Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

niskie laye

Promowane odpowiedzi

U mnie też suma sumarum jest na plus, wiec myśle, że strategia dobra, tylko trzeba jeszcze dopracować szczegóły.

Od kilku spotkań ustalam sobie zysk na poziomie ok. 5% zobowiązań, i jak go osiągam to wychodzę z rynku bez czekania na bramkę lub HT.

W przypadku takiej moetody można wyjść z rynku ok. 20 minuty (w zależności od meczu).

Staram się również grać mecze, gdzie kurs na O 4,5 jest w okolicach 6-6,5, wtedy dosyć szybko idzie do góry i jest green a O 1,5 spada wolniej.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 150
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Wchodzę od początku spotkania, gram 10 € na back O 1,5 i przeważnie 7 € na lay O 4,5.

Wybierając mecze, gdzie max kurs na 4,5 jest 7 zobowiązań mam max 50 €.

Wychodzę z rynku jak mam zysk 1-1,5 €, więc 2-3% zysku, troche za dużo podałem w poprzednim poście.

Na razie gram tak, ale czytam wszystkie uwagi i sugestie innych i ew. modyfikuje strategię.

Może zysk nie jest oszalamiający, ale po pierwsze gram malymi stawkami, bo chcę poznać rynek a po drugie jest to bardziej defensywna gra, nastawiam się raczej na ilość.

Z czasem na pewno zwiększe stawki, więc wgrane będą większe (i ew. straty :P)

Odnośnik do posta

ostatnio czytam na temat tej metody , ale nie mialem okazji jej sprawdzic

Moje pytanie jest bardziej o plynnosc , czy macie czasem klopoty z odsprzedaniem zakladow w jakis mniej popularnych ligach i do jakich kwot mozna spokojnie grac ta metoda zeby nie bylo problemow z realizacja zyskow tzn. jakie jest optimum np. 100 , 1000 czy wiecej.

Odnośnik do posta
Dziama tego nigdy nie wiemy jak potoczy się mecz,bramka może wpaść w pierwszej minucie a potem długo nic,ile wynosił over4.5 po 3 bramce,przypuszczeam że coś około2 lub poniżej czy tak?Akurat mam kursy tego meczu przed rozpopczęciem i sprawdziłemj ak by to wyszło przy stawkowaniu 10jna 2,5 i 7j na 4.5 i wyjściu w przerwie tak samo minusik.Prawda jest jednak taka że to był jeden z tych meczy na który trudno trafić bo przytrafiają się niezbyt często i właśnie takich ja szukam aby przekonać się jakie będą straty,jak napisałeś tragedi nie ma i jest potencjał w tej metodzie gdyż jak do tej pory suma zysków przekracza straty(od momentu kiedy zacząłe testowć chyba 3-5 meczy na minus i 30-40 na plus)

Kurs byl poniżej 2,00 by po gwizdku na przerwe wynosic okol 2,10. Przy stawkowaniu tak jak napisales 10j na over 2,5 i 7j na 4,5 mialbys chyba jeszcze wiekszy minus niz ja. Oczywiscie w zaleznosci za ile potem bys dokupil over 3,5 i co bys robil z layem 4,5 w trakcie meczu. A co do komentarzy zgadzam sie chyba troszke przesadzilem ze stawka lay 4,5 jesli kurs wynosil w granicach 10. Jednak z tej metody jestem zadowolony, trzeba grac wiecej aby byc przygotowanym na rozne scenariusze.

Byc moze zaczne grac bezpieczniej tak jak mowil tokarz i w przypadku bramek miec jakies zyski ale to jeszcze zobaczymy.

Odnośnik do posta
ostatnio czytam na temat tej metody , ale nie mialem okazji jej sprawdzic

Moje pytanie jest bardziej o plynnosc , czy macie czasem klopoty z odsprzedaniem zakladow w jakis mniej popularnych ligach i do jakich kwot mozna spokojnie grac ta metoda zeby nie bylo problemow z realizacja zyskow tzn. jakie jest optimum np. 100 , 1000 czy wiecej.

Co do plynnosci to ja nigdy nie mialem problemow ale z reguly odpuszczam mecze jesli na over 2,5 jest polozone mniej niz 5 tys Euro. Chociaz przy graniu to metoda musialbys miec naprawde duzy bank by miec problem z odsprzedaniem zakladow. Operujemy stawkami 10 do max 50 euro( przynajmniej w moim przypadybku) wiec z plynnoscia raczej nie mam klopotow, chociaz tez raczej omijam mecze z lig mniej popularnych.

Odnośnik do posta
Po obserwacji coraz większej ilości spotkań dochodzę do wniosku, że najlepiej dobierać mecze wg nastepującego klucza:

- kurs na faworyta 1,9 - 2,2, lub kursy wyrównane ~0,4

- kurs na O 1,5 w przedziale 1,25 - 1,35

- kurs na O 4,5 najlepiej ok. 7 (max 8).

