Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam

Zaczyna sie nowy rok wiec chce zalozyc bloga aby zobaczyc swoje poczynania w 2011, głownie skupiam sie na nauce handlu na rynkach UK, choc czasem pewnie dorobie sobie na rynkach USA, na ktorych sie o wiele lepiej znam. Moj bank to 100 pounds, doswiadczenie to prawie rok grania na USA rynkach i miesiac na UK, zobaczymy co z tego wyjdzie. Poki co nie bede stawial sobie zadnych wyznan ;-) . Pzdr wszystkim!

beztytuurml.png

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 123
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Witam po dłuzszej przerwie Chciałbym pierwszo zwrocic uwage administracji ze załozenie konta , odzyskanie hasła itd to nie lada wyczyn, nawet teraz nie moge wstawic obrazka z imageshack-a Mniejsz

Nie wiem, jak wasze odczucia ale po miesiecznym powrocie na rynki widze ze wszytko tak jakby "ewolułowalo" gra sie inaczej : ciezko mi to powiedziec ale wydaje mi sie ze wejscia i wyjscia trzeba robic

Siema! Wlasnie usiadlem na rynki po dluzszej przerwie i powiem ze duzo sie pozmienialo, znow jest bomber albo z kolei ktos spoofuje, rynki z miesiaca na miesiac zmieniaja sie calkowicie, w sumie

Posted Images

Zatem czekamy na posty z zielonymi screenami w Twoim temacie:) Dużo sukcesów w nowym roku i mam nadzieję, że doświadczenie z rynków USA da efekty na innych rynkach. Jak długo grasz na betfair.com i jakie dotychczas miałeś profity?

Trzymaj się!

Odnośnik do posta

Przyłączam się do postu Kuchara, z miłą chęcią będę obserwował twój temat;) Korzystasz z jakiegoś obrazu live na rynkach USA? Ja korzystałem ostatnio ze stronki espn.com, ale niestety nie zawsze wszystkie gonitwy były dostępne live. Jakie osiągałeś wyniki na US? Życze przede wszystkim szybkiego, zdeterminowanego cięcia strat;)

Odnośnik do posta

http://www.ildado.com/horse_racing_live_broadcasts.html

i oczywiscie na live video betfair, bet365 jest tez tam taka zakładka, mozna jeszcze zawsze samemu w sieci poszukac po stronach torow, co do zyskow na tych rynkach, to mozna je swobodnie osiagac, ja przynajmniej tak mam ze zawsze siadam z pewnosiac na rynki usa z mysla ze zawsze cos zarobie, chyba ze wejde in play jak sie zagapie, nie chce mowic ze to sa latwe rynki, ja bym powiedzial ze sa bardzo secyficzne i zaden dzien nie przypomina drugiego, moim zdaniem po prostu wiecej ludzi tam obstawia i łatwiej przeciwko takim ludziom sie gra. Ale z uwagi tego ze gra sie tam od 19 do 2-3 nad ranem chce zmienic rynki na angielskie i pracowac te 4h dziennie dzien w dzien, a nie siedziec przed kompem po nocach ;-) . A i zapomnialem dodac plynnosc zalezy od toru, zaczynalem grac na nich okolo roku temu i z perspektywy czasu bardzo sie zmienily sa mocniejsze ale i zarazem trudniejsze ale nie trudne :-P

Co do dnia dzisiaj na angielskich to bardzo mi sie podobał, rynki nie byly zbyt mocne a takie własnie bardziej lubie, gdyz czasem gubie sie gdy po jednej i drugiej stronie stoja wieksze kwoty, dniowka tez przyzwoita. Grałbym dalej ale ojciec mnie wkurwił i kompletnie wybił z rytmu, czasem tak bywa z rodzicami. Pzdr i szczescliwego nowego roku.

Ps. Jak chcecie i sprzet mi pozwala to sproboje nagrac jakis filmik na USA rynkach, nie jakis super swing, zaprezentuje tylko kilka zwyklych transakcji.

beztytuujme.png

Odnośnik do posta

Bardzo dobry wynik! Gratuluję ;-) Widzę, że potrafisz uzbierać fajną sumkę i to bez jakiegoś większego swingu. 23% banku w ciągu dnia, to jak dla mnie dużo i na pewno chciałbym osiągać takie wyniki. Życzę ci w przyszłym roku równie wysokiej regularności :)

PS. Jeśli chodzi i video z handlu, z wielka chęcią zobaczyłbym jaki masz styl, więc wrzucaj jak tylko będziesz miał czas (UK jak i USA).

