Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

• 0

Czy jest jakaś grupa szkoleniowa sport traderów?

Kwinto

Pytanie

16 odpowiedzi na to pytanie

Promowane odpowiedzi

• 0

Jestem za. ale potrzebny jest ktoś doświadczony, mnie głównie interesują podstawy, wpojenie ich. 

Jestem też w kraju gdzie betfair jest zakazany i nie ma opcji nawet wejścia na tą stronę ale wydaję mi się że matchbook będzie działać :)

Odnośnik do posta
  • 0

Drogi iwestorze mam kilka podstawowych pytań by się upewnić?

Przykład czysto hipotetycznie:

Mecz: Newcastle United-Crystal Palace na ten weekend, kursy patrze z betcenter.

1. 1,90 X 3,45 2 3,8

Przykładowy wiem że kurs spadnie na wygrana Newcastle przed meczem i kupuje go 5 dni przed meczem i będę chciał go sprzedać godzinę przed meczem.

Co kupuje-bo tutaj nie do końca rozumiem.

2. druga hipotetyczna sytucja kurs przed meczem urośnie na Newcastle czyli logiczne, spadnie na Crystal

co kupujemy.

3.Sytuacja trzecia kolejny mecz kursy 1 1,57 x 4 2 5,5

Według kursu jest faworyt.

Zaużmy że mecz wygrają 2-0.

ale kupujac zakład live przed meczem po 1,57 spodziewam się że ten mecz początkowo będzie taką próbą sił, będzie się coś działo ale niezbyt wiele.

stawiam że przez pierwsze 30-40 minut nie padnie bramka.

Wiadomo kurs na 1 będzie rósł do 1,8 np.

Spodziewam się ze w drugiej połowie rozstrzygną mecz na swoją korzyść

Czy da się na tym zarobić.

co kupujemy???? 

Jeśli ktoś mógłby odpowiedź będę wdzięczny.

Pozdrawiam.

Odnośnik do posta
  • 0

Po pierwsze zły dział, co mają rynki tradera do grup szkoleniowych? Po drugie widać, że jest dział "pytania i odpowiedzi", czy też "edukacja tradera". Po drugie raczej trzeba samemu poczytać o rynkach na blogach których jest tu multum i próbować za drobne. 

Co do pytań... 

Ad. 1 Kupujesz back newcastle i oddajesz lay newcastle,

Ad. 2 Kupujesz lay i oddajesz back

Ad. 3 Kupujesz lay i oddajesz back

Edytowane przez cashis
Odnośnik do posta
  • 0

Rozumiem Ciebie Specjalistą, ale patrząc z perspektywy kursów, szkoleń, które miałem, kontakt z ludźmi którzy są specjalistami w danej dziedzinie ułatwił mi zaliczenie tych szkoleń.

Pamiętaj, zawsze jest ktoś lepszy.Co oznacza że zawsze może ktoś Cię zagiąć.

kto pyta nie błądzi.

i Zawsze ktoś zaczyna od początku więc byciem aroganckim jest chyba nie taktowne albo poczucie wyższości nad kimś.

Dziękuje serdecznie za odpowiedzi specjalisto.Pozdrawiam

Edytowane przez Kwinto
Odnośnik do posta
  • 0

Raczej chodziło mi o to, że jeśli wiecej osób będzie miało taki problem jak ty to zajrzy do działu dla początkujących, ew odpowiedzi i pytania bo to jest prawidłowy dział, no offense :)

Odnośnik do posta
  • 0

Domyślam się że pewnie szybciej chwytasz pewnie pewne rzeczy ode mnie i ja lubię także być pewnym czegoś.

Też się nie gniewam. bo uważam że to nic nie da i nie szukam zwady.

a temat założyłem w złym dziale przez nieuwagę-mój błąd.

Pozdrawiam :)

Odnośnik do posta
  • 0

Przykład czysto hipotetycznie:

Mecz: Newcastle United-Crystal Palace na ten weekend, kursy patrze z betcenter.

1. 1,90 X 3,45 2 3,8

Przykładowy wiem że kurs spadnie na wygrana Newcastle przed meczem i kupuje go 5 dni przed meczem i będę chciał go sprzedać godzinę przed meczem.

Co kupuje-bo tutaj nie do końca rozumiem.

2. druga hipotetyczna sytucja kurs przed meczem urośnie na Newcastle czyli logiczne, spadnie na Crystal

co kupujemy.

3.Sytuacja trzecia kolejny mecz kursy 1 1,57 x 4 2 5,5

Według kursu jest faworyt.

Zaużmy że mecz wygrają 2-0.

ale kupujac zakład live przed meczem po 1,57 spodziewam się że ten mecz początkowo będzie taką próbą sił, będzie się coś działo ale niezbyt wiele.

stawiam że przez pierwsze 30-40 minut nie padnie bramka.

Wiadomo kurs na 1 będzie rósł do 1,8 np.

