Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 369
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bardzo dawno nic nie pisałem odnośnie stanu finansowego mojej gry na BF. Między innymi dlatego, że bardzo mocno ograniczyłem swoją obecność na giełdzie, a stało się to z różnych powodów: zmiana pracy

Dopiero teraz znalazłem chwilę, aby rozliczyć ostatnią propozycję, więc podsumowując krótko, typ był dobry, ale  własnie do poranka w dniu meczu. Potem nastąpiło odwrócenie trendu, na czym też można b

W odpowiedzi na pytania od użytkowników, mając trochę czasu dziś z rana postanowiłem jednak skrobnąć parę zdań jak obecnie gram i dobieram rynki. Kiedyś już co prawda pisałem trochę o tym, j

Posted Images

Co do rynku Basel - Molde poszło w górę tak jak się spodziewałem. W najlepszym momencie można było zebrać 11/12 ticków (1,56/1,57), na ten moment tez nie ma na co narzekać poziom 1,51/1,52, ale to już ostatnia faza handlu (godzina do meczu, więc moa dziać się różne rzeczy. Pora się wycofać i poczekać na sygnał, aby ewentualnie ponownie otworzyć pozycję ;)

post-366-0-88916300-1344446377_thumb.png

Obserwowałem dziś również drugi rynek, o którym już nie napisałem we wcześniejszym poście, a też ładnie poszedł do góry. Zrobiłem na nim jednak błąd, który jeszcze zbyt często mi się zdarza, a mianowicie zamknąłem znów zbyt wcześnie zyskowną pozycje. W punkcie numer 1 postanowiłem otworzyć pozycję lay-em, natomiast w drugim punkcie trochę się wystraszyłem, bo zrobił się boczniak i nie chciałem czekać, jak się okazało obawy okazały się błędne.

post-366-0-64869700-1344446928_thumb.png

Na tych dwóch rynkach chciałem zobrazować jak ładnie (oczywiście nie zawsze) można przy małym ryzyku (pisałem o tym we wcześniejszym poście) zrobić ładny trade. Dodatkowo taka sytuacja sprzyja osobom, które nie mają zbyt dużego banku, bo wiadomo, jak ma się sytuacja ze zobowiązaniem przy tak stosunkowo niskim lay-u ;)

Edytowane przez mazitbg
Odnośnik do posta

Dzięki skorzystałem z Baselu niestety tylko 2 ticki, ostatnimi czasy coraz bardziej się przekonuje do Layów wcześniej jakoś się bałem layować, no ale ostatnie moje backi to same straty giełda jest coraz bardziej nieprzewidywalna i trzeba się 2 razy zastanowić zanim się w coś wejdzie

Odnośnik do posta

Tracid nikt nie mówił, że będzie lekko i przyjemnie. Najważniejsze to być ponad kreską w długim okresie i mieć coś z tego, przynajmniej ja tak uważam ;)

Co do tych back-ów i lay-ów to zauważyłem, że kursy w pewnych widełkach mają tendencje albo do wzrostów albo spadków. To wszystko rzecz jasna też zależy od wielu innych czynników. Na pewno będę się temu zjawisku przyglądać dalej i po jakimiś 1000 kolejnych tynków skrobnę więcej na temat tej teorii, bo być może to tylko takie moje mylne myślenie.

Odnośnik do posta

Mam chwilkę czasu, więc podzielę się swoimi przemyśleniami co do jednego rynku. Co prawda w ten weekend rusza EPL, ale ja o jej zapleczu, a konkretnie o jutrzejszym spotkaniu Cardiff - Huddersfield. Nie lubię za bardzo grać w tę stronę przy takich kursach, ale w tym przypadku jak dla mnie powinny wystąpić dalsze spadki na Cardiff, ponieważ:

- gra u siebie drużyna, która walczyła o awans do PL, z beniaminkiem.

- buki powoli spuszczają kursy na Cardiff

- praktycznie cała kasa przehandlowana jest też na gospodarzach

post-366-0-89137600-1345109574_thumb.png

Ponadto już na sobotę przymierzam się do:

- lay Arsenal

- back Liverpool

- back QPR

Odnośnik do posta

W jaki sposób prowadzisz/ prowadziłeś swoje notatki z CS'ami? korzystałeś z jakiegoś programu, Excela, czy zwykłego notesu?

