Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Czas na krótkie podsumowanie grudnia . Jest lepiej niz w poprzednich miesiącach . Gra in-play została zakonczona i od razu + . Próbuje równiesz obserwować i grać CS w HT i równiez mozna zorobić ale głównie cały czas skupiam sie na rynkach konnych ( UK only ) . Bedę starał sie co tydzień robic podsumowania , ale ze niedługo świeta to moze byc problem z czasam. Od nowego roku oczywiscie jeszcze bardziej ambitniejsze plany ....

post-2296-0-07031700-1355131647_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 506
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Osiek a możesz zrobic wykres za sam wrzesień? Tylko te kilkadziesiąt rynków tenisa? Coś jest nie tak, skoro notujesz zysk za cały miesiąc 118f a następnie 1 października jednym (!) rynkiem robisz gre

Czas na  podsumowanie i  uporządkowanie mojej gry , rynków . Zacznę  od początku .   Grę zacząłem  od 7 marca i od tego dnia będę prowadził swój dziennik .  Dziennik ten ma służyć do prowadzenia sta

Urlop , urlop i po urlopie !!!  Czas wracać do pracy .   Zbliża sie koniec miesiąca   września . Czas na podsumowanie moich zysków/strat  .     Jak widać miesiąc zamykam na + . Ale może zaczym będ

Posted Images

Chciałbym jeszcze raz przeanalizować rynek który podałem w “ Rynki Tradera “ . Znalazłem mecz Twente – Heracles i od razu pomyślałem bedzie rosnął . Sprawdziłem jak inne buki szacuja szanse i było duzo ruchów na rynku o2.5 i o3.5 . Przypomną ze było to na 11 h godzin przed meczem . W zwiasku z pdnoszeniem kursów na rynku o2.5 postanowiłem zagrać na ryku CS 0-0 ( back ) z kursem 24.00 . Równiez była luka na 25 i nieduzo kasy w koszyku 26 ( lay ) . Tak mniej wiecej wyglądała cała sytuacja w tamtej chwili. Mam nadziej ze jasno to rozpisałem . Postanowiłem nic innego nie grac tylko skupić sie na tym rynku i obserwować go az do momentu rozpoczęcia. Przypomne kursy i rynki jakie były w tamtej chwili :

11 h przed

MO -> 1.44 ( 1 ) – 4.42 ( X ) – 6.30 ( 2 )

CS -> 0-0 ( 25 – 26 )

CS AU -> 4.50

O2.5 -> 1.45

6 godzin przed ...

MO -> 1.51 ( 1 ) – 5.00 ( X ) – 7.20 ( 2 )

CS -> 0-0 ( 25.00 )

CS AU -> 4.50

O2.5 -> 1.48

W pierszych 4 godzinach mozna było zarobić całkiem nieżle dajac Lay’a na ryku MO ( wzrost o ok. 10 ticków )

3 godziny przed ...

MO à 1.51 ( 1 ) – 5.00 ( X ) – 6.80 ( 2 )

CS à 0-0 ( 25 -26 )

CS AU à 4.50 ( Back ) , 4.60 ( Lay )

O2.5 à 1.49

Podsumowując ten rynek :

… jezeli od samego początku ustawiłbym sie wyzej na 0-0 czyli 25 I czesc stawki na 26 to w pierwszej godzinie obecnosci miałem grenna na 1 tick lub w najgorszym przypatku wyszedłbym na zero . Z perspektywy czasu ( pozostało 2 godziny do meczu ) patrząc była to zła decyzja o kupnie ( analizujac tylko rynek CS ) Natomiast warto analizować rynki MO !!! tutaj było mozna zarobić . Obserwujac cały czas ten rynek postanowiłem ciąć straty i na 2 godziny wyszedłem z rynku. Biorąc wszyskie te analizy pod uwage nie potrzebnie siedziałem cały czas na rynku CS . Zmarnowałem checi , czas , prąd . Wnioski sa tylko jedne : 11 godzin przed to tylko rynki MO z około 5k obrotów . Pozostałe rynki max . 3 godziny przed i dobłebna analiza .

Bede równiez wdzięczny za podpowiedzi lub inne spostrzezenia.

