Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

niskie laye

Promowane odpowiedzi

Pytanie do Tokarza czy też innych osób grających tą metodą. Jakie kursy dla Was są atrakcyjne w tej metodzie? Czy gracie lay over 4,5 jeśli kurs jes powyżej 10 ? Wtedy zobowiązanie jest spore i trzeba mieć odpowiednio większy bank. Ja przyznam się szczerze dobieram mecze głównie pod kątem płynności i stawkuję mniej więcej po równo czasem z zabezpieczeniem pierwsza bramka 0-10 min i dla mnie sygnałem dla wyjścia jest jak mam więcej niż 1 j zysku, wtedy nie czekam na dalszy rozwój sytuacji.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 150
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Mietek grając ten mecz 10j na 2.5 i lay 7j na 4.5 wprzerwie meczu zantowałbyś prawdopodobnie zysk(nie chce mi się liczyć)bo zysk z 4.5 pokryłby staratę z 2.5 chociaż ty masz tutaj akurat rynek 3.5,Dziama lynność to napewno istotna sprawa co do leya 4.5 powyzej 10 to niewidzę problemu ale wszystko zależy od rozwoju sytuacji na boisku.Puki co nie gram tą metodą ale testuję staram się wychwycić mecz gdzie sytuacja przybiera najgorszy scenarusz a więc pada sporo bramek i znalazłem jak do tej pory dwie takie sytuacje w jednej druzyna prowadziła już 3:0 i w przerwie meczu starata wyniosła 10j,natomiast w drugiej sytuacji było 2:1 i tu co ciakawe wyszło na zero,więc nie jest zle.

Odnośnik do posta

Ja od srody nie miałem czasu na tradding, ale tyle co moge powiedziec to lepiej jest zaczac od overa 1,5 niż 2,5, szybka bramka nie daje straty a jesli zsyk jest nei zadowalajacy to przechodzimy na over 2,5, wole zyskiwac w przypadku bramki, a w biegiem czasu odsprzedawac stawke z overa 1,5 chodz nie mowie że greeen w przypadku braku bramek jest żłym rozwiazaniem, ale wedlug mnie troche mniej bezpieczne:) pozdro dla testujacych i powodzenia

Odnośnik do posta

Tokarz ale jak grać over 1.5 w meczu BVB czy Barcy, Realu ;-) nie da się za bardzo.

Sonda po zagraniu BVB po 5j i wyjściu po golu z overa i w 30 minucie z laya mamy 2 greny po 40% więc dla mnie bombowy zysk. Ale to chyba najlepszy scenariusz. Ja dalej testuje muszę zobaczyć wszystkie scenariusze do przerwy bo właśnie do 45 minuty chciałbym wychodzić z rynku.

Tokarz dziś na over 3.5 gola 1.78 a lay 4.5 gola 2.94 kursy z początku meczu Barcy.

Wiadomo że można grać inne mniej overowe teamy ale jeśli coś za ponad 100 e to nie ma sensu na jakiś mniej płynnych rynkach np teraz widzę że na rynku barcy można by było grac nawet za sumy 4 cyfrowe. A co jeszcze do meczów to idealne do tego to ostanie 7 spotkań chelsea. Dziś właśnie były by piękne greny na over 2.5 po bramce Pavluczenki 40% zysku a z laya po przerwie można było zrobic nawet 60% albo zaryzykować i zostawić no ale to już nie trading tylko czysty fuks.

Odnośnik do posta

Mietek tylko z tego co widzę to Ty zakładasz że po bramce greenujesz overa i czekasz aż lay znów urośnie aby dać greena. Oczywiście, kilka razy taka strategia będzie przynosiła "bombowe " zyski jak to określiłeś ale może się tak zdarzyć że po zgreenowaniu overa padnie kolejna i wtedy będzie duża strata. Nie mniej jednak dobrze że zarówno Ty jak i inni użytkownicy testują metodę, będzie można ją doskonalić:)

Odnośnik do posta

Grałem kilka spotkań tym systemem O 1,5 i lay 4,5. Dobieram jednak spotkania w których kurs na O 1,5 jest na poziomie ok. 1,3.

