Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 506
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Osiek a możesz zrobic wykres za sam wrzesień? Tylko te kilkadziesiąt rynków tenisa? Coś jest nie tak, skoro notujesz zysk za cały miesiąc 118f a następnie 1 października jednym (!) rynkiem robisz gre

Czas na  podsumowanie i  uporządkowanie mojej gry , rynków . Zacznę  od początku .   Grę zacząłem  od 7 marca i od tego dnia będę prowadził swój dziennik .  Dziennik ten ma służyć do prowadzenia sta

Urlop , urlop i po urlopie !!!  Czas wracać do pracy .   Zbliża sie koniec miesiąca   września . Czas na podsumowanie moich zysków/strat  .     Jak widać miesiąc zamykam na + . Ale może zaczym będ

Posted Images

Hej Osiek. Na wstepie - bardzo ciekawy blog. I ja zaczynam ineteresowac sie gra pre-play i probuje swych sil w tej dziedzinie. Czym kierowales sie grajac powyzsze spotkanie? Moglbys opisac ten trading?

Hej ...  ostatnia fotka to gra in-play . Co do gry in-play to nie ma tu zadnych sztuczek . Oglądasz spotkanie  czekasz na odpowiedni moment wejscia i Lay -> aktualny kurs. Jak zmienią sie kursy sprzedajesz i masz zysk/stratę . Nie wiem co Ci jeszcze napisać , ale jak zaczniesz obserwować rynki np. tenisa in-play  ( chyba wszyscy tradują tenis ) to sam zobaczysz jak " latają " kursy na rynkach . 

Ostatecznie zakonczyłem grę z zyskiem 35.50 ł . Jutro kolejny dzień zmagań . 

post-2296-0-20417000-1378485940_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Troszkę obserwowałem rynek tenisa Azarenka - Pannetta . Rynek zaliczam do minusowych gdyż wypracowałem stratę . Dobrym prognostykiem jest to ze juz miałem prawie + 40 ł zysku , ale jeszcze chyba moja psychika jeszcze nie jest gotowa bo czekałem " na cud " . To oczywiscie błąd !!!! 

post-2296-0-27212200-1378499340_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Ostatnie kilka dni to zyski I straty na moim koncie . Oczywiscie krałem tylko rynki tenisa i krykieta. Niestety muszę jeszcze nuczyć sie wychodzenia z rynku z zyskiem. Problem polega na tym ze nie potrafie wyjsc  jak wypracuje zysk. Pazerność to jest zło .  Dobrym przykładem jest wczorajszy finał kobiet . Miałem wygenerowany zysk ok + 80 , a ostatecznie pozostało 25 ł.  Wiadomo lepsze to niz strata , ale jeszcze muszę poukładac sobie wszysko w głowie.

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Po dłuzszej przerwie postanowiłem wrócic do tematu i kontynuować wpisy . Nie wiem czy to dobry pomysł ( jakoś nie widac nowych tematów ) , ale mam nadzieje  ze wpisy pozwolą mi na uspokojenie mojej gry jak i lepszym doborze rynków. Program którego uzywam to  " Cymatic " . Postanowiłem jeszcze nie inwestować kasy na program " BetAngel " . Jezeli bedzie wszystko grało to napewno taka inwesycja nastąpi .  

Rynki które mnie beda interesowały to :

1. krykiet  -> in-play , pre
  2. tenis     -> in-play , pre
  3. piłka    -> pre –play ( CS i MO )
  4. NFL    -> in – play

Jak widać interesują mnie tylko płynne rynki . Zastanawiam sie jeszcze nad rzutkami , ale muszę jeszcze poobserwować jak i co . Podsumowania bede robil raz w tygodniu . A na koniec miesiąca zestawianie miesięczne . Swoją grę chyba rozpoczne od Listopada ( jeszcze zastanawiam sie ) . Oczywiscie bede staral sie opisac kazdy rynek który bedę grał .

Moze parę słów o banku . Bank który posiadam na gre  to : 1000 ł .

- wejscia in-play 5-6% banku ( zobowiazanie ok 50-60 ł )

- wejscia pre-play  30-35% banku ( zobowiazanie 300-350 ł ) 

Cały czas zastanawiam sie nad % wejscia w rynek . Muszę jeszcze to przemyśleć i jezeli bedzie potrzeba to skorygować w/w  % wejscia w dany  rynek .  

Załozenia : 600 f miesiecznie ( jezeli bedzie mniej to też sie nie obrarzę ) . Generalnie chciałbym własnie tyle zarabiać . Jako osoba pracująca bedzie to fajny dodatek do pensji .

Pozdrawiam ....  

Odnośnik do posta
  • 10 months later...