Pozdrawiam!

Ja korzystam z arkusza w excelu, który gdzieś jest w jakimś temacie na forum i wpisuje tam manualnie interesujące mnie kursy. Można też pobierać dane z Betfair (parę razy to robiłem, ale jakoś nie przypadło do gustu), ale to trzeba mieć jakąś tam ilość punktów na koncie (nie pamiętam już dokładnie) i trzeba to jakoś odpowiednio ustawić w excelu, żeby wszystko ładnie było widoczne ;)

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Dawno nic nie pisałem, bo jakoś ciągle brak czasu (obowiązki - m.in. remont i przyjemności też nie ukrywam - ładna pogoda to gdzieś trzeba te pieniądze w końcu wydawać :D ). Tradingu mało, ale myślę, że jeszcze jakiś tydzień/dwa i sytuacja wróci "do normy" ;) Póki co proponuje przyjrzeć się jutrzejszemu rynkowi EPL : Swansea - Sunderland i spadkom na gospodarzy.

1. Wykres (trend) + spadki u buków.

2. Bardzo dobry start sezonu popularnych "Łabędzi", co niesie za sobą też reakcję tłumu.

3. Większość kasy przehandlowana na gospodarzach.

post-366-0-07027300-1346403885_thumb.png

Edytowane przez mazitbg
Odnośnik do posta

Aktualnie na 40min do meczu można spokojnie zamknąć po 2,06/2,08. Być może jeszcze poleci, ale zrobił się taki boczniak, poza tym to już ostatnia godzina do meczu i nie ma co kusić losu. Ewentualnie po jakimś większym sygnale będzie można ponownie otworzyć pozycję.

post-366-0-53984500-1346505844_thumb.png

Odnośnik do posta

Pustkowie w tym tygodniu jeśli chodzi o piłkę kopaną, więc przeglądnąłem ofertę na pierwszą rundę eliminacji do Mistrzostw Świata 2014. Na rynkach nie ma jeszcze dużo środków, ale jeden rynek przykuł bardzo moją uwagę: Walia - Belgia. Prognozuje tutaj dalszy spadek kursu na gości:

- wykres i trend bardzo ładny i czytelny + kursy u buków + praktycznie cała kasa (sporo jak na ten moment) przehandlowana na Belgii.

- kadry obu zespołów, gdzie w zespole gości wielu zawodników można powiedzieć europejskiego jak nie światowego formatu, natomiast u gospodarzy jedynie Gareth Bale.

"Belgium

Portieri: Simon Mignolet (Sunderland), Thibaut Courtois (Atlético Madrid), Jean-François Gillet (Torino)

Difensori: Toby Alderweireld (Ajax), Vincent Kompany (Manchester City), Nicolas Lombaerts (Zenit San Pietroburgo), Thomas Vermaelen (Arsenal), Jan Vertonghen (Tottenham), Daniel Van Buyten (Bayern Monaco), Laurent Ciman (Standard), Guillaume Gillet (Anderlecht), Sébastien Pocognoli (Standard)

Centrocampisti: Steven Defour (Porto), Moussa Dembélé (Tottenham), Marouane Fellaini (Everton), Timmy Simons (Norimberga), Jonathan Blondel (Bruges), Axel Witsel (Benfica)

Attaccanti: Eden Hazard (Chelsea), Dries Mertens (PSV Eindhoven), Romelu Lukaku (West Bromwich Albion), Kevin Mirallas (Everton), Igor De Camargo (Borussia Mönchengladbach), Kevin De Bruyne (Werder Brema), Benji De Ceulaer (Lokeren), Christian Benteke (Genk).

Wales' squad for the upcoming World Cup qualifiers:

"Goalkeepers: Jason Brown (Aberdeen), Boaz Myhill (West Bromwich Albion), Lewis Price (Crystal Palace).

Defenders: Darcy Blake (Crystal Palace), James Collins (West Ham United), Chris Gunter (Reading), Joel Lynch (Huddersfield Town), Adam Matthews (Celtic), Sam Ricketts (Bolton Wanderers), Ashley Williams (Swansea City), Ben Davies (Swansea).

Midfielders: Joe Allen (Liverpool), David Edwards (Wolverhampton Wanderers), Andy King (Leicester City), Aaron Ramsey (Arsenal, capt), Jonathan Williams (Crystal Palace).