Odnośnik do posta

Ostatnie dwa dni moge nazwac porazka w moim wykonaniu, moze nie chodzi o to co zrobilem a czego nie zrobilem, kazdy z tych dni dawal naprawde duzo mozliwosci do zarobienia jakiejs lepszej kwoty a zwlaszcza dzisiejszy. Strike rate tez nie jest rewelacyjny kolo 40% wczoraj i dzisiaj 30%. W sumie dni sa na plus, ale to dlatego ze nie pozwalam sobie na zbyt duze straty i zawsze staram sie o wiekszy zysk.

Co moge powiedziec, co zauważyłem przez te dwa dni- moj zysk pewnie i wasze bardziej jest spowodowany tym jak podchodzimy do gry niz nasza technika albo stopniem doswiadczenia( chociaz bez tego by nic nie bylo). Niedawno ogladalem film Wielki Szu( oczywiscie nie po raz pierwszy) i usłyszałem tam taki cytat "gra sie po zeby wygrac a nie dla pieniedzy, one sa tylko dodatkiem". Ja traktuje to jak gre i czesto wiem ze powinienem konczyc swinga i cieszyc sie z tego co jest i czekac na dalsza okazje, to ja np. ustalilem sobie wczesniej ze chce miec z tego swinga w góre 10 pounds a jest tylko 8 ale i tak dalej czekam w zaparte az kurs skoczy, choc w sam to nie wierze i tu wlasnie przeklada sie ten cytat ze trzeba wchodzic i wychodzic z transakcji kiedy to ma najwieksze naszym zdaniem powodzenie a nie bezmyslnie wymyslac sobie jakies scenariusze zaslepiony wyimaginowanym zyskiem który tylko sami widzimy w swojej głowie. To tylko na tyle z moich konkluzji z tych dwóch dni, mam nadzieje ze uda mi sie z to z czasem poprawic i działać bardziej mechanicznie. Dołączam screeny z dwóch dni

Ps. Mam nadzieje ze ktos cos zrozumial z tego co napisalem :-D

beztytuufws.png

i wczoraj

beztytuuhwp.png

Odnośnik do posta

Dzisiaj to samo, strike rate 35% duzo strasznie popsutych gonitw i ta moja cierpliwosc, juz myslalem ze dzis sie opamietam i pozbede sie bledów z dwoch ostanich dni lecz wszystko wyglada tak samo, czasem tylko uda mi sie chwycic dobry rytm i wiem co wtedy co robie, no cóz musze wyrobic sobie pewne nawyki, te rynki nie sa jak USA, nie wybaczaja za wiele.

Pzdr

beztytuuple.png

Odnośnik do posta

dzisiejszy dzien niezbyt udany, w sumie byl dosyc trudny wg mnie. Mam sam do siebie pretensje ze nie robie wczesniej za?o?onych celów i trace zbyt czesto pieniadze na "g?upich trasakcjach" strike rate tez okolo 30-40%. Mam nadzieje ze wkoncu przebije ten marazm, bo czuje i wiem ze stac mnie na lepsza gre i zyski.Dzi?:

beztytuuaxd.png

Odnośnik do posta

Podsumowanie tygodnia

Jako ze jest to moj pierwszy pełen tydzien na wyscigach w Wielkiej Brytanii moge powiedziec ze jestem zadowolony z wyniku jaki osiagnolem, mam nadzieje ze z czasem bede sie rozwijał i powoli uzywał wiekszych stawek( obecnie od 50- 100), poki co wydaje mi sie ze z czasem zaczynam je rozumiec i z dnia na dzien poprawia sie moja pewnosc w dokonywaniu transakcji. .

Przez pryzmat tego tygodnia moge powiedziec ze nie zauważyłem zadnych zaleznosci co do torow np ze w poprzedniej faworyt spadał do i w drugiej spadnie albo ze dzis wiecej osob backuje. Czasem tylko zastanawiam sie ile osob na tej gieldzie to gracze obstawiajacy konie a ile traderzy albo bukmacherzy. Patrzac na kwoty nie moge pojac ile osob musi zajmowac sie tymi wyscigami...

Screen za tydz:

beztytuuusp.png

Pozdro wszystkim :-D

Odnośnik do posta

Świetny wynik - gratuluje! Sam od dłuższego czasu przyglądam się rynkom wyścigów i od wiosny mam zamiar przystąpić do intensywnej nauki - ten blog bardzo mi się przyda.

Widzę, że na forum rośnie bardzo mocna grupa specjalistów od wyścigów. Czekamy na polskiego Heathcote'a :-D

Odnośnik do posta

Podłączam się do gratulacji :) Konie to także moje marzenie, niestety nie mam czasu na ich naukę. Być może w niedalekiej przyszłości - po zdaniu inż. zasiądę do nauki razem z Homikiem heh ^^

za zyski !

Odnośnik do posta

Myślę, że ja również mógłbym do grona dwóch Panów z powyższych postów dołączyć, dobre opanowanie zarówno koników jak i tenisa to moje marzenie. Zobaczymy jak pójdzie, na pewno często będę odwiedzał plomien Twój blog a już teraz dołączam się do gratulacji.

