Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

System Maria

Promowane odpowiedzi

W 100 % zgoda ,z jednym zastrzezeniem -nie wiem jak tu wykorzystac kryterium Kellyego,bo prawdopodobienstwo ,ze kon o kursie 10 nie wygra jest 90 % ,nie mam pojecia jak je odwrocic dla laya .

Kapitansb - Lay 10 to kurs beck rowny 1,(1). Stosujesz prosty wzor Lay/(Lay-1) i wtedy masz stawke back przy takim zobowiazaniu jak na Layu masz identyczna wygrana:) Wiec teraz mozesz zastosowac kryterium Kellego gdyz 1,11 to prawdopodobienstwo zdarzenia 89% bodajrze;)

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 160
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Z trzech tysięcy jak już. http://forums.mukamo.com/finance/18528-sportsbetting-maria-laying-system.html

System Maria zostal szczegółowo opisany na naszym portalu >>> KLIK Ktos moze gral tym systemem? jak czytalem zagraniczne fora to bardzo ciekawie on wyglada. Osoba ktora go wymysila

Wczoraj przegladajac ladera na wyscigach znow zauwazylem cos ciekawego..Otoz na drabince byly ustawione bardzo duze kwoty Lay na kazdego konia w zaleznosci od tego jaki mial kurs poczatkowy. I tak na

Troche nie tak....

To ma polegac na tym aby na kazdym koniu zobowiazanie wynosilo np. 3% posiadanege kapitalu. Przez caly okres grania zobowiazanie jest stale.

O tym samym myślałem, tylko czy to ma sens? :)

PS. Z obliczeń wynika, że 3,25% jest najbardziej optymalnym zobowiązaniem, tj. średnie wg. systemu Marii.

Odnośnik do posta

Kapitansb - tytaj masz bardzo dobra stronke opisujaca system Kellego http://www.surebety.pl/kategoria,systemy,kelly.html

Koledzy wie ktos jak w GT uzyc opcji hedge jeszcze przed wyscigiem? Chodzi mi o taki przyklad ze przed wyscigiem zostal zatwierdzony Lay np przy kursie 3 i chcialem od razu postawic hedge przy kursie jak wywinduje np do 20 beck? Nie wiem jak to ustawic bo na laderze zawsze stawke ktora postawie a nie jest kurs zatwierdzony to przed samym wyscigiem gdy jest na chwile rynek zawieszony stawka znika :/// Interesue mnie to powniewaz jak ogladalem kilka gonitw nie raz sie zdarzylo ze kurs poszedl bardzo w gore by pozniej konik ostatecznie wygral. Wtedy mozna byloby do minimum ograniczyc straty:)

Odnośnik do posta

Panowie, taka jeszcze mala zmiana do systemu Marii. Przegrac do tej pory nie przegralem, ale ciekawi mnie czy istnieje szansa na zmniejszenie prawdopodobienstwa przegrania. Co jesli np. bysmy potroili stawke lay, tj. zamiast np. 1% stosujemy 3%, ale z wlaczony tickoffsetem i wyjsciem po 7-8 tickach. Zarobek taki sam, a wychodzimy juz podczas wyscigu, jesli oczywiscie wszystko idzie po mysli. Co o tym sadzicie? Czasem kursy skacza w gore i w dol, nawet nie zdazy sie odswiezyc program, zeby kurs zostal kupiony.

Odnośnik do posta
Panowie, taka jeszcze mala zmiana do systemu Marii. Przegrac do tej pory nie przegralem, ale ciekawi mnie czy istnieje szansa na zmniejszenie prawdopodobienstwa przegrania. Co jesli np. bysmy potroili stawke lay, tj. zamiast np. 1% stosujemy 3%, ale z wlaczony tickoffsetem i wyjsciem po 7-8 tickach. Zarobek taki sam, a wychodzimy juz podczas wyscigu, jesli oczywiscie wszystko idzie po mysli. Co o tym sadzicie? Czasem kursy skacza w gore i w dol, nawet nie zdazy sie odswiezyc program, zeby kurs zostal kupiony.

Jak widze ,ze jest szansa ,poki jestem na malych stawkach probuje zrobic inny trick -po layu za 2 gbp ,podejmnuje ryzyko tradingu na tym koniu ,np. na Transfixed dwa razy obrocilem po 20 gbp ,co zmniejszylo moje zobowiazanie z 15.20 do 7.20 .(nie bede jednal liczyl tego dodatkowego zysku w swoich statystykach ).

Dzisiejszy dzien :

11/13 strata =0.32 gbp

od poczatku : 63/72 -skutecznosc 87.5 %

Odnośnik do posta
zicoo,tylko na jakim rynku i jakie kryteria ?

Rynek myślę, ze MO będzie najlepszy. Kryteria to takie, żeby jak najmniej minusów było ;) - a tak na poważnie to trzeba dobierać takie mecze, w których liczymy że po prostu typ siądzie.

Odnośnik do posta

na MO masz tylko 3 możliwości zicoo ;/ trochę mało ... ja myślałem nad cs'ami ale kursy trochę za duże .... HT/FT takze odpada ze wzgledu na kursy ... Maria dobierała wyścigi z większą ilością koni

Odnośnik do posta

Metoda na pilke wymyslona w 15 sekund

1% bankrola na duzyne nr.1 zaklad na wygrana w przedziale kursu 1.35- 1.60

0.35-0.30% bankrola na druzyne nr.2 rodzaj zakladu "remis brak zakladu" kurs pewnie w przedziale kolo 4

Metoda gotowa , jezeli ma ktos czas i chce mu sie testowac to prosze.

Stawka pewnie plaska , z czasem mozna sprawdzic czy inne stawkowanie bedzie sie sprawdzac bardziej optymalnie.

Odnośnik do posta

stawki sa dobrane tak , ze tylko w razie remisu mamy wtope na faworycie , w innym wypadku jestesmy zawsze do przodu, w kolejne 15 sekud, ulepszjac ta metade i optymalizujac zyski dobieramy stawkowanie d'alampert, czyli delikatne progresywne stawkowanie 1 2 3 4 5 .... , jednoczesnie obu stawek tylko w przypadku wystapienia remisu

Odnośnik do posta