Spodziewam się ze w drugiej połowie rozstrzygną mecz na swoją korzyść

Czy da się na tym zarobić.

co kupujemy???? 

Jeśli ktoś mógłby odpowiedź będę wdzięczny.

Pozdrawiam.

Odnośnik do posta
  • 0

Ticker mania- żaden problem. mogę utworzyć grupę.Nie ma problemu, od wczoraj bawie się w to na kartce i pewnie gdyby jakiś dobry trader odezwałby się nie uwierzyłby w to ze sporo można by było zarobić na tym.

Jeśli chcesz mam pewien pomysł, Wątpie by ktoś kto zarabia tysiace euro zainteresowałby się tym by wesprzeć kogoś kto jest na początku.

Pracowałem kiedyś u buka. i widzę że nic się nie zmieniło w kwestii kursów. ale nie sądziłem że będzie można na tym zarabiać.Nawet pierwsze mecze z rana dały by mi zysk czysto teoretycznie juve albo bilbao, miałem swoje dobre i trafne typy.

Jak coś zapraszam chętnych do współpracy.Szczerze nie znam żadnych pojęć dotyczących gry obstawiania. Ale jeśli chodzi o statystyki i tu podkreślam piłka nożna. mogę się zmierzyć nawet z najleprszymi oficjalnie. DWa razy z rzędy wytypowałem najlepszego króla strzelców wielkich imprez gdzie zarobiłem dobre pieniądze na bukmecherce(mam na to dowodyw postaci kuponów i nie typowałem innego),ale wiem że jest już inna opcja zarobienia pieniędzy.

Nie jestem pewny niczego ale jak najbardziej jestem zainteresowany wspólpracą z grupą-burza mózgów jest lepsza niż walka w pojedynkę, bo każdy może mieć inne spostrzeżenia.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta
  • 0
Dnia 30.04.2016 at 08:31, Kwinto napisał:

Kwinto, nieco postaram się rozjaśnic co i jak należy robić w tych przypadkach co podałeś. 

Syt. 1. 

Jeżeli uważasz, że kurs na gospodarzy spadnie kupujesz zakład Back Newcastle po kursie 1,9. W momencie gdy kurs spadnie, np. do 1,84 musisz zakład skontrować, czyli postawić akład przeciwny, by mieć pewny zysk, nieważne która z drużyn wygra. W tym momencie musisz zagraćzakład Lay Nawcastle po kursie 1,84/1,85 by zrobić tak wany hedge. Możesz to zrobić za pomocą strony (jest takie żółte tło ponad kursami) albo za pomocą dowolnego programu wspomagającego trading. Po takim zagraniu masz zysk niezależnie od wyniku spotkania.

Syt. 2. 

Jeżeli uważasz, że kurs na Newcastle urośnie, kupujesz najpierw Lay Newcastle po kursie 1,9/1,91. W momencie gdy kurs urośnie Nam np. o 2,02 robisz kontre kupując Back Newcastle. Analogicznie w sumie do syt. 1 się wszystko dzieje.

Syt. 3. 

Uważasz, że nie będzie bramki, kurs z 1,57 urośnie, a potem oni i tak wygrają mecz. Aby zarobić musisz zagrać tak: Lay po 1,57 bo kurs urośnie (wg. Ciebie). W momencie gdy mamy 30-40 min i nie ma bramki kontrujesz kupując Back powiedzmy po kursie 1,8. W tym momencie mamy już zysk niezależnie od wyniku. Ale Ty uważasz, że w drugiej połowie oni wygrają. To kupujesz na tą drużyne Back (powiedzmy po 1,85) i albo czekasz na bramke dla tej drużyny i oddajesz zakład od razu grając Lay po kursie powiedzmy 1,2, albo trzymasz zakład do końca. 

Mam nadzieję, że mniej więcej wsystko jasne. Oczywiście trzeba pamiętać, że wszystko może pójsć odwrotnie jak myśleliśmy (szczególnie w 3 syt. możemy dużo stracić), wtedy nie mamy zysku, tylko stratę ale zagrania są identyczne.

Odnośnik do posta
  • 0

a gdzie są dobre możliwości jeśli chodzi o rynek i co polecacie-znam się uważam na piłce... lubię także hokej głównie nhl. Jak wygląda rynek.

nhl, bundesliga, Ligue 1 i 2???

Odnośnik do posta
  • 0

Ogólnie jeśli chcesz grać przed meczem to kasa jest tylko na głównych ligach najwięcej u Angoli, mniej w Bundeslidze, Serie A i Liga BBVA no i może Ligue 1, a mniejsze ligi i 2 ligi to raczej mało kasy i spore luki na laaderze. Nhl tym bardziej bieda i tam nawet na żywo ciężej pograć. Jeśli chcesz grać na żywo to kolejność taka sama tyle że kasy więcej.

Odnośnik do posta