Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

BetFair Prognosis

Promowane odpowiedzi

1. matiaspl

2. Kornik1985

3. vintec

4. ksfalubaz

5. Manu

6. kryniu

7. bartolini3

8. itan

9. BugFix

10.Owca26

11.bag_gio

12.jajakobyly

13. ruchman

13. Zeberdee13

14. ozon1

15. mathis_1987

16. krzyszt0f

17. mazitbg

18. sfirek

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 339
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1. matiaspl

2. Kornik1985

3. vintec

4. ksfalubaz

5. Manu

6. kryniu

7. bartolini3

8. itan

9. BugFix

10.Owca26

11.bag_gio

12.jajakobyly

13. ruchman

13. Zeberdee13

14. ozon1

15. mathis_1987

16. krzyszt0f

17. mazitbg

18. sfirek

19. Benks

Odnośnik do posta

Nowy przykład na to, że wg mnie pobieranie kursów ze Sbobeta nie zawsze przedstawia dokładny obraz kursu. Uważam, iż to że wklejam screeny z odds portalu nie ma większego znaczenia, ponieważ na wielu rynkach Sbobet ma o wiele niższe kursy niż np Pinnacle albo 5 dimes. Poniżej przykłady. Widać jaka jest różnica, program pokazuje nam kurs 3.4-3.5, odds portal ok 4 a na giełdzie 4.2-4.4. To nie jest jedyny przykład takiego rynku, wydaje mi się, że na rynkach o mniejszej ilości kasy czyli mniej popularnych ligach - buk Sbobet ma zaniżone kursy w porównaniu do innych a jak mniemam z tego buka są czerpane kursy do naszego programu.

Pozdrawiam

post-195-1306395856,79_thumb.jpg

post-195-1306395856,94_thumb.jpg

post-195-1306395857,08_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Nie wiem jak dla was,ale dla mnie "wyrocznią"na której bazuje jest pinnacle ze względu na częste uaktualnienia wzrostów i spadków kursów,reszta to tylko potwierdzenie czy faktycznie kurs leci czy rośnie;jak zresztą widac na powyższym screenie(owca26) rozbieżności są takie że aż szkoda na nie patrzec...Buki typu pinnacle, 5dimes,czy jeszcze inny z minimalną marżą,odpowiadają mniej więcej obrazowi tego co będzie się działo na giełdzie w najbliższym czasie (nieuwzględniając sterowania rynkiem przez kogoś z grubą kasą),reszta buków to tylko "tło" tego czy faktycznie tak będzie;nie wiem jakie jest wasze zdanie na ten temat?.Program jest dobry,naprawdę fajnie że ktoś(mario)do tego przysiadł i nie trzeba wałkowac każdego spotkania na np oddsportal żeby zobaczyc co się tak naprawdę dzieje,ja narazie z ciekawością się przyglądam jak to działa(a narazie wałkuję wzrokowo każde spotkanie :-D ).Nie wiem z ilu buków są zbierane informacje,ale wydaje się że im więcej tym może to byc bardziej mylące;tylko chyba ciężko będzie zrobic tak żeby dane były spisywane z np 2-3(lub kilku)a reszta tylko jako potwierdzenie czy kursy faktycznie taką tendencję mają.To narazie na tyle ,powodzenia pzdr :-D

Odnośnik do posta

Z tego co widzę Owca26 to Ty zawsze patrzysz na kursy rzędu 4-5 zwróć może uwagę na tych screenach które umieściłeś na kurs dla Academica otóż w

Betfair masz 2.1

program wskazuje 2.12

sbobet 2.12

więc wszystkie kursy są identyczne

Nie jestem aż tak doświadczonym graczem na giełdzie ale z moich obserwacji wynika że 70% ludzi grało w tym przypadku na Academica - być może się mylę jeżeli tak to popraw.

