Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Dzisiaj(wczoraj) tylko jeden skalp, późno wróciłem z pracy i miałem do wyboru cztery rynki. Spokojnie wyczekałem brak pieniążków w koszykach i bez problemu złapałem ticka ;)

post-770-0-27882200-1316735468_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 188
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Koniec miesiąca, dzisiaj nic nie zagrałem bo muszę wychodzić do pracy ;/ Podsumowanie. Początek : 12 październik Koniec : 30 październik Ilość rynków : 43 Na plus : 41 Na minus : 2 Zys

No matiaspl ,widze ,ze powoli trzesiesz niektorymi rynkami tylko patrzec ,jak dotrzesz na UK i bedzie wiekszy od Bombera . :-)

Przeglądając dzisiejszą ofertę zdziwiłem się, że tak późno znalazłem owy rynek. Możliwe, że gdyby nie wczorajsza stagnacja na rynku Chicago MLS złapałbym gorący kurs. Sposób wyszukiwania rynków jes

Posted Images

Dzisiaj testowałem skalpy na konikach, nie miałem obycia, jeszcze mnie wkurzał stop loss w geeku który wyłączyłem ostatecznie. 3 rynki, dwa na plus , jeden strata (0.01e) . Zyskałem niecałe 1e stawką 15e więc potencjał jest. Muszę złapać więcej pewności siebie ale do tego potrzeba doświadczenia ;) Teraz postaram się ugrać jakieś ticki na piłce. Jutro będę miał więcej czasu na koniki, więc więcej okazji do zarobku.

Odnośnik do posta

Za namową kapitana siedziałem ostatnio do 4 nad ranem i testowałem ustawienia leadera ;) Teraz mam już wszystko dograne, sl i tralling ustawione, leader przejrzysty i bardzo funkcjonalny. Przez ostatnie dwa dni skalpowałem koniki, na rynkach WB 4 rynki zakończyłem na +, dwa na mały minus :) Wiem już że nie zamierzam grać na konikach US. Skupiłem za wcześnie kurs, potem blokada a że były luki to kurs dwa razy taki ;o Połowę stawki poszło w niebyt.

W między czasie jak widzicie dostałem kolorek i range modka, zajmować się będę działem dla początkujących :)

Za 95% kapitału ustawiłem się na Betisie jutrzejszym, mogłem brać 2.90, no ale zbyt dług zwlekałem ;p Przed chwilą pobrali mi całość z 2.86, liczę na spadek do co najmniej 2.64/2.66 .Zostawiłem troszkę kasy na koniki ;)

Edytowane przez matiaspl
Odnośnik do posta

handlujecie chlopaki "przeciwko" gieldzie. to samo widzialem juz ostatnio u maziego w blogu. analiza formy, head to head, sklady, kontuzje, sraczka messiego, kac cristiano ;) nie twierdze, ze sa to niewazne czynniki, niemniej jednak okazuja sie tymi mniej waznymi.

sprobujcie bardziej wziac pod uwage aktualny trend, przehandlowana kase w poszczegolnych koszykach, ilosc kasy w koszach, ilosc po stronie back/lay. generalnie obserwacja laddera na biezaco. nie jest to oczywiscie sposob na same greeny, ale przynoszacy wiecej korzysci. poza tym nie generuje on pytan w rodzaju: dlaczego tak, a nie inaczej skoro mialo isc w lewo, a poszlo w prawo. przeciez analizowalem wszystko od a do z ;)

Odnośnik do posta

handlujecie chlopaki "przeciwko" gieldzie. to samo widzialem juz ostatnio u maziego w blogu. analiza formy, head to head, sklady, kontuzje, sraczka messiego, kac cristiano ;) nie twierdze, ze sa to niewazne czynniki, niemniej jednak okazuja sie tymi mniej waznymi.

sprobujcie bardziej wziac pod uwage aktualny trend, przehandlowana kase w poszczegolnych koszykach, ilosc kasy w koszach, ilosc po stronie back/lay. generalnie obserwacja laddera na biezaco. nie jest to oczywiscie sposob na same greeny, ale przynoszacy wiecej korzysci. poza tym nie generuje on pytan w rodzaju: dlaczego tak, a nie inaczej skoro mialo isc w lewo, a poszlo w prawo. przeciez analizowalem wszystko od a do z ;)

