Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Panowie chciałbym podziekowac z uwagii w tym dzienniku . Od jurta zaczynam mój długoplanowany wypoczynek . Zyczę wam wszystkim samej zieloność !!! Oczywiście po prowrocie z wakacji dalej będę zgłębiał zakamarki mego umysły który pewnie jeszcze nie raz mnie zaskoczy .

Pozdrawiam serdecznie . 

... a to hotel w którym będę gościl z resztą rodzinki :)

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 506
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Osiek a możesz zrobic wykres za sam wrzesień? Tylko te kilkadziesiąt rynków tenisa? Coś jest nie tak, skoro notujesz zysk za cały miesiąc 118f a następnie 1 października jednym (!) rynkiem robisz gre

Czas na  podsumowanie i  uporządkowanie mojej gry , rynków . Zacznę  od początku .   Grę zacząłem  od 7 marca i od tego dnia będę prowadził swój dziennik .  Dziennik ten ma służyć do prowadzenia sta

Urlop , urlop i po urlopie !!!  Czas wracać do pracy .   Zbliża sie koniec miesiąca   września . Czas na podsumowanie moich zysków/strat  .     Jak widać miesiąc zamykam na + . Ale może zaczym będ

Posted Images

…    szukając  rynków do zainwestowania  postanowiłem  bardziej przyjrzeć  się rynkowi   Barclays Premier League - 2014/15 Winner .  Dokładniej rzecz mówiąc  drużynie   Man Utd . ( od razu zaznaczę ze nie jestem fanem tej drużyny lecz szukam okazji do zarobku ) , W/w drużyna  nie gra w tym sezonie w LM i spokojnie mogą się skupić na grze w  lidze (  wiemy jak to wyglądało w ostatniej kolejce ) mimo to postanowiłem zainwestować  jakieś drobne w tą drużynę  i mam tutaj na myśli  następne spotkanie Man Utd z  West Ham  .  Po ostatniej kolejce gdy Man Utd przegrali spotkanie wyjazdowe  jest teraz bardzo duża presja na kolejne  mecze a w szczególność  mecze  u siebie .  Liczę ze się pozbierają  i wygrają to spotkanie . Dlatego właśnie zrobiłem  gołe bety z kursem 17.50 Back  sprzedaż nastąpi po meczu lub w trakcie ( tego jeszcze nie jestem pewny ) . Stawka nie jest wysoka i liczę się z tym ze stracę te pieniążki .

ps. Strzełeczką zaznaczyłem  moje wejście . 

Link do rynku :  http://www.betfair.com/exchange/football/market?id=1.113659986 

post-2296-0-03494000-1411664205.jpg

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

…    szukając  rynków do zainwestowania  postanowiłem  bardziej przyjrzeć  się rynkowi   Barclays Premier League - 2014/15 Winner .  Dokładniej rzecz mówiąc  drużynie   Man Utd . ( od razu zaznaczę ze nie jestem fanem tej drużyny lecz szukam okazji do zarobku ) , W/w drużyna  nie gra w tym sezonie w LM i spokojnie mogą się skupić na grze w  lidze (  wiemy jak to wyglądało w ostatniej kolejce ) mimo to postanowiłem zainwestować  jakieś drobne w tą drużynę  i mam tutaj na myśli  następne spotkanie Man Utd z  West Ham  .  Po ostatniej kolejce gdy Man Utd przegrali spotkanie wyjazdowe  jest teraz bardzo duża presja na kolejne  mecze a w szczególność  mecze  u siebie .  Liczę ze się pozbierają  i wygrają to spotkanie . Dlatego właśnie zrobiłem  gołe bety z kursem 17.50 Back  sprzedaż nastąpi po meczu lub w trakcie ( tego jeszcze nie jestem pewny ) . Stawka nie jest wysoka i liczę się z tym ze stracę te pieniążki .

ps. Strzełeczką zaznaczyłem  moje wejście . 

Link do rynku : http://www.betfair.com/exchange/football/market?id=1.113659986

Odnośnik do posta

Urlop , urlop i po urlopie !!!  Czas wracać do pracy .