W takim przypadku jak padnie bramka w 1 połowie to jest green z O 1,5 i powinien być również z 4,5 (to zależy od minuty). W sytuacji braku bramek w przerwie jest również green, lub mała strata.

Na razie jednak zagrałem kilka spotkań, więc pewnie z czasem jakieś nowe wnioski i obserwacje dojdą.

Odnośnik do posta

Jedna istotna uwaga grając tą metodą wcale nie musimy grać od początku overa 2.5 tylko tak jak to zaproponował Tokarz np. za 1j gol od1-10min ,w przypadku gola zyskujemy mniej więcej tyle samo ile z overa 2.5 grając za 10j ,natomiast gdy gola nie ma tracimy na tym overze w przeciągu 10min zwykle ok1.5j.Przy braku gola tarcimy tą 1j ale zaczynamy od overa na wyższym poziomie.

Dlaczego ta metoda to niskie laye?

edit.zapomniałem tylko dodać jedno rynek 2.5 ma przewagę nad First goal1-10 w sytuacji gdy w tych pierwszych minutach padnie 2 bramki wtedy over da nam więcej zysku ale to sytuacja marginalna,niemniej jednak należy zdawać sobie z tego sprawę.

Odnośnik do posta

Ja nie mogę trafić na mecz w którym 1 gol pada po 30 minucie albo do przerwy jest 0-0 i jak wtedy przedstawiają się kursy ale ktoś już tu pisał że gren z laya da 50% zysku a to przebije reda z overa no ale muszę to sprawdzić.

Jakub napisałeś "W sytuacji braku bramek w przerwie jest również green, lub mała strata"

to trzeba sprawdzić dokładnie jak dasz rade to proszę żebyś to napisał ba ja testuję backi 2.5 i 3.5.

Sonda dobry pomysł z tym backiem po 10 minucie i zagraniu za 1j na 1-10 muszę to przetestować a nawet jak padnie bramka w tych 10 minutach to możemy wejść na większego backa i grać dalej. Testowania jest dużo wiele scenariuszy metoda Sondy pomysł Jakuba no mam nadzieje że ci co będą testować dadzą tu sprawozdanie ja na pewno przedstawię tu wszystkie scenariusze do przerwy bo tak jak pisałem interesuje mnie zamknięcie rynku max do 60 minuty.

Odnośnik do posta

Po obserwacji coraz większej ilości spotkań dochodzę do wniosku, że najlepiej dobierać mecze wg nastepującego klucza:

- kurs na faworyta 1,9 - 2,2, lub kursy wyrównane ~0,4

- kurs na O 1,5 w przedziale 1,25 - 1,35

- kurs na O 4,5 najlepiej ok. 7 (max 8).

Co do proporcji to gram 10/7, czyli 10j na O 1,5 i 7j na O 4,5, ale na papierze testuje też 10/3, 10/5 oraz 10/10

W takim przypadku kurs na O 4,5 rośnie szybko i jest największe prawdopodobieństwo wyjścia z rynku z plusem.

Oczywiście bramka w pierwszych 10 minutach da nam reda, ale nie wiem na jakim poziomie, bo jeszcze nie przytrafiła mi się taka sytuacja.

Wczoraj zagrałem tak mecz Manchester - Arsenal i cały czas zysk na O 4,5 byl wiekszy niż strata na O 1,5.

Postawiłem 10€ na O 1,5 po 1,31 oraz lay O 4,5 za 7€ po kursie 6,6

Po bramce w 41 minucie zamknąłem z zyskiem dwa rynki - O 1,5 + 0,30 €, O 4,5 + 3,13 €

Zysk więc na poziomie ok. 6% w stosunku do zobowiązań (10€ na 1,5 i 39 € na 4,5).

Gdyby wynik 0-0 utrzymał się do przerwy prawdopodobnie zamknął bym rynki z zyskiem ok, 1,5 - 2 €.

