Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Bartas89 Adventure Trading

Promowane odpowiedzi

Dzisiaj zagrałem tylko jeden rynek. Rano wszedłem w MO fińskiej ligi w meczu Honka-Mariehamn. Kupiłem back na Honkę po 1,99, a potem musiałem sprzedać ze stratą -2,94E. Zupełnie nie rozumiem dlaczego tak kurs poszedł do góry skoro u wszystkich buków leciał w dół. Dobrze, że wyszedłem odpowiednio szybko bo potem kurs skoczył do poziomu 2,18 (sic!), a ja wyszedłem po 2,04. Chory rynek i tyle, ale cóż i takie się będą zdarzać ;)

post-1770-0-51495600-1341351091_thumb.pn

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 331
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bartas, mam kilka uwag odnosnie twojej gry - jak chcesz to je przemysl, jak nie to olej 1. Twoje redy sa wieksze od greenow i generalnie przeszkadza ci to isc do przodu - w ciagu tygodnia nie m

Kontynuje swoją wczorajszą dobrą passę. Na 10 zagranych rynków tylko jeden na małym minusie. Dzisiaj grałem bez tickoffseta. Z jednej strony przyniosło mi to większy zysk, niż zwykle na niektórych ryn

W dniu dzisiejszym zawieszam pisanie bloga na czas nieokreślony. Idzie mi do dupy i ciągle tracę kasę. Patrzę jak inni użytkownicy robią greeny czy to mniejsze czy to większe, a ja ciągle redy i bardz

Posted Images

Bartas na moje oko, ten rynek nie był jakiś dziwny. Nie mam przy sobie wykresu, żeby wrzucić, ale faktycznie do rana dnia wczorajszego można było obserwować spadki, lecz potem utworzył się tzw boczniak i patrząc nawet na tabele oraz ostatnia grę można było domniemywać, że to raczej koniec spadków. Dodatkowo zaczęły się pojawiać delikatne "ząbki na wykresie", zwiększały obroty jak kurs szedł w górę o 1/2 ticki. Rynek był ogólnie dobry do skalpowania przez praktycznie cały dzień, aż mniej więcej na godzinę przed meczem nastąpiło wybicie tak jak piszesz do okolic 2,20 ;)

Odnośnik do posta

Wczoraj nic nie tradowałem i zrobiłem sobie dzień przerwy. Za to dzisiaj zagrałem dwa mecze pre play w eliminacjach ligi europejskiej. Oba wyszły na plus, chociaż żałuje, że nie zagrałem grubiej pierwszego meczu (Tracid88 pozdrawiam;)) bo wtedy green byłby naprawdę okazały :)

Obydwa mecze były zagrane na spadki. Aha w nocy jeszcze grałem na spadki Kerber ale rano widząc zastój wolałem nie ryzykować i wyjść z minimalnym greenem.

post-1770-0-93251800-1341520713_thumb.pn

post-1770-0-42820700-1341520723_thumb.pn

Podsumowując:

Stabaek back za 2,86, a potem lay za 2,72: +2,44E

FK Baku back za 1,41, a potem lay za 1,38: +2,69E

Kerber back za 1,72, a potem lay za 1,71: +0,22E

Łącznie: +5,35E

Odnośnik do posta

Dziś kolejny dzień na plus co mnie bardzo cieszy :) Znów zagrałem dwa rynki piłki nożnej pre play. Na meczu Anglików U19 ustawiłem sie już w nocy, ale rano nie skupiło mi do końca całej stawki. Mimo wszystko wyszedłem rano na plus.

post-1770-0-43378700-1341604333_thumb.pn

Potem zdecydowałem się jeszcze na wejście backiem na Limerick w Irlandzkiej drugiej lidze i znów mogłem robić greena.

post-1770-0-84685700-1341604429_thumb.pn

Podsumowując:

Back Anglia U19 za 1,78, a potem lay za 1,75: +1,93E

Back Limerick za 2,16, a potem lay za 2,12: +2,33E

Łącznie: +4,26E

Odnośnik do posta

A że tak pozwolę sobie spytać:

na ile godzin przed meczem wchodzisz w dany rynek?

jak określasz, czy płynność na rynku będzie wystarczająca?

Ładne greeny ;)

Pozdrawiam!

Odnośnik do posta

A że tak pozwolę sobie spytać:

na ile godzin przed meczem wchodzisz w dany rynek?

jak określasz, czy płynność na rynku będzie wystarczająca?

