Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

BetFair Prognosis

Promowane odpowiedzi

Witam. Podjąłem się testowania programu. Losowo wybrałem 7 kursów i zapisywałem jak wygląda odzwierciedlenie w kursach na giełdzie. Nie wprowadzałem gotówki w obieg, skupiałem się tylko na obserwacji i notowaniu kursów.

Pierwsza kolumna to wielkość rynku, druga to jaki mecz, trzecia to kurs w momencie pojawienia się komunikatu, czwarta zmiana kursu po jakimś czasie, piąta to krótkie uwagi.

34 000 Sparta - Slavia 1.67/1.69 -> 1.66/1.67 OK!

15 000 Slavia Sofia - Akademik Sofia 6.8/7.0 -> 6.4/6.8 OK! (tuż przed meczem)

4 400 Assyriska - Hammarby 2.98/3 -> 2.66/2.74 OK!!! Znakomity spadek tuż przed meczem. Rynek skoczył do 7000

4 500 Kalmar - Djurgardens under2.5 1.74/1.76 -> bez zmian

3 300 Modena Atalanta Over2.5 2.8/2.94 -> bez zmian

59 200 Kasimpasa - Besiktas (2 razy pokazane) 1.92/1.95 -> 1.88/1.89 Bardzo OK!

6 000 Tours - Ajaccio under2.5 1.82/1.85 -> 1.81/1.85 -> martwy rynek

Wnioski. Im bardziej płynny rynek tym łatwiej o spadek kursu. Jednak największy spadek jak na ironię uzyskałem na bardzo płytkim rynku - Hammarby. Co oznacza że nie zawsze warto odrzucać wszystkie małe rynki. Warto się zainteresować małymi rynkami tuż przed meczem, wtedy jest tam spory ruch.

Nieprawidłowych ruchów kursów praktycznie nie zanotowano co jest obiecujące.

Ponieważ dzisiejsza oferta jest biedna, postanowiłem ponowić badania koło weekendu, planuję przedstawić wyniki z większej ilości rynków.

Przy pierwszej krótkiej pracy z programem moje wrażenia są bardziej niż pozytywne. Sugeruję tylko kosmetyczne zmiany, które moim zdaniem zwiększą czytelność oznaczeń programu..

Pierwsza na co już Mario zwróciłeś uwagę to LOW MAX lepiej zmienić na LOW MIN. Można nieopatrznie pomylić kierunek kursu. Przy LOW MIN byłoby dużo bardziej czytelnie.

Druga to żeby utrzymać jednolitość oznaczeń. Jeśli mamy Odds1, Odds2 i Odds3 lepiej oznaczać np "HIGH MAX 1" zamiast "HIGH MAX H"

Tyle mi przyszło do głowy po pierwszym dniu testów. Jeśli ten rodzaj zestawienia jest pożyteczny to zobowiązuję się zrobić następne, podobne i trochę większe :)

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 339
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Regecik - świetna robota takich ludzi szukamy :-D

pierwszy dzień testów i od razu piszesz swoje wnioski, badasz wszystkie rynki i to jest godne pochwały. Zgadza się też wiele razy grałem na "słabych rynkach" ich zaletą jest to że reagują wolniej a zyski z tego rynku czasami są bardzo duże.

Większość ludzi stale porównuje wysokość kursu pomiędzy moim programem a betfair - nie należy brać tego pod uwagę ten program ma na celu pokazanie, że na danym rynku coś zaczyna się dziać i następuje nagły ruch - wtedy należy poddać to analizie i wejść na rynek. Dla mnie ważna jest szybkość reakcji bukmachera na te zmiany.

Odnośnik do posta

Nowa wersja 1.0.0.7

Wprowadziłem filtrowanie.

Opis ustawień:

1. login i hasło

2. dźwięk powiadomienia

3. ustawienie strefy czasowej

4. filtrowanie tylko tych "zielonych"

5. procentowa zmiana kursu - pomiędzy ostatnim i przedostatnim kursem

6. filtrowanie Bet Type = 1X2

7. filtrowanie Bet Type = Over Under

8. zapisanie ustawień

9. link do strony jabber.org gdzie się rejestrujemy

Następna zmiana w programie będzie rewolucyjna - pozwoli od razu otworzyć wybrany rynek.

post-715-1306395872,79_thumb.jpg

Odnośnik do posta

A ja znam rozwiązanie zagadki wolniejszego oddziaływania kursów na mniej płynnych rynkach. Otóż na obsadzonych kasą koszykach ludzie reaguję wręcz automatycznie na zmiany kursów u bukmacherów typu Pinnaple. Im więcej osób gra tym więcej osób skupuje i tym szybciej kurs wzrasta bądź spada. Wszelkie działania to skutek obniżenia/podwyższenia kursów u buków. Przy mniejszym natężeniu rynku, ludzie aż tak bardzo nie zwracają uwagi na znaczne spadki :) Dopiero na kilka godzin przed meczem, czy przed nim samym orientują się jaki value znaleźli, stąd od razu kurs leci łeb na szyje :D

Nie mniej jednak zastanowiłbym się nad wejściem w rynek o małej płynności, no chyba że chcemy zostawać z kasą której nie odsprzedamy w in play.