Zbliża sie koniec miesiąca   września . Czas na podsumowanie moich zysków/strat  .  

Jak widać miesiąc zamykam na + . Ale może zaczym będę się  podniecał  to czas napisać coś konkretnego . 

Patrząc z perspektywy miesiąca  gry  oczywiście popełniłem kilka/kilkanaście głupich , szkolnych błędów które kosztowały mnie sporo pieniążków . Oczywiście było można tego uniknąć , ale przecież  ja wiem lepiej ….  . 

Za głupotę trzeba płacić  i to słono !!!

I właśnie to będzie  moje postanowienie na Kolejne miesiące  ->  Mniej redów , więcej rozważnych wejść  .

Podczas  analizy rynków  ( a było ich  100 z samego tenisa in-play  )  zauważyłem ze jednak gra na przełamania w Tenisie  może przynosić całkiem fajne dochody . Tak jak pisałem wcześniej . Wiadomo ze trzeba cały czas pracować , analizować itp. ale właśnie tutaj będę szukał swoich okazji  do zarobku i powiększenia kapitału  .  Oczywiście swoją uwagę będę skupiał na tenisie kobiecym  ponieważ  przełamań  jest dużo więcej co wiąże się z większymi zyskami/stratami . Tenis Męski troszkę mnie rozczarował i niestety musiałem przełknąć gorzką pigułkę w postaci  utraty część kapitału  lub może nie trafiłem  na swój rynek/rynki  . Ja wiem , ze większość to wszystko wie ale ja to piszę bo dla mnie to jest ważne . Póki co jest jeszcze za wcześnie pisać o posiadanym banku  , tak myślę . Oczywiście wszystkie staty  prowadzę samodzielnie  i  podzielę się  tą informacją  tylko później .

Podsumowanie Września :

- ilość rynków ->  135                                     

- rynki na + -> 78

- rynki na -  ->  56

- rynki na zero ->  1

- zyski/straty ->  Ł + 118.67 

post-2296-0-97692900-1411826889.jpg

Odnośnik do posta

Powodzenia. :) Osobiście na początku moim celem było generowanie 5% dziennie banku, aktualnie celem moim nie jest green, nie %, ale podobnie jak u Ciebie redukcja redów, a przynajmniej wartość reda ograniczyć do minimum.

Odnośnik do posta

Dzisiaj z samego rano postanowiełem sobie poobserwować wybrane losowo mecz z kobiecego tenisa . Nie wiem dla czego ale żucił mi sie w oczy mecz  Kuznetsova - Nara . Kuza oczywiście favoryf spotkania , przy wyniku 2:1  włączyłem sobie meczyk i patrzę a tu na moich oczach  zrobiło sie 2:2 . Początkowo rynek byl ze słabą płynnością , ale jak wpadło 2:2 to juz można pograć .  Kurcze szkoda , ze nie grałem tego rynku  bo można było fajnego  Lay'a  złapać .... 

post-2296-0-90495600-1412059655_thumb.jp

Odnośnik do posta

... a dzisiaj trochę pograłem ... 

Stosur Samantha - Wozniacki Caroline   zapowiadał sie bardzo ciekawy mecz i taki był . Dużo przełamań ( czego sie nie spodziewałem ) i ostatecznie wygrana  Stosur . Może wrócimy do Tradingu ... 

Po 1 secie postanowiłem obserwować meczyk  wynik -> 6:4 . Moich wejścia w rynek było kilka ( chyba 3 ) przy stanie 3:3 z kursami  5.00 fav i  1.35 na nie fav .  Wożniacki  przełamała i kursy poleciały bardzo ładnie tz. 2.16 na fav. i 1.88 na nie favoryta  . Pózniej była już tylko obserwacja i oglądanie meczu . 

Cały mecz był ciekawy i dał troszkę zarobić . ( fotka niżej ) 

post-2296-0-90095800-1412151034_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Graty.

Zarobiles na przelamaniach?....., czy na betach?

Pozdrawiam.

