Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Nowelizacja ustawy antyhazardowej

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 774
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ustawa hazardowa - nadchodzi nowelizacja. Miliony trafią do polskiego sportu? Zmiana ustawy hazardowej w 2009 roku spowodowała, że największe firmy bukmacherskie zrezygnowały z legalnej działalno

Ciekawą odpowiedz dostał jeden z użytkowników forum bukmacherskiego od dyrektora UKS w Szczecinie.    "Sprawa zamknięta. Dyrektor Urzędu Kontroli skarbowej w Szczecinie, przysłał mi pismo umarząjąc

Coś się popsuło i nie było mnie słychać ale już jestem Za dużo się dzieje wiec po kolei: Dipsyman ma rację. Projekt MF nie ma szans na notyfikację, gdyż niewiele zmienia. Kapica to wiedział i os

Posted Images

Czytając ten artykuł i szukając więcej informacji trafiłem na forum.

Znalazłem sprawozdanie z Komisji Sportu i wypowiedź Jacka Kapicy. To wygląda już znacznie poważniej niż artykuł. 

Istotny jest fakt, aby Komisja wiedziała, że prokuratura przekazała w ramach współpracy
z urzędem celnym zebraną przez policję dokumentację wskazującą na istnienie
podejrzenia uczestnictwa osób na terytorium RP w zagranicznych grach hazardowych
urządzanych w sieci internetowej, organizowanych przez zagraniczne firmy, z pominięciem
przepisów polskiego prawa. Ujawnionych zostało 24.636 graczy, którzy brali
udział w takich grach, w tym 17.700 którzy uzyskali wygraną na łączną kwotę 27 mln zł.
Do chwili obecnej wszczęto 1072 postępowania karne-skarbowe.
Mówię o tym, bo jest to istotne, gdyż często obywatele Polski uczestniczą w takich
grach, mając świadomość, że są one nielegalne. Myślą oni, że narzędzia kontroli państwa
ich nie dosięgną. Niewątpliwie sytuacja jest taka, że organy kontrolne z imienia i nazwiska

zidentyfikowały 17.700 graczy, którzy uzyskali wygrane.

http://orka.sejm.gov.pl/zapisy7.nsf/0/B511C46628A43828C1257D810046E0EB/%24File/0385207.pdf  str 15 istotne informacje

Ciekawe jak dotarli do tych ponad 20tys. graczy. Pewnie to działanie ,,legalnych" bukmacherów. Wpłacając do nich aby zagrać online korzystamy z konta bankowego. Następnie te konta bankowe były weryfikowane pod względem przelewów z ,,nielegalnych" bukmacherów. To tylko moje spostrzeżenie. Bo w jaki inny sposób mogli dojść do tylu graczy? 

Edytowane przez nn8
Odnośnik do posta

Bez jaj Panowie, to ma być coś poważnego. Pewnie kwota 27 mln PLN miała zrobić wrażenie ale jak się ją podzieli na tych 17.700 graczy to na głowę wygrali po 1525 zeta ...........lol. Widać, że połapali grube ryby :lol:

Odnośnik do posta

"Teoretycznie moglibyśmy ścigać tych, którzy najwięcej obstawiają, identyfikując ich po dużych przelewach, czerpiąc informacje z banków. Ale musielibyśmy jeszcze im dowieść, że działali umyślnie, że wiedzieli, że grają w nielegalne gry hazardowe, a to nie musi być takie proste."

I teraz pytanie za pińć zeta. Kto to powiedział ?  :)

Ta notatka w bankierze to PR, kto poszuka to znajdzie nawet dokładnie kto za nią stoi. Od dłuższego czasu jest kampania na rzecz wprowadzenia blokady stron, teraz i przelewów, straszenia ludzi itp. Na komisji sejmowej  pojawiły się ciekawe liczby i informacje. DIPSYMAN już podał jedną. Inna to np. ukarali w 2013 roku 38 osób na 50tys za prowadzenie stron. Średnio to wychodzi chyba około 1300zł. Sukces.

I pomyśleć że wystarczy jedną rzecz zmienić: wprowadzić podatek 20% od zysku. Pół świat by sie do nas zwaliłio, nie było by bezsensownego pieprzenia o tej ustawie przez tyle lat, nie musieliby nikogo ścigać, dochody by wzrosły, cud, mailna. Ale nie. U nas musi być inaczej.

