Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 506
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Osiek a możesz zrobic wykres za sam wrzesień? Tylko te kilkadziesiąt rynków tenisa? Coś jest nie tak, skoro notujesz zysk za cały miesiąc 118f a następnie 1 października jednym (!) rynkiem robisz gre

Czas na  podsumowanie i  uporządkowanie mojej gry , rynków . Zacznę  od początku .   Grę zacząłem  od 7 marca i od tego dnia będę prowadził swój dziennik .  Dziennik ten ma służyć do prowadzenia sta

Urlop , urlop i po urlopie !!!  Czas wracać do pracy .   Zbliża sie koniec miesiąca   września . Czas na podsumowanie moich zysków/strat  .     Jak widać miesiąc zamykam na + . Ale może zaczym będ

Posted Images

Na pewno Ci sie uda tylko musisz byc konsekwentny i nie betowac na calego laddera. Jezeli pojawi sie zysk na kilkadziesiat procent stawki, bierz go bez zastanowiena, ewentualnie sprzedaj czesc i czekaj na dalszy rozwoj sytuacji. Jezeli nie bedzie przelamania, niewielki green chociaz zostanie.

Tnij straty szybko a wejdzie Ci to w krew i przestanie byc to problem po jakims czasie.

Widze ze mieszkasz w UK. Powiem Ci tak, mieszkajac tu mozna przegrac mnostwo pieniedzy. Ja do ubieglego roku bylem ponad 5k fuli na minusie i nawet tego nie odczulem tak mocno przez te kilka lat, ale powiedziale sobie ze tak to nie moze byc! Ludzie zarabiaja na BF konkretne siano, wiec czemu ja nie moge? Przez ostatni rok odrobilem wszystko z duza nawiazka, wiec da sie.

Ale to byl totalny reset, tego co bylo juz nie rozpamietywalem, gralem ostroznie, szybkie ciecia strat, duzo przerw w tenisie na poczatku. Tylko tam musi byc kasa do zmielenia, rynki ponizej banki i po medykach sie do tego nie nadaja. Potem in play na niskie laye rynkow z mala kasa, gdzie kurs zbijany jest czasami do smiesznie niskiego poziomu na wyserwowanie meczu przez jakiegos ogorka do np 1.03. Nic tylko brac. Ale selekcja tych spotkan tez musi byc, nie ma co grac na pale wszystkiego.

Okazji do zarobienia jest duzo w ciagu dnia tylko trzeba sie podczepic do pociagu z forsa.

Mam nadzieje ze ten rok bedzie dla Ciebie zielony w dlugim terminie. Powodzenia

Odnośnik do posta

Czas na krótkie podsumowanie  moich osiągnięć .

Przez te parę dni trzymałem się zasad które sobie założyłem  i  efekty już są  widoczne . Myślę  jednak , ze jest to zły termin na rozpoczęcie całego  mego planu gdyż nie ma dużo rynków z dobrą płynnością  +  brak czasu na Trading . Jednak postanowiłem  dodatkowo  obserwować rynki  NBA i coś tam ugrałem  . Musze jeszcze napisać  ze więcej czasu poświęcam oglądaniu meczy i analizie wykresów  niż  handlowaniu .  Niestety nie mam żadnych fotek z wejść w rynki  z tego tygodnia , ale postaram się opisać jak to było  .

Rynki  NBA  grałem  In-play  i z reguły wyglądało to tak ze , obserwowałem dany mecz i czekałem na okazję gdyż jedna z drużyn  miała gorszy czas podczas którejś z kwart  a następnie czekałem  2-3 akcję i sprzedawałem pozycje . W tych rynkach handlowałem  z reguły  podczas 1,2 kwarty i przerwy pomiędzy nimi . Czasami  sprzedaż była już po kolejnym punkcie . Wejścia  były  na oba rynki MO  w tym samym czasie .  Zagrałem 5 rynków  In-play i wszystkie z zyskiem .

