Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Mój layout - zobacz i pobierz

Promowane odpowiedzi

Zapewne wiele osób, które dopiero zainstalowały sobie Geek's Toy'a stały przed problemem: "Jak to wszystko skonfigurować aby miało ręce i nogi?"

Wychodzimy wam na przeciw i przedstawiamy ustawienia najlepszych polskich traderów, a wy możecie je ściągnąć w formie pliku i bez problemu ustawić u siebie w Geek'sie.

Każdy w wrzucających swój layout może go dodać jako załącznik do postu. Proszę również aby każdy dodał screen z layoutem, by było wiadomo co się ściąga. W dobrym tonie będzie również dorzucenie kilku słów od siebie, tzn. do jakich dyscyplin używa to ustawienie i jakie są jego mocne i słabe strony.

Odnośnik do posta

Rozpakowany katalog należy przegrać do (nazwę folderu możecie zmieniać według uznania, w taki sposób jaki chcielibyście by wyświetlał się w geeksie):

WIN XP Users -

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\AGeeksToy\AGeeksToy\Settings 1.1

Vista & WIN 7 Users -

C:\ProgramData\AGeeksToy\AGeeksToy\Settings 1.1

Niektórzy pewnie mają mniejsze monitory (23"), dlatego jak coś, warto przeedytować sobie czcionkę w tych ustawieniach by zmniejszyć rozmiar drabinki.

Stawka Back "S"

layoutback.png

Stawka Lay "L"

layoutlay.jpg

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Albo wejsć na drabinke, kliknąc prawym przyciskiem myszki i wybrac cos ze standard layout, albo skasować wszystkie foldery z settings i reinstalowac geeksa.

Odnośnik do posta
  • 2 months later...

Witam,

Zasnąć nie mogę to sobie popiszę :-P Niektórzy z Was pytali na SB o moje ustawienia w GT pod handel na rynkach wyścigów konnych, a zwłaszcza o układ wykresów, w których konfiguracji pomógł mi kapitansb, dzięki kapitanie! (na ladderze widać oszałamiającego greena na prawie sześć funciaków... ręcznie domalowanego ;-) )

plik:

https://rapidshare.com/files/2832652638/swiece__wolumen__wom_2.rar

W win7 plik należy wkleić do katalogu:

C:\ProgramData\AGeeksToy\AGeeksToy\Charts -- Custom

Ustawienia:

1.

- wykres świecowy; zielona świeca - cena rośnie, czarna - spada; chart range = 300s; sample rate = 4s (zmieńcie sobie na 5 s., bo zapomniałem zapisać w takim ust.)

- błękitna linia - średia krocząca z 10 okresów.

- fioletowa linia - średnia krocząca z 60 okresów.

- klikając prawym przyciskiem myszy na tle wykresu rozwija się menu z jego ustawieniami.

2.

- splitter pokazujący wolumen. (można zmienić rozmiar, przesuwając czarną linię przy nr 6.)

3.

- splitter ze wskaźnikiem WOM (Weight of money).

4.

- tu można regulować rozmiar wykresu.

5.

- jeżeli wyłączycie przypadkiem wykres to należy kliknąć na 1 lub 2.

PS

Screenshoota zrobiłem na matrycy 15,6", a docelowo wykresy i drabinki znajdują się na drugim monitorze 17". W miarę możliwości radzę rozciągnąć wykresy, gdyż są czytelniejsze - jak na załączonym obrazku nr 2.

W razie problemów pytajcie, pozdrawiam!

post-565-0-07783200-1308966310_thumb.jpg

post-565-0-71182700-1308966343_thumb.jpg

Odnośnik do posta

komzi, sorki ze przytruwam ;) znasz sie na kucach, czy tylko czytasz wykresy i handlujesz pre? chodzi mi o to czy az tak bardzo jestes zaawansowany w znajomosci konikow, ze wiesz ktory ma sraczke, a ktory beknal po obiedzie :)

Odnośnik do posta

Takze wkleiłem do tego folderu co napisał flysky , ale nie działa. Macie jakiś pomysł? Win XP home, wkleiłem także do tego folderu char.. i nadal nic ;/

Edytowane przez matiaspl
Odnośnik do posta

WIN XP Users -

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\AGeeksToy\AGeeksToy\Settings 1.1

Vista & WIN 7 Users -

C:\ProgramData\AGeeksToy\AGeeksToy\Settings 1.1

Wklejając w ten sposób na win 7 działa.Może spróbujcie odinstalować, znaleźć w rejestrze program i wyczyścić a następnie zainstalować na nowo wklejając ustawienia...

