Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

niskie laye

Promowane odpowiedzi

Na dzisiejszych meczach mogles znalesc odpowiedz:

- Deportivo 0-0 przed meczem 10,5 w trakcie przerwy 4,0

- Arsenal 0-0 przed meczem 15,0 w trakcie przerwy 4,9

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 150
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

ok dzieku za odpowiedzi. Dzieki temu kalkulatorowi w exelu ktory tutaj w tym temacie juz zostal przytoczony z duzym prawdopodobienstwem mozna tez taki kurs przewidziec;)

Odnośnik do posta

Widze że tu ciekawe tematy, Tomek ja dobrze wiem czemu gram taka metoda, sport to nie tylko pradopodienstwo wynikajace ze statystyk, to tylko 1/3 sukcesu, szukajac Value mozesz w długim czasie byc na plusie, ale tu w traddingu duza role odgrywa popyt, to co graja w azji kursy sie zmieniaja bo duzo ludzi gra na dana drużyne czy wynik, bukmacherzy musza zmienic kurs aby zapewnic sobie zysk z kazdego wyniku, a co do przewidywania kursow w czasie to czy za kazdym razem under 2,2 w 15min spadnie do 2? zalezy od tępa meczu, tego co sie dzieje na boisku, zeby widziec do jakeigo poziomu spadnie, czy mozna przewidziec ze bedzie czerwona kartka w tym czasie? jedno jest pewnie zaleznosci miedzy rynkami sa scisle powiązane ze soba tak jak piszesz, a moja metoda polega na tym że jeden under zmienia sie w czasie podobnie jak drugi do przerwy meczu, a ewenualna bramka powoduje inny sopadek..

Odnośnik do posta

WITAM WSZYSTKICH

Mam pytanie do tomek 63:

W jaki sposób liczysz p-o u 1,5 wiedząc, że p-o nie strzeli =0,37, strzeli = 0,63

skoro w tym drugim mieszczą się zdarzenia strzelenia 1,2,3,4,5,6 ...każde o innym

prawdopodobieństwie.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Tokarz1989 Ja nie szukam tzw value, bo się na tym nie znam i nie wiem czy w 80 minucie jakiegoś tam meczu wystawiony został kurs że nie padnie do końca bramka na poziomie 2 to value czy też nie, bo statystyki z iluś tam meczów mówią inaczej.Ja natomiast wiem że że jeżeli w tym samym meczu niewidzialna ręka rynku, zachowania graczy, czy jakiś inne tam czynniki spowodują że kurs na to że padnie powyżej 2,5 bramki zamiast 26 będzie 100 to ja w tym meczu wygram Pozdrawiam Tomek

Odnośnik do posta

tomek63, hmm mam pytanie wydaje mi się że kursy 1.3 na wynik który jest w danej chwili np. 2-1 w 90 minucie są zawyżone niż prawdopodobieństwo by wskazywało?

Jak wyliczyć prawdopodobieństwo w 90 minucie na utrzymanie się danego wyniku?

Wiadomo zależy ile czasu doliczają, ale licząc iż 3 minuty np.

Odnośnik do posta

Witam Damcio -korzystam z rozkładu Poissona . Krzychu Ja własnie o tym pisze wg. mnie nie jest mozliwe takie oszacowanie, pomimo że kurs 1.3 tak na pierwszy rzut oka wydaje się być zawyzony, to w rzeczywistości może być całkowicie inaczej i tak w zasadzie mnie to wogóle nie interesuje Mnie interesuje czy w tym spotkaniu kurs na to ,że nie padnie jeszce 1.5 bramki wynosi 1.04 czy jest inny, bo dopiero to daje gwarancje 100 procent wygrania Pozdro Tomek

Odnośnik do posta

krzychu. Jezszcze raz piszę że ja nie jestem wrózką ani bratem przewidywaczem i tego nie wiem. Śmiem twierdzić nawet że tego nie wie nikt , ale to jest całkowicie nieważne. Powtarzam jeszcze raz mnie interesuje czy jak na rynku u 0.5 jest 1.3

to czy na rynku u1.5 jest 1.04 bo tak powinno być. A jak jest inaczej to wtedy można wygrać i to niezależnie czy gra toczy się szybko czy wolno i czy ktoś dostanie czerwoną kartkę i czy wogóle tak jak juz kiedyś pisałem oni grają w piłkę nożną czy ręczną. pozdro Tomek

Odnośnik do posta

@tomek63

1.Jak policzyć z prawdopodobieństwa wyniku 0-0 zakładaną średnią strzelonych bramek?