Ładne greeny ;)

Pozdrawiam!

A to różnie z tym bywa kiedy wchodzę. Często ustawiam się w nocy, żeby rano móc wyjść. Kiedy rano wyjdę z danego rynku to sprawdzam następne i jak widzę okazję to wchodzę. Chociaż ogólnie nie wchodzę w rynek na dwie godziny przed rozpoczęciem. Co do płynności to gram na razie w miarę małymi stawkami więc płynność rzędu 4k, 5k na zespół wystarczy mi żeby bezpiecznie wyjść. Pozdro :)

Odnośnik do posta

Dzisiaj znów na zielono :-) Zagrałem parę rynków pre play w tym także kilka w czasie przerw. Wszystkie wyszły na zielono co mnie bardzo dobrze nastraja na przyszłość ;-)

post-1770-0-58206100-1341702513_thumb.pn

Jeszcze na koniec wszedłem na rynek MLS i także udało się uzyskać greena.

post-1770-0-41507700-1341702651_thumb.pn

Łącznie: +5,90E

Odnośnik do posta

Tak sobie obserwowałem z rana ten rynek i wykres wyglądał obiecująco. Trend spadkowy na Sport Recife na 10h przed meczem był dosyć wyraźny ale jak widać później poszło to w inną stronę.

Odnośnik do posta

Tak sobie obserwowałem z rana ten rynek i wykres wyglądał obiecująco. Trend spadkowy na Sport Recife na 10h przed meczem był dosyć wyraźny ale jak widać później poszło to w inną stronę.

Poźniej to wogóle jakis hardcore był...Dobrze, że wyszedłem tylko z takim redem bo mógłby być jeszcze większy bo kurs na pół godziny przed meczem kręcił się w granicach 2,44-2,46 :shock:

Odnośnik do posta

bardzo dobrze, ze pociales i nie czekales na powrot kursu. teraz widac, ze takiego reda bedzie latwiej odrobic niz gdybys trzymal i oddawal po 2.44

Odnośnik do posta

Wczoraj w nocy wszedłem na jeden rynek tenisa i dzisiaj mogłem cieszyć oko ładną zielenią :) Wszedłem w ten rynek przy płynności trochę powyżej 2k. Gdy wychodziłem płynność była na poziomie 21k. Dlaczego to piszę... Otóż zauważyłem, że największe zyski czerpię ze spotkań pre play tenisa bądź piłki nożnej gdzie stosunkowo jest niewiele pieniędzy. Gdy jest bardzo duża płynność jak np podczas spotkań EURO 2012 ciężko mi było wyjść z zyskiem. To takie moje spostrzeżenie na przyszłośc.

post-1770-0-19866300-1341951772_thumb.pn

Łącznie: +5,17E

Odnośnik do posta

bardzo ladnie, o to chodzi. dodam od siebie takie spostrzezenie na przyszlosc: w takie rynki nie wbijesz za kilka tysia, a rynki takie jak erło na to pozwalaja. ale to na przyszlosc ;)

Odnośnik do posta

bardzo ladnie, o to chodzi. dodam od siebie takie spostrzezenie na przyszlosc: w takie rynki nie wbijesz za kilka tysia, a rynki takie jak erło na to pozwalaja. ale to na przyszlosc ;)

Tak wiem yavor, tylko, że jeszcze nie mam kapitału zeby wchodzić za kilka tysiecy ;) Ale mam nadzieję, że w przyszłości bedę miał :)

Edytowane przez Bartas89
Odnośnik do posta

Wczoraj w nocy wszedłem na jeden rynek tenisa i dzisiaj mogłem cieszyć oko ładną zielenią :) Wszedłem w ten rynek przy płynności trochę powyżej 2k. Gdy wychodziłem płynność była na poziomie 21k. Dlaczego to piszę... Otóż zauważyłem, że największe zyski czerpię ze spotkań pre play tenisa bądź piłki nożnej gdzie stosunkowo jest niewiele pieniędzy. Gdy jest bardzo duża płynność jak np podczas spotkań EURO 2012 ciężko mi było wyjść z zyskiem. To takie moje spostrzeżenie na przyszłośc.

post-1770-0-19866300-1341951772_thumb.pn

Łącznie: +5,17E

ładny Greenik idzie coraz lepiej u mnie 2 ostatnie dni tragedia albo na 0 albo red chyba bedzie trzeba przystopowac

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.