Forwards: Gareth Bale (Tottenham Hotspur), Simon Church (Reading), Steve Morison (Norwich City), Hal Robson-Kanu (Reading), Sam Vokes (Burnley), Robert Earnshaw (Cardiff City)."

Info o kadrach z forum bettingadvice.

- zwyczajny trend ludzi do grania w tym meczu na Belgów

post-366-0-91469900-1346834608_thumb.png

Od siebie prywatnie dodam, że Belgowie mogą trochę namieszać w w piłkarskim świecie w, najbliższym czasie, jeśli tylko uda się ich trenerowi ogarnąć indywidualności i zrobić z tej "składaniny" zespół ;)

Przyglądam się także meczowi Islandia - Norwegia, gdzie myślę zagrać lay Norwegów.

post-366-0-79862300-1346835092_thumb.png

Nasze orły też powinny wzrastać ale to wszystko do obserwacji ;)

Edytowane przez mazitbg
Odnośnik do posta

Witaj mazitbg, mozesz zdradzic jakiej stronki uzywasz do wyszukiwania surebetów, bo mysle ze dzieki nim obracasz bonusami ;)

Napisze w ten sposób... Do niektórych bukmacherów (np. betson, bet-at-home, sportingbet, betsafe itd...), którzy często "zasypiają z kursami" wyszukasz surebety lub prawie surebety ręcznie z pomocą przeglądarek kursów: oddsportal czy betbrain. Z bukami azjatyckimi tak łatwo już nie ma, ale wtedy można jakby wykorzystać sytuacje w drugą stronę z tymi 'śpiącymi bukami". Osobiście używam płatnego programu do wyszukiwania surebetów, ale do już bardziej dla "celów prywatnych", a bonusy przy okazji :)

Odnośnik do posta

Rozumiem, a jaki to ten płatny program? Czytałem ostatnio ,w któryms temacie na forum ,że można sobie łątwo podreperować na poczatek budzet wlasnie obroceniem bonusami dzieki surebetom, wiec czemu nie korzystac, kilka osób w rodzinie jest, uzbierało by sie moze z 1000e ;)

Odnośnik do posta

Rozumiem, a jaki to ten płatny program? Czytałem ostatnio ,w któryms temacie na forum ,że można sobie łątwo podreperować na poczatek budzet wlasnie obroceniem bonusami dzieki surebetom, wiec czemu nie korzystac, kilka osób w rodzinie jest, uzbierało by sie moze z 1000e ;)

1K € to sam spokojnie zrobisz ;) Co do programu napisałem Ci PW co i jak z nim ;)

Odnośnik do posta

Belgia ładnie poleciała 9/10 ticków na ten moment. Pewnie jeszcze spadnie, ale wole nie uczestniczyć w ewentualnych porannych windach ;)

post-366-0-43054100-1346997451_thumb.png

Trzymam za to dalej lay na Norwegów i myślę nad backiem over 2,5 Holandia - Turcja z racji przehandlowanej kasy, kursów u buków i ogólnej bramkostrzelnej tendencji obu zespołów.

post-366-0-41548700-1346997389_thumb.png

Odnośnik do posta

Witam.

Jeśli moge zapytać, to skąd masz te wykresy?

Wyglądają jak te z geeksa ale jak wejsc do takiego podglądu jak np. na obrazku wyzej?

Chodzi mi o te dane:

Suma przyjetych zakładów w zdarzeniu oraz Podsumowanie zakładów - obrót.

Jestem początkujący, pozdrawiam.

Odnośnik do posta

Witam.

Jeśli moge zapytać, to skąd masz te wykresy?

Wyglądają jak te z geeksa ale jak wejsc do takiego podglądu jak np. na obrazku wyzej?

Chodzi mi o te dane:

Suma przyjetych zakładów w zdarzeniu oraz Podsumowanie zakładów - obrót.

Jestem początkujący, pozdrawiam.

To są najzwyklejsze wykresy ze strony Betfair. Jak masz przy nazwach drużyn (jak na screenie) takie "słupki jakby wykresu" klikasz w nie i Ci wyskakuje nowe okienko ze wszystkim ;)

post-366-0-00482800-1347009001_thumb.png

Edytowane przez mazitbg
Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.