Przełamania to jest to czego bedę szukał w meczach tenisa  in-play . Betów nie robię bo nie znam sie na tenisie nic a nic .  

Odnośnik do posta

Witam  wszystkich  zaglądających …

…  wracając do mego  dziennika  postanowiłem troszeczkę uspokoić moją chaotyczną  grę  i ustaliłem sobie zasady których mam zamiar się trzymać .  Zmiana dotyczy rynków In-play . Ponieważ nie jestem wstanie upilnować  krykieta  postanowiłem zrezygnować z  tego rynku  na rzecz  tenisa gdyż jest po prostu więcej meczy  do gry .  Kopana pewnie się pojawi , ale to również będą jakieś sporadyczne mecze .  

Również zmieniłem strategię gry i będzie to teraz wyglądało tak :  skupiam się tylko na turniejach  z dużą płynnością  a jest ich około 12 w roku ( kobiety )  i zyski/staty będę podliczał z turnieju  a nie miesięcznie.  Również obserwuję Tenis w wykonaniu mężczyzn , ale póki co to kobiety dominują w mojej grze  . 

Myślę ze skupianie się na konkretnych turniejach  da to mi lepszy obraz mojego progresu . Sam wiem że muszę jeszcze popracować nad psychiką  ale cały czas walczę . Nie wiem czy w dobrym kierunku to wszysko idzie ale właśnie w taki sposób będę szukał okazji do zarobku . 

Podsumowując : Tenis  In-play Kobiecy ,  ( może w przyszłość Męski ) , czasami kopana -> tylko  pre .

Rok  2014

WTA Beijing  :  + 26.08

post-2296-0-52338100-1412479534.jpg

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Witam , przez ostanie 2 dni dużo grałem , prawie każdy rynek kobiecy i męski ( łacznie  27 rynków ) .  Owocem tego jest utrata połowy kapitału .

Muszę zrobić przerwę , odpocząć , poobserować od nowa ... 

Tak właśnie jest jak się nie trzymamy  załorzonych zasad ... -> strata kasy .

Jednak cały czas myśle ze w ostatnim poście napiałem sporo dobrego i tego będę sie trzymał w przyszłości .

Póki co przerwa ... -> pozostałym życzę  wytrwałości . 

post-2296-0-68920600-1412787282.jpg

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Witam i chciałbym podziękować na wstępie za  wpis w dzienniku który starałem sie prowadzić .  Wojciech -> dzieki za cenne uwagi  .

Może od początku …  w moim dzienniku przedstawiałem wejścia z wykresami na rynkach w których wypracowałem zysk , ale nie pokazywałem rynków na minus -> to błąd .

Pisałem również ze będę grał tylko tenisa kobiecego  a grałem krykieta  i Tenis Męski  to również błąd . 

Po stracie połowy banku postanowiłem sobie zrobić  przerwę i wyciągnąć wnioski  z tego co udało mi się zaobserwować . Dochodziłem momentami to tego ze robiłem już zwykłe bety na Tenisie  In-play !!! -> paranoja .

Po przemyśleniu mego zachowania a raczej jego braku  postanowiłem skupić  się tylko na obserwacji  końcówki  sezonu Tenisowego i notatkach . Jeżeli coś będę próbował robić to tak jak Wojciech napisał  za max.  5 % banku .

Aktualnie wiem co chcę grać i wiem gdzie szukać okazji do zarobku . Pozostaje sprawa  â€ chłodnej głowy  â€ . Tutaj upatruje swój problem .  Generalnie wygląda to tak jak Wojciech napisał wcześniej  -> czekałem i czekałem , trafiłem kilka rynków gdzie udało się  upolować  zysk ale dużo  było w tym farta . A przecież nie o to chodzi w Tradingu  Sportowym .  Wiadomo ze nie od razu każdy załapal o co w tym wszystkim chodzi ale już wiem ze warto uczyć się grac tenisa In-play . Tylko spokój uratuje mnie i wszystkich początkujących narwańców  !!! 

Jeszcze raz dzieki za wpis . Pozdrawiam .

