Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Nowelizacja ustawy antyhazardowej

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 774
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ustawa hazardowa - nadchodzi nowelizacja. Miliony trafią do polskiego sportu? Zmiana ustawy hazardowej w 2009 roku spowodowała, że największe firmy bukmacherskie zrezygnowały z legalnej działalno

Ciekawą odpowiedz dostał jeden z użytkowników forum bukmacherskiego od dyrektora UKS w Szczecinie.    "Sprawa zamknięta. Dyrektor Urzędu Kontroli skarbowej w Szczecinie, przysłał mi pismo umarząjąc

Coś się popsuło i nie było mnie słychać ale już jestem Za dużo się dzieje wiec po kolei: Dipsyman ma rację. Projekt MF nie ma szans na notyfikację, gdyż niewiele zmienia. Kapica to wiedział i os

Posted Images

Na wstępie, jako że to mój pierwszy post, witam wszystkich. Cieszę się, że trafiłem w końcu na satysfakcjonujące pod względem poziomu polskojęzyczne forum o tradingu. Do tej pory korzystałem z forum programu the geeks toy.

Ale do rzeczy, żeby nie zaśmiecać wątku:

Z ciekawością, ale i z niepokojem prześledziłem zebrane tu informacje o tym jak 'nasz' rząd rusza na krucjatę przeciw wszystkim, którzy nie chcą obstawiać (bądź trade-ować - choć to jest nawet chyba nie do wykonania) u naziemnych buków po absurdalnie zaniżonych kursach (czyt. kupować towaru po absurdalnie zawyżonych cenach). Niestety ta krucjata wydaje się być sprawą rozwojową, o czym świadczy niedawno przegłosowana ustawa.

I tu rodzi się moje pytanie do osoby zorientowanej w temacie:

Jak wygląda dalszy proces legislacyjny, a przede wszystkim ile on może jeszcze trwać, czyli kiedy ta ustawa może wejść w życie? Z tego co sam się orientuję to pozostał jeszcze senat i prezydent - ale nawet nie ma się co łudzić, że gdzieś w tamtym gronie ktoś postąpi inaczej niż sejm...

Odnośnik do posta

Niestety zmiana rządu nic nie da, bo, z tego co pamiętam prawie wszystkie partie głosowały 'za', tak więc, czy rząd po wyborach utworzy obecna opozycja, czy dalej będą do niego wchodzić koledzy pana Kapicy, na inicjatywę zmieniającą tą ustawę nie ma co liczyć.

Podtrzymuję pytanie na temat procesu legislacji...

Odnośnik do posta
Niestety zmiana rządu nic nie da, bo, z tego co pamiętam prawie wszystkie partie głosowały 'za', tak więc, czy rząd po wyborach utworzy obecna opozycja, czy dalej będą do niego wchodzić koledzy pana Kapicy, na inicjatywę zmieniającą tą ustawę nie ma co liczyć.

Podtrzymuję pytanie na temat procesu legislacji...

Pisałem wczesniej: 12.maja Ustawę bez poprawek przyjmie Senat, jeśli zaś poprawki, to wraca do Sejmu, tam się nieco odwlecze, bo komisje muszą przedebatować ew.zmiany, potem Sejm przyjmuje całą Ustawę. Następnie trafia to do Komoruskiego, a ten ma 1 miesiąc na podpis lub weto. Krótkie vacatio legis i za max 4 miesiące Ustawa wchodzi w życie.

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Będą mogły, JEŚLI bukmacher zarejestruje się w PL i zechce płacić haracz w wysokości 12%. Wiadomo, że nikt normalny się na to nie zgodzi. W teorii zakłady będą więc legalne, w praktyce nie. blink.gif

To by było najgorsze dla nas rozwiązanie. Wtedy była byłaby giełda Betfair.pl tylko dla polaków i gówno byśmy ugrali.

Odnośnik do posta