Odnośnik do posta

Na dzisiaj zaplanowałem duzo spotkań do gry , ale równiez bede próbował HT. Póki co na pierwszy ogień idzie Leeds - Ipswich . Wykres opadajacy spokojnie i spadki u buków na rynku MO jak i o2.5 sugerują wieksze spadki. Kupione :

Back Leeds - 2.10

Kolejną propozycją na tą chwilę bedzie : Burnley - Watford a konkretnie rynek CS AU . Również od kilku godzin obserwuję tą pozycje . Wykres sugeruje spadki , buki również spuszczaja o3.5 . Postanowiłem kupic :

Back - CS AU - 9.20

post-2296-0-22221200-1355564038_thumb.jp

post-2296-0-42262700-1355564066_thumb.jp

Odnośnik do posta

Zaplanowałem na dzisiaj spróbować gry w czasie HT. Wiem , ze najlepiej jest obserwowac mecz i potem ewentualnie grać ale ja postanowiłem tak od d..y strony. Wybrałem kilka meczów na dzisiaj z wyraznym Fav. i bede obserwowal co sie stanie po zejsciu na boisko. Druzynki które wybrałem to : Hull , Man City , Leverkusen , Liverpool , Udinese , Schalke . Po wczorajszych krótkich obserwacjach różnych rynków mysle , ze najlepszą okazją jest gdy po gwistku jest 0-0 . Mozna zaobserwować spadki kursów na rynka CS dosyć duze. Nie jes to zasada , ale warto na to zwrócic uwagę. Spadki ( przy 0-0 ht ) dotyczą w duzej mierze wyniku 0-0 . Początkowe kursy na rynku u/o 2.5 musza krecić sie w okolicy 1.7-1.85 ( under ) . Na rynkach gdzie kursy początkowe są wyzsze niż 2.10 równiez mozna łapać spadki , ale wedłóg moich obserwacji sa to spadki wysokości 1 ticka . Mowa cały czas o rynkach CS . Dobra , pora sie przygotować i czekać na gwiski sędziów. Dodam , ze nie bedę operował duzymi kwotami poniewaz chce to jeszcze raz wszysko posprawdzać i poobserwować .

P.s. cały czas chodzi za mną : Back 0-0 w meczu Man Unitet . Wczoraj kursy jeszcze były po 29.

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Pierwszy bet poszedl w HT . Zaliczony rynek na minus !!! dlaczego ??? moze za małe obroty ?? tylko 4k.

Back 0-0 - 3.95, 4.00

Lay 0-0 - 4.10

post-2296-0-80079200-1355573088_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Dzisiejsze rynki które podałem z wykresami do normalnego tradingu oczywiście zamknołem przed meczem . Leeds które na początku trochę mnie zmartwiło wyrównało poziom i mogłem zamknąc tą pozycje na zero . Analizujac dzisiejsze wykresy meczy wydało mi sie ze najlepiej jest grac przynajmiej 1 dzien wcześniej ponieważ w dniu meczu oczywiscie sa spatki ale rzędu 2-3 ticki . Natomiast jakby zagrać wcześniej to mozna złapac nawet i 10 ticków. Ale to moze innmy razem i oczywiście sam w zaciszu domowym bede próbował . Wiadomo wynikami sie podziele . Wracajac do meczu Burnley udało sie złapac 1 tick na CS AU . Fotki wrzuce pózniej a chciałem sie podzielić tylko moimi spostrzeżeniami .

Odnośnik do posta

Streszczenie mojej pracy z druzynami które obiecałem zamieścic . Proszę tylko pamietać , ze dopiero 2 dzień spedziłem nad Tradingiem HT .

ManCity

HT 0:2

Rynek CS

B L

0:2 – 5.50 5.60

0:3 – 4.70 4.80

AU– 3.20 3.25

Własnie takie wyniki brałem pod uwage w tym meczu.

Kupiłem 0:3 ( 4.80 ) i czekałem . Stwierdziłem ze nie ma sensu zaglądać na rynki u/o i mo . Kusry zaczynaja spadać złapałem nawet greena przez chwilę , rynek pózniej sie cofna i miałem cały czas zero. Czekałem do konca aby złapać chociaż 1 tick i w koncu złapałem ale tick do dóry . Rynek ze stratą . Znowu. Co ciekawe bardzo duzo sie ciało na CS 1:3 !!! Poczatkowo kurs był wystawiony na 8.60 i nawet nie zwróciłem na to uwagi , ale po kilku chwilach zobaczyłem juz tylko 8.20 LAY i to oznaczało dla mnie ze juz po jabkach. Bardzo ciekawa sytuacja J Prosze sie nie śmiać dopiero odkrywam tajemnice HT .

