Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Ostatnio handluje tylko tak "z doskoku". Nie mam praktycznie czasu na trading, do tego coraz cieplej się robi, a to nie sprzyja w moim przypadku handlowaniu. Mimo wszystko coś tam sobie skubię od czasu do czasu i jakoś leci do przodu. Jutro być może będę miał więcej czasu to pogrzebie w rynkach mo i jak coś fajnego znajde to na pewno się podziele.

od 15.04.2012-> + 44,34 €

stan obecny -> + 440,57 €

plan -> 1000 €

Te 3-cyfrowe kwoty minusowe to wynik obrotu bonusem z bukami.

post-366-0-85377000-1335301238_thumb.png

post-366-0-01581900-1335301249_thumb.png

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 369
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bardzo dawno nic nie pisałem odnośnie stanu finansowego mojej gry na BF. Między innymi dlatego, że bardzo mocno ograniczyłem swoją obecność na giełdzie, a stało się to z różnych powodów: zmiana pracy

Dopiero teraz znalazłem chwilę, aby rozliczyć ostatnią propozycję, więc podsumowując krótko, typ był dobry, ale  własnie do poranka w dniu meczu. Potem nastąpiło odwrócenie trendu, na czym też można b

W odpowiedzi na pytania od użytkowników, mając trochę czasu dziś z rana postanowiłem jednak skrobnąć parę zdań jak obecnie gram i dobieram rynki. Kiedyś już co prawda pisałem trochę o tym, j

Posted Images

Chciałbym zobrazować pewną, ogólnie znaną, ale wartą przypomnienia rzecz związaną z etapami handlu pre play na rynkach piłki nożnej. Chodzi mianowicie o praktycznie ostatni etap handlu, czyli przysłowiową godzinę przed meczem.

Jak widać na screenie mamy piękny trend wzrostowy, przełamany własnie na około godzinę przed meczem (punkt 1).

post-366-0-13013000-1335619962_thumb.png

Trend całkowicie się odwraca i wystepują dalsze spadki, a na 5min przed rozpoczęciem spotkania mamy nastepującą sytuację.

post-366-0-21785600-1335619979_thumb.png

Tak jak widać należy kontrolować i pamiętać szczególnie o tej fazie handlu, gdyż czasami możemy z ładnego greena zrobić równie ładnego reda ;)

Odnośnik do posta

To moment ogłoszenia składu,spowodował ten spadek?

Szczerze nie wiem... Prawdopodobnie tak i jest to raczej najczęstsza przyczyna takich zmian. Na takie rzeczy trzeba na pewno zwracać uwagę i sprawdzać na bieżąco. Chodziło mi tutaj o pokazanie samego mechanizmu jaki występuje w tej fazie handlu pre-play.

Odnośnik do posta

Genoa okazałą się jednak niewypałem. Myślałem, że jak przebije granice 2,0 to dalsze wzrosty są jak najbardziej prawdopodobne, jednak dobiło najwyżej do 2,06, by spaść z powrotem do poziomu 2,0 (screen zrobiony jakąś godzinę przed meczem).

post-366-0-15920800-1336032762_thumb.png

Przed samym początkiem meczu sytuacja nie uległa zmianie. Podsumowując stracić na tym rynku się nie dało, a jak ktoś dobrze wstrzelił się w moment wejścia i wyjścia parę ticków mógł zgarnąć ;)

od 25.04.2012-> + 31,36 €

stan obecny -> + 471,93 €

plan -> 1000 €

Jeden większy minus na Bolton - Tottenham to obrót z bukiem

post-366-0-30770300-1336033379_thumb.png post-366-0-17076500-1336033402_thumb.png post-366-0-33628300-1336033416_thumb.png

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Dawno już nic nie pisałem, ale za bardzo nie ma o czym. Raz, że praktycznie mam bardzo mało czasu na handel, dwa, że główne ligi piłkarskie się pokończyły i pozostało jedynie czekanie na Euro. Co prawda Skandynawskie ligi coś grają i próbuje tam dalej "eksperymentować" na rynkach mo, ale raczej wszystko na małą skalę. Do gry na cs-ach za pewne wróce wraz z początkiem imprezy w PL i na Ukrainie.

Wiele razy użyłem BF do obrotu bonusów z różnymi bukami stąd takie a nie inne wyniki.

od 03.05.2012-> + 56,02 €

stan obecny -> + 527,95 €

plan -> 1000 €

post-366-0-64648900-1337630950_thumb.png

Odnośnik do posta

Widzę, że cały czas trzymasz się swoich zasad. Powoli, ale systematycznie budujesz swój budżet. Trzymam za Ciebie kciuki, bo sam ostatnio strasznie spuściłem z tonu, jeżeli chodzi o grę. Praktycznie zero czasu.

