Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Premium Charge

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 175
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

wg, regulaminu: Opłaty premium zgodnie z regulaminem betfair nie mogą przekroczyć 20% zysku brutto z poprzedniego tygodnia. W praktyce nie wiem czy jest to do konca prawda....Otoz 3 tygodnie t

a zapomnialem dodac, ze te 20% o ktorych mowa brane jest pod uwage jedynie do tygodnia z ktorego premium jest naliczane. Bilans zyskow nie musi sie wcale wyrownac. Jedyna opcja zebys nie zaplacil Pr

tak jak pisalem - "moge sie mylic", bo w sumie nigdy az tak mnie to nie interesowalo ( zabieraja w srode i tyle w temacie ) i "niech mnie ktos poprawi jesli sie myle." wnioskuje wiec, ze wiesz lepiej,

Posted Images

Grzech do pewnego momentu mozna kombinowac. Gdy jednak zaczynasz walic grubiej nie ma to sensu. Trzeba polubiec pc choc jest ciezko. Tak jak mowi Samuel - jak zablokuja to juz mogila. Traktuj to jak zwykly podatek od zwyklej pracy. Pzdr i gratuluje wynikow :D

Odnośnik do posta

Dzięki Panowie za odpowiedzi, chyba faktycznie trzeba dać sobie spokój z zakładaniem nowych kont. Lepiej mieć 80% wypracowanych zysków niż nie mieć nic.

Scorpi - proponujesz, żeby robić zwykłe bety i w dłuższej perspektywie czasu wychodzić na nich na zero. Działasz w ten sposób? Jak to wygląda u Ciebie?

Jeszcze jedna sprawa, dziś przed południem odjęli mi PC i od razu zwrócili. Wie ktoś z Was o co chodzi?

post-202-0-33466300-1352912856_thumb.jpg

Odnośnik do posta

a czy ktos probowal grac rownoczesnie na rynkach ktore odpowiadaja temu samemu zdarzeniu? Mam tu na mysli CS 0-0, o/u0.5 oraz next goal. jesli uda sie slapac na przyklad Back 0-0 po kursie 10.5 i lay o/u0.5 po 10 to grajac konkretna stawka wyrabiamy spora prowizje a zyski z jednego rynku wyrownuja nam straty na drugim.

Odnośnik do posta

a czy ktos probowal grac rownoczesnie na rynkach ktore odpowiadaja temu samemu zdarzeniu? Mam tu na mysli CS 0-0, o/u0.5 oraz next goal. jesli uda sie slapac na przyklad Back 0-0 po kursie 10.5 i lay o/u0.5 po 10 to grajac konkretna stawka wyrabiamy spora prowizje a zyski z jednego rynku wyrownuja nam straty na drugim.

to jest niedozwolone według betfair, mimo że nigdzie nie mają tego w regulaminie, to mimo wszystko za to może iść blokada konta albo nawet odjęcię jakiejś kasiory którą oni stwierdzą że zaoszczędziłeś na unikaniu PC

Odnośnik do posta
  • 9 months later...

Mam pytanie odnosnie PC. Troche jestem leniwy i nie mam czasu teraz szukac. Moze ktos by mi mogl odpowiedziec szybkie tak lub nie.  :D

Zalozmy ze w 1 tygodniu mam bilans -500 a tydzien pozniej +500. Place wtedy Premium czy traktuja to jakbym byl na zero i nic nie biora?

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

@mjablonski2

Wydaje mi się, że za pierwszy tydzien nie płacisz, ale za drugi płacisz już norlamnie od tych 500e.

Ja też mam pytanie, bo od niedawna płacę PC, tylko za cholerę nie wiem jak oni liczą te 20%. Rzućcie okiem na screen poniżej:

post-579-0-58244900-1382697696_thumb.jpg

Jeśli przyjąć, że to 210,56 F to 100% zarobionej w tym tygodniu gotówki, to moje PC powinno wynieść około 42 e, tak?? Tymczasem pobrali 32,84 F, co stanowi około 16%. To się powtarza tydzień po tygodniu i rzadko kiedy zahaczam nawet o  17%... 

Może ktoś mi wyjaśnić o co w tym chodzi? Bo prowadzę własne tabelki w excelu i nie za bardzo wiem jak klasyfikować te ich obliczenia.

Odnośnik do posta

Dobre pytanie. Też kiedyś się nad tym zastanawiałem i wyszło mi tak:

Total charges % ( lifetime profile) -(odjąć) total charges %( last week) i wychodzi nam 16,38 %.

32,84 stanowi ~~ 16,38 % z 210,56 czyli jakby wszystko się zgadza.

Pozostałe ~~ 5 % płacisz każdorazowo po rozliczeniu rynku.

Edytowane przez bartoli
Odnośnik do posta

U mnie po dodaniu Total Charges (last week) + Premium Charge Applied wychodzi równo 20%. 

Pytanie dlaczego Total Charge (last week) stanowią około 3,33% (a nie 6,5% prowizji z rynku). Wygląda więc na to, że PC jest obniżone o wartość opłat o jakie podniesiono ogólne prowizje z rynku. W przypadku Polski jest to 1,5%. 

Odnośnik do posta

Ja kiedyś ich o to pytałem i dostałem taką odpowiedź

Thank you for your e-mail.

I have attached a statement showing all markets in which you generated commission. Please note that commission paid and commission generated are 2 completely different things; when you pay £10 in commission you have only generated £5 as this was generated by yourself and the person who you were placing your bet against. The same goes when you lose a bet, if you lose £100 then we have an fixed implied commission rate of 3.5% (£3.50) of which £1.75 is generated by you and £1.75 is generated by the person who won the money from you.

Please do not hesitate to contact us if you have any further enquiries

Kind regards

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Policzcie sobie PC za ostatni tydzień, tj. 25.11-1.12.

Część osób, zgłaszało mi, że naliczono im PC na poziomie 14-15%. U mnie jest podobnie. Nie wiem czy wynika to z faktu, że nie liczą już PC na lidze hiszpańskiej czy też z innego powodu. Niech się wypowiedzą ci, którzy nie handlują kopnej jaki mają poziom opłat.

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

co sadzicie o tym, aby  grac u buka i kontrowac zaklady na gieldzie w celu unikniecia wejscia w oplaty premium?

niekoniecznie surebety, tylko aby  sprobowac przegrac na gieldzie. nawet jesli bedzie lekka strata w takiej transakcji, to i tak mogloby sie okazac to bardziej oplacalne niz pozniejsze cotygodniowe placenie haraczu.

Odnośnik do posta

Na primera divison teraz jest "promocja" nie ma tam pc , wiec mozesz zawierac sobie dwa przeciwstawne zaklady np back 0-0 i lay 0,5gola. Będziesz na minus ale to chyba lepsze niz granie z innym bukiem. W sumie na innych ligach tez mozesz grac tak, strata bedzie wynosic =prowizja + tick straty, chyba ze uda ci sie wyjsc na zero.

Ciekawe co na to betfair powie, ale chyba nie powinni miec pretensji w koncu obrot robisz :D

Edytowane przez firence
Odnośnik do posta