Co do proporcji to gram 10/7, czyli 10j na O 1,5 i 7j na O 4,5, ale na papierze testuje też 10/3, 10/5 oraz 10/10

Jakub jak Ci wychodza te testy?Bo nie ukrywam jestem bardzo zainteresowany ta strategia, tylko ciagle mam problem ze stawkowaniem.. Ktore stawki wg Ciebie po testach sa najlepsze?

Odnośnik do posta

Witam berix napisze teraz jak to się przedstawia dla wyniku 0-0 Mecz Juve-City Back over 2.5 - 2.16 lay over 4.5 - 9.20 pierwsza bramka padła w 45 minucie. I teraz napisze jak przedstawiały się kursy w tym spotkaniu i proszę napisać jak macie pomysł jak kontrować backa jak nie pada bramka bo moje założenie jest takie że w 10 minucie kontrujemy za 50% stawki początkowej i w 40 minucie za 18% stawki początkowej da to reda na poziomie 32% przy czym gren z laya jest na poziomie 75% co da nam w sumie zysk w granicach 43% przy stawce 10/10 przy stawce 10/7 da nam zysk 20% przy stawce 10/5 da nam zysk 8% a przy stawce 10/3 da nam reda 10%

Minuta Back/Lay 2.5 Back/Lay 4.5

10 minuta 2.50/2.58 10.50/11.00

20 minuta 3.15/3.30 14.00/15.50

30 minuta 3.60/3.65 26.00/30.00

40 minuta 4.70/4.90 42.00/55.00

Mam nadzieje że dość zrozumiale jest to przedstawione w takim wypadku najlepiej dla nas wygląda stawka 10/10 chyba że ktoś ma pomysł jak lepiej kontrować backa 2.5 to proszę pisać kursy macie napisane teraz tylko obliczać :-D .

Przedstawię jeszcze jak ma się sytuacja kiedy 1 bramka pada do 10 minuty do 25 minuty i do 35 minuty i kiedy padają 2 bramki do 15 minuty no ale muszę to wszystko obliczyć a tego jest trochę. Czekam jak ktoś wymyśli jakiś lepszy sposób co zrobić z tym backiem bo z tego co ja wymyśliłem to daje nam najmniejszego reda no ale co parę głów to nie jedna ;-). Zapraszam do komentowania i do testów.

Odnośnik do posta

Jakub jak Ci wychodza te testy?Bo nie ukrywam jestem bardzo zainteresowany ta strategia, tylko ciagle mam problem ze stawkowaniem.. Ktore stawki wg Ciebie po testach sa najlepsze?

Ostatni mało grałem z racji przekładania meczów lub braku czasu z powodu świąt i przygotowaniami, jednak stawkuje 10/7. Wychodzę z rynku jak osiągne zysk w okolicach 1j, czyli mniej więcej między 20 a 30 minutą.

Odnośnik do posta

W poszukiwaniu nowych strtegii gry odwiedziłem przez święta forum i ku mojem przerażeniu odkryłem że 90 a nawet chyba 99% użytkowników wypisuje tu rzeczy -delikatnie mówiąc - nieprawdziwe Do śmiechu doprowdzają mnie komentarze typu " to teraz testuje" Jeden facet na forum pisze że 2 dodać 2 jest 5 , a drugi to testuje i o zgrozo potwierdza lub pisze że wydaje mu się że to 3 bo miał chyba pecha. Najbardziej "ciekawe" infomacje dotyczą zmiany kursów w czasie trwania meczów.Widze że zdecydowana większość nie ma o tym zielonego pojęcia ,a może się mylę ? To proponuje taki test : W grze sportowej (może byc piłka nożna ) biorą udział dwie drużyny . Prawdopodobieństwo( kurs), że któras z nich strzeli bramkę jest takie same i dla druzyny A wynosi 0.63 ( kurs 1.59) i odpowiednio dla drugiej druzyny czyli B też 0.63 (kurs 1.59) - są to prawdopodobieństwa że dane druzyny sztrzelą co najmniej 1 bramkę Pytanie jakie jest prawdopodobieństwo(kurs) że w meczu tym będzie mniej niż 2.5 bramki ? odp. a-0,406 (2.46) , b- 0,675 (1.48), c- 0,854 (1.17)

Odnośnik do posta

Teraz trochę trudniejsze .Zawody się rozpoczęły i żadnej z drużyn nie udało się strzelić bramki.Prawdopodobieństwa strzelenia bramki zmalały do 0.5 (2.0) i własnie w tym momencie drużyna B strzeliła bramkę . Pytanie; jakie będzie prawdopodobieństwo (kurs) że mecz ten zakończy się wynikiem poniżej 2,5 bramki , przy założeniu oczywiście że po strzeleniu bramki przez B prawdopodobieństwa strzelenia bramki przez obie druzyny nie zmieniły się i dalej wynoszą 0.5 Odp. a-0.704 (1.42), b-0.800(1.25), c-0.847(1.18)

Odnośnik do posta

@tomek63

Po pierwsze, proszę, abyś swoje myśli starał się zawierać w jednym poście, a nie dwóch. Po drugie, twoje wywody nie wnoszą żadnej merytorycznej treści do opisu systemu. Rozumiem, że chcesz wytknąć autorom systemu pewne niedociągnięcia natury matematycznej, ale zamiast jasnych i konkretnych wskazówek organizujesz audiotele...