Mimo 2 rynków jak na razie jestem zadowolony choć delikatny minus na moim bankrolu w dalszym ciągu bede zgłebiał tajemnice HT w pozostałych meczech .

Liverpool

HT 0:2

Rynki CS

B L

0:2 – 6.80 7.20

1:2 – 4.50 4.60

2:2 – 5.10 5.20

1:3 - 12 12.50

AU – 8.6 8.60

Moje wejscie było na 1:2 z kursem 4.50 . Mogłem wyjsc na zero , ale kursy nie drgneły. Pozostał niesmak i kolejny rynek na minus .

Niestety nie mam zadnych spisanych kursów z meczy Celtic, Cardiff . Było to niemozliwe poniewaz spotkania były rozgrywane jednoczesnie .

Udinese

HT : 0:1

Rynki CS

B L

0:1 – 5.00 5.20

1:1 – 4.1 4.50

0:2 – 9.40 10.5

1:2 - 8.20 9.40

Skupiłem w ostatniej chwili 0:1 z kursem 5.00 . Po raz kolejny rynek ze stratą . Niby wszystko ok jest na zielono a tu nagle czerwono . Chyba bedę musiał jakoś inaczej do tego podejsć .

Ostatni rynek na dzisiaj . Musze odpocząć mam tylko nadzieje ze jutro jak sie obudzę to bede mądrzejszy .

Schalke

HT – 1:2

Rynek CS

B L

1:2 – 6.40 7.00

2:2 – 4.70 4.80

3:2 – 7.60 8.00

2:3 – 8.40 8.40

Au – 4.60 4.60

Kupno 2:2 z kursem 4.70. I nie inaczej jak na minus . Jakie kursy spadły ??? kto to wiem .

Podsumowując :

Coś robie ZLE !!! pytanie co ??? i tutaj mam prosbe do osób które grają lub grały w taki sposób o podpowiedz à co robie zle ??? Moze czegos nie widzę ??? Zdaje sobie sprawę ,ze troche tego jest tego do czytania ale jak by ktoś miał chęci .... W przyszłosci na pewno komuś sie to przyda . Tymczasem muszę ochłoną po tym dniu pracy .

Odnośnik do posta

Ja grywam głównie CSy w przerwach. Spory procent transakcji wchłania CS jaki jest po gwizdku i ten należy zwykle grać. Jeśli z przebiegu gry wynika przewaga jakiejś drużyny to warto grać +1 bramka. Pozostałe... no cóż w większości ruchy niewielkie, więc warto grać tylko wtedy gdy jest jakaś ciekawa dziura. Kluczowe jest na pewno wielkość rynku. Nie polecam CS jak jest na nim mniej niż 20.000E. Czasem dobrze jest wchodzić zaraz po gwizdku, ale polecam obserwować kursy i mecz na kilka minut przed wejściem i analizowanie sytuacji na boisku, kursów itd.

Odnośnik do posta

Dzieki za wpis. Jak to poobserwowałem to myśle ze równiez ma wpływ o 2.5 gola . Przykład : mecz City -> ht 0:2 a największe spatki były na 1:3 a na dodatek tak własnie skonczył sie macz. Jako ciekawostkę napisze ze we wczorajszym meczu Marsylii ( 2 czerwone kartki do ht ) na rynku MO były zjebiscie duze skoki na " X " . Na początku kursy były po ok. 3.10-3.30 , po chwili wszysko wystrzeliło az do poziomu 5.00-5.10 ( dobry moment wejsci a ) azeby pózniej powrócić do poziomu 4.10-4.25 . Przed samą przerwą kursy znowu podskakiwały. Według moich przemyśleń warto równiez obserwować rynk MO . Takich meczy nie mozna marnować !!! Równiez myśle ze warto jest szukać meczy gdzie undrdog strzeli pierwszego gola i tak konczy sie HT .

Marsylia , City .

post-2296-0-45965800-1355672805_thumb.jp

post-2296-0-47162600-1355673004_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Dzieki za wpis. Jak to poobserwowałem to myśle ze równiez ma wpływ o 2.5 gola . Przykład : mecz City -> ht 0:2 a największe spatki były na 1:3 a na dodatek tak własnie skonczył sie macz. Jako ciekawostkę napisze ze we wczorajszym meczu Marsylii ( 2 czerwone kartki do ht ) na rynku MO były zjebiscie duze skoki na " X " . Na początku kursy były po ok. 3.10-3.30 , po chwili wszysko wystrzeliło az do poziomu 5.00-5.10 ( dobry moment wejsci a ) azeby pózniej powrócić do poziomu 4.10-4.25 . Przed samą przerwą kursy znowu podskakiwały. Według moich przemyśleń warto równiez obserwować rynk MO . Takich meczy nie mozna marnować !!! Równiez myśle ze warto jest szukać meczy gdzie undrdog strzeli pierwszego gola i tak konczy sie HT .

