Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam mój pierwszy post na tym forum:)

Moje pytanie brzmi dotyczy: mecz 3 bundesligi 4.03.2011 który rozpoczął się o 19.00: offenbach vs rot-weiss erfurt - Po paru sekundach spotkania mecz został zablokowany SUSPENDED - aktualnie trwa i jest zablokowany do połowy meczu - czemu tak się dzieję? Ja zagrałem laya na remis i nie mogę rzecz jasna teraz nic z tym zrobić. Gram to na szczęście za niewielkie pieniądze ale co gdy ktoś postawił 1000€? W sumie jest 10 161€! Często są takie sytuacje? Od niedawna próbuje sił w tej dziedzinie.

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Mecz prawdopodobnie nie był awizowany jako na żywo. Wówczas w momencie rozpocżęcia spotkania wszystkie rynki są zawieszane, a nieprzyjęte zakłady anulowane. Twój został przyjęty, więc wszedł w mecz i musisz liczyć na korzystne rozstrzygnięcie.

Pociesze cię jednak, że wszystkie mecze w topowych ligach europejskich są przeznaczone do gry "in play".

Na przyszlość zwracaj baczniejszą uwagę na mecz który grasz :)

Odnośnik do posta

Witam, stwierdziłem wczoraj że chyba jednak sie na tradingu kompletnie nie znam, nie wiem ile czasu trzeba poświcic na nauke, ja gdzies od miesiaca sie ucze z miernym skutkiem, z 12 euro które wpłaciłem zostalo 4. Fakt ze umiem duzo wiecej niż na poczatku, ale nie na tyle zebym zarabial albo chociaz nie tracił, czytając blogi to jetem pelen podziwu.

Wczoraj przykladowo gralem w meczu back 2 euro na over 1,5 everton-birmingham, tutaj po strzeleniu gola wystawilem lay i zarobiłem niecałe 0,5 euro. Drugi mecz to znowu back 2 euro na over 1,5 w meczu tot- milan. Ogldałem ten mecz w tv i bylem pewny że bramka padnie, w przerwie nie opłacało sie zamykac przez lay, bo kurs skoczył prawie do 2.00. i przegrałem 2 euro. Nie wiem jak ciac straty w takich przypadkach.

Odnośnik do posta

Nie łam się ;) Początki zawsze są trudne. Ja w swoich początkach miałem także nie ciekawy początek, bo straciłem 60% kapitału :D Jeżeli nie wychodzi Ci in play to graj pre play. Co prawda zyski są minimalne, lecz uwierz że bardziej ucieszą Cie regularne małe zyski niż jeden mega green na tydzień/miesiąc :)

Odnośnik do posta

No oki zostaly 4 euro to spróbuje, poczytam o strategiach, ale ciezko bedzie z ta kwota, moze jak wezme wypłate spróbuje jeszcze cos wplacic. Nie łamie sie, bardzo podoba mi sie trading, sledzenie kursów, bukmacherka mnie tak nie wciagneła, ale liczyłem ze chociaz nie bede tracił. Co prawda kwoty po 2 euro to nie pieniadze, ale w dłuższym okresie sie tego nazbiera. Muszę nauczyc sie jakoś ciąć straty, bo z tym najgorzej. Chciałem zainstalowac symulator betfair ale nie działa, wyskakuje jakis blad, a w ten sposób bym mogł troche potrenować na sucho.

Odnośnik do posta

Za cudze/wirtualne pieniądze nie nauczysz się grać. W takiej grze nie ma emocji, a podczas gry za swój kapitał emocje występują. Jeśli je uciszysz to będziesz greenować. Staraj się podglądać starszych doświadczeniem użytkowników forum. Przeglądaj blogi, rynki traderów, rynki unibetu. Użytkownicy jak Homik,kapitansb,gofer czy inni często podają swoje typy i co ważne, argumentują swój wybór. Korzystaj ! Przesiaduj także na shoutboxie, wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, ale także poprosić o radę na dany typ.