Rejestr:

Start/Uruchom ---> regedit --->Local Machine ---> Software ( tutaj Geeksa poszukajcie)

***Jeśli nie znasz się na tym to najlepiej nie szperaj w rejestrze bo schrzanisz sobie kompa:)

Odnośnik do posta

Witam!

Wklejam screen z mojego aktualnego layoutu.

Opis jak wgrać ustawienia znajduję się w powyższych postach.

A teraz mniej więcej co się tu znajduje.

1. Interfejs drabinki uwzględniający zazwyczaj 5 pierwszych faworytów

(pierwsze 3-4 przydatne do handlowania pre a dalsze do inplay, gdyż można ująć szerszą perspektywę, choć nie powiem, że przydałoby się jeszcze dodać ze 2 gdyby rozdzielczość monitora pozwalała)

-niebieski z lewej strony(back), różowy z lewej (lay)

-na skrajnej lewej drabinki przycisk do hedgowania, na prawej skrajnej liczby uwzględniające przehandlowane pieniądze

-pod spodem drabinki w dwóch małych okienkach (po lewej nieprzyjęte, po prawej przyjęte pieniądze)

2. Wykres świecowy uwzględniający podobne ustawienia co do komziego, oczywiście niektóre kolorki się różnią:

- bordowa świeca - cena rośnie, zielona - spada; chart range = 300s; sample rate = 3s

- bladoróżowa linia - średia krocząca z 10 okresów.

- fioletowa linia - średnia krocząca z 60 okresów.

Horizontal Grid - Maximum Lines - 20

Poza wykresem dwa splittery z prawej pokazujące od góry:

-wolumen (charte range = 60s; sample rate = 3s)

-WOM (charte range = 60s; sample rate = 3s)

3. Market Overview po lewej ekranu (charte range = 300s; sample rate = 2s)

legend - location - Bottom

line thickness - 3

Horizontal Grid - Maximum Lines - 20

edit.(zapomniałem, że mój screen zawiera tylko skrawek market overwiev, załączę później dodatkowe foto)

http://www.2shared.c...volume_-_g.html

post-367-0-40539600-1309425832_thumb.jpg

post-367-0-41717100-1309425864_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Hm, nie mogę tego znależć na win7. Szukałem w folderze geeka jak i danych aplikacji (appdata)

edit: znalazłem,- wystarczyło wpisać c:/Programdata <rofl>

Edytowane przez Scorpi
Odnośnik do posta
  • 6 months later...

Witam

Mam taki problem ponieważ przeinstalowałem sobie windę z 7 na xp nie mogę w geeksie znaleźć tego folderu do wklejania mojego layoutu próbowałem już wszystkich sposobów z tego tematu i nic nie działa ma ktoś może jeszcze jakieś propozycje?

mam wersję geektoy 1.1

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Witam

Mam taki problem ponieważ przeinstalowałem sobie windę z 7 na xp nie mogę w geeksie znaleźć tego folderu do wklejania mojego layoutu próbowałem już wszystkich sposobów z tego tematu i nic nie działa ma ktoś może jeszcze jakieś propozycje?

mam wersję geektoy 1.1

W windows xp folder "Dane Aplikacji" jest domyślnie ukryty i żeby go znaleźć trzeba wykonać następujące czynności:

przejść według tej ścieżki (C:\Documents and Settings\All Users ) do folderu All Users następnie wejść w narzędzia, opcje folderów , widok i zaznaczyć opcję pokaż ukryte foldery.

Odnośnik do posta