Itan wspominasz o pinnacle - też uważam że to jest najlepszy bukmacher i nie ma co ukrywać rządzi na rynku praktycznie nie istnieją u nich limity więc zatrudniają najlepszych oddsmakerów, ale z moich obserwacji wynika że czasami reagują zbyt wolno lub zawieszają rynek i czekają kilka chwil by ponownie wystawić swój kurs. Natomiast Sbobet/Canbet (mają identyczne kursy) reagują dużo szybciej a gdy dołożymy do tego fakt iż pobieram dane z ich strony co 20 sekund sprawia że program wyświetla to faktycznie w czasie realnym - już wcześniej wspomniałem że oddsportal ma update Sbobet/Canbet na poziomie 2 minut 30 sekund ja mam tylko 20 sekund a mogę to jeszcze zmniejszyć do przykładowo 10.

Nie zawsze też kursy z BetFair pokrywają się z kursami u tych najlepszych bukmacherów, czasami są to różnice sięgające 7-12 punktów, czasami jeszcze jakiś słabszy bukmacher spóźnia się ze zmianą kursu i dzięki temu powstaje surebet pomiędzy BF a jakimś tam bukmacherem przez co może się tworzyć zapora.

Sam dopiero próbuję ogarnąć to wszystko, ciężko jednoznacznie znaleźć jakieś konkretne zależności, dla tego musicie obserwować to co się dzieje na rynku i świetnie Owca26 że patrzysz na oddsportal (też się tym kieruję) co do itan to kiedyś na wybranej lidze otworzyłem sobie okno w pinnacle i BF by porównać zależności i główną przeszkodą są te przerwy w wystawianiu kursu.

Ja zawsze sobie sortuję (na oddsportal) kursy według najniższej marży i wtedy widać czy np. wielkaPiątka obiera ten sam kierunek czy to był po prostu fałszywy sygnał.

Zauważyłem też kilka razy taką sytuację na rynkach bardzo słabych i praktycznie nie rozwiniętych (kwoty rzędu 2-4k €) program wskazał spadek lub wzrost i o dziwo po chwili nastąpiły spadki po 20 ticków (patrząc na kursy które były wystawione które można było spokojnie kupić)

Odnośnik do posta

potwierdzam zgodność przewidywanych trendów na rynkach o bardzo słabej płynności! obserwuję to dalej, przy sensownej próbie podam wnioski. Z nic niewartych uwag to:to przy błędnym wpisaniu hasła/loginu zaobserwowałem wysypywanie się netframeworka, warto "zgwiazdkować" hasło.

Odnośnik do posta

Spoko mario ,nikt nie chce aż tak wtykac "palec tam gdzie nie trzeba"(bez skojażen,bo to tak wygląda jakby każdy w kodzie żródlowym chciał grzebac ;-))każdy swoje napisze,a w sumie program jest na razie za "gorący" żeby już tak się nad nim też pastwic.Podałeś danie na gorąco-niektórzy chcą popieprzyc a inni posolic-poczekajmy trochę na spokojnie co potrafi.Pinnacle czasami faktycznie ma zwiechy lub reagują pózno(pewnie dlatego żeby zobaczyc co się będzie działo-niewiem),"na rynkach bardzo słabych i praktycznie nie rozwiniętych (kwoty rzędu 2-4k €)"sam też tak gram,bo jest tam możliwa "spekulacja"-chociaż na takim rynku to śmiech :lol: ,i nie zawsze jest z kim pohandlowac ,no cuż można ugrac -można stracic.Acha co do zczytywania kursów to chyba nie ma co przesadzac - chyba że to nie wpłynie na stabilnośc progr,pozdro.

