Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

BetFair Prognosis

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 339
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ogólnie kolor zielony pojawia się przy spadku/wzroście o 2.5%

a pozostałe wskaźniki określają tzw. "route" czyli skoki kursu np. +1 +3 +2 -1

może macie jakieś swoje propozycje wskaźników?

Odnośnik do posta

w mecze z mala kasy na rynku nie ma co wchodzic i aby to zrozumiec nie potrzebny jest program ;)

ale faktycznie info o ilosci kasiory w rynku mogloby byc widoczne, aby nie dokopywac sie do zdarzenia na betfair.

poza tym, tak jak juz wspominalem, wyrazna informacja, gdy mecz juz sie rozpocznie bylaby rowniez udogodnieniem. przynajmniej dla mnie, czlowieka, ktore jeszcze nigdy nie wszedl in play :)

Odnośnik do posta

No tak yavor, tylko program jest po to by nam pomagać a nie robić wszystko za nas (mam tutaj na myśli zdanie w którym piszesz że z małą kasą na rynku się nie wchodzi). Osobiście nie nalegałbym na ten wykaz ilości pieniędzy na rynku, w końcu można się chociaż troszkę wysilić i wyszukać dane zdarzenie :)

Troszkę "razi" w oczy i denerwuje (może tylko mnie) powtarzalność dymków. Tzn. już tłumaczę o co mi chodzi. Powiedzmy zdarzenie X, rynek MO, spadek kursu o 3 - zostaje oznaczony kolorem zielonym. Mija chwila, kurs znowu leci o kilka w dół i po raz kolejny występuje dymek o tym zdarzeniu. Przy dużej ilości zdarzeń jak dzisiaj w sobotę, praktycznie dymek nie schodzi z ekranu, denerwujące to trochę :) Można by ograniczyć w ten sposób, że jeśli raz wystąpiłby duży spadek, zdarzenie zostałoby oznaczone na zielono - następnie gdyby spadek nastąpił jeszcze bardziej, dymek nie byłby już potrzebny, tylko zdarzenie powędrowało na samą górę. Nie wiem na ile wykonalne, ale chyba dla takiego speca jak Ty mario, nie będzie z tym problemu.

Sądzę, że można by także wprowadzić sortowanie rynków - wszystkie oznaczone na zielono, mogłyby wędrować do osobnej zakładki, bądź na samą górę głównej.

Odnośnik do posta

Dokladnie ... ogolnie program smieci i tworzy straszny chaos jesli to pomaga poczatkujacym to ja niewiem hehe. Ja bym proponował się skupić nad jakimiś opcjami filtrowania zdarzeń aby nie zasmiecac tak programu.

Odnośnik do posta

Dla mnie byłoby świetnie gdy można by wybrać ligi, i BFP tylko je pokazywał. Dziś jest zdarzeń tyle, w głowie się kręci. Trudno się zdecydować co zagrać, co analizować. Dziś i jutro ciężko tą nowośc będzie ogarnąć. Myślę, że od poniedziałku będzie można grać. :-)

Odnośnik do posta

ok to robimy filtrowanie, w opcjach będzie można wybrać czy ma pokazywać wszystkie rynki czy tylko te oznaczone na zielono a pozostałe gdzie nie pojawił się sygnał będą ukryte.

Co do ilości kasy to czasami też uda się wejść przed konkretnym spadkiem.

W przyszłości jak dodam panel betfair to na pewno pojawi się pole z wartością rynku.

Ustawię też filtrowanie odnośnie godziny meczu tak aby przypadkowo nie wejść na rynek gdzie za 5 minut rozpocznie się mecz.

Jeżeli chodzi o baloniki to później ustawimy jakieś opcje kiedy ma pokazywać a kiedy nie.

Jeżeli chodzi o filtrowanie lig to może być problem, na pewno jak połączę to wszystko z betfair to uzyskamy dużo lepszy program.

Obecnie faktycznie program przy takiej ilości zdarzeń jak dziś jest strasznie zaśmiecony i praktycznie nieczytelny ale to się poprawi przy filtrowaniu.