Odnośnik do posta

No własnie to wszystko robie, a co do emocji??? wczorajszy mecz milanu bylem spokojny i co? nic z tego nie wyszło, mysle ze jak sie zle dobierze mecz to nic nie pomoże, trzeba sie znac, a na sucho można popróbowac strategii. Tylko nie umiem uruchomić tego symulatora,

Odnośnik do posta

najłatwiej się nauczyć na rynkach CS z wyraźnym faworytem. Ja otwieram jednocześnie rynek MO i CS i w zależności od kursu na MO otwieram odpowiednie rynki na CS-ach(przeważnie 4) np. kurs na gospodarza 1,35 to otwieram 3:0; 2:0 3:1; 3:2 i tam coś dziobie :). Wiadomo spada kurs na MO spadają wybrane przeze mnie rynki. I z doświadczenia trzeba uważać na 2:0 3:2 tu może być odwrotnie ale to już chwile trzeba posiedzieć i poobserwować. 3:1 natomiast kilkanaście minut przed meczem tez możne iść do góry i ja to wykorzystuje stojąc wyżej w odpowiednich koszykach. Trzeba dożo obserwować.

Gdy kurs rośnie to spada 0:1 itp. dużo obserwacji

Odnośnik do posta

Witaj mar1712

Też jak chyba każdy na początku miałem problem z cięciem straty w odpowiednim momencie.

Jest na to bardzo proste rozwiązanie. Na Twoim przykładzie: wchodzisz w rynek over 1,5 stawką 2 Euro, oczekujesz bramki , a co za tym idzie zysku 0,5 Euro. To jest Twój plan . Bramka pada , realizujesz zysk , plan wykonany. Co jednak gdy bramka nie padnie? Otóż na taki obrót sprawy też musisz być przygotowany , mieć plan B. Już podczas otwierania pozycji musisz wiedzieć kiedy utniesz stratę i bez względu na wszystko musisz to zrobić. Przeanalizuj swoją dotychczasową grę , strategię , punkty wejścia i wyjścia i na pewno zauważysz co robisz nie tak .

Odnośnik do posta

No własnie w tym meczu milanu, ogladałem i myslałem ze bramka padnie, a pod koniec pierwszej polowy kurs był prawie 2.0 wiec sadziłem ze lepiej czekac do konca, bo i tak nie opłacało sie zamykac.

Odnośnik do posta

Ja także jestem mało doświadczony, ale jeśli już traduję to najczęściej właśnie over 1,5.

Over kupuję w 15 minucie spotkania. A na bramkę czekam do 60 minuty. Potem tnę straty. Raz jeden w meczu Realu z Deportivo nie uciąłem bo byłem pewien, że Real w końcu strzeli, ale się przeliczyłem i większa sumka poszła do kosza. To są przyzwyczajenia z bukmacherki.

Pozdro

Odnośnik do posta

Chłopaki, moje początki były myślę jeszcze gorsze. Kilka razy przydarzyło mi się stracić albo cały albo w większej części budżet. Co było powodem? Głównie psychika. Na samym początku wszyscy nastawiamy się na sukces, jesteśmy zaślepieni całym tradingiem. Owszem jest to swojego rodzaju biznes, który daję spore pieniądze, ale jak do wszystkiego człowiek musi się przyzwyczaić i działać z pewnym dystansem. Nie możemy grać na siłę. Najlepiej rozpoczynając swoją karierę jako trader skupić się na jednym systemie i przyglądać wszystkiemu.

Zauważcie, że większość z nas tutaj specjalizuje się w swojej dziedzinie. Gofer- tenisista, Homik- pre play, głównie CSy, Fly Sky- konie, Plomien również no i uniwersalny kapitansb, ale on jużnabrał sporo dośwoadczenia. Mógłbym wymieniać więcej nicków ale nie wtym rzecz. Także skupienie na jednej wersji gry i pielęgnowanie wszystkiego na pewno przyniesie efekty.

U mnie na początku ciężko było z psychiką jak już wspomniałem, również cięzko było przyjąć straty i tak czasem zostawiło się zakład z nadzieję, że strzelą, że wszystko odbędzie się po mojej myśli. Ale czy w tradingu musimy się nastawiać na strzelenie bramki? Może lepiej jak zaczniecie od pre play? Wszystko po mału ale do przodu. Róbcie zapiski w excelu, czy na kartce. Porównujcie kursy, a poznacie zależności między rynkami, wszystko w głownie się nam koduje więc efekty będą- to pewne.

No i na koniec bierzcie przykład z Homika- to chłop z twardą psychiką. Śledźcie blog bo fajnie pisze...

Odnośnik do posta