I jeszcze jedno. ZAPRASZAMY na I zlot traderów:) Coś nam opowiesz o swoich konikach:)

Odnośnik do posta

I jeszcze jedno. ZAPRASZAMY na I zlot traderów:) Coś nam opowiesz o swoich konikach:)

Kuchar bez takich tekstów o konikach bo nikt nie przyjedzie:P

Temat koni bardzo ciekawy, nie ukrywam, że też będę zmierzać do nauki tej sztuki! Gofer, kiedy się bronisz i jaki temat pracy? 24 stycznia mam zamiar zmienić nick na inż.Kryniu :)

Odnośnik do posta
Gofer, kiedy się bronisz i jaki temat pracy? 24 stycznia mam zamiar zmienić nick na inż.Kryniu :)
u mnie jeszcze nic nie wiadomo bo nie zacząłem pisać jeszcze a temat to aplikacja wspomagająca ocenianie prac inżynierskich i magisterskich napisana w języku C# oparta o SQL Lite
Odnośnik do posta

Witam

Na zlot pewnie wpadne z lookassem :-D

Co do dzisiejszego dnia to moge powiedziec ze jak dla mnie byl bardzo trudny(ktos zbijał apodyktycznie miejscami kurs jednym ruchem) , ze wzgledu na rynki jak i na to ze operowałem dzis o wiele wiekszymi stawkami, stad te duze minusy.

Granie duzymi( przynajmniej dla mnie) stawkami jest o wiele ciezsze, ciecie strat i zajmowanie pozycji do skonczenia transakcji sprawia mi wielka trudnosc, a to ze wzgelu ze wieksza suma w moim mniemaniu moze odstraszac innych graczy i w jakis sposob wplywa na rynek w porównaniu np do 70 pounds. Jednak nie uwazam ze to dzien stracony, sa pewne transakcje gdzie jest sie pewnym w 90% ich pomyslnosci i wtedy warto zwiekszyc stawke, a przy mniej pewnych postaram sie ewentualnie dokupowac jak pojdzie po mojej mysli.

Obsejrwujac dzis rynki moge powiedziec ze czasem sa nieprzewidywalne np kurs na drugiego konia spada a na pierwszego ani rusz do góry, zwlaszcza dzis tak czesto było, a wiec nie tylko na to trzeba zwracac uwage ale takze na to gdzie i w jakim miejscu ludzie skupili. Tyle na dzis. Jutro zmniejsze stawki, chyba troche zbytnio dzis przeszarżowałem, widze teraz ze wraz z wieksza kwota zmniejsza sie moj komfort psychiczny i czesto nie utne straty etc. Wszystko powinno nastepowac powoli, łagodnie-taki wniosek na dzis ;-)

beztytuuzog.png

Odnośnik do posta

Dzisiejszy dzien z poczatku sprawiał mi wielkie trudy, ale z czasem rynki zaczęły mi pasowac i jakos wyszedłem na swoja. Od kilku dni zauwazam zmiany w mojej grze i z czasem zaczynam powoli rozumiec niektóre sytuacje, dlaczego spada albo dlaczego rosnie teraz. Kazdy dzien wyglada inaczej i sa rózne przedziały kursów(jak kazdy mam swoje ulubione przedziały kursowe oraz ilosc koni w wyscigu) i własnie chce nawiazac do tego, warto sie uczyc konkretnych sytuacji i zapamietywac jak jeden kurs wplywał na drugi np wczoraj i dzis bylo duzo wyscigów z koniem 1 w granicach 2-3 drugi był 4-5 a 3 kolo 10, zadko sie spotykalem z takimi wyscigami i nie mialem zadnego doswiadczenia na temat takiego rozkładu, chodzi mi o to ze warto uczyc i sie zapamietywac sytuacje z poprzednich wyscigów, zapamietywac je i w jakis sposob bedziemy mieli pojecie co na co wplywa i czego mozna oczekiwac od rynku, oczywscie nic nie bedzie zachowywac sie modelowo.

Co do wiekszych stawek, doszedlem do wniosku ze trzeba ich czasem uzyc zeby zrobic konkretnego swinga albo kilka mniejszych ruchow po 2-3 ticki i zbudowac dobrego greena, 2 dobre greeny potrafia wyrobic naprawde dobra dniowke a czasem nawet 1 np na 40 pounds, ale jak pisalem wczoraj trzeba byc pewnym swego z zwiekszeniem stawki.

Do dzisiejszego dnia moge jeszcze dodac ze zaczynam rozumiec spooferow po co to robia i jak wygladaja, zauwazam powoli kiedy potrafia w wiekszym stopniu wplynac na rynek a kiedy ich kazdy olewa.

Tyle na dzisiaj, ide zaliczyc zgona.

beztytuumio.png

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.