Marsylia , City .

Jeśli przerwy to głównie MO chyba , że wołają na ciebie Yavor .

Odnośnik do posta

Co do grania pre cs-ów, to w obecnej sytuacji z płynnością na tych rynkach, lepiej daj spokój z tym oprócz naprawdę tych topowych meczy w CL, EPL i rzadko Serie A, Primera Division lub Bundeslidze, bo tam jest jedynie jakaś sensowna kasa, która coś Ci powie na temat tych rynków. Jeszcze drugi powód, taki prozaiczny... jeśli leży w koszykach po 10 czy 15 € to jest sens... ? Ewentualnie potem jak coś nie tak to jak to oddawać... ? Według mnie mija się z celem ;)

Edytowane przez mazitbg
Odnośnik do posta

Zobaczymy czy pójdzie ... Rynek CS AU Reading - Arsenal . Obroty na fajnym poziomie , rynek mo jak i o2.5 , 3.5 , 4,5 spadaja . Zaczyna spadać nawet wynik 3-2 !. Poztanowilem kupić Back po 5.90 + jestem jeszcze w kolejce po 6.00 . Zobaczymy czy sie przyjmie i co najwazniejsze czy spadnie. Stop Loss ustwiany na 6.40.

post-2296-0-66129200-1355757235_thumb.jp

Odnośnik do posta

ok panowie czy moze mi któs pomóc z analizą cen kursów na rynkach CS HT . Na zdjeciu ponizej wkleiłem fotkę z kursami zaraz po gwistku sędziego i z boku tuz przed przerwą . Z mego punku widzenia najwieksze spadki były na wyniku 1-1 . Jezeli bym to zagrał to wychodze na zero . Moze ktos widzi wiecej oprócz ruchów na 1 ticK ???

post-2296-0-54977500-1355775527_thumb.jp

Odnośnik do posta

Kolejny dzień zmagań na giełdzie . Grajać w tak chaotyczny sposób niedługo wyzeruję swój bankrol i bedzie d... . Łapie sie za wszysko , obserwuje i póki co nic z tego nie wynika . Od nowego roku moja gra powinna wyglądać zupełnie inaczej a to za sprawą wyciągniecia wniosku , przeanalizowania mojej gry i stworzeniu jakiegoś tam schematu gry który mam nadzieje bedzie owocował. Mam tutaj na myśli dobór meczy , obserwacja rynków itp . Na dzisiaj póki co wybrałem tylko 2 propozycję ale bedę chciał wykorzystać na max'a te rynki .

Na tą chwilę tylko Pinek , 5time spuszczaja kursy na rynku MO . Rynek o2.5 równiez zachowuje sie dziwnie i powinno rosnąc . Do meczy jeszcze sporo czasu więc ....

Brentford - Bradford - Lay Bradfort ( 1.56 )

Brighton - Millwall - Back Millwall ( 3.95 )

post-2296-0-99749100-1355806714_thumb.jp

post-2296-0-79386200-1355806732_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Pamiętam, ile czasu męczyłem się z przedmeczowymi rynkami MO na piłce. Przy małym budżecie to nigdy nie był super opłacalny biznes, ale kiedyś naprawdę było warto. Handlowałem jeszcze w czasach "Ery Cyca", rzuciłem na rzecz przerw meczów i pózniej chciałem wrócić. Zauważyłem jednak(i nie tylko ja), że te rynki zmieniły się i to bynajmniej nie na lepsze. Raz na jakiś czas udało się złapać ładny spadek/wzrost, ale te rynki zbyt często zachowywały się nielogicznie. Próbowałem na siłę kierować się analizą techniczną, kiedy wszyscy powtarzali mi, że nie ma sensu. Nie wierzyłem i robiłem swoje, ale się nie opłaciło.

Co radziłbym Tobie? Jeśli nie jesteś zainteresowany nauką gry na wyścigach konnych, gdzie znajomość chociażby podstaw AT rzeczywiście się przydaje, polecałbym skupić się na przerwach piłki i powoli powiększać budżet. Wiem z autopsji, że w przeciwienstwie do MO pre, to się rzeczywiście opłaca.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.