Widzę, że uda się nam stworzyć dobry zespół :-)

Odnośnik do posta

Mamy do dyspozycji bardzo szybką porównywarkę kursów,z tym że mamy do tego wykres ,który nam bardzo dobrze obrazuje wachania.Na czołowych ligach się sprawdza,niestety sporo zamieszania jest przez spotkania z lig niższych(albo ich nie ma na bf,albo jest zbyt mały obrót).W przypadku niskich kursów jest ok w przypadku kursów powyżej 3 są dosyc spore przekłamania,więc bez porównania z pinn czy 5Dimes czy coś tam innego się nie obejdzie,ale to już zostało zauważone wcześniej.Gdyby była możliwośc wybierania buków z których chcemy zbierac informacje,bylo by to prostrze,i można byłoby ustawic program indywidualnie.

Odnośnik do posta

1. matiaspl

2. Kornik1985

3. vintec

4. ksfalubaz

5. Manu

6. kryniu

7. bartolini3

8. itan

9. BugFix

10.Owca26

11.bag_gio

12.jajakobyly

13. ruchman

13. Zeberdee13

14. ozon1

15. mathis_1987

16. krzyszt0f

17. mazitbg

18. sfirek

19. Benks

20. piotr44

21. yavor

22. Andrzej

23. loopez

24. em.x

25. beny30

26. marcin7463833

27. samuel10veb

28. Lamur

29. mateo3340

30. internista

proszę o dopisanie

Odnośnik do posta
Trochę ze wstydem ale muszę zapytać co znaczy:

HIGH MAX A:

LOW MAX H:

Andrzej - high wysoki, low niski . Przypisanie do wartości :) Na przykładzie :

Mecz Barcelona - Real. Kurs o godzinie 07:00 UO -2,5 to 1.9. Kurs o godzinie 08:00 to 1.89. Natomiast jeśli kurs spadnie bądź wzrośnie w następnym odstępie czasu o kilka ticków to wtedy ukazuje się Nam informacja.

High 3... - wzrost o 3. Low 4 - spadek o 4.

Jeżeli coś poknociłem to niech mnie mario poprawi ;)

Odnośnik do posta

Hehe typowa polska brygada :D dokładnie 30 stoi i instruuje a 1 zapierdala z łopatą ;). Myślę że kompletny to ten program nigdy nie będzie bo nowe pomysly beda zawsze ale z powyzszymi uwagami moze byc juz naprawde bardoz pomocny

Odnośnik do posta

nie wiem czy tylko tak u mnie ale powiedzmy pojawia sie informacja o zmianie kursu podświetla sie zielony kolor wchodze na rynek wybieram odds home i mam wykres. akurat interesuje mnie tylko ten mecz, ale majac otwarty dany wykres w dalszym przedziale czasowym ten wykres sie nie odświeża

Odnośnik do posta

Dzisiaj miałem nieco czasu zapoznać się z programem. Sprawdziłem mecz Waregem - Westerlo zaznaczony na zielono 1X2 - strzał 100% przewidziany spadek na gości. Podczas mojej obserwacji kurs 3.0 na 90 min. przed rozpoczęciem spadł do 2.88.Powodzenia.

Odnośnik do posta
Trochę ze wstydem ale muszę zapytać co znaczy:

HIGH MAX A:

LOW MAX H:

Kto pyta nie błądzi ;-)

HIGH MAX A - maksymalny kurs Away tzn. jak spojrzysz na wykres to zobaczysz jaki do tej pory był kurs minimalny i maksymalny, więc jeżeli kurs przekroczył tą granicę oznaczam to w ten sposób.

LOW MAX H - (źle to nazwałem) - minimalny kurs Home - chodzi o to że kurs minimalny został przebity w dół tzn. do tej pory minimalny kurs to 1.58 ale został przebity do 1.55 i może to być sygnał do dalszego spadku

Przykład: maksymalny kurs jak do tej pory był 1.74 ale skoczył on do poziomu 1.78 więc punkt ten został przekroczony i może to być sygnał do jakiejś większej zmiany.

To są moje wskaźniki które zaobserwowałem (lub też często zwykła teoria którą trzeba sprawdzić) możecie zaproponować też coś swojego.

Odnośnik do posta