Yavor tutaj akurat według mnie była prawidłowa reakcja rynku. Póki nie było info o rotacji w składzie, kurs spadał i trzeba było sprzedawać najpóźniej dziś rano, gdyż wtedy kończy się pewna faza handlu długoterminowego (pisałem o tym niedawno na swoim blogu). To samo ja miałem ostatnio na Napoli... Za błędy się tutaj płaci i to słono czasami, trudno i tak bywa ;) Przyznam się też, że wcześniej handlowałem przeciwko giełdzie, ale to wynikało z mojej upartości, braku racjonalnego myślenia i wierzenia typu: "no kurde, przecież zaraz wróci, to tylko chwilowo wybijają..." Podsumowując rynki MO stały się ostatnio bardzo ciężkie do handlu pre-play ;)

Odnośnik do posta

Drugi dzień bez handlu, obserwowałem konika który był polecony w rynkach tradera,a także testowałem strategie in play na virtual money :) W najbliższym czasie zajmę się jeszcze skrupulatnie "moim" działem, czas najwyższy by trading na giełdzie był relaksem i hobby a nie swoistą formą uzależnienia od zarabiania/tracenia :)

Edytowane przez matiaspl
Odnośnik do posta

Już jutro ostatnia ranna zmiana, od niedzieli przechodzę na tryb nocny który będzie skutkował większą ilością czasu na trading popołudniami :) Naładowałem baterie, jestem pozytywnie nastawiony oraz zmieniłem swoje nastawienie psychiczne. Czekajcie na kolejne wpisy ;)

Odnośnik do posta

Dzisiaj wróciłem z pracy po 14-stej, zdrzemnąłem się i postanowiłem przed chwilę poobserwować troszkę rynków koników. Udało mi się w pełni przewidzieć ruch dwóch koników, skorzystałem z drugiego z większym kursem z racji, że lubię duże spadające kursy.

Wszedłem na rynek i zaobserwowałem dwa kunie (3.5 i 5) które miały trend spadkowy. Czekałem i obserwowałem bo do rozpoczęcia było ponad 5 minut. Po pewnym czasie zauważyłem, że fav zaczyna lecieć na łeb na szyję, co widzimy na pierwszym wykresie błękitna kulka ;) Żeby było śmieszniej, byłem ustawiony na 3.50 ale scratchowałem bo nie podobał mi się ten kuń. Poza tym mam przewidywać a nie czekać na ruch giełdy :)

Gdy pierwszy konik leciał z 3.50 do aż 2.60 , drugi wzrósł do kursu 5.50 . Wiedziałem, że taki spadek nie może trwać wiecznie więc czekałem na powrót w okolice kursu od którego spadło.

Gdy zobaczyłem, że większa gotówka wpływa po stronie backów fav, natychmiast ustawiłem się na drugim koniku. Nie pobrało mi 5.4 ani 5.3, dopiero 5.2 :)

Zgodnie z przewidywaniami giełda wróciła, u mnie zadziałał stop loss który zbierał pieniądze i zgreenował przy 6% zarobku stawki.

Poniżej wykresy, końcówka wykresu to już sytuacja in play którą też obserwowałem. Błękitna kulka to moment rozpoczęcia obserwacji, niebieska moment wejścia, a zielona przewidywany moment wyjścia.

Pomimo, że zaliczyłem dzisiaj tylko ten rynek koników, to jestem zadowolony ze swojej postawy :) Jeszcze tylko kilka tysięcy rynków xd

Dzisiaj idę wypić za weekend, więc pewnie nic nie pogram :) Miłego.

post-770-0-09787700-1317487314_thumb.jpg

post-770-0-34825500-1317487324_thumb.jpg

post-770-0-80209900-1317487331_thumb.jpg

Edytowane przez matiaspl
Odnośnik do posta

Dżentelmeni o pieniążkach nie rozmawiają :) Może napiszę tak, ni to gruba ryba ni to kijanka :D

Zastanawiam się aktualnie nad surkami koni, zaciekawił mnie sebbor swoim blogiem i poczynaniami :)

Mam dużo opcji, muszę zdecydować się na jedną. Ostatnio trochę testowałem strategię in play w nodze, także myślałem o niskich layach w przerwie seta w tenisie.

Jest w czym wybierać ;)

Odnośnik do posta

Ostatnio praktycznie nic się u mnie nowego nie dzieje, dlatego żadnych newsów w blogu. W następnym tygodniu powinienem się rozkręcić, co zauważycie poprzez liczbę napisanych postów ;)

Nie liczba a jakość postów pozwoli nam ocenić Twoje 'rozkręcenie' na giełdzie;-) Powodzenia!

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.