Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

niskie laye

Promowane odpowiedzi

Tomek, ale w przypadku giełdy zakładów sportowych w trakcie obstawiania zakładów in-play dochodzi jeszcze kwestia, hm, nie wiem jak to nazwać, powiedzmy "podatności" gracza na obstawienie zakładu zgodnie z aktualnym wynikiem spotkania/aktualnym trendem. Mnie najbardziej bawi akurat to drugie, czyli np. w meczu euroligi w kosza w 19 minucie spotkania przy wyniku 30-28 i linii under/over 160,5 pkt (załóżmy że przed meczem kursy są równe i wynoszą 2) padają z rzędu dwie "trójki", a jakiś gracz pobiera wystawiony przeze mnie kurs na over w wysokości 1,8. Również pozdrawiam.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 150
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Anonymous

Brawo Jakub, nastepny który łapie temat Zaraz rozwiaże ci twoje zadania Z góry przepraszam że może wyjdą mi dwa posty ale taki ze mnie gaduła. A więc zaczynamy mecz powiedzmy dla przykładu ten który podał mietek średnia bramek 2.2 Załozenia na tym etapie Kursy odpowiadaja prawdopodobieństwom . Będziemy walczyć do 14 minuty wtedy srednia spadnie do 2 Otwieram exela i licze srednia 2,2 kursy under 0.5-9,03 1,5-2,82 2,5- 1,61 czekamy do 14 minuty srednia 2 kursy 0,5-7,39 1,5-2,46 2,5 - 1,48 gramy na rynku np. 2,5 żeby być w zgodzie z naturą stawki to zawsze odwrotności kursów teraz idę po kalkulator i resztę w drugim poście żeby mi nie znikło bo ja troche słaby jestem w tych komputerach

Odnośnik do posta

No to może i ja coś od siebie dorzucę do tematu.

Panowie jeśli chodzi ustalenie o to jaki będzie kurs w X min spotkania przy X wyniku to jest przecież Soccer Mystic , który oszczędzi nam sporo czasu.

Ale ja chciałbym o czymś inny.

Jeśli się nie mylę to użytkownik gość porusza raczej bardzie kwestie value bettingu niż tradingu ? I choć może to temat nie na to forum to powiem wam ,że postanowiłem ostatnio spojrzeć na wszystko z innej perspektywy.Właśnie od strony value.

Moje pytania były takie

1. Czy statystyki, informacje o składach itp..naprawdę pomagają a może jest wręcz odwrotnie, a może patrzenie na tabele , formę i przede wszystkim kursy to tylko czysta manipulacja i wróżenie z fusów?

2. Bukmacher (giełda) często się myli w szacowaniu wyniku zdarzeń

(inaczej wystarczyłoby stawiać zawsze najniższy wystawiony kurs :)) dlaczego? jakie czynniki na to nie pozwalają?

Jestem w trakcie pewnej próby - można to nazwać eksperymentem.

Tak się składa ,że mój starszy brat to były piłkarz a obecnie trener - co prawda z niższej klasy rozgrywkowej, ale chłopak zęby na piłce zjadł no i co ważne nie zbyt czający się na bukmacherce (obiektywne spojrzenie).

Poprosiłem go ,aby poświęcił troszki czasu i posiedział ze mną na skype i abyśmy razem pooglądali kilka meczy. (starałem się wybierać różne często jakaś 2 liga portugalska co chłopak w ogóle nie wiedział nawet kto i o co gra - ale przecież o to chodziło)

Jaki wyglądała cała zabawa.?

Powiedziałem mu żeby sobie wyobraził ,że jest na egzaminie na trenera i zostanie mu puszczony mecz i jakoś po około 15-20 min ma za zadanie oszacować (z uzasadnieniem wykorzystując swoją wiedze i doświadczenie) jak według niego rozkładają się procentowo szanse na 1 X 2 do przerwę (często też wskazywał jaki jego zdaniem będzie wynik do przerwy). Po przerwie to samo.

