Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Premium Charge

Promowane odpowiedzi

Mam takie pytanie odnoscie PC

Jak wszyscy wiemy PC placi sie co tydzien. 

Opis sytuacji

pierszy tydzien +500  ( oplata pc 80e)

drugi tydzien  -500 ( brak PC )

trzeci tydzien + 500 ( oplata PC +80 ?? ) 

czwarty tydzien -500 ( brak pc ) 

piaty tydzien +500 ( oplata PC 80 ) ?

Wyszloby  ze od 500e zysku zaplacimy 240e Pc 

ja miałem w tygodniu od 12 do 18 maja 4800 straty, w tygodniu od 19 do 25 1180 zysku i za ten tydzien nie sciagli mi PC. Ciekawe czy przy nastepnym tygodniu plusowym tez nie sciagna?

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 175
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

wg, regulaminu: Opłaty premium zgodnie z regulaminem betfair nie mogą przekroczyć 20% zysku brutto z poprzedniego tygodnia. W praktyce nie wiem czy jest to do konca prawda....Otoz 3 tygodnie t

a zapomnialem dodac, ze te 20% o ktorych mowa brane jest pod uwage jedynie do tygodnia z ktorego premium jest naliczane. Bilans zyskow nie musi sie wcale wyrownac. Jedyna opcja zebys nie zaplacil Pr

tak jak pisalem - "moge sie mylic", bo w sumie nigdy az tak mnie to nie interesowalo ( zabieraja w srode i tyle w temacie ) i "niech mnie ktos poprawi jesli sie myle." wnioskuje wiec, ze wiesz lepiej,

Posted Images

ciekawe... czyzby liczyli ze teraz musisz zarobic ponad te strate zeby znow zaczeli sciagac ?

mam nadzieje :)  ale cos mi sie wydaje ze tak jednak nie bedzie..

Edytowane przez samuel10veb
Odnośnik do posta

Sprawa wyglada nastepujaco. 

mamy tydzien 1 od 1.07 do 8.07 = -4500 

( nie placimy PC) 

8.07- 15.07 - zysk 500e placimy Pc (  laczna prowizja ponizej 20%, ) 

Jezeli placimy juz Pc i mamy np strate -500e to mamy tylko tydzien zeby ja odrobic. jezeli odrobimy ja w nastepnym tygodniu to mi ze jestesmy w przeciagu okresu na 0 to od zysku w drugim tygodniu placimy juz PC od kwoty 500e  to jakies 80e. Czyli suma wyszlismy na 0 ale i tak jestesmy -80e w plecy przez PC

Edytowane przez czajekmilenium
Odnośnik do posta

czajek zle mowisz bo pc jest rozliczane tak jak juz pisalem wczesniej tylko do statystyk lifetime naszego konta (wiec Twoj przyklad jest tylko wtedy prawdziwy kiedy ktos generuje regularnie znaczne redy ktore nie zachwieja tym calym posranym blansem)

samuel
jezeli po lewej stronie w kolumnie lifetime ->total charges bedziesz mial ponizej 20% to zaplacisz dopiero wtedy. Chodzi o koszta ktore wygenerowal ten red na naszym koncie - i kiedy je nadrobimy i fakycznie przy tak duzej wtopie znacznie przekraczajacej nasze przecietne wyniki moze to trwac dosc dlugo. 

Ygrek dawno temu zrobil podobnego reda i pc mu nie naliczali chyba z pol roku po tym (to byly czasy kiedy greeny i redy dochodzily do +-100) wiec byla to gigantyczna strata jak na tamten okres.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Może ktoś wyjaśnić, dlaczego ci co mają konto w funtach płacą mniejsze PC niż ci w euro? U mnie co tydzień ta różnica waha się w graniach 1-1,5% na korzyść funtów. 

Za zeszły tydzień obliczyli mi 16,75% PC w funtach, zaś z konta pobrano 17,86% w euro. To koszty przewalutowania sobie doliczają?

Odnośnik do posta
  • 3 months later...

Witam wszystkich

Mógłby ktoś mi wyjaśnić ile zostało darmowego premium?

Ewentualnie napisać co oznaczają kwoty zaznaczone w kolorowe ramki?

Avail i remain te dwie kwoty są różne i nie wiem, którą mam brać pod uwagę. Kwoty zaznaczone na czerwono dają tysiaka ale remaining oznacza pozostało więc sam już nie wiem.

Może ktoś mądrzejszy się wypowie :)

post-8475-0-69925600-1411633196_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Musisz mieć mniej niż 20% w total charges, właśnie chyba sie znalazles w tym  i teraz zaczyna Ci uciekać 1k funtow z remaining allowance, jak tam sie skonczy i bedziesz nadal miec mniej niz 20% to bedziesz placic pc. Wiec jeszcze masz spokoj.

Edytowane przez firence
Odnośnik do posta
  • 4 months later...
  • 3 months later...

Własnie troche banalny sposób na ominięcie ale mozna tak ? ewentualnie inny adres te same dane ? 

I drugie pytanko bo własnie mnie dopadli i było wpierw ze zabierają 77 euro tego premium a potem że oddali rozumiem że to taka promocja ? i Teraz bedą zbierac co tydzień 20% jesli tydzien jest plusowy ? czy jest jakaskwota która moge ugrac bez zapłacenia im lub moze liczba rynkowktore moge grac a po ich przekroczeniu dopiero sieplaci bo chyba cos takiego tez mieli pytania pewnie laika i mozna by je lepjej sformulowac alenie ogarniam tych oplat z samymbetfair tez sie dlugo za znajamialem :D  

ps teraz mam totalcharges na 19.84% czyli nie  powinni nic  brac ?

Edytowane przez Ghan
Odnośnik do posta

pierwsze zabrali i oddali, bo to tak na probe zebys wiedzial ze to juz ;)  rozliczenie od niedzieli do niedzieli. jesli jest tydzien na plus to w srode z tego kroja +/- 20%.

Odnośnik do posta

i niezależnie ile bedzie wygrana ? i liczba rynków zagranych ? to od teraz takie konto staje sie mniej efektywne o 20% a przeciez nie bedzie sie generowało dobrych plusów co tydzień (chociaż było by zajebiscie) i teraz 40 ojro wygrane i z tego jescze zawijają ? Ewentualnie można by grac na kobiete tylko to samo ip to zwracają uwage czy nie? i teraz mam ze maxymalnie moge zapłacic 50 ojro tego premium to niezaleznie czy wygram np duzo wieksza kwote to zabiorą max tyle? 

Edytowane przez Ghan
Odnośnik do posta

wygrasz w tygodniu:  10e, 10e, 20e, 20e, 40e

przegrasz na rynkach w danym tygoniu rozliczeniowym: 10e, 10e, 5e, 5e, 20e

razem p/l: +50e

pc 20% ok 10e

na czysto na konto: +40e

to tak łopatologicznie. jesli sie myle niech ktos poprawi.

Odnośnik do posta