Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Nowelizacja ustawy antyhazardowej

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 774
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ustawa hazardowa - nadchodzi nowelizacja. Miliony trafią do polskiego sportu? Zmiana ustawy hazardowej w 2009 roku spowodowała, że największe firmy bukmacherskie zrezygnowały z legalnej działalno

Ciekawą odpowiedz dostał jeden z użytkowników forum bukmacherskiego od dyrektora UKS w Szczecinie.    "Sprawa zamknięta. Dyrektor Urzędu Kontroli skarbowej w Szczecinie, przysłał mi pismo umarząjąc

Coś się popsuło i nie było mnie słychać ale już jestem Za dużo się dzieje wiec po kolei: Dipsyman ma rację. Projekt MF nie ma szans na notyfikację, gdyż niewiele zmienia. Kapica to wiedział i os

Posted Images

tam gdy chcesz wejść na betfair.com , zostajesz przekierowany na betfair.it. Mowimy o Włochach i łączeniu sie z włoskiego ip

Edytowane przez czajekmilenium
Odnośnik do posta

No bo bf nie ma licencji na giełde we Włoszech i Włochom wyskakuje zwykły buk. Jak dostaną licencje na giełde to będą się łączyć przez .com .

A odnośnie tego modelu duńskiego. Gdzieś wyczytałem, że tam dla graczy nie ma podatku od dochodu z pokera online, a gra na bf jest prawdopodobnie na takich samym zasadach jak poker.

Edytowane przez firence
Odnośnik do posta

Boniek juz podobno mniej sie podoba bandzie skur******* z rzadu http://pilka-nozna.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-Boniek-zaczyna-uwierac-wladze,artykul,156381,1,279.html

Ale co jest dobre, to to, że może oleją pomysly Bońka i nie będą ruszać czesci ustawy dotyczacej nas

Edytowane przez mjablonski2
Odnośnik do posta

Pewnie, z tym ,że już jakieś zmiany szykują , które jednak konkretnie nie dotykają Nas, nie mniej jednak, ,,grzebią,, nad ustawą , a to nie dobrze wróży, ale tak jak piszesz, oby nie zmieniali w naszej kwestii.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

http://www.wolnypoker.org/aktualnosci/gibraltar-zapowiada-walke

W ostatnim czasie dużo piszemy o nowelizacji ustawy hazardowej, która ma nastąpić w Wielkiej Brytanii. Nic dziwnego, bowiem od tego, jak potoczy się cały proces może zależeć przyszłość branży hazardowej w Europie oraz procesy legislacyjne w innych krajach. Nowe informacje napływają do nas z Gibraltaru. 

Prezes Gibraltar Betting and Gaming Association zapowiedział, że podejmie kroki prawne, jeśli Wielka Brytania przyjmie podatek hazardowy ,,point-of-consumptionâ€. Wezwał on również Komisję Specjalną Ministerstwa Kultury, Mediów i Sportu do porzucenia regulacyjnych zmian zaproponowanych w projekcie ustawy. Jeśli jednak ,,rząd brytyjski zdecyduje się przystąpić do proponowanych przepisów i reform fiskalnych, GBGA nie będzie miała innego wyjścia, jak zaskarżenie tych środków, poprzez wszczęcie postępowania przed sądemâ€. 

Na Gibraltarze zarejestrowanych jest większość brytyjskich firm hazardowych. Przypomnijmy, że nowy rodzaj podatku, jaki miałyby płacić firmy hazardowe będzie naliczany ze względu na miejsce zawarcia zakładu, usługi przez klienta, a nie ze względu na miejsce rejestracji spółki. Nowe regulacje mogą mieć poważny wpływ na gospodarkę Gibraltaru. Hazard online odpowiada tam za 12 procent miejsc pracy oraz 15 procent dochodów lokalnego budżetu.
Odnośnik do posta

to już nawet w Anglii nie będzie można zarabiać na betfair bez opodatkowania? wszędzie wyciągają łapy po naszą kasę, fuck.

wydaje mi się, że jeśli wejdzie zmiana opodatkowania tzw. ,,point-of-consumption†czyli podatek od miejsca zamieszknia tradera  w zamian dotychczasowego opodatkowania od miejsca zarejstrowania firmy, nie będzie to miało wpływu na opodatkownie w Wielkiej Brytani, jeśli tam jest to wolne od podatku to tak pozostanie, ale tylko dla traderów tam zameldowanych, natomiast dla traderów, np z Polski będzie się to wiązać z banicją, ponieważ tego typu zarobkowanie w Polsce jest nielegalne, tudzież przepisy nie są jasne, więc kwiestia "ściągania" podatków jest nierozstrzygnięta, także może się to wiązać z brakiem świadczenia usług przez BF w Polsce. Zatem kibicujmy Gibraltarowi. Tak to ja zrozumiałem, być może mogę się mylić;)

Odnośnik do posta