... Cóż tu pisać w pierszym poście po kolejnym powrocie do gry na BF .  BF jest gorsza niż papierory !!! fajki rzuciłem jakieś 3 lata temu , a na BF siedzę do dzisiaj !!!  hehehe  ...

Może zacznę od tej złej strony gry . Od początku jak jestem na forum zaczołem również grą nan BF . Po wielkich wygranych i poraszkach mam nadzieje przyszedł czas na bardziej mądrzejszą grę . Od razu powiem ze chciałbym odzyskać kasę którą przegrałem i to będzie dla mnie póki co cel nr. 1 . Nie stawiam sobie jakiejś bariery czasowej bo zależy mi na odrobieniu strat . Zamieszczam równiż scan z całym podsumowaniem ostatnich lat od 2012 roku do Września 2014 . Oczywiście to jest info dla mnie i to właśnie ma mnie motywować do lepszego zarządzania kapitałem . 

post-2296-0-30108800-1409908613_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta

Na stronie nie da się sprawdzić p/l za tak długi okres. Sam możesz się o tym przekonać - zobacz czy masz tam jakikolwiek rynek z 2012, ba 2013 roku. Musisz napisać do nich to Ci udostępnią dane o p/l.

Odnośnik do posta

Na stronie nie da się sprawdzić p/l za tak długi okres. Sam możesz się o tym przekonać - zobacz czy masz tam jakikolwiek rynek z 2012, ba 2013 roku. Musisz napisać do nich to Ci udostępnią dane o p/l.

ok. wiec to co widzimy po wybraniu dat które nas interesują to co to jest ? 

Odnośnik do posta

Wiec tak , napisałem do supportu i sam jestem ciekaw jak to faktycznie wygląda . 

Wracając do mego skrobania ...  kontynuacje wpisów bedę prowadził systematycznie . Przypomnę ze blog ten bedzie słuzył mi jako notatnik  do przemyśleń .  Początkujący w Tradingu myśle , ze nie znajdą tutaj nic ciekawego . Jest naprawdę dużo bardziej wartościowych blogów na tym forum .  

Może małe podsumowanie tych kilku dni . 

Oczywiście gra in-play  i pre .

Rynki do gry in-play to : krykiet , tenis .  

Rynki do gry  pre :  piłka nożna . 

P/L wygląda całkiem fajnie za ostatnie 6 dni . Napawa mnie to optymizmem na dalsze moje podboje rynków . 

Fotka poniżej pokazuje największy osiągnięty zysk w moim wykonaniu . Niestety nie posiadam wykresu z tego rynku , ale takich właśnie rynków trzeba szukać do gry in-play . Wejsicia i wyjścia widac doskonale . Dodam ze nie posiadam jakiejś tajnej strategii do gry  lecz w dużej mierze obserwuję rynek i czekam na przełamania zawodników/zawodniczek . Wtedy następuję Back i Lay równocześnie i oddawanie kursów ze strata lub zyskiem . W tenisie po ocenie rynku i wejściu in-play oddanie kursów następuje po rozegraniu 1-2 piłek . 

Jeżeli chodzi o krykieta to gra  in-play wygląda tak jak jeden z kolegów pisał na forum . Z regóły wejścia w rynek po wicketach i dodatkowo szukanie i czekanie na swingi . Z moich obserwacji wiem ze zdarzają sie często . Swing polega na drastycznym spadku kursu około o 10-15 tików i powrocie do kursu wcześniejszego po dosłownie kilku sekundach .  W krykieta gram wszystki rynki : Test , ODI , T20 . 

Dodam ze w przyszłym tygodniu wybieram sie na wakacyjny odpoczynek więc będzie przerwa w pisaniu ok  14 dniowa . 

post-2296-0-97670000-1409983228.jpg

post-2296-0-56152900-1409983402_thumb.jp

Odnośnik do posta

Mam trochę czasu wiec trzeba coś skrobnąć ... 

Wczoraj oglądając mecz Krykieta  West Indie - Bangladesh  widać fajny nawet bardzo fajny wzrost na rynku Win w pierwszym dniu  gry .  Dobrym momentem wejścia było wejście z kursem  w granicach  1.40  i odsprzedarzy z kursem  1.80 , 1.85 . W tych widełkach miałbym czysty zysk . Niestety tylko obserwowałem rynek .

Po zakończeniu 2 dnia gry postanowiłem wejśc w rynek  in-play z Back  Bangladash .

Kursy oscylują w granicach 170.00 , 190.00 . Oczywiście wejście jest za syboliczne pieniążki ponieważ nie wiem jak ten rynek sie ułoży . Jednak bedę bacznie obserwował ten rynek i pieniążki które tam zainwestowałem . 

post-2296-0-30015000-1410062275_thumb.jp

Edytowane przez osiek
Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.