Narazie przetestowałem z nim tak kilkanaście spotkań (ograniczenia czasowe) więc pisanie o wynikach w kontekście valuebettingu nie mają sensu. Chociaż powiem wam ,że wyniki są ciekawe

Oczywiście po zakończeniu eksperymentu mogę napisać jakie w mojej ocenie odpowiedzi na powyższe pytania napisałem jeśli ktoś będzie zainteresowany. Natomiast chciałbym się zapytać czy ktoś z forumowiczów wyszukuje na giełdzie value i w jakiś sytuacjach?

Odnośnik do posta
Gość Anonymous

ok jest kalkulator a więc kurs 2,82 stawka 1/2.82 czyli 354 czego tam chcecie czekamy do 14 minuty i stawka 593 na 2.46 przeciwny jak nic nie wpadnie wygrywamy 53 Ale niestety niekiedy coś wpada załozmy że wpadło w 1 min (Sorry to jest rynek 1,5) kontrujemy na kurs przeciwny do 9,03 czyli 1,124 stawka 889 przegrana 243 a jak wpadnie w 14 to kontrujemy na kursie przeciwnym do 7,39 czyli stawka 864 przegrana 218 Teraz się trochę pobawmy jak przegramy 218 a wygramy 53 to tak samo jakbyśmy postawili 218 czegos tam z kursem że nie padnie bramka 1.24 a jakie jest prawdopodobieństwo że w tym czasie nie padnie bramka 9.03/7.39 czyli 1,22 lub takie jakie wynika ze średniej 0,2. Exel mówi że dla 0,2 jest 0,5-1.22 1,5-0.02 czyli co może nie kontrować od razu tylko z kontrą czekac do 14 minuty wtedy dla zdarzenia z prawdopodobieństwem 1,22 osiągniemy kurs 1,24 tylko że wtedy jesteśmy w dwóch przypadkach na sto do tyłu czyli w 100 mezcach wyjdzie to ok 700 czegoś tam czyli tak naprawde znowu wrócimy do kursu 1,22 . Bardzo fajnie wychodzi ta analiza na rynku 2,5 ale niestety ja z powodu wypitego piwa pomyliłem rynki a w sumie jest ona dużo ciekawsza , niestety prowadzi do tego samego wyniku Tylko że analizę tę która zwsze wyjdzie na zero nieważne czy będziemy rozpatrywać under5,5 czy rozpatrywać 18 ,67 ,93 minutę spotkania zrobiłem z pewnymi założeniami

ze kursy sa równe prawdopodobieństwom a tak na szczęscie nie jest zawsze. Pozdro

Odnośnik do posta
Gość Anonymous

Marty32 Sory za szczerość ale bardzo nie podoba mi się twoja postawa Domyslam się że od czasu do czasu śledzisz to forum i widzisz jaki kłopot sprawia kolegom oszacowanie kursów a ty ni z tąd ni z owąd masz jakis soccer mystic gdzie to można znależć lub wyliczyć i nie chcesz się od paru lat czy miesięcy się tym podzielić To troche nieładnie z twojej strony. Wygląda to tak jakbyś te najcenniejsze informacje chcial zostawić dla siebie. A z tym bratem co potrafi przewidywać to już zupełna wtopa. Jak masz taką perełkę to dawaj go . Będzie to z korzyścią dla wszystkich zarobisz Ty zarobi Brat i my też zarobimy Jak go będziesz trzymał schowanego w domu to uważaj zebyś się nie przejechał Jak brat się zorientuje o co chodzi to zacznie domagać sie kasy, a że nie wie o co chodzi w tej bukmacherce to domyslam się że będzie chciał tyle że twoje zarabianie i braterstwo szybko się skończy. Widzisz ja mimo że są to wyniki mojej 30 letniej pracy staram się podzielic swoim doświadczeniem i przekazać moją wiedze , staram sie całkowicie bezinteresownie pomóc kolegom a Ty masz brata wróżkę . Jestem ciekaw co z nim zrobisz jak ci te testy wyjdą . A czy to jest 2 liga portugalska czy gwatemalska to nieważne byle na to zdażenie były przyjmowane zakłady. Więc apeluję do ciebie jeszcze raz NIE TESTUJ dawaj go już jutro ,bo może zachorować czego mu nie zyczę albo co gorsze zmieni mu się jakiś współczynnik i przestanie zgadywać. pozdro