Rynki  Piłki Nożnej  grałem  pre , tak jak pisałem wcześniej . Nie było dużo wejść  , ale jednak wszystko  na + . Handel  odbywał się na rynkach CS  i wszystkie pozycje zakończone na + .  Handlowałem na 5 rynkach , ale tylko 2 rynki są na + , pozostałe 3 -> wyjście na zero .  Również mnie cieszy to , ze potrafiłem zamknąć pozycję i wyjść z rynku  w dobrym momencie .

Rynki krykieta również grałem in-play . Miałem 2 wejścia  i jedno z nich okazało się moim złym zrozumieniem rynku  co przyniosło stratę . Tego dnia już nic nie grałem . Jednak chciałbym opisać pewną sytuację w meczu ODI  (  South Africa v West Indies ) . Podczas meczu zaczął  padać deszcz i kursy na rynku  †Completed Match †zaczęły  szaleć .  Złapałem  Lay  z kursem  1.67 , 1.85 i sprzedaż z kursem  2.07 , 2.25 . Wszystko trwało jakieś 3-4 minuty . Bardzo fajny rynek i napakowany kasą !  . Trzeba się temu bardziej przyjrzeć  w przyszłości .

Rynki tenisa  również grane były tylko In-play . Zagrałem tylko 2 rynki i bez większych rewelacji . Gra In-play również polega na wyczekaniu  odpowiedniego  momentu wejścia i odsprzedaży .

Podsumowanie  Rynków  : 

- ilość rynków ->  15                       

- rynki na + -> 10

- rynki na -  ->  2

- rynki na zero ->  3

- zyski/straty ->  Ł + 49.88

post-2296-0-32280200-1421480532_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Krykiet też przynosi fajne zarobki , ale trzeba dobrze wyczuć rynek .

W meczu Afganistan – Irlandia  złapałem  niski  Lay z kursem  1.56 , 1.55 na drużynę  Afganistanu  i musiałem chwilkę zaczekać na wicket’a  , wszystko odsprzedane  z kursem  2.00 , 2.05 .Kursy jednak poszybowały wyżej .  

Jedyne  wejście w ten  rynek i profit zaliczony . Pozostało tylko oglądać mecz .

post-2296-0-35919400-1421500991_thumb.jp

Odnośnik do posta

Dzisiaj i ja również będę chciał zarobić na Meczu City - Arsenal . Czy to sie uda ? zobaczymy . 

Szykuje się fajny rynek dla gamblerów którzy obstawiają w większości zwycięstwo gospodarzy . Pojawiają sie pierwsze informacje o kantuzjach w druzynie gość jak i gospodarzy . 

http://www.ibtimes.co.uk/manchester-city-vs-arsenal-premier-league-2014-15-where-watch-live-preview-betting-odds-1483911?

Ja jednak swoją uwagę będę kierował na rynek CS i tutaj bedę szukał swoich zysków . Również rynek CS-ów zapowiada sie fajnie , gdyż na około 8 h pre mamy już ponad 50k w puli . Swoich zysków bedę szukał na CS 0-0 i 1-0 . Ale najpierw muszę poczekać aż rynek over 2.5 gola dojdzie do najniższego poziomu  i bedzie odbijal do góry . To bedzie ten czas gdzie bedę handlował . Mam nadzieje złapać jak najwyższe kursy i sprzedać wszysko z zyskim 3-4 ticków . Oczywiście liczę  ze tak sie zachowa rynek  , jeżeli nie to nawet nie bedę wchodzil w ten rynek  .  Jest jeszcze trochę czasu więc warto gdzieś zastawić swoje zasieki . Dla mnie to bedzie jedyny rynek na dzisiaj więc spróbuję swoich sił . 

Link do rynku : http://www.betfair.com/exchange/plus/#/football/market/1.116868582

Pozdrawiam . 

Odnośnik do posta

Witam , niestety nie miałem czasu zrobic kolejny wpis w dniu wczorajszym i piszę dopiero teraz jak mam już chłodną głowę . 