Odnośnik do posta

To wiadome, że program mi się podoba i nie miałem zamiaru się nad nim pastwić, jednakże chciałem upublicznić swoje spostrzeżenia, żeby przypadkiem ktoś kiedyś, może mniej doświadczony zarzucił nam że przegrał bo coś tam coś tam :-P

Napiszę jeszcze raz to co już w tym temacie napisałem i większość się pewnie z tym zgadza: ten program to pomoc, pomoc dla Nas, którzy starają się być szybsi i tuż przed innymi graczami :) Jednakże zawsze i bezwzględnie musimy zachować czujność w tym co robimy :P

Zwróciłem akurat na te rynki uwagę ponieważ tak jak itan pisze, czasem łatwiej mi się handluje na mniej obłożonych gotówką rynkach a ponadto tick im cięższy tym bardziej wartościowy.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Pytania:

1. Czy program ma ograniczona ilosc spotkan jakie moze wyswietlac? Mi po jakiejs 1,5 h przestaje juz wyswietlac jakiekolwiek komunikaty? Program sie zacina? Czy po prostu wyswietlil swoje a ze nic wiecej sie nie dzieje na rynku to nic nie robi?

2. Kolor zielony. Jakie musza byc spelnione warunki aby mecz byl oznaczony na kolor zielony? Ja jeszcze tego koloru nie widzalem- to znaczy ze nie bylo odpowiedniego meczu? Wam sie wyswietla?

Sugestie:

Mozna byloby dodac jeszcze kolumne pokazujaca obrot na rynku betfair. Wtedy od razu z pozycji programu moglibysmy selekcjonowac mecze(odzucac te np. z obrotem kilku euro.

Odnośnik do posta

W tej nowszej wersji którą zamieścił Mario kolor zielony się u mnie wyświetla. Program na zielono wyświetla spotkania w których następują znaczne spadki lub wzrosty. Co do obrotu to tez już o tym pisałem ale nie wiem czy to jest możliwe bo program podaje kursy z porównywarki a nie z Betfair.

Odnośnik do posta

U mnie także pokazuje zielony kolor, gdybyś Mario miał czas to możesz ustawić, by każde spotkanie oznaczone zielonym kolorem wędrowało na samą górę. Bardziej przejrzyście by to było. Często zdarza się tak, że oznacza spotkanie na zielono, następnie kurs szybko wraca na swoją pozycję i ciężko odnaleźć to spotkanie jeśli się nie dało do ulubionych.

Kolejna rzecz która mi się rzuciła w oczy to czas podawania kursów. Po włączeniu programu i odczekaniu paru chwil, zostają pobierane dane - ale z godzin poprzednich. Często można się pomylić bo położenie kursów może być sprzed kilku godzin. Przynajmniej u mnie tak jest ;p

Odnośnik do posta

Jak na razie muszę pomyśleć nad innym sposobem przesyłania danych, gdyż obecnie przy większej ilości userów jabber jakby się przycinał i nie loguje prawidłowo. tzn. na serwerze widzę że osoba jest zalogowana ale w kliencie nie ma takiej informacji. Muszę to zmienić.

Odnośnik do posta

Może nie do końca w temacie, ale takie wtrącenie, że warto również brać pod uwagę kursy z 12bet, 188bet i mimo wszystko 10bet oraz betchronicle, oni także szybko reagują.

Odnośnik do posta

nie wiem czy ja tam mam, ale włączyłem przed chwilą program

i wyświetla on mi co chwile mecze ale tylko z datą przeszła(te co juz sie odbyły).

Dziwne to troche, zwłaszcza że wczesniej program działał OK.

Odnośnik do posta

od wczoraj kombinuje z uruchomieniem programu i prawdopodobnie teraz wlasnie udalo mi sie tego dokonac :] (po pobraniu nowej wersji, gdyz z poprzednia nie moglem sobie poradzic).

dlaczego prawdopodobnie? otoz na dole okna z programem widnieje napis: Logged in(yavor@jabber.org), stad moje przypuszczenie, ze wszystko idzie w dobrym kierunku. niestety nic poza tym sie nie dzieje, mam czekac az program zacznie dzialac czy nalezy wykonac jeszcze jakies czynnosci?

Odnośnik do posta