Odnośnik do posta

Jako że soccermystic jest dodatkiem do BetAngel, który jest dosyć drogi, a podejrzewam, że wiekszość używa darmowego Geek-sa w poszukiwaniu informacji na ten temat natrafiłem na temat w naszym forum, gdzie jest do ściągnięcia excel z podobnymi funkcjami.

Link do tematu: http://www.traderzy.pl/topics14/138.htm

Jako że jestem w pracy i mam blokadę ściągania arkusz sprawdzę wieczorem w domu.

Może ktoś będzie zainteresowany i zobaczy co tam ciekawego jest :)

Odnośnik do posta

Tomek czyli jak twoim zdaniem powinny wyglądać kursy aby były warte gry w tej metodzie. Czy gramy wszystko jak leci bo się pogubiłem :-D.

Napisałeś:

"bo wydaje mi się że chłopcy którzy go rozpoczeli moze nawet nie wiedząc o tym odrykyli jedną z najbezpieczniejszych strategii gry, która przy spelnieniu pewnych warunków ,które te z kolei czesto zachodzą,daje oczekiwane korzyśc"

O jakie warunki Ci dokładnie chodzi? I napisz jak ty myślisz tym grać konkretnie czyli jakie kursy kiedy i kiedy myślisz kontrować? Bo wszyscy dużo piszemy ale jakiś konkretów nie widać pozdro.

Odnośnik do posta
Gość Anonymous

pamietacie mecz arsenal- partizan z ostaniej kolejki LM? czy gdyby zagrali tych spotkan 10 to w zadnym partizan nie wywiozlby chociaz 1 pktu. smiem twierdzic,ze ta sztuka udalaby sie w okolo 1,3-1,7/10 wynikow. gdzie lay byl zasysany po 1,08. i nie chodzi o to,ze ten jeden konkretny mecz Gunnersi akurat wygrali,bo przy kilkuset probach zwrociliby to z nawiazka. moze czas otworzyc nowy dzial gamblingowy?

Odnośnik do posta

A wracając do tematu :)

Mam pytanie co robicie, jak padnie bramka w pierwszych minutach, gdy jest strata na O 4,5?

Czekacie aż wyjdziecie na zysk/zero, ryzykując drugą bramkę, czy od razu sprzedajecie wszystko i jest strata?

Odnośnik do posta

Wydaje mi się że przy jednej bramce nic strasznego się nie dzieje,czekasz aż pokaże się zysk,dopiero dwie szybkie bramki stanowią ryzyko,powoduje to znaczny spadek over4.5 i nasze zobowiązanie rośnie ale itu nie ma tragedi i dopiero 3 bramka tak naprawdę powoduje większą stratę w większości meczów jeśli do przerwy mamy od 0 do 2 bramek w przerwie wychodzimy z zyskiem,tak to wynika z moich obserwacji.

Odnośnik do posta

tomek63 - mam do Ciebie pytanie. Potrafisz obliczyc jaki bedzie mniej wiecej kurs na 0-0 dokladnie w przerwie meczu przy wyniku 0-0 przy becku CS na poczatku 15,5 i 10,5 ? Potrzebuje to do obliczenia pewnej strategi lecz nie wiem jakiego wzoru uzyc..

Odnośnik do posta
tomek63 - mam do Ciebie pytanie. Potrafisz obliczyc jaki bedzie mniej wiecej kurs na 0-0 dokladnie w przerwie meczu przy wyniku 0-0 przy becku CS na poczatku 15,5 i 10,5 ? Potrzebuje to do obliczenia pewnej strategi lecz nie wiem jakiego wzoru uzyc..

Przy 10.5 przed meczem kurs na 0-0 do przerwy spadnie gdzies do 4.0

Odnośnik do posta