Plan był zagrać tylko jedno spotkanie i miało to być City - Arsenal . Według mnie nic sie nie działo , chyba trochę zaspałem   i  zaraz wpadł mi inny rynek w oko i kolejny rynek  CS . Potem jeszcze -> krykiet . Przecież ja wiem co sie tam dzieje !!!  Okazało sie ze rynek ten był dla mnie bardzo trudny i zaczeło wracać do mojej świadomości  " ja wiem lepiej " . Skończyło to sie tak ze wyszedłem z rynku z niewielką  stratą  . Jeszcze póżniej wpadł mi kolejny rynek w oko -> Tenis . Na tym rynku odrobiłem częściowo stratę , ale jestem ciągle jeszcze pazerny na zyski. Dzisiaj od rana przeglądam moje wczorajsze zagrania i zastanawiam sie jak można byc tak głupim ...  

Ogólnie wczorajszy dzień zakończyłem na niewielkim minusie i żadnych rynków więcej nie grałem . Na dzisiaj nic nie przewiduję , jak będzie jakaś okazja to postaram sie z niej skorzystać . 

Pozdrawiam 

P.s. niestety nie mogę jeszcze grać na rynkach w Australi i trochę uboga jak dla mnie oferta rynków . 

post-2296-0-30998400-1421653044_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Dzisiaj jednak postanowiłem przejrzeć ofertę z Krykieta .

Mecz Irlandia – Szkocja nie był tak napakowany kasą jak inne mecze , lecz dało się zarobić na pogodzie podczas meczu w Dubaju .

Od rana padał deszcz  w Dunaju  i mecz został  przerwany . Z czasem kursy na rynku  †Completed Match †zaczęły  szaleć , wiec zaciekawiło mnie to  . Znalazłem  stronki  z aktualną pogodą i jeszcze stronki z komentarzem  na żywo do tego meczu  . Co chwila było już prawie pewne ze mecz będzie wznowiony  a tu mżawka i znowu przerwa . Wstrzeliłem się więc w niskie Lay’e   1.19 , 1.30 i czekałem na kolejne inf.  o deszczu . Czy było bliżej kolejnego wznowienia  meczu kursy zaczynały szaleć . Kontra została wystawiona i rynek skupił moje zakłady . Nie wiem jak zakończył ten mecz , ale ważne ze na  + . 

Na dzisiaj wystarczy  , nie będę psuł dniówki .

post-2296-0-60733400-1421669192_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Witam  w kolejnym tygodniu moich zmagań  z BF. Jak pisałem wcześniej  w moim dzienniku zamieszczam tylko te fajniejsze rynki  z opisem  na których wygenerowałem profit . Opłaca sie trzymanie założonych zasad . 

W  2 tygodniu gry również skupiałem się na rynkach  Koszykówki , piłki nożnej , krykieta  i tenisa .  Co zaowocowało profitem .

Pozdrawiam .

Podsumowanie  Rynków  : 

- ilość rynków ->  16

- rynki na + -> 12

- rynki na -  -> 3

- rynki na zero -> 1

- zyski/straty -> + Ł 171.55 

post-2296-0-33858000-1422086959_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Witam , a dzisiaj po raz kolejny wspaniały zarobek na zmianie pogody w meczu krykieta . Około godziny 6.00 sprawdziłem pogodę na planowany mecz . Strasznie zaciekawiło mnie to ze kursy na rynku  Compita Mach spadły tak nisko . Mój Lay był z kursem  1.45 a sprzedaż nastąpiła podczas meczu z kursem  2.92.  Mogłem poczekać jeszcze chwilkę i miałbym jeszcze większy Zysk , ale założenie było inne i wolałem nie ryzykować . Jestem zadowolony ze moje przemyślenia okazały sie słuszne  a ja potrafiłem wykorzystać tą okazję .

Pozdrawiam ... 

post-2296-0-01146800-1422459417_thumb.jp

Odnośnik do posta

Witam , a dzisiaj po raz kolejny wspaniały zarobek na zmianie pogody w meczu krykieta . Około godziny 6.00 sprawdziłem pogodę na planowany mecz . Strasznie zaciekawiło mnie to ze kursy na rynku  Compita Mach spadły tak nisko . Mój Lay był z kursem  1.45 a sprzedaż nastąpiła podczas meczu z kursem  2.92.  Mogłem poczekać jeszcze chwilkę i miałbym jeszcze większy Zysk , ale założenie było inne i wolałem nie ryzykować . Jestem zadowolony ze moje przemyślenia okazały sie słuszne  a ja potrafiłem wykorzystać tą okazję .

