Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Próba wyłudzenia danych Betfair - maile

Promowane odpowiedzi

Panowie uważajcie! 

Dziś rano jakiś kretyn puścił mailing. Nie wiem skąd miał dane, bo i ja otrzymałem wiadomość. Od razu coś mi nie grało - mało profesjonalna wizualizacja mailingowa. Dość krótka, a przekierowanie generowało inny link.

Nie wpisujcie danych (loginu i hasła) wchodząc z ich linku. Najprawdopodobniej przechwycają je. 

Poniżej screeny jak to wygląda:

post-2-0-09530200-1416560521.jpg

post-2-0-02452900-1416560522_thumb.jpg

post-2-0-75184900-1416560522_thumb.jpg

Widać cały czas tą samą godzinę, a wszystkie mecze po środku w boksie są takie same. Strona wygenerowana do kradzieży danych osobowych, loginów itd. 

Dajcie znać czy ktoś jeszcze otrzymał taką wiadomość... Ciekawe skąd wziął się ten spam. 

PS: Mailing wysłany z domeny związanej również z unibetem. Także to muszą być "profesjonaliści". 

Odnośnik do posta

Panowie uważajcie! 

Dziś rano jakiś kretyn puścił mailing. Nie wiem skąd miał dane, bo i ja otrzymałem wiadomość. Od razu coś mi nie grało - mało profesjonalna wizualizacja mailingowa. Dość krótka, a przekierowanie generowało inny link.

Nie wpisujcie danych (loginu i hasła) wchodząc z ich linku. Najprawdopodobniej przechwycają je. 

Poniżej screeny jak to wygląda:

attachicon.gif1.jpg

attachicon.gif2.jpg

attachicon.gif3.jpg

Widać cały czas tą samą godzinę, a wszystkie mecze po środku w boksie są takie same. Strona wygenerowana do kradzieży danych osobowych, loginów itd. 

Dajcie znać czy ktoś jeszcze otrzymał taką wiadomość... Ciekawe skąd wziął się ten spam. 

PS: Mailing wysłany z domeny związanej również z unibetem. Także to muszą być "profesjonaliści". 

....powitała mnie taka wiadomość także w SPAMIE....mogli się chociaż postarać i użyć języka angielskiego bo nie pamiętam abym cokolwiek dostał w języku polskim....

Odnośnik do posta

...powitała mnie taka wiadomość także w SPAMIE....mogli się chociaż postarać i użyć języka angielskiego bo nie pamiętam abym cokolwiek dostał w języku polskim....

A i najważniejsze...posiadam parę e-maili...i powyższą wiadomość uzyskałem na aktualnie używany z gmail..natomiast wszystkie e-maile od prawdziwego BETFAIR'a otrzymuję na inny użyty przy rejestracji...

Odnośnik do posta

Pytanie skąd mieli Wasze e-maile

Ja e-maila na który dostalem wiadomosc uzywalem przy rejestracji tutaj i do innych for bukmacherskich...ale napewno nie do BF i innych buków...

Odnośnik do posta

http://www.forum.bukmacherskie.com/f16/phishing-wyslany-na-adres-mailowy-uzywany-tylko-na-tym-forum-114237.html

Nie wiem czy można linka podac, ale podałem...

Nie dotyczy to tylko betfair. 

jakieś dwa miesiące temu dostałem podobny email, właściwie identyczny z beclick, też był w spamie.

Edytowane przez wojciech_21
Odnośnik do posta

Też otrzymałem takiego maila. Generalnie w ostatnim czasie pojawia się co raz więcej tego typu maili, akurat odnośnie BF otrzymałem pierwszy raz, jednak rzekome ''zmiany regulaminów" u buków  stają się standardem jeśli chodzi o phishing

Odnośnik do posta

Wysylali do wiekszosci ja dostalem po angielszczansku. :)

Nawet jesli przechwyca dane to kasy raczej Ci nie zawina z konta ;)

Edytowane przez Kido
Odnośnik do posta

Wysylali do wiekszosci ja dostalem po angielszczansku. :)

Nawet jesli przechwyca dane to kasy raczej Ci nie zawina z konta ;)

a własnie ze jest mozliwe, wystarczy ze maja jakies swoje konto na betfair moga wystawic kase po oplacalnym dla niech kursie na jakims bardzo malym rynku a z 2 konta (przchwyconego) skupic za all-in i juz pieniazki wyprane :)

Odnośnik do posta

Dlatego warto używać Google Authenticator. Nawet jak wykradną hasło to i tak nie zalogują się do konta BF bez podania kodu jednorazowego. Polecam!

Edytowane przez biedak
Odnośnik do posta