^^ świetna robota, spójrzmy co tam natworzyłeś ;d

EDIT.

Od razu co mi się skojarzyło po przeczytaniu funkcji, jeszcze przed włączeniem programu to fakt, iż po zmianie opcji w czasie korzystania z programu : "Show only high/low" automatycznie pomimo zapisania , nie wyswietla owych kursów.

Początkowo włączam "show only..." i jest ok. Wchodzę ponownie do opcji, wyłanczam opcje i zaczyna dopiero działać po dłuższym czasie ;) Można by dodać powiadomienie w którym byśmy musieli bądź niekoniecznie zrestartować program po zmianie danych :)

Odnośnik do posta

Co do spostrzeżeń, to można by jeszcze dodać filtr który by ukrywał całkowicie dymki i te tray'e (trójkąty przy godzinie). W ustawieniach moglibyśmy je włączyć lub wyłączyć tak jak "show only high/low".

Wracając do tych ustawień i ich zapisu, nie wiem czy dałoby się zrobić tak, że po zmianie ustawień program zalecałby ponowne uruchomienie go. Poprzez klikniecie Ok, program by sie restartował i automatycznie logował. Nie wiem na ile by było to do zrobieni, ale to bardziej kosmetyczna zmiana ;D

Odnośnik do posta

czy istaniala by mozliwosc wyswietlania informacji na temat zmiany trendu w zdarzeniach dodanych np. do ulubionych? np zmiana trendu oznaczona inna nazwa "dymka".

apropo bledów to w najnowsze wersji nie znikaja mi ikony na pasku.

Co do podsumowania programu pod wzgledem przydatnosci, postaram sie takie podumowanie napisac pod koniec tygodnia

pozdrawiam

Odnośnik do posta

Wreszcie miałem chociaż chwilkę żeby pobawić się tym programem. Powiem szczerze, że chociaż patrzyłem na sucho, bo kasa ulokowana na Liverpool - City, to program ma jak dla mnie ma niesamowity potencjał. Obserwowałem kilka rynków i praktycznie każdy dałby zarobić, gdyby zagrał go za prawdziwą kasę. Z tech z nich zrobiłem notatki i screeny:

1. Viking - Molde, wzrost na gospodarzy, praktycznie w ciągu 7minut z 2,04 na 2,12, giełda odpowiednio zareagowała i także granice 2,14/2,16 na 15minut przed meczem.

2. Lyngby - Esbjerg. Na screenie tego nie widać, ale na gospodarzy były spadki z 3,65/3,70, do 3,40/3,45, więc również można było zarobić

3. Kasimpasa - Besiktas. Tym razem rynek O/U. Spadek overa, również w krótkim odstępie czasowym, przełożenie tego na betfair, gdzie można było łapać spokojnie po 1,94.

4. Bochum - Hertha. Tutaj akurat gdzieś mi wcięło screena, ale na tym rynku tez można było w ciągu kilku minut ładnie zarobić na 1x2.

Podsumowując moją krótką jak do tej pory przygodę z tym programem, widzę w nim wielką pomoc na przyszłość. Oczywiście są jeszcze pewne mankamenty, jak np to filtrowanie, które na pewno będzie kłopotliwe w przy dużym natężeniu meczy. Jutro jak czas pozwoli spróbuje potestować program za gotówkę, zobaczymy jak wtedy będzie szło ;-)

post-368-1306395872,87_thumb.jpg

post-368-1306395877,95_thumb.jpg

post-368-1306395878,4_thumb.jpg

Odnośnik do posta

ok kolejna poprawka 1.0.1.0

poprawiłem baloniki

niestety na serwerze padło mi logowanie więc w kliencie zrobiłem logowanie awaryjne. Jeżeli normalne logowanie nie zadziała po 10 sekundach automatycznie uruchomi się logowanie awaryjne.

Później wprowadzę nowy sposób logowania gdyż jak widać jabber całkowicie nie nadaję się do tego typu projektów.

Odnośnik do posta