Pozdrawiam ... 

Super!!! Graty!!! Powodzenia w dalszym odzyskiwaniu.......

Odnośnik do posta

W kolejnym już trzecim tygodniu gry od samego początku zacząłem się czuć pewniej na giełdzie BF.  Dla przypomnienia 2 ostatnie tygodnie wypracowałem fajny zysk  ( około Ł 200 ) po to aby w jednym meczu prawie wszystko  stracić . Byłem bardzo zły na siebie  bo ciężko jest wypracować zysk w czasie gdzie nie ma za dużo rynków do gry . Mój pechowy rynek to mecz tenisa i chyba poniosły mnie emocje . Nie ma w tej chwili rynków tenisa z dobrą płynności i chyba to mnie zgubiło ze grałem 1 dostępny rynek z dobrą płynnością  i niestety poległem ( brak doświadczenia ) . Teraz muszę poświęcić dodatkowy  czas na ograbianie  w/w straty zamiast  iść dalej do przodu . Stratę odrobiłem dopiero w poniedziałek  i etorek , ale teraz bardziej uważniej dobieram rynki . Przecież jeżeli nawet nic nie zarobię w 1 tygodniu to nic się nie stanie co ważniejsze  zachowam swój kapitał na dalsze gry .

W kolejnych rynkach z tenisa zacząłem  grać jakby rozważniej  , ale znowu emocje brały górą . We wszystkich tych meczach faworyci  przegrywali  dosyć wysoko  więc  zacząłem  szukać  okazji  dla mnie . Niestety rynki  Tenisa ITF nie były przyjazne i zanotowałem stratę całego zysku z ostatnich 2 .5 tygodnia . Coś mi się wydaje ze jeszcze nie jestem gotowy na takie  rynki  w których dzieję się dziwne rzeczy . Cóż szkoda ,  jestem zmuszony zrobić sobie przerwę od BF i zająć się innymi rzeczami  równie ważnymi .

Pozdrawiam i dziękuje za komentarze w dzienniku .  

post-2296-0-37860100-1422685345_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Mineły już prawie 2 miesiące od ostatniego wpisu w dzienniku . Sam jestem zdziwiony ze ten czas tak ucieka . Ogarnołem troche sprawy prywatne i trzeba wracać na BF . Zobaczymy jaka będzie kolejna odsłona mojej ciemnej strony psychiki !!! . Plan jest , chęci są , wiec .... Zaczynamy .  

Dodam ze już gram od 6 lub 7 marca 2015 . Nic nie pisałem ponieważ chciałem skupić się na grze . Jak dotej pory to sie opłaciło . ( ale to później )  Czasami zaglądałem na forum i to tyle . Co będę grał ?  In-play -> tenis , pre -> kopana . Jak można przeczytać w moich wcześniejszych wpisach będę się czaił na przełamania ! . zobaczymy z jakim skutkiem . 

Pozdrawiam . 

Odnośnik do posta

Jednak pan Sikora postarał sie I dał dzisiaj zarobić . Długo musiałem czekać  na przełamanie  , ale w końcu się przełamał .  Oczywiście miałem kilka wejść  w rynek .  

post-2296-0-31897900-1426934618_thumb.jp

post-2296-0-56144600-1426934742_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Czas na  podsumowanie i  uporządkowanie mojej gry , rynków . Zacznę  od początku .

