Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Wyresy - wyścigi konne

Promowane odpowiedzi

Na wykresie widzimy trend wzrostowy z mocną konsolidacją utworzoną się pomiedzy 3.50-3.75 , cenię ostatecznie udało się wyjść z konsoli poza 3.75 lecz następnie nie przebiła lokalnego szczytu co może sugerować Nam spadek,

cena spadła poniżej 3.75 z małym testem tego punktu, poleciało więc dalej aż do pkt oporu przed 3.0, cena odbiła się i poszybowała do wsparcia na 3.50 ,od którego się również odbiła i poleciała dalej w dół,

ostatecznie na dole utworzyła się Nam formacja podwójnego dołka.

moim zdaniem najbezpieczniej wejść:

1. przy odbiciu się od wsparcia przy 3.50 back

2. na dole przy tworzącym się podwójnym dołku lay

można było jeszcze śmiało spróbować u samej góry gdy cena nie przebiła lokalnego szczytu (back) lecz tutaj mogłobyć odbicie się od wsparcia na 3.75

oraz przy odbiciu się od wsparcia na 3.25 back.

post-2164-0-85352100-1362348320.jpg

post-2164-0-90904600-1362348325_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pomyślałem , że można spróbować reaktywować temat, może ktoś się przyłączy i się rozrusza.   Bardzo fajny technicznie rynek.   Na wykresie widzimy : cena naruszyła linię 5.0 po czym silnie poszła

Wrzucam wykres z wyścigu o 15.45. Koń - Spock. Ja wybrałem dwa wejścia w ten rynek pierwsze tak jak zaznaczyłem - dla mnie formacja podwójnego szczytu i liczyłem na odwrócenie trendu. Tak się je

Czy ma ktoś wykresy kapitana? Na forum jeszcze 2-3 miesiące temu były i dziwnie "wsiąkły". Czyżby były zbyt dobre...? Administracja forum na PW mnie olała...

Posted Images

• 3 years later...

Może kiedyś (w 2011r.) analiza techniczna dobrze nadawała się do wyścigów konnych. Uważam, że teraz kiedy jest o wiele więcej dużych graczy nie ma ona nic do rzeczy. "Grubasów" nie interesuje gdzie jest wsparcie czy opór, jak trzeba będzie przesunąć rynek w którymś kierunku, to po prostu to zrobią. Liczy się obserwacja arkusza zleceń i wolumenu. Pomaga także obserwacja co się dzieje z kursem innych faworytów. Wiele razy scenariusze się powtarzają dla poszczególnych kursów... Obserwacja z otwartą pozycją to moim zdaniem najlepsza nauka.

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

To, że w lewo łatwo jest oczywiste, tylko zysków wtedy nie ma. Zasada "tnij straty szybko a zyskom pozwól rosnąć" tutaj sowicie by wynagrodziła. Najważniejszy pierwszy green by zabezpieczyć pozycję w razie nagłego zwrotu, a potem uśredniać zysk i albo wychodzisz na zero albo zarabiasz dużo.

Odnośnik do posta