Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Awaria Betfair.com 2011.01.21

Promowane odpowiedzi

Zicco:

Witam, proszę wszystkie osoby z forum, które straciły jakikolwiek kapitał w wyniku awarii, która miała miejsce w dniu 21.01.2011 aby wpisały się w tym temacie.

Zespół traderzy.pl zrobi wszystko, aby pomóc Wam w tej kwestii.

A to mój ładny screen z minusem;)

strata20110121.jpg

Za te dwa mniejsze minusy jestem ja odpowiedzialny, no ale ten -86,26 funtów powstał w wyniku awari, akurat byłem z pieniędzmi ustawiony in-play gdy awaria nastąpiła i nie zdąrzyłem ich wycofać z powodu zawieszenia. Jak to pisza w SB ostatnio gramy u buka a nie bawimy się w trading;)

Odnośnik do posta

ja wyjatkowo dzieki tej sytuacji zarobilem Ł190, ale wolalbym aby takie sytuacje nie mialy miejsca, bo rownie dobrze moglem stracic. dzis zyskalem tyle, jutro przez takie cos moge stracic 2,3 razy tyle.

post-95-1306395709,45_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Póki co nie ma żadnych wiążących rozstrzygnięć, ani przełomu. :-/

Wiemy jednak, że ostatnie wydarzenia związane z awariami wywołały burzliwa dyskusję w centrali i głos traderów w przyszłości może być coraz lepiej słyszalny. Nieoficjalnie mówi się, że jeśliby w przyszłości dochodziło do podobnych utrudnień, to traderzy mogliby liczyć na jakiś bonus, bądź inne zadośćuczynienie. Jak odrożnić tradera od gamblera? Warunkiem byłby odpowiedni procent transakcji, które znamionują trading.

Czy ten projekt ma szanse na rychłe wejście w życie, na razie nie wiemy.

W dalszym ciągu nie rozumiemy, dlaczego nie można unieważnić zakładów z czasu awarii - bo to byłoby najlepsze wyjście.

Jeśli pojawią się jakieś nowe informacje w tym temacie - poinformujemy na forum

Odnośnik do posta

W dalszym ciągu nie rozumiemy, dlaczego nie można unieważnić zakładów z czasu awarii - bo to byłoby najlepsze wyjście.

Jak to dlaczego? Bo na tym zarabiają. Jeden zyska drugi traci, a oni i tak mają procent.

Odnośnik do posta

Nie do końca. Tak jak Homik przytoczył, na giełdzie mamy traderów i gamblerów. Trudno pogodzić jednego z drugim, a betfair na pewno nie jest na rękę to aby każdy psioczył na nich. Jakiś system muszą wymyśleć, specjalny algorytm.

Odnośnik do posta

A ja uważam, że matiaspl ma rację. Psioczenie rekompensują sobie niezłymi zyskami. Prawdziwe pieniądze dla BF są z UK i jak się okazuje Brytyjczycy nie mają tyle problemów a nasz głos (głosik) może ktoś kiedyś usłyszy.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Matias ma racje czesciowo, betfair zarabia krotkoterminowo na awariach i procentach od wygranych, ktorych 'dzieki' wpadkom serwisu jest wiecej, ale pozniej pojawia sie mniejsza plynnosc rynkow, duzo ludzie sie zniecheci, wiec jest to krotkowzroczne.

Gdyby wprowadzili jedyna sluszna polityke, ze rynki ktore wchodza inplay w czasie awarii sa 'cancelled', to traderzy czyli pewnie z 80-90% uzytkownikow spali by spokojnnie, a gamblerzy, wiedzieliby ze ich srodki zostana zwrocone i mogliby spokojnie zlozyc zaklady w kazdym innym buku.

Osobiscie obecne przepisy betfair uwazam za bezmyslne skur.....o

Odnośnik do posta

Żeby nie było, że uważam iż Betfair robi to celowo. Lecz na pewno na tym korzystają. Skoro betfair pobiera procenty od wygranej od graczy, a podczas awarii także biorą udział w obstawianiu grube ryby, to chyba jest oczywiste, że przy większej ilości gotówki betfair więcej zarobi. Mnie jeszcze nie dotknęła sytuacja w której kupiłem kurs w Live i nastąpiła awaria, nie szukam więc na siłę uzasadnienia.

Chciałbym poruszyć jeszcze kwestię reakcji ludzi na takie awarie. No rozumiem, że awaria potrafi wkurzyć, jak się obstawi i przegra to jeszcze bardziej, ale chyba aż tak bardzo nie jest źle nie? Ci co potrafią to zarabiają, raz na tydzień czy tam kilka dni mają odłączony dostęp do serwisu na kilkanaście minut lecz i tak są na plus. Moim zdaniem to całe "bum" na oczernianie betfair i narzekanie jest trochę przekoloryzowane.

Odnośnik do posta

"Chciałbym poruszyć jeszcze kwestię reakcji ludzi na takie awarie. No rozumiem, że awaria potrafi wkurzyć, jak się obstawi i przegra to jeszcze bardziej, ale chyba aż tak bardzo nie jest źle nie? Ci co potrafią to zarabiają, raz na tydzień czy tam kilka dni mają odłączony dostęp do serwisu na kilkanaście minut lecz i tak są na plus. Moim zdaniem to całe "bum" na oczernianie betfair i narzekanie jest trochę przekoloryzowane"

No moze tak, ale jak ktos gra pilke albo jakis inny sport pre play kilka godzin przed spotkaniem to 1-2 h awarii nic mu nie robi, najwyzej straci kilka tickow, ale jak ja gram konie albo ktos gra in-play jakis tam sport to taka awaria moze skosic polowe budzetu i to praktycznie bez wlasnej winy i checi ryzyka.

Odnośnik do posta
Czy wy możecie obstawić mecz piłkarski np. w 60 minucie? Tak tylko pytam, bo po awarii ciągle am "rynek zablokowany"
Wszystkie rynki in-play były zablokowane
Odnośnik do posta