wtedy zakładamy że bramka padnie po jakimś czasie a najlepiej żeby nie wcześniej niż po 20min i nie później niż 30min. dlaczego? dlatego, że w przypadku zbyt szybkiej bramki back o2,5 nie zdąży urosnąć (więc po bramce za dużo na nim nie zarobimy), a lay o4,5 spadnie sporo i będzie red. w przypadku takiej szybkiej bramki

można poczekać ze sprzedażą laya o4,5 aż jego kurs wróci do poziomu kupna (trzeba wtedy założyć, że drugi gol nie padnie przynajmniej 15-20min).

Odnośnik do posta

Dokładnei tak jak piszesz, z tym że ja rokłądam tak stawke żeby szybka bramka nei dawała straty, a z biegiecz macu sprzedaje czesciowo stawke z overu 2,5 a poznei jwchdoze na over 1,5 za duzo mniejsza stawke w tej sytuacji gramak daje mi i tak spory zysk a jej brak rownież, także do 15 min brakka nie daje mi zysku a pozniej daje czy pozniej tym większy, równei dobrze mozna probowac grac tak na overze 1,5 po bramce wejsce na wyższy żeby nie tracic ticków z przedziału od 2 w góre, napewno warto testowac

Odnośnik do posta

zwyczajnie obliczam ile spadnie po bramce, ale każdy mzoe sobei to ustawic w zależnosci od tego jaki chce zysk osiagnac, po bramce nei mozna czekac tylko wchodzic na inny over albo hedge bo kolezny kol mzoe oznaczac strate.

Odnośnik do posta

Koledzy nie bardzo rozumie stawkowania. Chetnie zagralbym ta metoda dzisiejszy mecz Liverpool Aston Villa. Kurs o2,5 2,0 natomiast ley 4,5 kurs 7,4. Jakimi stawkami mam zagrac? Mowie o kwotach zobowiaznia bo w poprzednich tematach nie pisaliscie o jakich kwotach mowa..

Tokarz ale na poczatku jakies proporcje miedzy tymi rybkami dajesz. Np na o2,5 100% j a na ley o4,5 70% j zobowiazania

Odnośnik do posta

A jak najrozsadniej zagrac stawkami aby na poczatku meczu zagrac o2,5 i ley o4,5? Zakladam strategie ze gdy do 25 min nie wpadnie gol przedaje o2,5 i ley o4,5. Gdy padnie od razy robimy hedge na kazdym rynku i wychodzimy z niego.

Dodalem screeny z przebiegu spotkania Liverpool - Aston Villa w polowie meczu. rezultat 2-0; gole w 14 i 16 min dla Liverpoolu

post-586-1306395701,2_thumb.jpg

post-586-1306395701,32_thumb.jpg

post-586-1306395701,42_thumb.jpg

Odnośnik do posta

grałem na tym meczu trafił sie najgorszy mzoliwy scenariusz zaczynałem od over 1,5 stawka 10j i lay over 4,5 4j, po golu natychmiast kupiłęm back over 2,5, padł kojeny gol kupiłem over 3,5, sytuacja wygladała nastepujaco:

over 1,5 +2,02j

over 2,5 +4,7j

over 4,5 -7,11j

a w przerwie:

over 4,5 -1,74j

over 3,5 -2,96j

Sprzedałem zakłady i mimo fatalnego scenariusza jestem 2j do przodu,

Na meczu napoli palermo zagrałem podobnie tyle ze bramki ni padły do przerwy, a ja wąłśnei stawke rozlozyłem tak aby głowny zysk był włąsnie w tym wypadku, w przerwie hedge:

over 1,5 -2,8

over 4,5 +3,48

Odnośnik do posta

Wiec zaczynasz mecz grac od o1,5 a nie o2,5 i ley o4,5? Tez myslalem odnosnie zagrania od o1,5 a nie o2,5. Stawka na o1,5 bardzo wolno sie unosi a po strzeleniu gola drastycznie maleje co przy odpowiednim stawkowaniu powinno pokryc strate z ley o4,5 i wyjsc z meczu z malutkim greenem. Ja potestuje ten sposob do 30min meczu jesli nie ma gola hedguje, jesli padnei to od razu sprzedaje dwa rynki. Z tego co obserwowalem to bardzo fajnie to wyglada i nawet taki mecz jak ten opisywany w tej strategi wychodzi na plus:)

Odnośnik do posta

Berix jeśli chodzi o 1,5 i L4,5 to dość istotne jest rozłożenie stawek jak i kursy początkowe, ja troszki tak grałm i to co zauważam to:

- jeśli dasz np 60% O1,5 i 40% LO4,5 to wszystko jest ok jak nie pada szybko bramka bo L4,5 będzie dwukrotnie nadrabiał strate 1,5 i zysk będzie dość szybki, ale jak padnie gol na początku to będzie strata bo zobowiązania są za wysokie. Ja jak przyjmuje opcje "czekam na gola" to systematycznie odsprzedaje 4,5 i utrzymuje nawet na 4,5 małą strate, wtedy gram do około 30 min.

- pierwsze ok. 5 min to czasami problem z ruchem 4,5 który może nie ruszyć szybko a potrafi nawet spaść (można wtedy odczekać początek)

- w meczu underowym gdzie kurs na O1,5 jest powyżej 1,4, L4,5 jest ustawiony wysoko i dochodzi po czasie gdy utrzymuje się 0:0 do wysokich kursów a tam jest problem z płynnością.

Ogólnie uważam ,że metoda bazuje na tym ,że nikt nie jest w stanie przewidzieć jak czasowo rozłożą się bramki, na samych kursach oczywiście nic się nie zrobi wszystko jest jak zwykle dokładnie ustawione statystycznie jednak z chwilą gwizdka można próbować się podpiąć pod scenariusz meczu i próbować sił. Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Wlasnie gralem tym sposobem mecz Barcelona - Rubin Kazan. Postawilem na o1,5 12j i na ley o4,5 4j. Systematycznie odsprzedawalem po 2j o1,5 co 15 min gdyz nie padal gol. W przxerwie sprzdalem dwa rynki. Na o1,5 bylem - 4,7j a na L4,5 na +3,5 j wiec ogolnie jestem do tylu 1,5j. Tokarz nie wiem jak to robisz ze nawet bez bramek do przerwy wyhodzisz na malym greenie skoro na moim przypadku ewidentnie widac iz tak sie nie da, musi pasc gol aby kilka procen byc do przodu:((

Odnośnik do posta