Odnośnik do posta

Dzięki zaba1971 ;) Coś tam próbuje działac, choć cały czas się uczę i różnie z tym wychodzi. Mam nadzieję na Euro coś powazniej podciągnać, ale nie stawiam tutaj jakiegoś konkretnego celu. Na dniach zauważyłem , że ropoczyna się także tenisowy RG, gdzie chciałbym pohandlować w przerwach pomiędzy gemami, bo wydaje mi się to fajną możliwością do zarobku ;)

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Mazi doskonale pokazyje jak nalezy grac i jak wazne jest trzymanie swoich wypracowanych zasad i metod. Mala lyzeczka z wielkiego sloja jak mawia KomarFX.

Tak trzymac Kolego. Gratuluje!

Odnośnik do posta

Dzięki Panowie za miłe słowa, choć ja ze swojej perspektywy widzę to tak, że obecnie stoję w miejscu. Dzieje się tak ponieważ sam świadomie odpuściłem trochę granie do Euro, żeby po prostu odpocząć. Parę rynków zagrałem, ale to raczej sporadyczne wejścia. Tenisa w końcu sobie odpuściłem i zająłem się swoimi innymi sprawami. Już jutro grają nasi biało-czerwoni z bardzo dobrze zorganizowaną w obronie drużyną Grecji i tutaj myślę, że można poprzyglądać się do spadków wynikom underowym jak 0-0, 1-0, 0-1 ;)

od 22.05.2012-> + 20,71 €

stan obecny -> + 548,66 €

plan -> 1000 €

post-366-0-84973100-1339078758_thumb.png

post-366-0-37720900-1339078770_thumb.png

Odnośnik do posta

Kilka dni temu rozpoczęło nam się to nasze Euro 2012. Na początku, choć bardzo ostrożnie podszedłem do rynków jeśli chodzi o stawki, jestem nawet zadowolony, bo większość jest w miarę stabilna i co najważniejsze bardzo płynna. na cs-ach też można bardzo fajnie powyłapywać sporo okazji, choć póki co na większości rynków wychodzi moja chciwość i zostaje z nieskupioną stawką. Na dalsza część turnieju patrze z optymizmem, a jak będzie tradycyjnie czas pokaże.

Ten jeden większy plus widoczny na screenie to efekt obrotu z bukiem.

od 07.06.2012-> + 36,79 €

stan obecny -> + 585,45 €

plan -> 1000 €

post-366-0-70928000-1339361939_thumb.png

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Powoli kończy nam się Euro, więc i ja postanowiłem coś skrobnąc w blogu, bo cisza tutaj ostatnio zapanowała. Szczerze mówiąc rynki Euro 2012 potraktowałem nie do końca "na serio". Dużo eksperymentowałem, obserwowałem i szuakłem zależności. Nie za bardzo mam czas to wszystko opisywać, co i jak grałem, jednak odbiegało to trochę od sposobu w jaki dotychczas handlowałem. Z drugiej strony ograniczał mnie także czas jaki mogłem poswięcić na trading. Z ważniejszych wniosków jakimi chciałbym się podzielić jest to, że w pierwszych meczach z automatu praktycznie leciał w dół cs 0-0. Następnie grając na rynkach mo bardzo żadko napotkać można było na tak obecne na co dzień "windy". Jeśli występowały spadki/wzrosty był one stabilne (chciało by się, aby wszystkie rynki takie były :D ). Podsumowując wynik finansowy jest delikatnie mówiąc nie najlepszy, jednak dużo się znów nauczyłem i mam nadzieję, że zaprocentuje to w przyszłości na tego typu imprezach.

Tradycyjnie obracałem też bonusami, więc na screenach może być widać parę większych greenów/redów.

od 10.06.2012-> + 8,76 €

stan obecny -> + 594,21 €

plan -> 1000 €

post-366-0-61661700-1341051634_thumb.png

post-366-0-31204700-1341051695_thumb.png

post-366-0-81092300-1341051739_thumb.png

Edytowane przez mazitbg
Odnośnik do posta

No nareszcie zacząłeś ponownie pisać blog'a ;)

A czy możesz zdradzić, w jaki sposób obarczasz bonusy? czy masz na to jakiś "patent"? często zdarza się, że dany buk żąda np. obrotu 6 x (bonus + depo) po kursie np. 2.00 - to trochę trudne do zrobienia (potrzebny duży kapitał na grę).

Pozdrawiam!

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.