Kokosów na tym nie zarobimy, ale przy minimalnym ryzyku powinniśmy mieć kilka % zysku na większości meczów, a o to chyba chodzi w tradingu :)

Odnośnik do posta

Piszę na szybko, jakas dziwna sytuacja na rynku Club Brugee - Villareal kurs na over 4,5 przez 15 min nie urósl ani o 1 tick! Zreszta pozostałę overy tez mozolnie sie ruszaja, to chyba dowodzi ze wszyscy w tym meczu spodziewaja sie gradu bramek.

Edit: teraz ruszyło ostro w góre i nadrabia pierwszy kwadrans.

Odnośnik do posta

I ja na tym gradzie bramek poległem :/

Nie zdążylem po 1 bramce wyjśc z zyskiem, po drugiej czekałem, aż kurs na O 4,5 wzrośnie i padla 3 bramka :/

W tej chwili jestem 15€ na minusie i +2,5 € na O 1,5.

Nie obserwowałem rynku w pierwszym kwadransie, więc nie odnotowałem braku ruchu.

Odnośnik do posta

Jakub grajac ten mecz 10j over 2.5 i 7j.lay 4.5 w przerwie meczu też zanotowałbyś stratę ale byłaby prawdopodobnie 2 razy mniejsza po uwzględnieniu zysku z overa 2.5 pozostałe mecze z godziny 19 na plus(jeden coś w okolicach zera,przy podanym stawkowaniu).

Odnośnik do posta

Dlatego Panowie dobrze jest grać małymi kroczkami, ja zadowalam się sytuacja w ktorej mam już 1 j zysku. A w tym meczu wyszedłem koło 20 min bo właśnie wtedy taka sytuacja nastapiła. Zabiezpieczenie 0-10 min za 0,8 j , lay over za 7 j a potem w 10 min za 8 j back over 1,5. Niby zarobek maly ale w miare pewny , ja raczej nie gram dluzej niz 30 min meczu w zaleznosci jaki mam zysk. Jeśli chce się zarobic wiecej to mozna czekac dluzej ale tak jak u Ciebie Jakub85 moze sie to skonczyc zle, co prawda rzado sie zdarza aby padly 3 bramki w 1 polowie i jeszcze w tak krotkim odstepie czasowym ale jednak ryzyko istnieje dlatego warto grac troche bardziej defensywnie. I chyba od dzisiaj na stale przestawie sie z overa 2,5 na over 1,5 , a z tym zabezpieczeniem 0-10 poki co nie podjalem decyzji czy dalej bede tak grac czy nie.

Odnośnik do posta

Ja na razie gram swoim systemem, ale oczywiście na bieżąco czytam dokonania innych uzytkowników i wyciągam wnioski lub udoskonalam swoja strategię.

Faktycznie pechowo się zdażyło, że w przeciągu 8 minut padły 3 bramki, bardzo rzadko taka sytuacja ma miejsce, no ale trudno, taki jest sport :)

Ciekawa strategia napisana przez kolege u góry, do testów :)

Odnośnik do posta

Dlatego Panowie dobrze jest grać małymi kroczkami, ja zadowalam się sytuacja w ktorej mam już 1 j zysku. A w tym meczu wyszedłem koło 20 min bo właśnie wtedy taka sytuacja nastapiła. Zabiezpieczenie 0-10 min za 0,8 j , lay over za 7 j a potem w 10 min za 8 j back over 1,5. Niby zarobek maly ale w miare pewny , ja raczej nie gram dluzej niz 30 min meczu w zaleznosci jaki mam zysk. Jeśli chce się zarobic wiecej to mozna czekac dluzej ale tak jak u Ciebie Jakub85 moze sie to skonczyc zle, co prawda rzado sie zdarza aby padly 3 bramki w 1 polowie i jeszcze w tak krotkim odstepie czasowym ale jednak ryzyko istnieje dlatego warto grac troche bardziej defensywnie. I chyba od dzisiaj na stale przestawie sie z overa 2,5 na over 1,5 , a z tym zabezpieczeniem 0-10 poki co nie podjalem decyzji czy dalej bede tak grac czy nie.