2.

ok jeżeli na początku było 15,5 to w przerwie ok 4,55 i analogicznie przy 10,5 będzie ok 3,62

Jesteś pewien, ze te wartości nie zależą od średniej strzelanych bramek w 1 połowie?

3.Rozumiem, że nie liczysz własnej średniej strzelanych bramek tylko analizujesz, czy na którymś z rynków under aktualny kurs jest wyższy/niższy niż wynikający z rozkładu Poissona dla danej średniej strzelanych bramek? Jeżeli tak, to na podstawie którego rynku wyliczasz średnią strzelanych bramek? Jeżeli nie to proszę o wyłożenie podstaw Twojej metody na jakimś przykładzie live z betfair.

pozdrawiam

Odnośnik do posta

Witam Średnia mnie w ogóle nie interesuje , sprawdzam tylko czy na poszczególnych rynkach wszystko jest w zgodzie z rozkładem poissona , bo jak tak jest to zawsze wyjdziesz na zero, a jak są odchylenia tzn jeden rynek jest zawyżony a drugi zaniżony to wtedy wygrywasz pozdro Tomek

Odnośnik do posta
a jak są odchylenia tzn jeden rynek jest zawyżony a drugi zaniżony to wtedy wygrywasz

No właśnie tutaj się zgubiłem. Skąd masz pewność, że "obydwa" rynki nie są zaniżone z tym że jeden z nich jest zaniżony w większym stopniu od drugiego? Inaczej, co jest w Twoim przypadku punktem odniesienia (rynkiem? na którym kurs==1/prawdopodobieństwo) pozwalającym znaleźć, który rynek przeszacował prawdopodobieństwo, a który nie.

pozdrawiam

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Ja gram jak tylko mam czas.

W styczniu skuteczność 37W - 4L (w sumie 38W, bo właśnie zrobiłem greena na Juve - Roma), więc skuteczność ok. 90%.

Gram 7 € na lay O 4,5 i 10 € i zysk ok. 20 €, czyli 20% banku (bo zacząłem od 100 €).

Wychodzę z rynku jak zarobie ok, 1,2 € (przeważnie 20 minuta), a jak padnie bramka, to zależy od sytuacji, ligi, meczu itd.

Tak naprawdę zaliczyłem jedną poważną wtopę (-23 €), ale to na własne życzenie, bo założyłem, że nie gram spotkań, gdzie kurs na O 4,5 jest ponizej 6,5, ale skusiłem się w zeszłym tygodniu na mecz Man City w pucharze ligi. Myślałem, że szybko wzrośnie kurs z 4,5 do 6 i sprzedam, ale niestety szybko padly bramki, stąd taka strata.

Reazumując więc zysk mialbym na poziomie ponad 40 €, gdybym trzymal się reguł, a to myślę, że dosyć dobry zarobek.

Widzę potencjał :) Wraz ze wzrostem kapitału będę zwiekszał stawki.

Raz na jakiś czas będę pisał jak to wygląda.

Odnośnik do posta

Tak naprawdę temat zaczął się od propozycji grania lay-ów na U 4,5 i wyżej, gdzie faktycznie kursy są ok, 1,1- 1,2.

Z czasem ktoś podrzucił tą metodę i temat sam się rozwinął.

Faktycznie temat powinien brzmieć Lay O 4,5, ale każdy kto przeczyta temat, to wie o co chodzi :)

Odnośnik do posta
  • 1 month later...