Grę zacząłem  od 7 marca i od tego dnia będę prowadził swój dziennik .  Dziennik ten ma służyć do prowadzenia statystyk  jak i podliczani zysków/strat . Podsumowania będę robił po zakończonym turnieju . Plan jest taki aby każdy turniej  panów i pań był na +  .  Turniejów  na których będę szukał swoich okazji  jest aktualnie 23 . Są to turnieje męskie  i kobiece . Może w przyszłości będę skupiał  się tylko na wybranych nazwiskach i śledził  poczynania zawodników , ale  póki co pozostanę przy swoim planie gry . Niestety nie mam możliwości grać codziennie , ale mam dostęp do netu i ważniejsze informacje   jestem wstanie przeczytać o danym zawodniku/zawodniczce . To będzie w dużej mierze moje podstawowe kryterium wejścia w rynek . Drugim ważnym kryterium jest wielkość  rynku . Do tej pory grałem wszystkie rynki powyżej 100k , płynność  dobra  , ale za dużo czasu poświęciłem przed komputerem   i to mnie strasznie irytuje . Kilka słów o banku .  Gram stałą kwotą i jest to około  3-4 % mojego banku  czyli max. zobowiązanie wynosi 200 Ł ( rynek in-play ) . Oczywiście waluta to Funt Brytyjski . 

W dniu wczorajszym zakończyły się turnieje  :  ATP Tour - Indian Wells ,  WTA Tour - Indian Wells , WTA Tour - Dubai, Rio De Janeiro , ATP Tour - Dubai, Acapulco, Buenos Aires .

Na tych rynkach wygenerowałem całkiem ładny profit . ( fotka poniżej ) . niestety nie pamiętam co ja tam grałem i kiedy bo nie prowadziłem żadnych statystyk . Po prostu jak koń siedziałem codziennie i jak pisałem wcześniej -> grałem co leciało . Rozegranych było  aż 77 rynków z czego aż 21 rynków na minus . Jeszcze wczoraj miałem grać finał Męski , ale panie już mnie tak wykończyły ze odpuściłem sobie . Fotkę z kobiecego turnieju zamieściłem już wczoraj . To chyba tyle na tym etapie podsumowania . 

Już niedługo kolejne zmagania  w ATP Tour – Miami , WTA Tour – Miami . O płynności nie muszę się martwić prędzej o czas .  Do usłyszenia po kolejnych turniejach . 

post-2296-0-18125900-1427084973_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta
  • 2 months later...
Napisano (edytowane)

Witam ponownie .

Po ponad 2 miesięcznej przerwie (  złamanie kończyny dolnej ) postanowiłem w dalszym ciągu prowadzić swój dziennik . Mając dużo czasu na przemyślenia postanowiłem spróbować czegoś innego . Oczywiście w dalszym ciągu będę sie skupiał na Tenisie i piłce nożnej , ale już w mniejszym stopniu .

Nowe podejście do Tradingu Sportowego to nic innego jak inwestycja , inwestycja długoterminowa . Nowe spojrzenie polega na ustalonym z góry zysku procentowym który muszę wygenerować w każdym miesiącu gry . Dodatkowo w każdym miesiącu będę dokładał kwotę z początku miesiąca .  Tą inwestycję zaczę od następnego miesiąca . Czas Inwestycji sięga nawet  5 lat . 

Przykład : 100ł + 12% = 112ł      ( pierwszy miesiąc )

: 212ł + 12% = 237.44 ( kolejny miesiąc ) 

: 337.44 + 12% = 377.93 ( kolejny miesiąc ) 

Całą tabelkę mam rozpisaną w arkuszu kalkulacyjnym i mam sztywne zasady . Sam jestem ciekaw czy wytrzymam tą presję po np. 12 miesiącach gdzie stawki dochodzą nawet do 2000ł miesięcznie . Dodatkowo muszę znaleźć  rynki do takiej gry . Jestem dobrej myśli gdysz więcej czasu posiwięce na  szukaniu okazji w danym miesiącu niż na bezmyślne granie każdego rynku !!! . Wszystkie staty i fotki z BF na koniec każdego miesiąca . Muszę uspokoić swoją grę bo emocje to zły doradca . Jednocześnie zaczynam czytać sobie książki o tematyce Inwestowania w akcje spółek gdyż nie ukrywam ze w przyszłości chciałbym spróbować swoich sił na ->   http://www.lse.co.uk/  .  Czas pokaże czy moje przemyślenia okażą się słuszne i czy dotrwam do zakładanego celu .  

Pozdrawiam . 

Ps. jeśli ktoś próbował takiego rodzaju gry to chciałbym aby podzielił się   wskazówkami i swoimi  przemyślenia . 

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.