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

….  Konturując  moje przemyślenia  odnośnie  Ligi Angielskiej  moje oczy są skupione na drużynie Man City  i rynku  Top 4 . Ostatnie mecz City wygrało 2:1 ze Swansea na własnym boisku , kolejny był mecz w LM z Bayern Munich i wynikiem  3:2 dla City . Już w sobotę City będzie podejmować  na wyjeździe kolejną drużynę z ligi i będzie to Southampton  i jak  widzimy w tabeli ligowej są bardzo wysoko .  Moje luźne przemyślenia skupiają się na  zakładzie  Lay City . Myślę , ze warto się zainteresować tą drużyną ponieważ jak pisałem wcześniej gdzieś muszą zgubić punkty , grają 5 meczy co 3-4 dni . Postanowiłem zainwestować  kilka funcików w ten rynek  z kursem  Lay  1.04. 

Link do rynku :  http://www.betfair.com/exchange/football/market?id=1.114029766

Kolejne spotkania to :

- 30.11 -> Southampton - Manchester City

- 03.12 -> Sunderland - Manchester City

- 06.12 -> Manchester City – Everton

post-2296-0-90821300-1417001600.jpg

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Dopiero teraz mam chcwilę wiec uaktualnie : 

Moje przemyślenia okazały sie słuszne i tłum pomyślał tak samo . Jednak swoją propozycję sprzedałem jeszcze przed meczem gdy kurs podskoczył do  1.05 . Były momenty ze i  1.06 można było złapać , ale nie liczyłem na to wolałem wziąść to co było dostępne od ręki . Profit w postaci  1 ticka . 

….  Konturując  moje przemyślenia  odnośnie  Ligi Angielskiej  moje oczy są skupione na drużynie Man City  i rynku  Top 4 . Ostatnie mecz City wygrało 2:1 ze Swansea na własnym boisku , kolejny był mecz w LM z Bayern Munich i wynikiem  3:2 dla City . Już w sobotę City będzie podejmować  na wyjeździe kolejną drużynę z ligi i będzie to Southampton  i jak  widzimy w tabeli ligowej są bardzo wysoko .  Moje luźne przemyślenia skupiają się na  zakładzie  Lay City . Myślę , ze warto się zainteresować tą drużyną ponieważ jak pisałem wcześniej gdzieś muszą zgubić punkty , grają 5 meczy co 3-4 dni . Postanowiłem zainwestować  kilka funcików w ten rynek  z kursem  Lay  1.04. 

Link do rynku :  http://www.betfair.com/exchange/football/market?id=1.114029766

Kolejne spotkania to :

- 30.11 -> Southampton - Manchester City

- 03.12 -> Sunderland - Manchester City

- 06.12 -> Manchester City – Everton

post-2296-0-38137600-1417408304_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Witam wszystkich w Nowym ROKU 2015 . 

Wraz z Nowym Rokiem każdy ma jakieś postanowienia , więc i ja mam jedno  . Odzyskać przegraną kasę z BF.  

Cóż trochę sie tego nazbierało więc plan jest bardzo ambitny , ale i długoterminowy . Stary rok 2014 jak i pozostałe lata na giełdzie  BF pokazały mi  ze można zarobić i jeszcze więcej stracić co stało sie w moim przypadku.

Mój Red jest tak duży jak penis murzyna ! . Giełda to nie zabawa .

W 2015 roku mam bardzo trudne zadanie , ale wierzę  , ze moja psychika jest gotowa na giełdę i pozostaje tylko trzymać sie zasad które  spisałem na papierze . Co do banku , stawek na rynek itp. to pozostawię  tą informacje dla siebie . Mam nadzieje ze to wszyscy zrozumieją . Podsumowania i analizę rynków postaram się robić raz w tygodniu . 

Mianowicie :  Gram rynki in-play ( pow. 120k. ) i  pre-play ( pow. 100k ) .

- In play ( Tenis , Krykiet )

- Pre play ( Piłka Nożna MO , CS )

Motto : Systematyczność i Konsekwencja .

Pozdrawiam . 

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.