Dokładnie. Ja również tak robię, i wyniki mam dosyć przyzwoite. Grunt to zysk, a czy w wysokosci 1j czy 10j, naważniejsze to systematycznie powtarzany zysk!. Dlatego najlepiej opracować sobie swoje minimum, i tego się trzymać. Skoro mam w danym dniu x spotkań, to wyciągam z tego średnią i wychodzę w momencie osiągnięcia zysku, tak aby osiągnąć swój minimalny cel.

Odnośnik do posta

Opisze dzisiaj moja pierwsza wpadke tak abysmy razem mogli wyciagnac z niej wnioski, Otoz gralem dzisiaj na meczu Braga- Academica, przed meczem lay za 17 Euro po kursie bodajze 10,5 i back first goal 0-10 za 2 euro kurs 5,8. Bramka w 3 minucie na over 4,5 strata bodajze 20-25 euro i plus na fist goal. Kupuje za 35 Euro under/over 3,5 z czego po kilkunastu minutach odsprzedaje najpierw 3 potem 2 Euro z overa 3,5. Jak na zlosc za chwile pada nastepna bramka strata juz konkretna na over 4,5 i jakistam plus na 3,5. Nastepnie pada zaraz 3 bramka dziekuje dowidzenia czekam do przerwy i sprzedaje -63 Euro na over 4,5 , + 31 na over 3,5 i okolo +11 na first goal 0-10 czyli takze okolo - 20 Euro w tym meczu. Nie ma tragedii bo dzieki tej metodzie zarobilem troche wiecej ale mimo wszystko szkoda. W przerwie sie zastanawialem czy nie dolozy pare Euro na back over 3,5 aby pokryc strate i wyjsc jeszcze z rynku z zyskiem w koncu to tylko jedna bramka jednak nie chcialem ryzykowac duzej kasy dla kilku Euro zysku. Tutaj przewidywalem ze nie bedzie bramek dlatego zaliczylem spora wtope. Po pierwszej bramce moglem odsprzedawac z lay over 4,5 po kilkanascie Euro jednak nie spodziewalem sie ze padna jeszcze dwie bramki. I jesli na poczatku meczu obmyslimy jak on moze sie potoczyc , nastepnie do tej prognozy dobieramy stawki, to jesli mecz idzie nie po naszej mysli ( tzn mecz typowany przez nas na underowy okazuje sie overowy bo mamy bramki i na odwrot) to wtedy trzeba sie juz pogodzic z przegrana. Jedynie mozna sie zastanawiac jak ja zminimalizowac. Dlatego warto jest jak najwczesniej wychodzic z rynku jesli on nie uklada sie po naszej mysli, Jesli pada duzo bramek to wtedy zobowiazanie z laya nas pozera. Ja zostane przy graniu na brak bramek i jak najwczesniejszym wychodzeniu z rynku.

Odnośnik do posta

No trzeba przyznac że duża stawke na lay zainwestowałes, ja wole jednak branie bezpieczniejsze czyli czekanie na bramke przy stawce 2 na firs gol po takim kursie to lay over 4,5 gora za 10j bo zobowiazanie jesty duze jak na live, ja wole mecze gdzie kurs na over jest koło 6 w kazdym razie powodzenia w dalszych testach

Odnośnik do posta

Dziama tego nigdy nie wiemy jak potoczy się mecz,bramka może wpaść w pierwszej minucie a potem długo nic,ile wynosił over4.5 po 3 bramce,przypuszczeam że coś około2 lub poniżej czy tak?Akurat mam kursy tego meczu przed rozpopczęciem i sprawdziłemj ak by to wyszło przy stawkowaniu 10jna 2,5 i 7j na 4.5 i wyjściu w przerwie tak samo minusik.Prawda jest jednak taka że to był jeden z tych meczy na który trudno trafić bo przytrafiają się niezbyt często i właśnie takich ja szukam aby przekonać się jakie będą straty,jak napisałeś tragedi nie ma i jest potencjał w tej metodzie gdyż jak do tej pory suma zysków przekracza straty(od momentu kiedy zacząłe testowć chyba 3-5 meczy na minus i 30-40 na plus)

Odnośnik do posta