Zachęcam zatem do krytyki bardziej konstruktywnej, bo tylko taka przyczyni się do ulepszenia tej strategii, która niewątpliwie ma potencjał.

Odnośnik do posta

Niestety tomku to nie jest takie proste i sama matematyka w tradingu nie wygrasz. Do tego trzeba dodac jeszcze statystyke, analize meczu i nie raz troche szczescia. Popieram Homika ze stategia ma potencjal i mozna w niej zarobic przy niskim ryzyku straty.

Odnośnik do posta
Gość Anonymous

HoMik 155 Dzięki za uwagi. Dwa posty bo dwie myśli A jezeli chodzi czy moje dwa posty coś wnoszą, to są one akurat dokładną odpowiedzią na wszystkie zadane w tym temacie pytania. Kazdy , który rozwiąże te proste zadanie be problemu dojdzie do tego jaką stawkę zagrać na tzw. Lay o niskim kursie , jak go zabezpieczyć odpowiednim kursem przeciwnym na innym rynku ,czy będzie miał szanse na sukces i od czego będzie ona zależała. Niestety żeby starać sie to komus wytłumaczyć to trzeba słuchacza odpowiednio przygotować i własnie te dwa zadanka to tego służą. To taki swoisty aczkolwiek niezbędny warunek wstępny. To nie krytyka to próba przekazania doświadczenia innym żeby nie otwierali otwartych drzwi i nie mieli zbędnych złudzeń

Odnośnik do posta

berix Dzieki za uwagi ale ale trochę sie mylisz. Niestety jest to bardzo proste Napisałes że matematyką nie wygram do tego potrzebna jest statystyka Tak własnie o tym pisałem statystyka to taki dział matematyki, który własnie sie tym zajmuje ,analiza to też matematyka , a te szczęscie to zostaw innym , tym naiwnym chyba że szczęście to u ciebie prawdopodobieństwo że odniesiesz sukces ale to też matematyka. Musisz sobie zdawać sprawę z tylko jednej rzeczy, że matematyka to nauka która pozwala nam zrozumieć zachodzące zjawiska ona nie ma na nie wpływu ona je tylko opisuje. Jeżeli gdzieś na świecie rozgrywany jest mecz , to własnie matematyka na podstawie niewielu informacji pozwoli ci określić ile w tym meczu zostanie strzelonych bramek, w jakim czasie zostaną strzelone ,która druzyna zwycięzy, i czy po strzeleniu bramki kurs na remis spadnie i o ile . To właśnie wykorzystują bukmacherzy Ty do momentu jak bedziesz myślał , ze na podstawie innych informacji które posiadasz osiągniesz lepsze wyniki w przewidywaniu rozstrzygnięć wydarzeń sportowych, a co gorsze zaczniesz je testować , to szybko przekonasz się o tym ,że nie masz racji. Może nawet jak wygrasz 60 razy z rzedu a nie będziesz wiedział dlaczego się tak stało , to przegrałeś bo nie bedziesz w stanie tego powtórzyć . Wtedy powiesz że to szczęscie, a ja ci powiem że to pech, bo może przypadkowo w tym szaleństwie grania cos odkryłeś , znalazłes jakąs metodę , jakis genialny system na który przez chwilę jakimś bocznym wejściem wszedłeś ale już tam nigdy nie powrócisz . Jeszcze raz zachęcam do rozwiązania zadania , one pozwoli ci uświadomic pare rzeczy, takich które jakbym teraz próbował ci wyjaśnić to i tak bys mi nie uwierzył.Z tego zadania dowiesz się ze nie trzeba wiedzieć czy stojacy w bramce Arsenalu Fabiański 15 minut przed meczem puścił bąka i czy w ogóle on tam stoi czy nie , że informacje które ty posiadasz nie mają dokładnie żadnego znaczenia w zwiekszeniu lub zmniejszeniu twoich szans odgadnięcia wyniku. A wracając do sprawy czy te proponowane wczesniej sposoby gry maja sens odpowiedz brzmi tak , ale trzeba jeszcze wiedziec jak i dlaczego i czego się spodziewać.

Odnośnik do posta

ciekawe zadania Tomku ;P szkoda tylko że wszystkie sumy prawdopodobieństw >1 a to nie jest możliwe w rachunku...no chyba, że nic już nie pamiętam z polibudy :oops:

czekam na rozwiązania żeby je skonfrontować z moimi

Odnośnik do posta