Odnośnik do posta

I teraz pytanie za pińć zeta. Kto to powiedział ?

Generał Kapica?

Też tego nie rozumiem, czemu nie zmienią na te 20% od zysku, skoro teraz im kasa ucieka,a mogą zadowolić graczy i swój budżet.

Odnośnik do posta

Generał Kapica?

Też tego nie rozumiem, czemu nie zmienią na te 20% od zysku, skoro teraz im kasa ucieka,a mogą zadowolić graczy i swój budżet.

Tak Kaplica w grudniu 2013 roku.  IMO zmienią ale dopiero po wyborze nowego Sejmu czyli jakiekolwiek prace ruszą pod koniec 2015 roku a być może do tego czasu UE wprowadzi wspólne dyrektywy bo do tego zmierza po wydaniu "zielonej księgi".

Odnośnik do posta

A skad ten pomysl ze zmienia na 20% od zysku? I drugie pytanie: czy mozesz rozwinac temat wspolnych dyrektyw unijnych dla hazardu?

Sorry za nieprecyzyjne sformułowanie.  Miałem na myśli nie te 20% tylko , że jakiekolwiek zmiany w ustawie hazardowej wprowadzi dopiero nowy Sejm. A co do UE to bodajże do połowy 2015 Komisja ma zbadać zgodność ustaw hazardowych wszystkich członków UE z prawem UE i po przeanalizowaniu jeśli uzna, że jest zbyt duża rozbieżność lub zbyt dowolna interpretacja tych przepisów na korzyść np. operatorów krajowych to jest opcja wprowadzenia jednolitych regulacji hazardu na terenie całej UE. Jedną z najbardziej prawdopodobnych i zresztą forsowanych regulacji jest dyrektywa w myśl, której bukmacher zarejestrowany w jakimkolwiek kraju UE byłby legalny w każdym kraju członkowskim bez dodatkowych licencji. 

Odnośnik do posta

Nowy fajny mail

Witam Andrzeju,

eFortuna miała 'swoje 5 minut" po wykorzystaniu artykułem sponsorowanym wypowiedzi Jacka Kapicy z dnia 22.10.2014.

Dziś czas na kontratak!
Pokaż, że jesteś z nami i zależy Ci na swobodzie obstawiania zakładów w Internecie!
Pomożesz?

Powiedzmy to głośno!
Chciał się Jacek Kapica pochwalić sukcesem. Ale czym się pochwalił??? 

- generowaniem strat dla Polski
(na rzecz samych automatów do gier o niskich wygranych mamy wypłacić 14mld zł odszkodowania po orzeczeniu Trybunału Europejskiego),
- nieudolnym działaniem (łapanie amatorów hazardu i straszenie ich karami 3000zł) 

- pokazaniem, że cała ta ustawa hazardowa jest bez sensu!

Wypowiedź Jacka Kapicy z 22.10.2014 skomentowało Koło Poselskie Bezpieczeństwo i Gospodarka:

http://sejm.gov.pl/sejm7.nsf/transmisje.xsp?unid=6D7BEA3185ED325DC1257D8E0048FF2D#

Mój komentarz tutaj: Wezwanie od Izby Celnej

Udostępniłem wpis także na facebooku.

Wklejaj video lub szerszy komentarz gdzie się tylko da! :)

Dodaj przynajmniej 3 komentarze w Internecie ;)

Pozdrawiam!
Krzysztof

Odnośnik do posta

Zaczyna się nagonka i poszukiwanie pieniążków + przestraszenie ludzi i próba zagonienia do ziemniaków... Ciekaw jestem, czy tak ochoczo będą się chwalić również ewentualnymi odszkodowaniami dla pozwanych... Zresztą fajnie to wszystko opisał Krzysiek z portalu o surebetach ;)

Odnośnik do posta

No tak bo przeciez trzeba zalatac ostatnie wydatki takie jak wyjazdy zagraniczne poslow itd................................

Ty biedny czlowieku plac i placz ,a oni to dobrze wydadza ,a wszystko to  <<<< by zylo sie lepiej>>>>

Odnośnik do posta